TR Motor.

Başlatan カメせ, 06 Şubat 2021, 17:13:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı YapTEI den Sonra, TRMotor'da 35000'lik KaaN'a güc verecek motor tasarimini yayinladi.

https://trmotor.com.tr/tf-35000

Linkback: TF 35000.....

Hımmm, anladığım kadarıyla TRMotor şirketi, TEI'ye ayak bağı olacak ne kadar alt sistem varsa hepsinin tasarımından ve üretiminden sorumlu. Dişli kutusundan tut, elektrik aksamına ve starter'e kadar... TRMotor web sitesini inceleyince bu fikri edindim. naçizane.

TEI'nin sadece en zor kısımlara odaklanmasını istemişler belli ki. Mantıklı bir planlama. Projenin planlayıcısı ben olsaydım, ben de bu şekilde iş bölüşümü yapardım.

TF 35000 Turbofan Motorunu  Tei-TR motor gelistiriyormus 

Ben sadece tei'nin üretmediği parça değilde

Tei şirketi ge ile ortak olduğu için

Ssb'de Catsaa muhatabı olduğu için

Bu Gibi engel ve ambargoları aşmak için kurulan şirket ve bu konudaki sorumluluk sahibi olarak görüyorum Trmotor'u sn. Merzifonlu hocam...
Herşey kızılelma için

Acaba idefte mock-up veya yarı kesiti kesilmiş bir örnek görebilir miyiz?
Herşey kızılelma için

Alıntı YapTRMOTOR'dan yerli APU ve millî jet motoru hamlesi: APU-60, APU-40 ve TF35000 projeleri ilerliyor.

TRMOTOR, Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayiinde yerli motor ve yardımcı güç sistemleri alanındaki kabiliyetlerini genişletmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye'de ilk kez yerli ve millî imkânlarla geliştirilen APU-60 için ilk entegrasyonun 2026 yılı içerisinde yapılması planlanıyor. APU-60, uçak ana motorları çalıştırılmadan önce ihtiyaç duyulan gücü sağlayarak iklimlendirme ve aviyonik sistemlerin devreye alınması gibi kritik görevler üstleniyor. Sistemin test aşamaları devam ederken, KAAN'a entegrasyonuyla birlikte Türkiye'nin bu alandaki kabiliyet havuzunun daha da genişlemesi öngörülüyor.

TRMOTOR'dan yeni ticari APU modeli

TRMOTOR, APU-60'ın yanı sıra APU-40 adı verilen yeni bir yardımcı güç ünitesi üzerinde de çalışıyor. Uçak ve döner kanat platformlarına entegre edilmesi hedeflenen bu modelle, platformlar için kritik bir ekipmanın daha yerli imkânlarla karşılanması amaçlanıyor. APU-40 projesinde çekirdek motor entegrasyonu çalışmaları sürerken, 2026 yılının ilk çeyreğinde test faaliyetlerine başlanması planlanıyor.

KAAN'ın millî motoru TF35000'de bütüncül yaklaşım

TRMOTOR, TF35000 ana motoru etrafındaki alt sistemlerin geliştirilmesini sistem bütünlüğü yaklaşımıyla ele alıyor. Bu kapsamda elektrik-kontrol, yağlama, yakıt, ateşleme, aktivasyon, pnömatik ve dişli kutusu gibi yüksek hassasiyet gerektiren alanlarda uzmanlığın sürekli geliştirildiği ifade ediliyor. Amaç, ana motorla birlikte tüm alt sistemlerin uyum içinde çalıştığı entegre bir itki mimarisi oluşturmak.

Motor teknolojilerinde millî test altyapısına katkı.

Şirket, Ankara, Eskişehir ve Kocaeli'de kurduğu test ve doğrulama ekosistemiyle Türkiye'nin motor teknolojilerinde millî test altyapısı kabiliyetinin güçlendirilmesine katkı sağlıyor. Özgün motor projelerinin test edilebilmesi için yeni test rigleri kazandırma çalışmalarında üniversite–sanayi iş birlikleri öncelikli bir unsur olarak öne çıkıyor.

TRMOTOR, faaliyetlerini "Güç Bizimle Başlar" anlayışıyla yürütürken, gücü yalnızca bir çıktı olarak değil; doğru mimari, veri, test ve kaliteyle güvence altına alınan bir bütün olarak tanımlıyor. Bu nedenle çalışmalar, kavramsal tasarımdan detay tasarıma, prototip imalattan ürün test altyapılarına kadar uzanan kapsamlı bir süreç içinde gerçekleştiriliyor.

Kalite ve süreç disiplini

TRMOTOR'un kalite politikası; hava araçlarının itki ve güç sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve entegrasyonunda ilgili standartlara uyum, mevzuata bağlılık ve sürekli iyileştirme esasına dayanıyor. Bu yaklaşım, EN 9100:2018, AS 9100D, JISQ 9100:2016 ve ISO 9001:2015 standartları doğrultusunda yürütülen kalite yönetim sistemiyle destekleniyor. Böylece süreçlerin şeffaf, ölçülebilir ve izlenebilir şekilde yönetildiği belirtiliyor.

Yerli motor bir beka meselesidir
TRMOTOR Genel Müdürü Osman Saim Dinç, motor teknolojilerinin stratejik önemine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:

Motor teknolojilerinin bugün, yalnızca performans hesabı yapılan bir mühendislik başlığı olarak değil; bağımsızlık, sürdürülebilirlik ve tedarik güvenliğinin de kesişim noktası konumuyla önemini artırmaya devam ediyor. Yerli motor çalışmalarını beka meselesi odağında değerlendiriyoruz. Bu durum, itki ve güç sistemlerinde kendi kabiliyetini oluşturmanın stratejik önemini daha da görünür kılıyor. Projelerle birlikte Türkiye'nin yerli havacılık motorları teknolojilerinde katalizör etki oluşturacak bir kabiliyet kazanımı da gerçekleşmiş olacak.

https://gdh.digital/haber/trmotordan-yerli-apu-ve-mill-jet-motoru-hamlesi-apu-60-apu-40-ve-tf35000-projeleri-ilerliyor-vxpm4cyotre

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat