Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetleri

Başlatan Yabgu, 06 Kasım 2018, 22:36:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

http://x.com/Defence_Turk/status/1939362435883765891?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

ABD'nin yeni savunma bütçesi yüzde 13,4 artarak 1 trilyon dolar civarında olmuş

Zaten İsrail'i korumak için bir sürü sm3 thaad benzeri mühimmat harcadılar bunun yerine yenisini koymak için bir sürü para harcarlar
Linkback: Ynt: Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetleri

ABD Savunma Bakanı dron üretimini hızlandırmak ve silahlı kuvvetlere dahil etmek için kapsamlı bir reform yapılması için bir direktif yayınlamış. ABD başta olmak üzere NATO Rusya ve Çin karşısında geride kalmış kara ordusu taktik ve teçhisat konusunda açığı kapatmak istiyor. NATO kafalı generaller dron teknolojisinden  haberi olmasa da savunma bakanı oldukça tedirgin. Avrupa ise hala uykuda, onlar zaten NATO kafası ile küçük çaplı kara harekatı yapması bile mucize.

▪️ Birim komutanlarının artık kendi istekleri ile dronları satın almalarına ve test etmelerine izin veriliyor.

▪️ Komutanlara dron eğitim alanlarını genişletmeleri ve testlerin yapmaları emredilir.

▪️ Operatörlerin becerilerini geliştirmek için farklı arazilere sahip üç eğitim alanı oluşturulacaktır. 2027 yılına kadar tüm silahlı kuvvetlerdeki tüm temel eğitim faaliyetleri, insansız hava araçlarının kullanımını içermelidir.

▪️ Küçük dronlar artık uzun vadeli mülkler yerine sarf malzemeleri kategorisine giriyor ve bu da bürokratik engelleri ortadan kaldırıyor.

▪️Envantere alma süresi artık 30 gün içinde, pil sertifikasyonu ise bir hafta içinde işlenmelidir.

▪️ En geç Eylül 1'e kadar deneysel birimler» oluşturması. 2026 yılına kadar ilk önce Pasifik Komutanlığı birimleri dronları envantere almalı.

▪️ Rusya ve Çin karşısında geride kalmış dron teknolojisinin açığı kapatılması.

ABD Arktik bölgesinde Çin deniz filosunu takip etmek için Rusya'ya Komandor adalarını satmasını istemiş. Cevap olarak Rusya "eskiden Alaska bize ait idi ve geri satmanızı istiyoruz" demiş.

https://breakingdefense.com/2025/07/reunification-of-the-aleutians-a-strategic-proposal-for-the-commander-islands/

Bunlar eroin mi tüketiyor, Ruslar Ukrayna'dan toprak almak için k.çını yırtıyor, Sovyetleri geri kazanmak için ödü kopuyor, dedikleri yenilir yutulur cinsten değil.

Belli yaşın üstündekileri yönetici seçilmesini engelleyecek bir sistem lazım.  Yaş haddi siyaset için de geçerli olmalı

65 yaş üstü ticari ehliyeti iptal oluyor ona göre düşünmek lazım

WSJ haberine göre İran balistik füzelerinen İsrail'i korumak için 150'den fazla THAAD, 80'den fazla SM-3 füzesi harcanmış, İsrail-ABD yapımı harcanan Arrow'lar dahil edilmemiş. Savaştan önce İsrail'e 2 batarya THAAD konuşlandırmıştı. Toplam ABD'nin elinde 7 batarya THAAD var, savaştan önceki toplam füze sayısı yaklaşık 600 adet imiş, 25% harcanmış. THAAD füzelerinin birim maliyeti 13 milyon dolar. 2 haftalık savaş sırasında en az 6 milyar dolarlık HSS füzesi harcandığı tahmin ediliyor. SM-3 Block 2A füzesinin birim maliyeti 28 milyon dolar.
https://www.wsj.com/world/israel-iran-us-missile-stockpile-08a65396

150 adet THAAD füzeleri için 2 milyar dolarlık Lockheed Martin ile kontrat imzalanmış. 2029 kadar üretimin tamamlanması gerekiyormuş. Yani 14 günlük savaşta harcanan füzeleri üretmek için 4 seneye ihtiyacı varmış. Stok sayısını savaştan önceki haline getirmek için bu kadar süreye ihtiyacı varmış.

https://www.defense.gov/News/Contracts/Contract/Article/4257577/

ABD New-York'u bile İsrail kadar korumaz, aslında koruyamaz da Çin veya Rus İCBM saldırısında orası ayrı mesele.

İran'ı baya yıprattılar ama İsrail'in de HSS stok sayısı tükenmeye başlamıştı. ABD ise diğer Avrupa'dan devamlı THAAD füzelerini taşıyordu, Pasifikteki bataryalarına dokunamadılar Çin tehditinden dolayı. Kıyıdaki Arleigh Burke'ler SM-3 atarak yardım etmişti.

Hep söylüyorum,İsrail'in canı bu kadar işte! Ortada buyuk bir illuzyon var.O cücük kadar ulkelerini binlerce balistik fuze,onbinlerce dron ile sature edeceksin,sonra gör yasanacak kaosu.Ne halki ne de devleti bunu tolare edemez.İran gibi bugun 30 fuze attim,yarin 35 attim dersen İsrail o zaman seni havadan gelir biçer.
 Bu soylediklerim kolay is degil tabii.Cok guclu bir tatbik ve plan ister.Bir hafta boyunca ardı ardına durmadan yapacaksin bunu,havadan yiyecegin bombalar her gecen gun azalacak ve etkisini yitirerek bitecektir.İki elin parmagi kadar stratejik noktası var İsrail'in hepi topu,onları öncelik al,sonrasında zaten nukleer tehdit gelir savas biter...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz