SİPER: Milli Uzun Menzilli Bölgesel Hava Savunma Sistemi

Başlatan Cetin, 31 Ekim 2018, 16:15:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yanlış incelemiş galiba ben 150 ile 120 arasında 120 nın biraz gerisinde gördüm
150 km yazan çemberi baz alarak geri dönün lütfen
Linkback: Ynt: SİPER: Milli Uzun Menzilli Bölgesel Hava Savunma Sistemi
Herşey kızılelma için

Herşey kızılelma için

Herşey kızılelma için

50 km nin üstü hava savunma sistemi ile vatan korunur rahatlıkla.
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Siper Blok 1  için hep  100+ km deniyordu.  Şuanda en azından 120 km kesin diyebiliriz.  Blok 2 den ben en %50 artışla 180 km bekliyorum.
Siper Blok 1 'den 2026 sonuna kadar tahmini kaç tane üretebiliriz?  Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu için en azından 4 tane ve 1 tane de Ege için acil olarak lazım. Ege ve diğer bölgeler 2027-2028 i bekleyebilir.

Hava savunmada menzil önemli ama her şey değil. İstersen 500 km menzilli füzen olsun ,hedefi tespit-takip edemedikten sonra anlamı yok.En son  yapılan testte mesela uzun menzil arama radarı alp-300 yoktu, muhtemel senaryoya göre arama radarı susturulmuş-vurulmuş durumda sadece atış kontrol radari alp-100 den gelen veri ile yapay zeka destekli otonom olarak hedef vuruldu . Buna benzer senaryolar çalışılıyordur.

Sn.putty biraz daha açın yoksa 50 km üstü hava savunma sistemi ile vatan savunma sistemleri ile vatan falan korunmaz...

Nedeni ?

Bir kgk yani kanat güdüm kitli bir mühimmat yaklaşık 110-120 km'lerde hedefe bırakıldığı bir dünyada ki bu en ucuz mühimmat çeşidi olup savunulması için minimum 120 km menzilli hava savunma sistemi şart

Uzun menzilli hava savunma sistemi hava soluyon hedefler ki burdan kasıt savaş uçakları

150-250 km olmalı

Ağır bombardıman uçağı,awacs,elint-sigint,jstars,soj,nakliye uçakları için en 350-400 km olmalı

Balistik füzeler için

Nokta 30-50
Orta 100-150
Uzun 200-600 km olmalı
Herşey kızılelma için

HSS denizlerden başlayacak yoksa eksik olur...

Akdeniz, Kizildeniz vs oralarda geleni füze manyagi yapacak sayıda HSS unsuru tasiyan gemiler dolasmali 7/24/365..

Ilk karislamayi onlar yapmali..

Yoksa menzili ne olursa olsun nereye yerlestirisen yerlestir eksik olur kanaatimce...

Ha tabii sinirdisina hava üssü, radar ,uçak vs konuslandirilip ayni iște gorulebilir o ayri mevzu...

Sonuçta ana karaya mesafesi olan bir yerden savunma başlarsa daha etkili olur...

Yanlış isem duzeltin lütfen uzmanı değilim..

Not: Hiçbir sözde müttefik ülkenin yardımcı olmayacagi varsayimi ile yorumluyorum..ki bence Herşeyi buna gore hazirlamak lazim...
What is steel compared to the hand that wields it?

Aklıma ronal Reagan ve gorbachev uzay savaşları geldi
Herşey kızılelma için

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat