live draw macau

slot777

slot777

slot777

slot777

slot deposit 5000

slot777

linkgacor

slot777

slot deposit 5000

slot resmi

slot rtp

slot88

slot gacor

slot thailand

iblbet

iblbet

slot777

slot deposit 5000

slot88

slot777

slot1000

slot777

slot1000

slotmaxwin

slot777

slot1000

slot1000

slot777

slotdepo5k

slotdepo5k

slotdeposit5000

slotmaxwin

slotdepo5k

slotmaxwin

slotmaxwin

slot88

slotdepo5k

slot

 
avatar_AVCI

Zırhlı amfibi hücum aracı projesi

Başlatan AVCI, 09 Kasım 2016, 12:20:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: re - 25 Mart 2023, 17:33:37
Türkiye özelinde bu araçların sadece amfibi gemiler de değil kıyıdaki kara birliklerinde de konuşlandırılması lazım. Bence en az 500 tane tedarik edilmeli. Ege kıyılarından görülen bir dolu Yunan adası var ve o adalar alınırsa görüş mesafesinde bir sonraki adaya da bir dünya ada var.

Yunan geçenlerde AAVC aldı ABD'den, Adalarında problem yaşadıklarında kendi adalarına çıkarma yapmak veya adaların farkı alanlarına denizden müdahale için de olabilir. Ancak bizim kıyılarda baskın harekatları, vurkaçlar için de olabilir. Gerçi hava kuvvetleri veya helikopterler müdahale edecektir ama  Ege kıyılarında İlçe Jandarma envanterlerinde tanksavarlar bulunması da faydalı olabilir.
Linkback: Ynt: Zırhlı amfibi hücum aracı projesi

#41
ZAHA saatte 12 km hızla yüzüyor ama FNSS in ZMA sı ZPT si Otokar ın Cobra sıda bunun yarı hızında yüzebiliyor. Bizim orduda bir kaç bin tane amfibi zırhlı araç var aslında.

Buda yüzüyor sadece ZAHA değil. TSK leri tatbikatlarla filan pek göstermiyorlar ama amfibi özellik konusunda opsesif bir ordu nerdeyse. Hayatı boyunca hiç yüzmeyecek araçlarda bile bu kabiliyet var. Tabi bunlar durgun suda yüzebilen diye geçiyor ama Benim didimde yazlığım var adaların bazıları nanik yapacak mesafede kullanılır yani. Bu ordu bu kadar opsesif takıntıyla her aracında yüzme kabiliyetini dereden geçmek için istemiyor kesin ege hesapları ile dayatıyor



Bu bile yüzüyor



Bakın arkasında pervanesi var bu bile yüzüyor

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

İmkanın olup ihtiyacın olmaması, ihtiyaç olup imkanın olmamasından iyidir...
What is steel compared to the hand that wields it?

#43
Biz egedeki adalarla takalarla çıkçaz anlaşıldı....

Zaha falan hikaye amaç göstermelik 27 zaha demek nedir ya...


Bir zaha 21 asker taşıyabilir.

Bizim lpd gemisi iki tabur askeri harekata dahil edebilir fakat savaş zamanı medlerde yatan askerler ile bu sayı artacaktır....

Eee bu askerlerin hepsini ne ile taşıyacağız zahalar personeli karaya bırakıp diğer gemideki personeli almak için ileri harekatı bırakıp gemiye mi döncek...

Peki Lst sınıfı gemileri riske atmamak için kıyıya yaş kapak attırmamak istesek yetecek mi bu zaha sayısı

Cevap hayır....

Bizim zahaların gerekli olduğu yerler ve coğrafya;

-Ege'ye yakın adalar yani Ege ordusu
-Meriçi Aşmak için (kimse palet atan m113'ün yüzme kabiliyetine güvenmesin onu kullanan askerlerin anılarını dinlesin)
- Gerekirse Mersin veya Adana'ya konuşlandırmak Kıbrıs'a asker takviyesi için sonuçta zaruri durumda 50-60 km ve üzeri yüzebilir.


Bizim zaha'larda niye 12,7 tercih ediliyor anlamış değilim.

Hayır İsrail samson 12,7 mm uçaksavar ve ona bağlı spike füzesi konfigirasyonu
Konsberg 12,7mm uçaksavar ve ona bağlı brimstone füzesi konfigirasyonu

ASELSAN Ukrayna ile skif antitank füzesi  " serdar" anti tank ve 12,7 mm uçaksavar kulesi anlaşması yapıp üretime sokarken..

Zaha'lar için 12,7 mm uçaksavar ve iki adet omtas konfigirasyonu yapmak bu kadar mu zor bunu talep edeni kesiyorlar mı?

Evet 500 rakamı mantıklı yoksa egedeki adalara takalarla çıkarma yapcaz...

Deniz şiddeti 4 te görev yapabilmesi gözden kaçmamalı
Herşey kızılelma için

]

#45
Alıntı Yapİnsansız ZAHA ilk kez tanıtıldı.



FNSS tarafından geliştirilen ZAHA Zırhlı Amfibi Hücum Aracı'nın insansız versiyonu, TEKNOFEST Mavi Vatan 2026 kapsamında tanıtıldı.

Yeni ZAHA, mürettebatsız görev yapabilme kabiliyetinin yanı sıra "Armor Integrity" yapısal bütünlük izleme sisteminin entegre edildiği ilk insansız araç olma özelliğini taşıyor.



Sistem sayesinde araç, muharebe ortamında isabet alması durumunda zırh ve yapısında meydana gelen hasarı otonom olarak tespit ve değerlendirebiliyor.

İnsansız ZAHA'nın geliştirilmesiyle amfibi harekâtlarda yüksek riskli görevlerin personel hayatı tehlikeye atılmadan gerçekleştirilmesine yönelik yeni bir kabiliyet kazanılması hedefleniyor.


https://x.com/tdefenceagency/status/2090434060875165961

Bence artık bu tip özellikle insansız robotsu unsurlar başta olmak üzere, süpriz saldırılarda kullanabileceğimiz silah, sistemlerin  reklamını yapmamalı, kendimizde gizli tutmalıyız. Buna karşın Kaan, Altay vs unsurların reklamı ise Yurtdışı ağırlıklı yapılmalı.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz