Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Başınız sağ olsun Sn.Marmara.

Pek doğru anlamamışsınız sanırım o emri Sn.Denizci16 o emir tam olarak bu olayda yapılan neyse onu emreder. Sakarya savaşı yapısı itibariyle ölüm kalım savaşıdır. O emrin bir kısmı şöyledir.

''Yanındaki birliğin çekilmeye mecbur olduğunu gören birlikler ona tabi olamaz. Bütün birlikler dik durabildiği noktada nihayete kadar sebat ve mukavemete mecburdur.''

Zaten bu durum kayıplar ve kayıpların niteliği açısından bellidir.

Rusya-Ukrayna savaşı genel itibariyle hava kuvvetlerinin üstünlük tesis edemediği yerlere kara kuvvetlerinin sokulmaması gerektiğinin özüdür. Rusların icat ettiği keşif-taarruz harekatının özü itibariyle bugün hiç uygulayamayan bir ülke noktasına düşmesi sonucudur bu olanlar.

Linkback: Ynt: Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Aslında aynı şeyden bahsediyoruz sn.destiny

Sizin söylediğiniz şey nedir?

Yanındaki birliğin çekilmeye mecbur olduğunu gören birlikler ona tabi olamaz.bütün birlikler dik durabildiği noktada nihayete kadar sebat ve mukavemeti mecburdur.

Şimdi burda yanındaki birlik geri çekildiği için geri çekilemezsin diyor devamında ise dik durabildiğin kadar dik dur buna mecbursun ama duramazsan geri çekilemezsin veyahut yok olana kadar mücadele edeceksen diye birşey yok  yada sende geri çekilen birliğin durumuna düşersen geri çekilemezsin  şeklinde katı bir kural yok.

Yani biz bir mevziyi terk etmiyeceğiz diye direnseydik bırakın sakarya'yı Ankara'yı bile geçerlerdi...

Bu sayede Yunan ilerlediğini sandı ama ilerlerken gereken lojistik ve ateş desteğinden uzak kaldığı için ilerleyen birlikleri bozguna uğradı
Herşey kızılelma için

Denizci16, düşman dronu yüzünden geri çekilirsen mevzilerini onlara teslim etmiş olursun. Tüm olan biteni ABD uydu vasıtası ve dronlar ile canlı takip ediyorlar. Ekmeğine yağ sürmüş olursun, kayıp verlecekmiş topraklardan geri çekilelim mantığı saçmalıktır, o zaman Ukrayna'daki mevzilerin tamamını 1 haftada kaybedersin. Ruslar da onları dronlar, top atışı ile vuruyor, onun için kardeşim öldüğü mevziler teslim edilmemiş. Biz de onların tüm mevzilerini, ilerlemisini takip ediyoruz, tepeden gelen emir var, saldırıyı püskürtmek ve karşı saldırıya geçmek. 200km öteden tabur komutanı askerlerine emir veremez, onlar da cephenin dibinde savaşmak zorunda. Teorik olarak bilgisayar oyunu gibi düşünüyorsunuz...

Yine tekrarlıyorum, Edirne cephesinde kayıp verilecekmiş, Yunan'a toprakları teslim edelim diyebilirmisin?

Sn.marmara Ukrayna o cepheyi alsa ne yazar.

Hatırlarsanız bir ışınla ukraynalılar Rusya içlerine girdi ve toprak aldı.
Daha sonra Ruslardan aldığı toprakta tutunabildi mı? Gerekli lojistik ve ateş desteğini alabildi mi? Ne lojistik destegi alabildi nede ateş desteği etrafı sarıldı ve eridiler gittiler...

Ben savaşı bırak yada kaybettim de diye birşey belirtmiyorum,bir mevzi yada belirli alanın kontrolünü düşmana vermekten çekinme daha sonra şartlar oluşunca geri alırsın

Bkz.Süleyman Şah türbesi...
Herşey kızılelma için

Denizci16, askerlik yaptınız mı bilmiyorum ama Rus askeri ekolünde bir laf vardır "emirler tartışılmaz, yerine getirilir". Doğrudur, yanlıştır orası ayrı mesele, ancak emir verildi mi yapacaksın, başka şansın yok. Emir verildikten sonra soru var mı derler, ancak bu soru emirlere karşı değil, nasıl yapılacağına dair fikir beyan etmek içindir, daha doğrusu detaylandırmak için verilen şans diyelim. TSK'da aynısı geçerlidir, hiç farkı yok.

Zelenski'nin Kursk macerası 8 ay sürmüştü, 30km kadar içeri girdiler. Bozguna uğradılar, adeta linç edilmişti, ancak karşı taraftan Rus kayıpları da hiç az değildi. Baştan onları içeri sokmadan cephe hattında durdurulsa bu kadar zaman ve can kaybı olmaz idi.

Süleyman Şah Türbesi olayı tamamen farklıdır, Süriye iç savaşı ile uğraşan, farklı onlarca grupların birbirine girdiği çatışmalar yaşanmıştı. Ruslar bizim eski Çarımızın türbesi Kiev yakınında imiş, onları 10 tank ve zırhlı araçlar ile alalım gibi operasyon yapmaya kalkar ise cepheye bile yaklaşmadan 5 dakikada linç ederler. Ukrayna ordusu sadece yerli askerlerden oluşan lakin tüm teçhisat, teknik destek, teknolojik ve uydu bakımından tam bir batı ordusudur. Zavallı Ukrayna ordusu diyenler var, tuvalet kağıdına kadar batı tarafından temin edilen profesyonel ve tecrübeli ordusu var.

Sn.marmara

Konuyu farklı noktaya taşıdınız,ben hiçbir zaman emiri yerine getiren askeri sorgulamadım yada yargılamadım
İlk iletimi hatırlayın

Askeri kıyma haline getiren kurmay aklı diye vurguladım yani emir alanı değil, emir vereni sorguladım ve hayıfladım.

Bizde sadece savaşta değil barıstada bir emir geldiği zaman ya "sese"yada "sisi" yapacaksın diye öğretilir hatta uygulatılır.

Normal askerliğim jandarma komando,uzman çavuşluğum ise amfibi tugayda deniz piyade sınıfı,komando branşlı olarak askerlik hizmetlerim bulunmuştur.herkezin 48 yaşından sonra muvazzaflığı kalktığı yerde 60 yaşına kadar hala muvazzafım.
Herşey kızılelma için

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat