Roketsan 107-122 mm roket sistemleri

Başlatan AVCI, 07 Ağustos 2013, 11:54:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lazer güdümlü topçu roketini insanlar garip bulabilir ama hiç öyle değil. Tabiki güdümlü topçu roketi normalde standart genel maksatlı kullanımda INS güdümlü olur Himars gibi yani ama mutlaka SAL güdümlü topçu roketide lazımdır. Cephe hattında mekanize birliklerinizi düşünün bunlar engerek gibi bir kaç kg lık lazer işaretleyiciler olabilir ileri gözetleyiciler olabilir muharip unsurlar ateş desteği isteyebilir bunların lazerle işaretlediği hedeflere bu roketler tam isabet sağlar. Tanklar muharebe araçları da lazerle hedefleri işaretleyip hedefleri imha edebilir. Abartıyorum bir tane sözde demode M48A1T1 tankı lazer işaretleyici ile bir mevziyi işaretlese 6 km den hedefi yerle bir eder. Yakın geçmişte bile piyade için ateş desteği olarak 155 topçu dan başka ateş desteği yokken görüş ötesi nokta vuruş yeteneği sadece uçaklar iken şimdi UMTAS lar SAL roketler Füzeler kamikaze silahlar seyir füzeleri iha lar dronlar dahada neler neler maşallah. Öyle bir ateş desteği varki artık piyadenin valla bir bölük askerle bazı cepheler çökertilir.  Abartıyorum bir manga askere bir tane engerek lazer işaretleyici verin cepheyi çökertir bir manga asker bile.
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Sn.putty hangi m48 tankı lazer işaretliyiciye sahip?....

Hevesini kaçırmak istemem bizim leopard 2 A4 te bile yoktur olsaydı lazer güdümlü mühimmat atardı Tanok gibi

Evet yakın ateş desteği söylediklerinize katılıyorum yok yok

koyarsın işte her şeyimi izah edicez

Ben en çok lazer güdümlü roketler
İle

70 mm
122 mm
230 mm

Drone ve fpv drone'lar ile fiyatını merak ediyorum

Mesela lancet'in karşılığı menzil olarak trlg 230

Yada alpagu'nun karşılığı cirit

İşte bunların birin fiyatı ne kadar

En çok bunu merak ediyorum

Üretim adetleri de etkili olur irim fiyatta sanırım. Sınırlı sayılarda birim fiyat artar diye düşünüyorum.

Aselsanın çok kompakt lazer işaretleyicileri var, Engerek serisi gibi, 20 -25 kmye kadar etkili olabilen ama M48e bunları yerleştirmek değer mi emin olamadım , çok daha maliyet etkin çözümler yok mudur ?

Alıntı yapılan: sahin1 - 20 Ağustos 2025, 21:16:20Üretim adetleri de etkili olur irim fiyatta sanırım. Sınırlı sayılarda birim fiyat artar diye düşünüyorum.

Asıl merak ettiğim bir trlg122 yi lancet'in maliyeti altına düşürebilir miyiz?

Alıntı yapılan: DelKu - 20 Ağustos 2025, 22:28:07Aselsanın çok kompakt lazer işaretleyicileri var, Engerek serisi gibi, 20 -25 kmye kadar etkili olabilen ama M48e bunları yerleştirmek değer mi emin olamadım , çok daha maliyet etkin çözümler yok mudur ?

Ben mahsus Sn.putty'ye takıldım yoksa Sn.putty'nin m48 de lazer işaretliyecisini olmadığını bildiğini biliyorum maksat kızdırmak olsun ....

Onun kasteddiği eski sistemler bile bunu aydınlatabiliriz bunu kasteddi

Yoksa 60 yaşında m48 neden lazer işaretleme takalım

10 sene filan önceyi hatırlayın cephedeki piyade ateş desteği lazım olsa 120 mm havanla ateş desteği verirdi yada 155 mm en gurur duyduğumuzdu. Bunlar nokta atış yeteneği olmayan büyük cep değeri olan ateş destekleriydi. Şimdi öyle seviyelere geldikki 60 km den bir askerin tepesine bile topçu roketi düşürebiliriz. İlerleyen piyadenin önünü açacak silahlar bunlar hep. Amarikada SAL güdümlü yani lazer güdümlü roket yok en fazla excalibur filan var. Bizim ordu amarika yanında über ordu oldu. Amarika 155 mm topla excalibur atarım yada F15 gönderirim jdam çakarım diyor. Himars filanda ıns güdümlü silahlar. Bizimkiler hem Himars gibi hemde daha hassas hedeflerde lazer güdüm ile nokta atış yeteneğinde. Buna daha KAra atmaca ve Çakır ı eklemedik. Bizim ordu varya Trakyadan yola çıksın bu silahlar ile cephe derinliğini öyle bir baskı altına alırki piyade 3. viteste 2. gün Atinaya ulaşır. Karacı sen ne diyorsun bu yeni ateş destek silahlarına biz siviller çok mu abartıyoruz acaba

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat