CİRİT: Roketsan 2.75" Lazer Güdümlü Roket Projesi

Başlatan AVCI, 13 Mart 2010, 11:30:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SAL güdüm ne alaka manpads atarım diyen olabilir. Termal izi düşük dron gibi ceyranlı hedefler için denemek gerekli görülmüş olabilir
Linkback: Ynt: CİRİT: Roketsan 2.75" Lazer Güdümlü Roket Projesi
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Bu Cirit konusunda hissiyatımca bir farkındalık yaratmak istiyorum arkadaşlar. Burada neden manpads değilde Cirit füzesi kullanılıyor merak ediliyor ve genelde maliyet sebep gösteriliyor ama bu doğru olmayabilir. Bu hedefler pil ile çalışan termal lekesi olmayan hedefler. Her ne kadar iir füzelerin termal izden ziyade hedef görüntüse güdümlendiği sanılsa da aslında İİR füzelerde aynı IR füzeler gibi hedefin termal izine güdümlenirler. Bu arada bizim Sungur un IR tarayıcısıda sandığınız gibi bir IIR tarayıcı değil büyük ihtimal ile ama bunu şimdi anlamadığım konularda inatlaşmak istemiyorum. Yani öyle cillop gibi uçak kanadı filan olan hedefe yönelmiyor IIR sungur oda termal bir ize gidiyor ama aldatmaya karşı daha fazla analiz yapabiliyor. Neyse konumuza dönelim bu pilli aletleri manpads ile vurmak o kadar kolay değil. Hem termal izi çok düşük hem de hedefin hareket karakteristikleri de bu manpadslerin optimize oldukları hedef karakteristiklerine uymuyor. Bu yüzden konuyla ilgilenenler sal güdümlü füzeleri denemiş olmaları çok olası. Teknik mecburiyetin burada maliyetin önünde olduğuna ben çok inanıyorum. Maliyette düşüyor tabi ama motivasyonun kaynağı teknik avantajlar. Ben bu hedefler için sal güdümü denemeyedeğer buluyorum. Hatta şu minicik drondan atılan sal güdümlü mikro füze vardı onu bile denemek gerek. Buradan dron ve kamikaze tehdidine karşı yakın savunma olarak denenen en ikna edici çözüm ortaya çıkabilir. Elimizi hızlı tutarsak malı götürürüz bu proje ile. Kafi bir etki yakalanır ise Cirit in yarı boyunda bu maksada uygun bir Cirit modeli gerekecek 8 km menzil bu iş için balyozla sinek avlama gibi
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz