Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başlatan darkevvilboy, 24 Ekim 2011, 18:16:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

O denli oy farkı varsa oturup bir düşünmek gerek ,gerçek sorun nedir diye? Adanın kuzeyini de kendimize benzetmiş olmamızla başlayabiliriz mesela. Türkiye'nin tüm kaliteli insan kaynağı kaçıp Avrupa'ya Amerika'ya  kapağı atmak hayallerindeyken Kıbrıs Türklerinin bunu düşlemesini kınamak?
İlhak etmeye çalışmak 74ten bu yana olan tüm politikanın ve tezlerin çöpe atılması demektir, zaten o hareketi başlatmayı geçtim niyetlenecek bir kişi göremiyorum bu ülkede. Bir alman gazeteciyi tutamadın sen, bırak papazı...
Linkback: Ynt: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman:
"Benim aleyhimde çok büyük bir kara propaganda yürütüldü. Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri beni çok iyi tanır. Ben 15 ay başbakanlık yaptım. Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için son derece önemli ve yaşamsaldır. Hep bunu söyledim."

Hemen gaza gelmeyelim. Su akar yolunu bulur hele bir görelim gelişmeleri...

Bu adamı federasyoncu ilan eden bizim siyasilerin geçtiğimiz yıllarda AB barış planına şüpheyle yaklaşan Rahmetli Denktaş'ı ne kadar üzdüğünü unuttunuz mu?

3-5 sene önce barış planını , AB'yi istemiyor dedikleri adeta linç ettikleri Denktaş'a , Rumlar red kararı verince tekrar kahraman demeye başladılar , unuttunuz mu?

Apo'ya ip atanlar bugün ne yapıyor iyi izleyin....

Bi sakin olun....

KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Tufan Erhürman'dan seçim sonrası ilk açıklama:

▪️ Dış politikayla ilgili sorumluluklarımızı Türkiye ile istişare içinde yürüteceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

▪️ Dış politikadaki tüm meseleler Türkiye ile görüşülerek yürütülecek.

Oncelikle KKTC CB sistemi yoktur. Parlementer demokrasi halen gecerlidir. Yani CB yetkileri Turkiyedeki gibi degil daha kisitlidir.
Secimi kazanmis olan siyasi barti baskani T.E CB secim sonuclari aciklaninca baskanligini yapmis oladug siyasi parti baskanligindan istifa etmistir.
Parlementer secimlerde yeni CB nin gecmiste baskanligini yaptigi  siyasi parti CTP nin genel kemiklesmis oyu normalde 33%-35% bandindadir . 
Yani CB seciminde T.E aday olmus oldugu parti secimi sair partilerden gelen oylar ile kazanmistir. Bu secimi Kazanan CTP degil T.E olmustur secimi  Kaybeden ise UBP ve basarisiz bir secim kampanyasi yuruten E.T olmustur.
Muhalefet ve halkin buyuk bir cogunlugu mevcut Basbakan ve iktidardaki UBP hukumetinden memnun degildir. UBP hukumeti Ekonomideki basarisizliklardan,yolsuzluklarin uzerine gitmedigi gibi adeta yolsuzluklara kol kanat acmasindan , sahte diploma skandali ve partisindeki sahte diploma sahibi milvekillerinden,Saglik  konusunda basarisizliklar, egitim alanindaki basarisizliklar ve eksikliklerin giderilememsinden dolayi iktidar UBP cezalandirilmistir.

Federasyon konusuna gelince Turkiye cumhuriyetinin kibris ile ilgili dis politikasinda bir siyasi ve guvenlikigi ile ilgili degisiklik olmadigi surece Kibrista secilecek  herhangi bir CB ve siyasi partinin bunu gerceklestirebilecek gucu ve dayanagi yoktur. 

Bence asil gozlenmesi gereken konu bu secim sonuclari sonrasi iktidardaki UBP nin kendisine bir ceki dozen verebilecekmi  gelecek parlemento secimi oncesi .CTP nin ise yeni CB secilmesi ile baskanligini biraktigi CTP de kimin parti baskanligini ustlenip secime hazirlik yapmasidir

Tüm coğrafyalarda aynı şey çalışıyor. Ekonomik olarak kötüye gidiyorsan hükümet devrilir, muhalefet başa geçer. Bunun arkasında çok farklı niyetler okumamak lazım.

Siz zannediyorsunuz ki iktidar olmak, beraberinde tastamam muktedir olmayi gerektirir.Kimler geldi kimler geçti,sadece KKTC icin degil,bizim icin de.Ya tornistan,ya da güle güle koltuk..Bu isler boyle,demokrasinin de sınırları var her zaman,koltuga kıçınız değer değmez hafıza kaybı baslatilir! Yeni bilgiler yüklenir,aksi halde sonucları hatırlatılır,zaten oralara niyetlenenler de bunları bilir vs vs..Rahatım,siz de rahat olun bence bu konuda.
 * Bir de,yukarıda yazılmıs,bir papazı bile tutamadık falan denmis.Ayni sey degil,papaz dedigin papazdir,ajandir,çercevesi dar bambaska bir konudur.KKTC oyle degil,Guneydogu,İç Anadolu neyse orası da odur bizim icin.Baktık olmadı elden gidiyor savasa gireriz topyekün,bunun tartismasi yok.Konuları karistiriyorsunuz.

Aslında ekonominin çok önemli bir faktör olduğunu düşünmüyorum. Ada hayatı biraz farklıdır. Bir yandan cennet, bir yandan bu cennette hapsedilmişlik duygusu. Garip bir tezat vardır ortada. Bu noktada, herşeyiniz bizden gidiyor da denemez Kıbrıs Türklerine. Zira onlara teklif edilen rüşvetler de var. Her ne kadar bu rüşvetler karşılığı orta, uzun vadede, o cennette özgürlüklerini gerçek anlamda kaybedip, sağduyulu olmamalarına ve yenilmişliklerine hapsolmaları da büyük ihtimal ise de, insanoğlunun genel yaradılışı kısa vadede faydacıdır, insanoğlu kendisini kandırır, sonra yaptığı hataya esir olur. Bu bakımdan, bu insanların hayatına hareket katmak, anlam katmak lazım. Yoksa adanın tekdüzeliği; para olsa da, zengin de olsalar onları farklı arayışlara iter. Hele ortada o kadar çeldirici güç varken.  Bu bakımdan da seçimlerin ötesinde, insanların zihninde, kardeşliğimizi, milli çıkarların ötesini alternatif olmaktan çıkarmak lazım.

Adanın Türk tarafında ciddi bir sosyolojik kırılma var. Annan Planına 'evet' diyenlerin oranına bakıldığında, bunun neredeyse son seçim sonuçlarıyla örtüştüğü görülüyor.

Ankara, özellikle göç politikası gibi konularda maalesef akıllıca davranmadı. Oysa oraya gönderilen er ve erat konusunda bile çok daha seçici olunmalıydı.
Hayatımda en çok utandığım anlardan biri, bir Kıbrıs Türkünün 'Türk ordusu ve Türkiye'den gelen göçmenler buraya yerleşmeden önce biz yalan nedir bilmezdik' dediğini duymaktı. Yine de akıllı politikalarla bu sürecin zamanla tersine çevrilmesi mümkün. Bunun için öncelikle Kıbrıs Türkünün iradesini yok sayıcı nutuklar atıp, ateşe benzin döken köhnemiş siyasetçilerden kurtulmak gerek.

Sayın Kapgan, tamamen katılamiyorum, ancak buradan göçenler orada aktif PKK propagandası yapan grupları geçtim, PKK hücreleri kurabiliyorsa evet göç politikasında hatalar olduğu açıktır. Öte yandan, hırsızlık, yalan vs biraz da toplumun ekonomik sosyolojik değişimi ile ilgilidir. Benzer sözleri, 70+80lerde burada kapımız bahcemiz açıktı, söz senetti diye Ege kasabalarını, Anadolu kasabalarını geçtim, Güneydoğu kasabaları insanları da söyleyebilir. Bazı alanlarda hak vermekle beraber, bazı konularda gerçek sebeplerden uzaklaşmak bizi çözümden de uzaklaştırır

Sn.KARACI papazı tutmaktan kastım, başka bir şeydi , heybende yükün ağırsa yokuş çıkamazsın , devamını burada yazarsam saçma sapan davalarla uğraşırım , yorgunum uğraşamam.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat