live draw macau

slot777

slot777

slot777

slot777

slot deposit 5000

slot777

linkgacor

slot88

slot deposit 5000

slot88

slot resmi

slot rtp

slot88

slot777

slot777

slot depo 5k

iblbet

iblbet

slot777

slot777

slot777

slot1000

slot

Yemen

Başlatan Þahinbey, 19 Ekim 2009, 14:02:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Babülmendep ve civarı adaların Husi komtrolünde olması, Türkiye'nin çıkarlarına ters.

İşe tarihi-sosyolojik açıdan bakarsak, Zeydi = Husi demek değil. Normalde İran'da hakim olan İsnaşeriyye mezhebi Zeydilere sapkın olarak bakar. Zeydiler de onlara aynı gözle bakar. Hatta "Rafızi" tabiri, bizzat İmam Zeyd tarafından kullanılan bir tabirdir. Zeydilik, Sünniliğe en yakın Şia mezhebidir. Hanefiliğe çok yakındır. Ama 1979 İran Devrimi'nden sonra işler değişmeye başladı. İran çok nüfuz etti oralara, sonuç da ortada zaten.

Birinci Dünya Savaşı'nda İngilizlerle iş birliği yapıp bizimle savaşanlar da Abdülvehhabçılar değildi.
Linkback: Ynt: Yemen

Geçmişte kimin ne yaptığı umurumda bile değil. Geçmişte olanlar geçmişte kaldı. Geçmişte yaşayanlar çoktan toprak oldu. Toprak olanların yaptıklarının hesabını bugün yaşayanlara sormak akıl işi değil! Beni bugün ilgilendirir. Çünkü ben şu an yaşıyorum. Geçmişte değil. Bugün çıkarlarım neyi gerektiriyorsa ona göre, ancak çıkar denilince körü körüne yanlış bile olsa savunurum diyenler gibi değil, adaletle davranırım. Çünkü adil olmak da çıkarıma uygundur!

Forumda çoğunluk savaş havasına girmiş. İş o noktaya gelene kadar atılacak daha çok adım var. Bir siyonist ve bir emperyalist dünya ekonomisine çöküşe götüren ateşi yakmışken yangına körükle gitmenin alemi yok. Husiler yıllardır Yemen'de isyandalar. Ne istiyorlar gerçekten bilen var mı forumda? Neden ülkelerinde isyan çıkartıyor, komşu ülkelere de saldırıyorlar? Rahat mı batıyor, yoksa bu yolu seçmelerinde onları zorlayan bir şeyler mi var?
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Büyük devlet olma iddiası ; ticaret yollarının kontrolünden geçer.

Mal ve enerji akışını sürekli ve güvenle sağlamak bir şeydir; ama musluğu veya düğüm noktalarını tutmak çok şeydir.

Türkiyenin orada bırada ne işi var diye soran içimizdeki rus muhipleri ; rusyanın her yerde ne işi olduğunu da izaha mecburlar. Mesela suriyede ne işi vardı da onlarca milyon insanın hayatını zehir ettiler. Veya ukrayna da ne işi var? Kırıma niye çöktiler? Afrika çöllerinde niye her yerde karşımıza çıkıyorlar? vs..

Bizim savunma bakanımızın odasında bir harita* bulunur.  Türkiyenin jeopolitik olarak  etki ve ilgi sahasını gösteren de bir rehberdir aynı zamanda. Biz o haritadaki tüm doğal kaynaklara, enerji kaynak ve hatlarına ve ikmal yollarına ama kaynak, ama boru hattı/vana, ama güvenlik adı altında bir şekilde etji edeceğiz ve büyüyerek var olacağız ve bu coğrafyada oyun bozucu/kurucu olacağız. Bu kadar basit.

*internette savunma bakanı odası olarak aratırsanız harita görülüyor.

Hürmüz'den sonra Babül Mendep'de de enerji çıkışının aksamasi dünyada en çok Rusya'ya yarar.Başta Suudi Arabistan olmak uzere Körfez ülkelerinin yasadigi arz problemi onlara buyuk manevra firsati sunuyor.Durumdan memnun olmaları normal.
  Burada konu elbette Yemen'in taşi toprağı,çölü falan degil.300 milyon Sunni Muslumanin yasadigi,yillik 1 trilyon dolardan fazla ticaret hacmi olan bir geçisin vanasını,eli silahlı isyankar bir Şii grup mu kontrol edecek mevzusudur.Bu,bana gore dunyanın isleyisine aykiri bir durumdur.Şu an buna izin veriliyorsa burada İran ve Husilerin disinda da birseyler dönuyordur.Belki de Suudlarin sıkışması başkalarının da işine geliyordur.Bu ara biraz fazla kendi kararları ile hareket ediyorlar,alışsınlar buna,mucadele etmeyi öğrensinler.Bu devirde mücadele azmi olmayan ülkelerin işi çok çok zor...

Sabah radyoda gazete başlıklarını okuyorlardı. Kulak misafiri oldum. İsrail ve BAE Husilere silah yığıyor diye bir haber geçti. Husilerin ardında İran var deniliyorken, İran'ın azılı düşmanı İsrail'in Husilere silah yağdırması haberi tuhaf geldi. Acaba bu konuda gerçekten bilgisi olan var mı?
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Yalan haber, Husileri İsrail defalarca bombalamıştır, Husiler de devamlı İsrail'e doğru balistik füzelerini atıyorlar. Husilerin sloganı Allah en büyüktür, Amerika'ya ölüm, İsrail'e ölüm, Yahudilere lanet olsun, İslama zafer. Şii Husidin İsrail'i desteklemesi veya işbirliği yapması Türkiye'li Türkün Yunanistan'ı desteklemesinden çok daha beterdir.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 23 Eylül 2026, 20:30:18Sabah radyoda gazete başlıklarını okuyorlardı. Kulak misafiri oldum. İsrail ve BAE Husilere silah yığıyor diye bir haber geçti. Husilerin ardında İran var deniliyorken, İran'ın azılı düşmanı İsrail'in Husilere silah yağdırması haberi tuhaf geldi. Acaba bu konuda gerçekten bilgisi olan var mı?

İsrail istesin, Husilere onlardan habersiz bile silah verir.Husiler dedigimiz devlet degil en nihayetinde,fatura falan aramazlar.İç savaş ortamından bahsediyoruz.Silahı sana getiren kim,ona veren kim,ver diyen kim,ne bilir Husi..
 He haber doğrudur yanlıştır,orasını bilemem elbette.Doğruysa şaşırmam,hatta beklerim bile.

İran ve Yemen kuşatmada, Husiler füzeleri kimden alıyor? Kendileri üretiyor ise, füze yakıtı gibi kritik girdiler nereden geliyor? Çok fazla soru işareti var.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz