Yunanistan Silahlı Kuvvetleri Ve Genel Envanteri

Başlatan Hawkerx, 09 Şubat 2011, 18:12:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, AB'nin SAFE programına katılmak için başvuru yapacaklarını ve 1.2 milyar avro kredi talep edeceklerini açıkladı. Kredi, BARAK MX ve PULS sistemleri gibi projeleri kapsayacak.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinin Avrupa Birliği'nin Savunma Sanayii Ortak Finansman Aracı (SAFE) programına dahil olmak üzere başvuru yapacağını duyurdu. Miçotakis, bu kapsamda 1.2 milyar avro tutarında kredi talep edeceklerini belirtti.



Basında yer alan bilgilere göre, Atina'nın sunacağı teklifin, daha önce 2030 sonrasına planlanan savunma projelerini kapsaması bekleniyor.

Hedef: Hava savunma kapasitesinin artırılması

Sunulması planlanan teklifin merkezinde, Yunanistan'ın hava savunma yeteneklerini artırmayı amaçlayan Aşil Kalkanı girişimi yer alıyor. Bu kapsamda, hava savunma ve füze sistemlerinin tedarik edilmesi öngörülüyor.

Öne çıkan sistemlerden biri, hâlihazırda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından kullanılan İsrail yapımı BARAK MX hava savunma platformu. Ayrıca Yunanistan'ın, İsrail'den 36 adede kadar PULS çok namlulu roketatar satın almayı planladığı; bu anlaşmanın tahmini maliyetinin 690 milyon avro olduğu ifade edildi.



PULS: Uzun menzilli ateş desteği

Yunanistan'ın tedarik etmeyi planladığı bir diğer sistem olan PULS, çok namlulu roketatar özelliğiyle farklı mühimmat türlerini fırlatabilen modüler bir yapıya sahip. Sistem, güdümlü ve güdümsüz mühimmat seçenekleriyle taktik esneklik ve uzun menzilli ateş desteği sağlıyor.

Toplam maliyeti yaklaşık 690 milyon avro olarak hesaplanan bu tedarik, SAFE programı kapsamında finansman desteği için uygun sistemler arasında yer alıyor.

Hızlandırılmış modernizasyon hedefleniyor

Miçotakis hükümetinin AB kredileriyle bu sistemleri hızla tedarik etmeyi planlaması, Yunanistan'ın savunma alanında stratejik bir dönüşüm içinde olduğunu gösteriyor. Teklif henüz Avrupa Komisyonu'na resmi olarak sunulmamış olsa da, Miçotakis'in açıklamaları bu yöndeki niyeti ortaya koyuyor.

https://www.savunmasanayist.com/yunanistan-abnin-safe-fonunu-israile-akitma-arayisinda/
Linkback: Yunanistan AB’nin SAFE Fonunu İsrail’e Akıtma Arayışında

#461
Yunanistan'ın yapacağı en akıllıca şey ;
10 sene sonra askeri güç dengesinin ABD-Lüksemburg güç dengesi gibi olacağı Türkiye ile iyi geçirmektir.

Yok ben kafamın dikine giderim diyorsa da İsrail ile işbirliği yapıp +  bu sayede ABD desteğini de otomatik olarak elde etmektir ki onlarda bunu yapıyor...

İsrail , Türkiye'deki mevcut hükümet girmedikçe Yunanistan'ın yanında duracaktır...
Avrupa'dan bir cacık olmayacağını anlamış İsrail'e yanaşmışlar.

#462
Hala adaya yerleştiecekleri birkaç çnra ve hss ile bizi bitireceklerini sanıyorlar daha savaşın ilk başlarında o adalara trlg-230,trg-300,göktan ile 155 mm obüs mühimmatı yağacak hala akıllarınca çakallık peşindeler

Yunanistan'a 35 adet Black Hawk geliyor Huey dönemi bitiyor

Yunanistan Kara Havacılık Komutanlığı, 35 adet UH-60M Black Hawk helikopterinin tedarikinde son aşamaya geldi.

İlk eğitimler 2026'da ABD'de Fort Novosel üssünde başlayacak, teslimatlar ise 2027'den itibaren yapılacak.

📌 Yeni helikopterlerin merkezi, Selanik'teki Thermi Askeri Havaalanı olacak.

Black Hawk'ların gelişiyle birlikte UH-1H Huey helikopterleri kademeli olarak emekliye ayrılacak.

https://www.defenceturk.net/yunanistana-modernize-f-16-teslimati-3


Yunan Hava Kuvvetleri modernize edilmiş 42. F-16V savaş uçağını teslim aldı. Lockheed Martin, yaptığı son teslimatla Yunan filosunun modernizasyon programının yarısının tamamlandığını açıkladı.

84 uçağın 42'si tamam...Artı 38 uçak daha F-16V olabilir.

122 F-16V eder...

Bizimkilerden haber yok daha...

https://www.savunmasanayist.com/yunanistan-300-adet-m113-zirhli-personel-tasiyici-icin-modernizasyona-basliyor/

Yunanistan 300 adet M113 zırhlı personel taşıyıcı için modernizasyona başlıyor.

Yunan Kara Kuvvetleri, modernize edilecek M113'lerde Spike tanksavar füze entegrasyonunu zorunlu tutuyor. Bunun gerekçesi, modern savaş ortamında görüş hattı ötesi hedeflere hassas angajman kabiliyetinin artık temel bir ihtiyaç hâline gelmesi.

Aday firmalardan Spike LR2 veya Spike NLOS seçeneklerinin tam entegrasyon sağlaması isteniyor. Böylece 30 mm top taşıyan M113 platformlarının aynı zamanda etkili bir tanksavar görev aracı hâline gelmesi hedefleniyor.

M113 gövdesine 30 mm top ve yine spike tarzı bir silah gereksiz masraf

Bizim m113'e kuzgun ky yüklememiz ne kadar mantıklı?

Ama biz m113 kullanmaya devam edeceksek

Tolga 12.7 veya 20 mm dronesavar yüklemek mantıklı

Herşey kızılelma için

#467
Tankın peşinden giden mekanize birlikte bu araçları sadece hayal etmek doğru değil. Yunanistan ın adalar durumu var ona göre düşünmek gerek. Ada küçük bir harekat alanı sonuçta. Spike da çok etkili bir silah. Çıkartma yapan unsurlara denizdeyken bile saldırılabilir bu silah ile. Kıyı başında tutunan unsurlara da saldırabilirler. Nlos Spike 50 km normal spike 8 km. Çıkartma gemilerini bile vururlar.

Yunan tatbikat videoları izlerseniz hep adada denize uçaksavar atışı görürsünüz. Bunlar çıkartma yapan Türklere atış eğitimleri hep. Yunanlıların bu uçaksavar toplarına karşı özel bir alakaları var bu yüzden

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat