KFX Güney Kore Savaş Uçağı Programı

Başlatan AVCI, 15 Temmuz 2010, 12:46:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hanwha Systems, Güney Kore'nin yerli savaş uçağı KF-21 için geliştirilen AESA radarının seri üretim sürecindeki ilk teslimatını tamamladı.

https://www.defenceturk.net/guney-Koreden-kf-21-savas-ucagi-icin-aesa-radar

Adamlar 1 senede Aesa yapıp seri üretime soktu.
Biz Murad radariyla yıllardır ölme eşeğim ölme.Fenerbahçeli olma kederi yetmiyor bir de bu yavaşlıklar...
Linkback: Ynt: KFX Güney Kore Savaş Uçağı Programı

Alıntı yapılan: serkan1976 - 06 Ağustos 2025, 19:47:14Hanwha Systems, Güney Kore'nin yerli savaş uçağı KF-21 için geliştirilen AESA radarının seri üretim sürecindeki ilk teslimatını tamamladı.

https://www.defenceturk.net/guney-Koreden-kf-21-savas-ucagi-icin-aesa-radar

Adamlar 1 senede Aesa yapıp seri üretime soktu.
Biz Murad radariyla yıllardır ölme eşeğim ölme.Fenerbahçeli olma kederi yetmiyor bir de bu yavaşlıklar...
Üstad müttefiklerimizin bize yaptıklarını yarısını bunlara yapsalar bizden beter olurlar

Alıntı yapılan: serkan1976 - 06 Ağustos 2025, 19:47:14Adamlar 1 senede Aesa yapıp seri üretime soktu.

- Bir senede yapmadılar, epeydir uğraşıyorlardı. Bu 1.
- Kimse ambargo uygulamadı onlara, sadece ABD kendi sırlarını vermedi. Olsun o kadar. Bu 2.
- Bizim radar da seri üretime girdi, en fazla 12 ay oynar. Bu 3.
- Adamlarda zaten çok yaygın bir çip üretim endüstrisi var, dolayısı ile seri üretime de hızlıca sokabilirler. Bu 4.

Daha sayarım da, neyse. Bence, bizim tayfaya haksızlık ediyorsunuz.

Muhtemelen öncesi de vardır ama Kore resmi olarak 2016'da başladı radar çalışmasına, 2020'de prototip çıktı tabii bu aşamalarda yabancı firmalardan destek aldılar testleri İsrailli ELTA ile yaptılar...Ve nihai olarak proje bugün üretime başladılar.

Nasıl 1 sene de AESA yapıp seri üretime sokmuş oluyorlar?

MURAD radarının seri üretimi muhtemelen 1 yıl içinde başlayacak.Kim daha hızlı geliştirmiş seri üretime almış olacak? Üstelik yabancı destek de yok.

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 06 Ağustos 2025, 22:24:06
Alıntı yapılan: serkan1976 - 06 Ağustos 2025, 19:47:14Adamlar 1 senede Aesa yapıp seri üretime soktu.

- Bir senede yapmadılar, epeydir uğraşıyorlardı. Bu 1.
- Kimse ambargo uygulamadı onlara, sadece ABD kendi sırlarını vermedi. Olsun o kadar. Bu 2.
- Bizim radar da seri üretime girdi, en fazla 12 ay oynar. Bu 3.
- Adamlarda zaten çok yaygın bir çip üretim endüstrisi var, dolayısı ile seri üretime de hızlıca sokabilirler. Bu 4.

Daha sayarım da, neyse. Bence, bizim tayfaya haksızlık ediyorsunuz.

Mesajlardan kinaye yaptığım anlaşılmamış galiba , peki şöyle anlatayım ;

G.Kore; ABD yardım etmese de , bizim ölçeğimizde ambargo yeseler de Aesa radarını yine bizden önce yapardı.

K2 , HSS , KF-21 vs sistemleri  sadece bizim gibi ambargo yemedikleri için yaptılar demek G.Kore için doğru değil.

Adamların yüksek teknoloji üreten ve bunu da global ölçekte kar'a dönüştüren dev firmaları var.Bu birikim savunma sanayi ürünlerine de , başarılı proje yönetimlerine de yansıyor biz de uzuyor.

Alıntı yapılan: serkan1976 - 07 Ağustos 2025, 10:44:07G.Kore; ABD yardım etmese de , bizim ölçeğimizde ambargo yeseler de Aesa radarını yine bizden önce yapardı.

Yapamazdı. G. Kore, tabir uygunsa, "hem hormonlu ve hem de iğdiş edilmiş bir boğadır".

Hormonludur, çünkü Çin'e karşı köprü başı oluşturmak için ABD iç pazarını 50 yıldan uzun süredir G. Kore'ye açmıştır.

İğdiş edilmiştir, çünkü CIA aparatı olan Moon Tarikatı G. Kore devletinin ve toplumunun her katmanını ahtapot gibi sarmıştır. Misyonerlik faaliyetleri alabildiğine yaygımdır orada.

G. Kore, ABD yol vermezse, bırak AESA radarını geliştirmeyi, çivi bile çakamaz!

Hindistan bu sefer de 60 adet KF-21 peşindeymiş, tokatı yiyince bütün tuşlara basıyorlar. ;D

https://defence-blog.com/india-may-buy-south-Koreas-kf-21-fighter-jet/

Güney Kore KF-21'in stealth varyantını tanıttı

Güney Kore, yerli savaş uçağı KF-21'in daha gelişmiş ve düşük görünürlüklü versiyonu KF-21EX'i tanıttı.

Yeni modelde çift iç silah bölmesinde yaklaşık 2.000 libre sınıfı güdümlü bombalar yer alıyor.

KF-21EX, yoğun korunan hava sahalarına sızıp sert hedefleri vurmak üzere geliştirildi.

Başından beri G.Kore'nin amacının 5.nesil jet olduğunu söylüyorduk...Motor çalışmaları da başlamış

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 07 Ağustos 2025, 11:08:36
Alıntı yapılan: serkan1976 - 07 Ağustos 2025, 10:44:07G.Kore; ABD yardım etmese de , bizim ölçeğimizde ambargo yeseler de Aesa radarını yine bizden önce yapardı.

Yapamazdı. G. Kore, tabir uygunsa, "hem hormonlu ve hem de iğdiş edilmiş bir boğadır".

Hormonludur, çünkü Çin'e karşı köprü başı oluşturmak için ABD iç pazarını 50 yıldan uzun süredir G. Kore'ye açmıştır.

İğdiş edilmiştir, çünkü CIA aparatı olan Moon Tarikatı G. Kore devletinin ve toplumunun her katmanını ahtapot gibi sarmıştır. Misyonerlik faaliyetleri alabildiğine yaygımdır orada.

G. Kore, ABD yol vermezse, bırak AESA radarını geliştirmeyi, çivi bile çakamaz!

Biz nasıl yaptıysak G.Kore de yapardı.Bize yol verdi mi ABD , biz nasıl yaptık Merzifonlu hocam?

Kabiliyetsizlikten degil,bagimsiz karar alip uygulama halinin vahimliginden bahsetmis.Beterin beteri var,halimize şükredelim demek istemis.Sanki yani,oyle anladım..

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz