(TF-2000) TEPE SINIFI DESTROYER

Başlatan Hawkerx, 21 Ocak 2010, 13:29:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Herşey kızılelma için

#751
Zamanında  Sovyetleri batıya karşı kullanmasaydık, sonrasında Batı içindeki çatışmalardan yararlanıp, Avrupa'nın içinden geçtiği ekonomik kriz ortamı olmasaydı, Kurtuluş Savaşımız çok daha zorlu geçerdi.

Türkiye'nin Pakistan müttefikliği, Mısırla arayı düzeltmesi, BAE/İsrail ittifakı karşısına, Suudilerin çıkması, Suudilerin bize yanaşması, Avrupa-Rusya çekişmesi şu sıralar üzerimizdeki riskleri düşürüp, TSK'nın yükünü de azalttı. Bu avantajlı durum ne kadar sürer bilmem ama, her dönem uluslarararı konjunktür ve siyaseti kullanarak, kendimize alan açmalı ve yükü mümkün olduğunca azaltmalıyız.

Müttefiklere silah satmak aynı zamanda bizim cephemizi de güçlendirecektir. Öte taraftan ABD ile o veya bu şekilde  tersane işbirliğine gitmemiz, bizi bazılarına karşı, bazı açılardan dokunulmaz kılabilir.

Alıntı Yapİstanbul Tersane Komutanı Tümamiral Recep Erdinç Yetkin:

▫️Çelik Kubbe projesinin denizdeki uzantısı olacak TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhribi için çelik kesimleri tamamlandı.

▫️Test uçuş rampası da hazır; yakında bir havalimanına kurularak testlere başlanacak.

▫️Geminin 2027 sonuna doğru denize indirilmesi hedefleniyor.

https://x.com/tcdefence/status/2033204685272740044

10 tane Tf2000, 20 tane fırkayteyn ve 25 tane denizaltı filomuz olmalı, geriye korvet + ADKG ve hucümbot sayılarıda 20'şer adet olmalı. Zaman kötü

Artık bu işler düşmanın ulaşamayacağı saldırı füzeleri, uzaya ve saldırı denizaltılarına kaldı bence. Adamların hayalet uçakları var. F35 ve F22. Ne kadar TF-2000 yapsan ne kadar kara konuşlu radar, füze bataryası yaparsan yap adamlar hayalet uçaklarla gelip vuracaklar. Önemli olan o hayalet uçaklarının bulunduğu hava üslerini, pistlerini ve denizin altındaki sinsi denizaltılarını yok etmek.

Yoksa şu an İran' a yaptıkları gibi tüm hava üslerimizi, donanmamızı hayalet uçak ve denizaltılarla imha edecekler. Belki İran kadar kısa sürmez. Ama hayalet uçak güçleri ve denizaltıları ile mutlaka yapacaklar. Biz asıl bunlara hazırlanmalıyız. Bunları imha etmeye hazırlanmalıyız. Hayalet uçakları yok etmeye odaklanmalıyız.

F-35 F-22 gibi uçaklar ciddi tehdit bunu kimse inkar etmiyor. Ama bu uçaklar görünmez değil, sadece daha geç fark ediliyor. Yani adam geliyor kimse görmüyor vurup gidiyor gibi bir olay yok.

Sen hayalet uçakları katmanlı hava savunma ile durdurmaya çalışırsın, yani sadece tek bir sistem değil uzun-orta-kısa menzil hepsi birlikte çalışır ki zaten bunun için uğraş veriyoruz. Elektronik harp ile sensörlerine körlük yaşatırsın ki bu konuda hiç de fena değiliz. Aynı zamanda farklı frekanslar ve pasif sistemlerle o görünmezlik avantajını iyice törpülersin. Bu konuda da iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum.

Modern savaş dediğimiz şey aslında sistem savaşı. Uçak, siha, füze, radar, uydu, elektronik harp, siber... hepsi birbirine bağlı bir ağ gibi çalışıyor. Tek başına hiçbir platform savaşı kazandırmaz. Kim bu sistemi daha iyi kurarsa, kim bilgiyi daha hızlı toplayıp daha hızlı tepki verirse sahada üstün olan o olur.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat