(TF-2000) TEPE SINIFI DESTROYER

Başlatan Hawkerx, 21 Ocak 2010, 13:29:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bizim Sage'nin  de yıllar önce pifpaf deneme resimleri vardı. Hangi fuzede göreceğiz acaba bu özelliği?
Siper-3 olabilir
Linkback: Ynt: (TF-2000) TEPE SINIFI DESTROYER

Tf2000'e farklı açıdan bakış
Herşey kızılelma için

Bu konu daha önce burada konuşulmuştu. Ben ve bazı arkadaşlar, TF-2000 ve uçak gemisi projelerinin çok ihtiraslı olduğunu savunduk. Bunlar yerine, fayda-maliyet hesabına göre daha hızlı üretilebilecek ve daha küçük platformlara yönelinmesi gerektiğini söylemiştik. O dönemde bazı arkadaşlar, Deniz Kuvvetlerine sınırsız kaynak aktarılacağını ve finansman sorunu olmadığını ifade etmişti. Ancak mevcut durum bu "sınırsız bütçe" söylemiyle pek örtüşmüyor gibi. İstif sınıfı gemilerin satılmasından bahsediyorum.

Tepe sınıfıda satışa çıkarsa evet derim.
Herşey kızılelma için

Bizim adedi miktarlarımızı belirleyen önemli bir faktör var. O da Yunanistan'ın envanteri. Yunan donanması bölgemizde hatırı sayılır bir kuvvettir. Onları dengeleyebildiğimiz sürece kurmay sınıfımız platform satışlarında sorun görmüyor olabilir. Yoksa, mevcut 5 muhrip filotillasının halen 1'i boş. Mevcut olan 2 Yavuz, 4 Barbaros, 4 Ada, 4+4 Gabya yeterli görülüyor olabilir. İstifler geldikçe modernize edilmeyen 4 Gabya ve 2 Yavuz hizmetten çıkarılabilir diye düşünüldüğünü tahmin ediyorum.

Türkiye ABD için gemi üretmeye başlarsa, Türkiye'nin birkaç tersaneyi daha devreye alması gerekebilecek. Zira Bath Iron Works açıkça eski kapasitesinden çok uzak . Buna karşın Çin hızla gemi üretimine devam ediyor.

Türkiye mevcut İstiflerden satış yaparsa, aynı yapı üzerinden gitmek fazlaca dizayn zorluğu getirmeyecekse,  ben yerlerine yapılacak yenilerinin daha yüksek kapasiteli 130 m civarı, 4 yüzlü AESA radarlı olarak yapılmasını ummak istiyorum.

Fırkateynlerin Geliri Yeni Gemi İnşa Projelerine Kaynak Olacak.....

Türkiye, inşası süren 2 adet İstif (İ) Sınıfı fırkateyni ihraç edecek. Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, ihraç edilecek fırkateynlerin satışının stratejik planlama doğrultusunda yapıldığını, satıştan elde edilecek gelirin de yeni gemilerin inşasına finansman sağlayacağını açıkladı. 

*******************************************************************************************************************************

Padişah ileride tahta oturacak olan bu akılsız şehzadenin ülkesini de felaketlere sürükleyeceğini düşünüp endişelenir, uyku uyuyamazmış.

Tedbir olarak en akıllı danışmanını "lala" olarak şehzadenin yanına vermiş. Danışmana "Şehzadeyi bir saniye bile yalnız bırakma, saçmaladığı zaman hemen duruma müdahale et" diye emretmiş.

Bir gün ülkenin ulu kişilerinin toplantısına şehzade lalasıyla birlikte davet edilmiş. Ulu kişiler, müstakbel padişahın ülke ve dünya sorunları hakkındaki düşüncelerini öğrenmek istiyorlarmış.

Toplantıya katılanlar çeşitli konularda görüş açıklarlarken, birden şehzade söze girmiş,

- Bir ok attım, kebap oldu, demiş.

Toplantıdaki ulu kişiler şaşırıp, susmuşlar.Ortalığı şaşkınlıktan kaynaklanan bir sessizlik kaplamış.

Şehzadenin lalası bakmış ki durum kötü... Hemen müdahale edip şehzadenin "Bir ok attım, kebap oldu" cümlesini yorumlamaya başlamış:

- Şehzade hazretleri tavşan avlamak için ormana gitmişti... Önünden geçen bir tavşanı nişanlayıp ok attı ona. Ama ok tavşana değil arkadaki bir kayaya isabet etti. Çıkan kıvılcım bir orman yangınına sebep oldu. Ormanla birlikte tavşan da yandı. Şehzade hazretleri bir işi yapmak için hedefi iyi belirlemek gerektiğini anlatmak istedi söylediği cümleyle. Tavşanı vurmak isterken, vuramayıp ormanı yakmasını hatırlattı.

Lalanın bu açıklamasını dinleyen ülkenin ulu kişileri, rahatlayıp bir nefes almışlar. Müstakbel padişahın akıl sağlığından bir an için olsa da kuşku duydukları için hafif utanmışlar.

Toplantıda yeniden çeşitli konular konuşulmaya, değişik görüşler açıklanmaya başlamış. Tam bu sırada şehzade yine konuşmuş:

- Bir ok attım, çorba oldu, demiş.

Ulu kişiler hemen şehzadenin lalasına dönüp, bu cümlenin ne anlama geldiğini anlatması için beklemeye başlamışlar.

Lala şöyle bir bakmış şehzadeye ve sonra ulu kişilere dönüp konuşmuş:

- Efendiler, bu kadar saçma bir lafa ben bile kılıf uyduramam!

Arda Mevlütoğlu üstad'ın yazısından alıntıladım...

Hastayım bu iddialı açıklamalara, tanımadığın bilmediğin adamlara taşeron laflarla çakma çabası da ayrı bir tilkilik.

Neyse konuya dönersek zannedersem Stalin İsmet İnönü'ye söylüyordu, "O yığınak bizim için ise az, başkaları için ise fazla"

Konjunktür efendim konjunktür. Bazen bir ordu ile geçemeyeceğiniz hatları, Atatürk'ün yaptırdığı gibi, askerlerinize silahlarınızı ters astırıp, düşman askerinin yanından yürüyerek geçersiniz.

Arkadaşlar kıyı konuşlu vuruş sistemleri,ihalarla genişleyen isr kabiliyetinin hertürlü hassas mühimmat ile

Sınırlı kabiliyetteki "i"sınıfı gemiler yerine daha kabiliyetli gemilere ihtiyacımız var....

Bana kalsa TCG İstanbul'u bile satarım

Bizim ihtiyacımız olan gemi

-16 ssm
-32-64 vls
-İki adet Göksur veya Levent pdms veya vls olanı
-76 mm top
-İki adet smash30
-Karinaya monteli sonar
-Düfas çekili sonar
-2x3 hafif torpido
-10 ton Helikopter hangarı ve pisti

-10000 Deniz mili menzil
-26 knot maksimum sürat

-Cenk 350 çok fonksiyonlu radar
-Piri ırst
-AF600
-Esm
-Ed
-Et
-Satcom
-Lis
-Decoylar

Gibi sistemleri olan gemi

Yani ihtiyacımız fdı'nin iki adet pdms olanı yada fdı gemisine gömülü göksur 100 n vls olanlı gemiler

Herşey kızılelma için

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat