Sadece şunu düşünüyordum ve fikirlerinizi merak ettim arkadaşlar ;
F-16 Özgür projesine eş eksenli bir çalışma grubu oluşturup standart f-16 block-30 ve 40 lar için onlardaki motoru temel alan 2x sidewinder + 2x amraam veya
2x sidewinder + 2 x seyir füzesi taşıyabilen bir F-16 gövdesi temelli ram boyalı ve stealth açılı bir gövde geliştirmek ve f-16 block -40 ve 30 daki alt sistemleri direk buna geçirmek. Hatta birde özgürdeki modernizeli halini geçirdiğimiz daha gelişmiş bir versiyonunu yaparız.
Eğer sadece çok değil düşman stealth uçaklara 50-60 km'lerde tespit edilebilen bir uçak olsa yeter. Çünkü bu menzillerde iir güdümlü füze yapmak mümkün. Zaten stealth olmayan hedeflere karşı özellikle mig ve su serisine karşı çok ölümcül olacaktır. Kara hedeflerine ilk saldırıda hele düşünemiyorum.
Mesela :
Direkt block 30 ve 40 larını bu gövdelere çevirmek isteyen ülkeler için : Silent Falcon isimli bir modernize
Özgür Projesindeki son halli daha gelişmiş versiyonu çevirmek isteyen ülkeler için : Advanced Silent Falcon isimli bir modernize
Bence güzel olur abd daha önce bunu düşünürdü ama F-35 siparişlerini kesmemek için hiç girmedi bence buna. 4.600 adet üretilmiş bir uçaktan bahsediyorum burada.
Sırf bizim envanterde bile kullansak deli iş yapar.