Uygur Türkünü ayırt edebilirim diye düşünüyorum. Çekik gözleri tam ne çinli nede Koreliler gibi... Yüz şekilleri daha kızılderililer gibi duruyor. Ama karşıma çıksa kesin aha bu japon derim ayrı konu
) Oğuz Türklerini tam olarak bilmiyorum ama Hazar Türklerinin bizden farkı yok diye biliyorum heralde biraz sarışınlardır en fazla.
Oğuz Türklerinin nasıl bir şey olduğunu merak ediyorsan; gel seninle iki fincan Türk kahvesi içelim. Bu şekilde Oğuz Türkünün nasıl bir şey olduğunu öğrenmiş olursun. Ki bahse konu olan bendeniz 24 Oğuz Boyunun Boz-Ok koluna bağlı olan Beydili soyundan gelen Türk Oğlu Türk' üm. Devletin Soy ağacı kütüğünden daha çok bilgiye sahip olmakla birlikte, ecdadımın köklerini 1200 lü yıllara kadar götürebiliyorum. Son 200 yılı isim isim olmakla birlikte kalan kısım şifaen ve nesilden nesile aktarılan bilgilerden mürekkeptir.
Oğuz Boyları; Oğuz Kaan' ın ilk hatuundan olma üç, sonra ki hatunundan olma üç olmak üzere altı han torunları soyundan yürümüştür.
İlk hatunundan yani göklerin kızından olma oğullar; Günhan, Ayhan ve Yıldızhan; ikinci eşinden yani yerlerin kızından olma oğullar; Gökhan, Dağhan ve Denizhan dır. Üç Oklar (UÇ OKLAR) yurtlukta uçlarda iskan etmekle birlikte Boz Ok Hanlarına tabidirler . Oğuz töresinde Boz Oklar Oğuz kaan' ın Sağına oturma ayrıcalığına sahip olmakla birlikte sembolleri Yay' dı. Oğuz kaan' ın sağına oturmak devlet hiyerarşisinde ayrıcalığı temsil ederdi. Buda sağ olmanın, ölüme karşı üstün tutulduğu ifade edilmek istenmiş olabilir. Üç Oklar ise Oğuz Töresine göre Oğuz Kaan'ın soluna oturmakla birlikte devlet hiyerarşisinde daha alt bir statüyü temsil ediyordu. Buradan Gök oğullarının, Yer oğullarından daha üste olduğu gibi bir yorum çıkarılabilir -ki Türk mitolojisi öyle diyor. Ve Üç okların sembolü OK olmuştur. Nasıl ki Yay, Ok' u hedefe yöneltir; Boz-ok ve Üç Okların vazifesi de aynen o şekilde olmuştur. Dikkat edilecek olursa Anadolu yurt edinirken Uç Oklar sınır boylarına yerleştirilirken; Boz Oklar Kızılırmak yayı çevresine daha merkezi bir konuma göre iskan edilmişlerdir. Orada bile Türk töresini görebilirsiniz.