Yukarda üstadımızın eklemiş olduğu fotolar hakkında Perinçek'in bir söyleşisi daha vardı ; ekleyecektim ama bulamadım. Zaten yukarda ki youtube alıntısını bile doğru düzgün eklemeyi becerememiştim , sağolsun Skywolf üstad düzeltmişler.

Kısaca yazayım madem : moderatör soruyor '' niye Apo'nun uzattığı çiçeği aldın , niye teröristlerle tokalaştın'' diye . Verdiği cevap mealen şöyle : Biz oraya gittik çünkü ileride olabilecek şeyleri engellemek adına uyarılarda bulunmak istiyorduk. Yanlıştan dönmeleri söyledik . Biz oraya gittiğimizde bir karşılama töreni hazırlamışlar, böyle bir düzenleme yapılacağını beklemiyorduk. Karşılama töreni sırasında hem onların ,hem de bizim foto muhabirlerimiz sayısız resim çektiler. Zaten biz kendi çekmiş olduğumuz resimleri o dönem genel yayın yönetmeni olduğum 2000'e Doğru dergisinde yayınlamıştık. Yani bunlar gizli saklı şeyler değil ki. Röportajın tamamını biz yayınladık zaten diyor. Bu çekilen resimler ise onların çekip servis ettiği resimlerdir diyor .
Herşeyden önce ben bir insanım diyor. Bana uzatılan çiçeği kim verirse versin nezaketen retdedemem diyor. Bu benim birikimime ,toplumsalcılığıma sığmaz diyor. Zaten biz oraya savaşmaya gitmedik , o dönem ben siyasi parti lideri bile değildim gazeteci olarak gittim diyor. Benden sonra bir sürü daha gazeteci gitti .Ama onlar niye gitti ben niye gittim diyor.
Kaldı ki PKK nın gerçek yüzünü biz daha kurulduğu zaman doğru tespit etmiştik. 1979 yılında kurulduğunda biz bunu Aydınlık Gazetesinden manşetten verdik diyor. Bunun üzerine PKK ile bölgede yaptığımız mücadele sonucu ilk şehitleri veren bizleriz. O dönem 5 Aydınlıkçı arkadaşımız PKK tarafından şehit edilmiştir diyor.
Bu konuşmayı bulursam eklemeye çalışırım. Bulup da ekleyemezsem üstad zaten burda ,yardımcı olur diye düşünüyorum .