YENİ NESİL DENİZALTI PROJESİ

Başlatan AVCI, 20 Nisan 2009, 12:51:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Type-214 özellikle Piri Reis özelinde güzel bir denizaltı. 6 knot ile hiç durmadan 25 günde abd'ye bir nükleer seyir füzesi atıp yine 25 günde dönebilirsiniz ve halada menziliniz olur. 8 torpido + 8 gezgin/atmaca taşıyabilirisiniz. En güzeli tüm personel için yeterli yatak vardır.

Sıcak yatak uygulaması gibi bir uygulama yapmanıza gerek yoktur.  Daha fazla banyo ve tuvalete sahip.
Mesela en önemlisi her yerden bir boru bir şey çıkmıyor bir izolasyon var ve bariz yaşam ve görev alanları type-209'a göre daha geniş. Geminin içindeki psikoloji bile daha değişik.

Bir karşılaştırma yapmak isterseniz ;

Type 209/1400 tcg-18 mart (en yenilerden)

Portekiz Type-214'ü (Emin olun bizimki daha geniş, ferah ve yeni olacaktır bundan .) Ayrıca bizim gemiler standart type-214'den 3 metre daha uzun.

Atmosfer bile değişik. Denizaltıcılarımız çok çilekeşlerdir. İşleri çok zor. En azından şartlarında biraz olsun iyileşme olsa bile insan mutlu oluyor.
Linkback: Ynt: YENİ NESİL DENİZALTI PROJESİ Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;

Almanlar denizaltı yapımında tekel gibi bir konumda.

Dikey silolardan füze fırlatabilen Alman denizaltı modeli var mı? Þu Trident fırlatan ABD denizaltıları gibi...
Type-? Kaç var en gelişmiş Alman denizaltı modeli olarak? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 24 Eylül 2020, 08:12:28

Dikey silolardan füze fırlatabilen Alman denizaltı modeli var mı? Þu Trident fırlatan ABD denizaltıları gibi...
Type-? Kaç var en gelişmiş Alman denizaltı modeli olarak?

Þu an en yenisi ve büyüğü type 214'ler ancak kabiliyet açısından en iyisi type 212'ler nasıl ? Type 214 'le benzer kilometrelere bir kaç knkt daha hızlı alıyorlar daha derinlere dalabiliyorlar.vb.Ancak daha yenilerde type 214 gövdesinde ama type 212 alt sistemleri kullanan type 218 sg çıktı.

Ama tabi type serisinin en gelişmişi type 216 denizaltısıdır. Henüz sadece tasarım ancak 90 metre boya ve 4 bin tona varan tonaja sahip. Menzili type 212 ve 214 ile aynı ama bu menzile type 214 lerin neredeyse iki katı hızda gidiyor. Ha neden menzili daha fazla değil aslında type 214 ile aynı aip hızına düşerse artar ama nükleer olmayan denizaltılar da 19.200 km menzil aslında bir sınır kabil ediliyor ve o menzili kaç knot hızla alabildiklerine bakılıyor genelde. Ha istese daha uzun menzillere de çıkar. Zaten bunun icin type 214' den 1 ay daha fazla suyun altında kalabilir. Daha derine de dalabiliyor.

Tabi en önemlisi 3-4 arası isteğe göre değişen vls'ye sahip her biri  6 adet tomahawk veya harpoon veya idas alabiliyor. Yani toplamda 24 adet tomahawk alır. Balistik füze alamaz deniz altının yuksekligi 6 metre civarı buna yetmez. Yani teorik olarak o gözler 4 tane bora boyunda füze alırda menzili 300 km anca olur. Buda örneğin Hyunmoo-3 (Cheonryong) gibi mach 1 de 1.500 km ye 500 kg nbc başlığı alçaktan sessiz sessiz taşıyabilecek bir fuzeden 24 adet taşımak varken gereksiz.

Type 216 kuşkusuz uzun menzilli aip denilen dünyadaki nükleer olmayan gelişmiş ülkelerin sahip olmak istediği shortfin barracuda, soryu ve a26 ocean er ile birlikte aynı sınıftadır. Muhtemelen milden de bu sınıfta olacaktır ama bakalım hangi katmanında. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 24 Eylül 2020, 08:12:28

Type-? Kaç var en gelişmiş Alman denizaltı modeli olarak?
Bunun hakkında ya birşeyler okumuştum yada izlemistim.. Almanlar Avrupada denizaltı yapan ve kendilerine rakip olabilecek şirketleri ya satın aliyolar yada bir şekilde iflas ettiriyorlar. Mesajı Paylaş

İngiltere,Fransa,Almanya,İspanya dışında denizaltı yapabilen Avrupa ülkesi var mı? Rusya'yı zaten saymıyorum... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 24 Eylül 2020, 10:54:09
İngiltere,Fransa,Almanya,İspanya dışında denizaltı yapabilen Avrupa ülkesi var mı? Rusya'yı zaten saymıyorum...

İsveç Mesajı Paylaş

İşte isveçin tersanesine baltayı vurdular.
bende okudum hatta attım buraya da.
Tysenn krupp yaptı bunu.
Geçmiş daha karanlık ww2 den başlayıp piyasayı ele geçirdiler.
Onlara karşı en ciddi rakip japonlar duruyor.

Linkleri buldum buyurun;
http://www.defenceturk.com/index.php?topic=6910.10

Edit; Link ilave edildi.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: BATTLESTAR - 24 Eylül 2020, 09:58:26

Ama tabi type serisinin en gelişmişi type 216 denizaltısıdır. Henüz sadece tasarım ancak 90 metre boya ve 4 bin tona varan tonaja sahip. Menzili type 212 ve 214 ile aynı ama bu menzile type 214 lerin neredeyse iki katı sürede gidiyor.

??? ??? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 24 Eylül 2020, 11:27:46

Ama tabi type serisinin en gelişmişi type 216 denizaltısıdır. Henüz sadece tasarım ancak 90 metre boya ve 4 bin tona varan tonaja sahip. Menzili type 212 ve 214 ile aynı ama bu menzile type 214 lerin neredeyse iki katı sürede gidiyor.

??? ???

İki katı sürede değil hızda olacak hocam. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: BATTLESTAR - 24 Eylül 2020, 11:30:20
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 24 Eylül 2020, 11:27:46

??? ???

İki katı sürede değil hızda olacak hocam.

Emin misin? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz