Gönderen Konu: Milli Savunma Sanayinden Genel Haberler  (Okunma sayısı 195552 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alpars

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 1211
  • 40
  • DefenceTurk.com
Ynt: Milli Savunma Sanayinden Genel Haberler
« Yanıtla #290 : 13 Mayıs 2020, 05:23:29 »
**Bomba Üretim ve Dolum Tesisi için ilk adım atıldı
Kırıkkale Valiliği'nce yapılan açıklamada, Kırıkkale'nin savunma sanayi merkezi haline getirilmesi yönünde stratejik bir yatırım olan Bomba Gövde Üretim ve Dolum Tesisi kurulumu için özel bir firmaya yer tahsis işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.**

İyi de mke fabrikaları bu işi zaten yapıyordu!

https://bundle.app/qU6QIXBB

Çevrimdışı カメせ

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 6559
  • 185
  • DefenceTurk.com
Katar Donanması için askeri eğitim gemisi.
« Yanıtla #291 : 04 Haziran 2020, 19:20:52 »
Alıntı

Anadolu Tersanesinin Katar Donanması için inşa ettiği askeri eğitim gemisi.

Geminin yaz sonunda denize indirilmesi bekleniyor.
Kaynak: @tdefenceagency
https://mobile.twitter.com/mavivatannet/status/1268417779285229570

Çevrimdışı Commander

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 909
  • 18
  • DefenceTurk.com
Ayakta ölmek,diz üstü yaşamaktan daha iyidir.

Çevrimdışı fırtına06

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 4987
  • 230
  • DefenceTurk.com
Türk savunma sanayii tedarikçisi ülkelere konjonktürel baskı
« Yanıtla #293 : 25 Haziran 2020, 20:30:09 »
T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, M5 Dergisi’ne, Türk savunma sanayii ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



Kovid-19 süreci boyunca Türk savunma sanayii şirketlerinin siparişlerini yetiştirebilmek için çalışmalarını devam ettirmek zorunda kaldığını belirten DEMİR, “Sipariş verme isteğinde olanların bazılarının da dünyadaki konjonktür ve politik etkiler çerçevesinde, nasıl baskı altına alındığını görüyoruz. Şimdi savunma sanayii ihracatı dediğinizde, sadece ürününüzün performansı ve fiyatı değil; lobi, psikolojik etki ve alışkanlıklar da önemli.

Falanca ülke, filanca ülkeye 30 yıldır mal satıyor ve o ürüne alışmış bir ordu var. Sizinkine gelince performansı görüp istese bile “bir dakika!” diyor birileri, bir zincir devreye giriyor. Ben yine bazı ülkelerden itiraf olarak işittim, “sizin falanca ürününüzü alana kadar ne kadar baskı yedik, almayalım diye” diyenler var. Alma safhasında, o ürünü alma kararı verenler hakkında o ülkenin basınında çıkan tezvirat haberlerine şahit olduk. Yani bu mesele çok yönlü. Ürününüzün performansı var ve teknolojik olarak iyisiniz ama diğer parametreler de devreye giriyor. Bu sebepten ötürü savunma sanayii ihracatı dediğimizde, toptan bir huruç harekatı gerekiyor.



Mesela biz, Dışişleri Bakanlığımız ile çok yakından temas içerisindeyiz bu konu hakkında. Büyükelçilerimizin birçoğu, sağ olsunlar çok yakın olarak ilgileniyorlar. Yani sadece “savunma sanayii ürünü yaptım işte arkadaşlar gelin alın” demekle olmuyor. Bu toptan harekata girdiğimizde, bu sayının (savunma sanayii ihracatı) çok daha artacağını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

https://www.savunmasanayist.com/turk-savunma-sanayii-tedarikcisi-ulkelere-konjonkturel-baski/

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44295
  • 612
7 Türk şirketi savunma devleri arasında
« Yanıtla #294 : 17 Ağustos 2020, 11:12:38 »
7 Türk şirketi savunma devleri arasında


ASELSAN, "Defense News Top 100"de ilk 50'ye girme hedefine ulaştı. TUSAŞ, 16 basamak ilerleyerek 53'üncü sıraya çıktı. HAVELSAN ve FNSS ilk kez listeye girme başarısı gösterdi.
Dünyanın en prestijli savunma sanayi listesi olarak kabul edilen "Defense News Top 100"de yer alan Türk şirketi sayısı 7'ye yükseldi.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Türk savunma sanayi şirketleri, son dönemde elde ettikleri cirolarla rekorlar kırarken, ulaşılan ekonomik büyüklükler şirketleri uluslararası kıyaslamaların yapıldığı listelerde üst sıralara taşıyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli askeri yayıncılık kuruluşu Defense News dergisi tarafından her yıl, bir önceki yılın savunma satışları baz alınarak yayımlanan ve dünyanın en prestijli savunma sanayi listesi olarak kabul edilen "Defense News Top 100"de bu yıl Türk şirketi sayısı 5'ten 7'ye çıktı.

Listeye 2006 verileriyle 93'üncü sıradan giren, geçen yıl 52'nci sıraya kadar yükselen ASELSAN, bu yıl ilk 50'ye girme başarısı gösterdi. Başta savunma alanında olmak üzere Türkiye'nin teknolojik bağımsızlığı ve gelişimi için faaliyet gösteren şirket, böylece dünyanın ilk 50 savunma sanayi firmasından biri olma hedefini de yakalamış oldu.

Yurt içinde ve dışında üstlendiği projelerle performansını artıran ASELSAN, 2018'de 1 milyar 792 milyon dolar olan cirosunu, geçen yıl yüzde 21 artırarak 2 milyar 172 milyon dolara çıkardı. ASELSAN, bu ciroyla 48'inci basamağa çıktı.

ASELSAN, bu başarıyı haberleşme sistemleri, radar ve elektronik harp sistemleri, elektro-optik sistemler, aviyonik sistemler, savunma ve silah sistemleri, komuta kontrol sistemleri, deniz sistemleri gibi alanlarda Ar-Ge'ye dayalı geliştirdiği ürün ve çözümlerle yakaladı.

TUSAŞ'TAN DEV ADIM

Türkiye'nin yerli ve milli hava platformlarını geliştirip üreten, Boeing, Airbus, Lockheed Martin, Northrop Grumman, Bombardier ve Leonardo gibi uluslararası üreticilerin önemli tedarikçilerinden biri olan TUSAŞ ise 2011 verileriyle ilk kez 83'üncü sıradan giriş yaptığı listede önemli bir gelişme gösterdi.

Şirketin 2018'de 1 milyar 307 milyon dolar olan savunma sanayisi cirosu yüzde 42 artarak 2019'da 1 milyar 858 milyon dolar olarak gerçekleşti. Geçen yıl 69'uncu sırada yer alan şirket 16 basamak ilerleyerek 53'üncü sırada yer buldu.

TUSAŞ'ın geçen yılki toplam cirosu 2 milyar 266 milyon doları bulurken, bunun yüzde 18'i sivil havacılığa yönelik faaliyetlerden elde edildi.

BMC TUTUNMAYI BAŞARDI

Listeye ilk kez geçen yıl giren Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üreticilerinden BMC, bu yıl da listede yer alarak kalıcılık adına önemli bir adım attı.
Listeye 554 milyon dolarla 85'inci sıradan giriş yapan BMC, geçen yılki 533 milyon dolar savunma sanayisi cirosuyla 4 basamak geriledi ve 89'uncu sırada yer buldu.

Son olarak Altay tankının seri üretimi için görevlendirilen BMC, otobüsten kamyona, mayına karşı korumalı zırhlı araçtan taktik tekerlekli araca kadar pek çok farklı konfigürasyondaki ticari ve savunma sanayi aracını üretiyor.

ROKETSAN VE STM BU YIL DA LİSTEDE

"Roket ve füze sistemlerinde lider kuruluş olma" vizyonuyla hareket eden ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile müttefik ülkelerin vurucu gücünü artıran ROKETSAN da listede yer almayı sürdürdü.

Geçen yıl 89'uncu sıradaki ROKETSAN, bu yıl 91'inci basamakta yer aldı.

Cirosu yüzde 1 azalarak 515 milyon dolara gerileyen ROKETSAN, listede 2 basamak aşağıya indi.

ROKETSAN'ın son dönemde dikkati çeken ürünleri arasında Bora, TRG-300 Kaplan, TRG-122 füzeleri, Mini Akıllı Mühimmat MAM-C, lazer güdümlü füze Cirit, orta ve uzun menzilli tanksavar füzeleri UMTAS ve OMTAS, lazer güdümlü uzun menzilli tanksavar füze L-UMTAS, SOM ve JSF uyumlu SOM-J hassas güdümlü stand-off mühimmatları, Hisar hava savunma füzeleri, Teber lazer güdüm kiti, Türkiye'nin ilk deniz seyir füzesi Atmaca, hava savunma sistemi Sungur yer alıyor.

"Defense News Top 100" listesinde geçen yıl 85'inci sırada yer alan STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, bu yıl 7 basamak geriledi ve 92'nci oldu.

Cirosu yüzde 14 azalarak 564 milyon dolardan 485 milyon dolara düşen şirket, dünyanın en büyük 50 savunma sanayi firması arasında yer alma hedefiyle Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarını ileri teknolojili ürünlerle karşılayarak, yurt dışında rekabetçi, yenilikçi ve akıllı teknolojik çözümler geliştirmek için faaliyet gösteriyor.

Askeri deniz araçların tasarımı, modernizasyonu ve inşasında görev alan STM, son dönemde özellikle kamikaze (vurucu) insansız hava araçları, yenilikçi uydu teknolojileri, duvar arkası radar ve siber güvenlik çözümleriyle dikkati çekiyor.

FNSS VE HAVELSAN LİSTEYE GİRİŞ YAPTI

Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üreticilerinden FNSS, 98'inci sıradan bu yıl listeye girme başarısı gösterdi.

FNSS, 2018'deki 367 milyon dolarlık cirosunu geçen yıl yüzde 2 artırarak 374 milyon dolara çıkardı.

İhtiyaca özel, etkin, güvenilir ve yenilikçi paletli ve tekerlekli zırhlı araçlar tasarlayıp üreten FNSS, alanında dünya liderleri arasında yer alıyor. Ürünleri, farklı ülkelerdeki kullanıcılar tarafından tercih edilen FNSS, bugüne kadar, 4 binin üzerinde zırhlı muharebe aracını kullanıcılarına teslim etti. FNSS'nin yarattığı geniş ürün ailesi, 15 ton sınıfında paletli zırhlı araçlardan orta ağırlık sınıfı tanka, 4x4'ten 8x8 taktik tekerlekli zırhlı araçlara, seyyar yüzücü hücum köprüsünden zırhlı istihkam iş makinesine ve insanlı ve insansız kulelere kadar uzanıyor.

Listeye bu yıl ilk kez giren bir diğer Türk savunma sanayisi şirketi HAVELSAN oldu.

Türk savunma sanayisinde yazılım tabanlı çözümler geliştiren HAVELSAN, 278 milyon dolarlık ciroyu yüzde 6 artırarak geçen yıl 295 milyon dolara yükseltti.
HAVELSAN bu başarıyla listeye 99'uncu sıradan giriş yaptı.

İLK 5 SIRA ABD ŞİRKETLERİNİN

"Defense News Top 100"e 8 yeni şirket girdi.

Listenin zirvesinde ise ABD'li şirketler yer aldı. Listenin ilk 5 sırasında 50 milyar 506 milyon dolar ciroyla Lockheed Martin, 34 milyar 300 milyon dolarla Boeing, 29 milyar 512 milyon dolarla General Dynamics, 28 milyar 600 milyon dolar ciroyla Northrop Grumman ve 27 milyar 448 milyon dolarla Raytheon Company yer aldı.

https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/7-turk-sirketi-savunma-devleri-arasinda-41588794
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı serkan1976

  • 2022 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 7659
  • 454
  • DefenceTurk.com
Ynt: Milli Savunma Sanayinden Genel Haberler
« Yanıtla #295 : 17 Ağustos 2020, 11:30:41 »
Eyyyyy Defence News , sen kimsin ki BMC'yi ilk 3'e almıyorsun...
Bizi kıskanıyorsunuz, yükselişimizi çekemiyorsunuz.
Buzdolabı satışlarımızı 3 katına çıkardık... vs...vs...😎😎😎

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44295
  • 612
Ynt: Milli Savunma Sanayinden Genel Haberler
« Yanıtla #296 : 31 Ağustos 2020, 00:39:02 »
HAVELSAN
@HAVELSANResmi
·
28 Ağu
HAVELSAN, Milli Taktik Çevre Simülasyonu yazılımını kural tabanlı altyapıdan öğrenen yapay zeka tabanlı altyapıya  dönüştürecek FIVE-ML Ar-Ge Projesini başlattı.

Milli Taktik Çevre Simülasyonu yazılımının Milli Muharip Uçak Projesi Harekat Analizinde de kullanılması planlanıyor.

https://twitter.com/HAVELSANResmi/status/1299302810085920769
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı Alpars

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 1211
  • 40
  • DefenceTurk.com
Ynt: Milli Savunma Sanayinden Genel Haberler
« Yanıtla #297 : 31 Ağustos 2020, 01:36:48 »
Defence 100 de 5 şirket var ama bunların gelirlerinin büyük kısmı devlete satışdan. Bu reel bi işletim değil.

Ne zaman gelirlerin çoğu ihracattan geldi, işde o zaman sağlıklı ve kendine yeterli bir savunma sanayimiz var diyebiliriz.

Yani daha hala yokuşun başındayız. Beklendiği üzre, ana platform satışları ile birlikte bu hedefde tutar diye bekleniyor.

Çevrimdışı カメせ

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 6559
  • 185
  • DefenceTurk.com
Taşınabilir Mühimmat Sistemleri DM-5 ve DM-7 envanterde.
« Yanıtla #298 : 23 Eylül 2020, 11:34:13 »
Alıntı
Taşınabilir Mühimmat Sistemleri DM-5 ve DM-7 envanterde
youtu.be/z2HnrR1PUfM
https://mobile.twitter.com/SavunmaSanayiST/status/1308677450491101189

Çevrimdışı カメせ

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 6559
  • 185
  • DefenceTurk.com
AKINCI TİHA', AKYA Ağır Torpido, KARAOK ve ATMACA.
« Yanıtla #299 : 27 Kasım 2020, 16:30:53 »
Alıntı

TCG Anadolu envantere giriyor, Gökbey ve AKINCI TİHA'nın testlerinde sona gelindi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 2021 yılı itibarıyla;

AKINCI TİHA'nın, AKYA Ağır Torpidosunun, KARAOK tanksavar ve ATMACA gemisavar füzelerinin teslimatlarına başlamayı, L400 TCG ANADOLU'yu ise envantere almayı planladıklarını açıkladı.
https://mobile.twitter.com/Defence_Turk/status/1332262015486873601