Gönderen Konu: Anka3  (Okunma sayısı 4913 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı MeACuLpA

• DefenceTurk
  • *
  • 1
  • DefenceTurk.com
Ynt: Anka3
« Yanıtla #40 : 05 Eylül 2023, 16:54:04 »
Ben acikcasi VLS bu konular hakkinda bizleri belki bilgilendirebilir diye dusunmustum

Çevrimdışı Alp

• DefenceTurk
  • *
  • 17
  • DefenceTurk.com
« Yanıtla #41 : 05 Eylül 2023, 18:11:50 »
Teşekkürler,

Sn Timuçin

Çevrimdışı Kaptan-I Derya

• DefenceTurk
  • *
  • 13
  • DefenceTurk.com
« Yanıtla #42 : 05 Eylül 2023, 19:58:48 »
Öncelikle Defencetürk’te verilen habere ve oradaki mühendise göre Anka 3 serisi de bir aile olacağı söylendi. Tahminimce Anka 3 , 3 model olacaktır gibi geliyor bana 500-1000 kg ağırlığında olan(ki muhteşem bir ürün olur sadece gözetleme ve istihbarat bile yapsa muhteşem bir ürün)  daha sonra bildiğimiz 6000-7000kg ağırlığında en son bundan da büyük belki çift motorlu TF10000 taşıyan 14 15 ton ağırlığında 5-6 ton faydalı yüke sahip bir ürün olabileceğini düşünüyorum. Anka 4 zaten SSB  yol haritasında görmüştük. Hatta bu iş Anka 5 Anka 6 diye daha da gidebilir. Örneğin ben bekliyorum. Airbus Zephyr tarzı çok çok yüksek irtifadan uçan ve gözetleme ve veri iletişimi sağlayan farklı bir İHA mesela. Ama burda bu kadar proje varken daha yavaş iş bitirerek gitmek daha mantıklı gibi geliyor bana. Daha Gökbey’i teslim etmedik Jandarmaya. Şu helikopterden ayda 7-8 adet çıkartacak kadar üretecek hale gelelim önce.Elimizde onca proje bitiyor güvenlik güçlerinde bir türlü yeterli sayıda hiçbir zaman olmuyor.
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.