TÜRK SAVUNMA SANAYİ > Yerli Hava Sistemleri ile İlgili Gelişmeler

Yerli gözetleme balonu ilk uçuşunu yaptı

(1/3) > >>

Tuco:
Yerli gözetleme balonu ilk uçuşunu yaptı



Otonom Teknoloji tarafından 16 Temmuz 2014’te gerçekleştirilen uçuşta; Doruk Balon Sistemi'nin irtifa, faydalı yük, bağlantı sistemi, demirleme istasyonu ve yer kontrol istasyonu testleri başarıyla sonuçlandı.



 Yerli gözetleme balonu ilk uçuşunu yaptı
Yaklaşık 2 saat süren testlerde; Otonom Teknoloji tarafından tasarlanıp yurt içi imkanlar ile üretilen aerostat gövde malzemesi, faydalı yük olarak elektro-optik kamera, görüntü aktarma sistemi olarak 802.11n tabanlı kablosuz erişim cihazları ve tasarım ve montajı Otonom Teknoloji’ye ait olan demirleme istasyonu kullanıldı. Sistemin test uçuşu, iki kademeli olarak yerden 65m ve 155m yükseklikte gerçekleştirildi.  Farklı irtifalarda elde edilen görüntüler kablosuz olarak yer kontrol birimine indirildi.



Balon Sisteminin uçuş öncesi kurulum ve nakliye; uçuş sırası operasyonel ve uçuş sonrası aşamalarında toplam 9 personel görev aldı. Doruk Balon Sisteminin ilk prototipi 10m uzunluğunda ve 12 kg faydalı yük kapasitesine sahip. Sistemin, ilk prototip olmasına rağmen, farklı rüzgar hızlarına sahip gerçek uçuş koşullarında beklentilerin üzerinde olarak 20kg’a kadar faydalı yük kapasitesi olduğu tespit edildi. 



Alınan sonuçlar doğrultusunda, Doruk Balon Sistemi çok çeşitli faydalı yükler (termal kamera, radar, LIDAR, v.b. ) ile uzun sureli görevler gerçekleştirebilecek bir platform olarak öne çıkıyor. Doruk Balon Sistemi ile, güvenlik amaçlı gözetleme faaliyetleri ile çevresel problemlerin erken tespiti  (Orman yangınlarının erken belirlenmesi, arama kurtarma faaliyetleri, v.b.) gibi uzaktan algılama teknolojilerinin kullanıldığı birçok faaliyet çok daha uygun maliyete yapılabilecek.



Ar-Ge faaliyetlerine Mayıs 2013 yılında başlayan Otonom Teknoloji, yürüttüğü projelerle uzun süreli gözetleme görevlerini icra edebilecek balon ve hava gemisi sistemlerinin tasarımı ve üretimi ile günümüz güvenlik ve çevre problemlerine, yenilikçi insansız ve otonom sistem çözümleri sunmayı hedefliyor.



Otonom Teknoloji’nin diğer Ar-Ge projeleri arasında "Güneş Enerjili İnsansız Hava Gemisi, TepeGöz" başta olmak üzere, diğer insansız hava ve kara araçları için de kullanılabilecek JAUS (Joint Architecture for Unmanned Systems) uyumlu "Elektronik Kontrol Birimi, MiniSteer" ve “Yer Kontrol İstasyonu” bulunuyor.



Sistemin başlıca kullanım alanları;

·         Gözetleme

·         Mobil Haberleşme

·         Hassas Tarım

·         Afet ve Acil Durum Yönetimi

·         Havadan Erken İkaz

·         TV ve Radyo Yayınları

·         Deniz ve Kara Trafik Yönetimi

·         Kritik Tesis Güvenliği

Kaynak: www.kokpit.aero

EfsaneANKA:
Evet buda olur
bunların ipini kestinmi uçar ama
tek başına bırakılamaz üstlerde nöbetçi kontrolü olan yerlerde kullanılabir karakol alay tabur bölük gibi yerlerde onun haricinde sınırlara hakim noktalara benim dediğim sistem daha basit olur gibi balon daha büyük dedef benim dediğim sistem daha küçük hedef vurulma açısından

1-HAVADAN İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI : İHA'LAR TESPİT ETTİ F16'LAR BOMBA YAĞDIRDI
2-KARADAN İNSANSIZ KULELER:
Kuleler tıpkı insansız hava araçları gibi uzaklardan konrol edilebilir gözlem yapıla bilir LAZER güdümlü bomba obüs ve füzeler için işaretleme yapa bilir gerektiğinde üzerindeki silahlarıda kullana bilir iha lar gibi 18 -20 saat değil 7/24 iş yapabilirler hiç bir olumsuz hava koşulundan etkilenmezler kuleleri silahsız ihalar gibi silahsızda kullana bilirsiniz
Kulede ki lazer işaretleme ve Gözetleme sistemleri bile fazlası ile iş görür
Hava Platformu Lazer Hedef İşaretleme Cihazı:İşaretleme Menzili​ 10km*​
ASELFLIR 300T Termal Görüntüleme Sistemi: Kızılötesi Görüntü Kalitesi - Çoklu Hedef İzleme-Lazer Nokta İzleyici (LNİ)

LAZER İŞARETLEME NEDİR:Lazer güdümlü sistemler çalışırken, ilk önce hedef belirlenir ve aynı zamanda füze fırlatılmaya hazırlanır. Hedef genelde  pilot ile, işaretlenir. Lazer hedefe saniyeler içinde belli bir noktada ısı verir. Bu ısının derecesi aynı anda füzedeki sisteme yüklenir ve füze yola çıkar. Kaçırma olasılığı yapılan tatbikatlar sonucu sıfır olarak belirlenmiştir.




Kuleler ve insansız hava araçları 7/24 çalışırsa sınırdan kuş uçmaz bunlar tek başına yeterli değil tabiki 3 kanton http://www.aktifhaber.com/d/other/1-405.jpg  denilen bölgeye devamlı saldırılar yapıp baskı altında tutmamız gerekir (şu anda ışid örgütünün yaptığı gibi) karagahlarını tesbit edip devamlı operasyonlar düzenlememiz gerekir

Bu proje eğer gerçekten hayata geçirilirse zaten terör örgütüne çok çok ağır bir darbe vuracaktır. Termal kameralarla, makinalı tüfeklerle, küçük çaplı toplarla donatılan bu silahlı kuleler sayesinde sınırdan bir tane terörist dahi sızamayacak, karakollarımız basılmayacak, askerlerimiz zayiat vermeyecektir.

Dahası PKK saldıran taraf, TSK savunan taraf olmaktan çıkacak, bu silahlı kuleler sayesinde sınırdan geçemeyen teröristler Kuzey Irak'a sıkışıp kalacak, TSK istediği an Kuzey Irakta bulunan PKK kamplarına nokta operasyonlar düzenlerken, örgüt sınırdan geçemediği için misilleme yapamayacaktır. PKK bu sistemler sayesinde Türk askerini şehit edemeyecektir.

Uzun lafın kısası; Eğer vadilere, geçiş noktalarına bu silahlı kulelerden yerleştirilirse sınırdan PKK'lı teröristler geçemeyecek, Iraktaki kamplarında sıkışıp kalacaklardır. Onlar orada sıkışıp kalmışken sürekli hava harekatlarıyla, uçaklarla o bölgeler sık sık bombalanmalı ve teröriste karşı psikolojik üstünlük sağlanmalıdır. Nasıl olsa adam silahlı kuleler sayesinde sınırı geçemiyor, ama sen istediğin zaman uçaklarınla onların bulunduğu yerleri bombalıyor, ağır kayıplar verdiriyorsun. İşte bu zevk için bile bu silahlı kulelere evet derim ben.

Bunlar olurken bir yandanda bütün üst lerimizi (karakol bölük tugay tabur alay )vs... yapılmış olan kalekollar gibi geliştirilmesi gerekir
Mit de parasal kaynaklarını ve insan kaynaklarını  tesbit edip operasyonlar düzenlemesi gerekir ve örgütün beyin takımlarına suikastler düzenlemesi gerekir







--- Alıntı ---http://www.siyasiforum.net/viewtopic.php?f=52&t=20230
--- Alıntı sonu ---

Tuco:
İHA olayı pek kolay değil...

ACE:
Bu proje ne durumda acaba? Kablosuz ve daha yüksek irtifada falan mükemmel bir platform olur. Kullanılıyor mu acaba hiç?

Bir çok ürün üretiliyor ama en büyük korkum askerin geleneksel yapıyı terk edemeyişi. 21. Yüzyılda süngü eğitimiyle zaman harcanmadı değil.

serkan:
Şimdi bizim mücadele esasımız şu olmalı. 24 saat her yeri gözetlemeye akıl yürütmektense şunu demek gerek. Öyle bir kontrol yapacağız baskı kuracağız ki pkk ya katılan birisi Türkiye ye geçti ise en fazla 6 ay içinde ölecek sınır dışında ise 2 sene içinde ölecek. Yoksa balonlar koyalım kuş uçurtmayalım pek mümkün değil

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git