Gönderen Konu: 2. TSK Malzeme Sergisi Ankara'da açıldı  (Okunma sayısı 4631 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BLACKHAWK

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 506
  • 0
2. TSK Malzeme Sergisi Ankara'da açıldı
« : 01 Ekim 2010, 13:38:17 »
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Gönül, 2010 yılı sonuna kadar Silahlı Kuvvetlerin savunma sistem ihtiyaçlarının en az yüzde 50'sinin yurt içinden milli firmaların ana yükleniciliği ile karşılanması ve bu işlerin en az yüzde 20'sinin yan sanayi ve KOBİ niteliğindeki firmalara iş payı olarak verilmesinin amaçlandığını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) işbirliğiyle gerçekleştirilen 2. TSK Malzeme Sergisi, Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ASO Ticaret Merkezi'nde açıldı. Serginin açılışına Milli Savunma Bakanı Gönül ve Irak Savunma Bakanı Abdülkader Mohammad Jassim Al-Mafraji, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar ve ASO Başkanı Nurettin Özdebir'le askeri yetkililer katıldı.
 
Açılış töreninde bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Gönül, tüm kuvvet komutanlıklarının envanterinde bulunan savunma sanayi ekipman ve malzemelerinin yer aldığı sergi sayesinde TSK açısından önemli miktarda tasarruf sağlandığını belirterek sergideki malzemelerin Türk sanayii tarafından üretilmesiyle de önemli bir döviz çıkışının önlendiğini ve sanayi için iş potansiyeli oluşturulduğunu ifade etti. Milli Savunma Bakanlığı'nın, TSK'nın mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarının, milli ve kritik teknolojili sistemlerle milli savunma sanayi kaynaklarından karşılanması hedeflerinin gerçekleştirilmesi için yapılan çalışmaları yürekten desteklediğini ifade eden Gönül, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın oluşturduğu stratejilerle savunma sanayinin özgün yurt içi çözümler sunmasının ve kritik teknoloji alanlarında yurt dışına bağımlılığın en aza indirilmesinin hedeflendiğini vurguladı.
 
Gönül, 2010 yılı sonuna kadar Silahlı Kuvvetlerin savunma sistem ihtiyaçlarının en az yüzde 50'sinin yurt içinden milli firmaların ana yükleniciliği ile karşılanması ve bu işlerin en az yüzde 20'sinin yan sanayi ve KOBİ niteliğindeki firmalara iş payı olarak verilmesinin amaçlandığını açıkladı. Savunma sistem ihtiyaçlarını yurt içi karşılama oranının 2003'te yüzde 25 seviyelerinde olduğunu hatırlatan Gönül, bu oranın 2009'da yüzde 45'leri aştığını ifade etti.
 
Gönül, kısa bir dönem içinde bu oranı yüzde 50'lere taşımak için sanayicilere büyük görev düştüğünü vurguladı. Gönül, "Savunma sanayimizin uluslararası alanda rekabet edecek düzeyde gelişmesini sağlayacak, özgün tasarım ürün ve hizmetlerin ihracatının 2010 itibarıyla 1 milyar dolara çıkarılması yönünde stratejileri geliştirmeye ve hayata geçirmeye yönelik tedbirler alınıyor. Bu sayede güçlü ve bağımsız milli savunma sanayimizin oluşturulacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu. Gönül, geçen yıl savunma sanayi ve havacılık alanındaki ihracatın 780 milyon doları aştığını da ifade etti.
 
ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise ilk serginin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından OSTİM'de düzenlendiğini, bu serginin sonucunda binden fazla parçanın yerli üretiminin gerçekleştirildiğini açıkladı. TSK'nın ihtiyacı olan sanayi ürünlerinin yerli üretimle karşılanmasını sağlamanın ve dışa bağımlılığı azaltmanın tüm sanayicilerin öncelikli hedefi olması gerektiğini vurgulayan Özdebir, sergilenecek 7 binden fazla malzemenin toplam alım tutarının 1 milyar dolar olduğunu bildirdi. Özdebir, "Temennimiz bu potansiyelin tamamının Türk sanayisi tarafından karışlanmasıdır. Sanayimiz bunu yapacak güçtedir" diye konuştu.
 
 
Konuşmaların ardından Gönül ve beraberindekiler serginin açılış kurdelesini kesti. Gönül, sergiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Serginin 10 Ekim'e kadar açık kalacağı açıklandı.
 
Kaynak :İHA

Çevrimdışı カメせ

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 6558
  • 185
  • DefenceTurk.com
Tank ve Ucakları ‘Boyayan’ ve ‘Yıkayan’ Robotik Sistem.
« Yanıtla #1 : 13 Haziran 2022, 00:33:32 »
Alıntı
Tank ve Ucakları ‘Boyayan’ ve ‘Yıkayan’ Robotik Sistem.

Ramsa Savunma tarafından tank ve uçakları ‘boyayan’ ve ‘yıkayan’ robotik bir sistem geliştirildi.


Ankara OSTİM’de üretilen yerli robot, ABD’de 20 milyon $ satılan muadillerine kıyasla 2,5 milyon $ fiyatıyla tasarruf sağlıyor. Sistem İsrail ve Pakistan'a ihraç edildi.

ABD'nin 20 yılda 300 mühendis ile ürettiği, 7 Türk mühendis tarafından 90% yerlilikle 2 yılda üretildi.

Şirket silah yağlama ve temizleme için de maliyeti 100 bin dolar olan robotik bir cihaz üretti. Başta ABD, Kanada olmak üzere 10 ülkeye ihraç edildi. Yerlilik oranı 90%.


Ramsa Savunma mühimmat ve bomba taşımada üç farklı taşıma aracı üretti. TSK'ya 5 bin adet teslim edildi ve yurtdışında 20 ülkeye ihraç edildi.

Ayrıca şirket tarafından savaş uçakları için 25 bin bara kadar özel ölçüm yapan hidrolik, pnömatik test ölçüm sistemi de üretildi.
https://mobile.twitter.com/hamlesiTR/status/1536076092712296448