BMC POWER

Başlatan Alpars, 05 Şubat 2021, 08:25:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: putty - 12 Ekim 2024, 18:50:32
Memleketin sokaklarında Türkçe konuşan kalmamış siz de da eklerime takılıyonuz. Türk milleti bin yıl sesli harfi olmayan Arap alfabesi ile benliğini yitirmedi de benim güzel Türkçemin de da sı ile mi dejenere olacak. Z kuşağı çocuklar emojilerle anlaşıyor beni bırakın onları düzeltin

Haklısınız, emojici ergenler can sıkıcı. Ne var ki onları düzelteceksek, sizin gibi 1 cümlede kitap yazabilecek kapasitede olanların da düzgün yazması lazım. Bize her alanda becerikli liderler gerekiyor. Sokaktan geçen emojici ergen de forumcu oluyor, nedir ki... Mesajı Paylaş

Alıntı YapALTAY Tankının yerli motoru için tarih verildi

BMC Savunma'nın Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, SAHA EXPO'da yaptığı açıklamada ALTAY Tankı'nın yerli motoru Batu için tarih verdi.

ALTAY Tankı için özgün olarak geliştirilen BATU Güç Grubu'nun testlerinin sürdüğünü belirten Tosyalı, Tolga Özbek'e "Biz aslında ALTAY'ın güç grubunu ürettik, şu an testlerde. Bunun binlerce saat test süreçleri var, her türlü şartlarda ve dünyada kabul edilen değerleri, mutlaka testleri geçip yakalaması lazım." dedi.

Yerli üretim için 2027 hedefi.

BMC Power, BATU Güç Grubu Projesi ile ALTAY Tankı'nın ihtiyaç duyduğu motor, transmisyon ve soğutma sistemlerini geliştirmeyi amaçlıyor. BATU motorunun ilk çalıştırılması Nisan 2021'de BMC Power Test Merkezi'nde başarılı bir şekilde gerçekleşmişti.

Batu Projesi 1

Projenin test aşamaları devam ederken Tosyalı yerli motor için tarih verdi. Tosyalı açıklamasında, "Bugün geldiğimiz noktada 2026 sonu, 2027 başları gibi geliştirdiğimiz güç grubunun testlerinin biteceğini öngörüyoruz. O andan itibaren zaten devam eden üretim sürecine yerli güç gruplarımızı da dahil edeceğiz. Bu zaten bizim üretimimizi akamete uğratan bir durum değil." ifadelerini kullandı.

https://www.savunmasanayist.com/altay-tankinin-yerli-motoru-icin-tarih-verildi/?fbclid=PAY2xjawGZ66BleHRuA2FlbQIxMQABpvrrnsm86RGCdUpA_v4XlH9QYECIToOHom9nNEn2sOFb42fIZqStSJqgCw_aem_SM1iXVCaZ7DZr1s_NlZmuA
Mesajı Paylaş
]

Tanka gerek yok zaten bize motor lazım hatta 1500hp'ye de gerek yok 1200hp yeter.....Çok acele etmeyin Sayın BMC şirketi... Mesajı Paylaş

BMC tarafından üretilen toplam 100 adet Kirpi II ve Vuran TTZA, BMC Power üretimi yerli motorlarla TSK'ya teslim edilmiş.

https://x.com/SavunmaSanayii/status/1877739831427547172 Mesajı Paylaş

Türkiye gibi bir ülkenin bir asırdır bu basit makineyi iş edinip yapmamış olması affedilir değil. Osmanlının bir otomobil kamyon motoru yapmamış olması bile affedilmez bir ayıptır. 1920 de dünya her yerde otomobil kamyon üretiyor kullanıyordu. Bir koca devlet iş edince en akıllılarına görev verse gerekirse iki Fransız getirilir o motor yine yapılırdı. Hadi onu geçtik 1960 da neden yapmadık 70 de bir sürü kamyon otobüs üretirken neden yapmadık 80de 90 da yüzde yapmadık da anca yağıyoruz.
Tanka sığanı yapmak tamam işin nirvanası ama kamyona otobüse motor dediğin nedirki hayret bir şey. Uydu değil füze değil altı üstü bir motor. Sanayideki adamlar bile verimlilik zorlama yapar nedirki dizel yada benzinli motor dediğin hayret bir şey. Bloğu dökeceksin silindir deliklerini deleceksin gömleği çakacaksın alt karteli vidalıyacan üst karteli aliminyumdan dökücan frezeyle bir paso talaş alıcan saplamaların vidalarına klavuz çekicen saplamaları takıcan krankı takıcan alt krteli vidalıycan kam milini falan takıcan enjektörleri filan artık ne lazımsa takıcan oldu bitti.

Vallahi billahi uyumuş bu ülke. Ben bu ülkenin kralı olsam 1950 de radarı gemiyi füzeyi motoru denizaltıyı kamyonu otobüsü vallahi billahi yapardım. İTÜ ye yap diyeceksin yapacak bu kadar basit.

Yunanlılarında motoru yok mesela ne ayıp hiç yakışmıyor onlara bile. Koskoca ülke daha bir tane motor üretmedi hayret bir şey. İnsanlık tarihinde kaç milyar tane motor üretildi bunların hiç bir tanesi Yunan üretimi değil ne rezil bir durum. Neyi bekliyor bu koca ülkeler anlamıyorum Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Bu arada envantere BMC Amazon II modeli de dahil olmuş oldu.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 10 Ocak 2025, 20:58:04Türkiye gibi bir ülkenin bir asırdır bu basit makineyi iş edinip yapmamış olması affedilir değil. Osmanlının bir otomobil kamyon motoru yapmamış olması bile affedilmez bir ayıptır. 1920 de dünya her yerde otomobil kamyon üretiyor kullanıyordu. Bir koca devlet iş edince en akıllılarına görev verse gerekirse iki Fransız getirilir o motor yine yapılırdı. Hadi onu geçtik 1960 da neden yapmadık 70 de bir sürü kamyon otobüs üretirken neden yapmadık 80de 90 da yüzde yapmadık da anca yağıyoruz.
Tanka sığanı yapmak tamam işin nirvanası ama kamyona otobüse motor dediğin nedirki hayret bir şey. Uydu değil füze değil altı üstü bir motor. Sanayideki adamlar bile verimlilik zorlama yapar nedirki dizel yada benzinli motor dediğin hayret bir şey. Bloğu dökeceksin silindir deliklerini deleceksin gömleği çakacaksın alt karteli vidalıyacan üst karteli aliminyumdan dökücan frezeyle bir paso talaş alıcan saplamaların vidalarına klavuz çekicen saplamaları takıcan krankı takıcan alt krteli vidalıycan kam milini falan takıcan enjektörleri filan artık ne lazımsa takıcan oldu bitti.

Vallahi billahi uyumuş bu ülke. Ben bu ülkenin kralı olsam 1950 de radarı gemiyi füzeyi motoru denizaltıyı kamyonu otobüsü vallahi billahi yapardım. İTÜ ye yap diyeceksin yapacak bu kadar basit.

Yunanlılarında motoru yok mesela ne ayıp hiç yakışmıyor onlara bile. Koskoca ülke daha bir tane motor üretmedi hayret bir şey. İnsanlık tarihinde kaç milyar tane motor üretildi bunların hiç bir tanesi Yunan üretimi değil ne rezil bir durum. Neyi bekliyor bu koca ülkeler anlamıyorum

Abi iş planlamaya geldi mi genetikte sanırım bu kısım eksik :D Osmanlı filo satın almış. Mürettebatı olmadığı için çürümüş gemiler. İşler planlamaya geldi mi işte çok zorlanıyoruz. Herkes zorlanıyordur muhtemelen ama biz daha çok zorlanıyoruz. Bizim en iyi şey de zor anlarda hayatta kalma becerisi. Bir şeyi yapmak zorunda kaldık mı yapıyoruz. Mesajı Paylaş

Yavaş yavaş Sayın Putty  ;D  Dünya Elektrikli tahrik sistemlerine geçsin, biz halen fosil yakıtlı motor üretmeye uğraşmalım. Mesajı Paylaş

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı:

"Altay'ı seri üretime hazır hale getirdik."

2025 yılı ortasında aktif hale getirmeyi hedeflediğimiz zırhlı araç üretim fabrikamızda ise aylık 8 adet Altay tankı ve aylık 10 adet, 8x8 seri üretim kapasitesi bulunuyor...

Tam kapasiteye ulaştığımızda 1500'ün üzerinde mühendis ve işçimizden oluşan bir ARGE ve üretim ekibi olacak.

Araç test alanımız dünyadaki örnekleriyle kıyaslandığında en gelişmiş seviyede ve zırhlı araç içerisinde ihtiyaç duyulan her türlü modern test imkanına sahiptir...

Bu haberin altına biri şu yorumu yapmış:

"Millet soruyordu 8x8 araç alımı niye yapmıyor  kuvvet diye  o da belli oldu! Satır arasında okumuş olduk nedeni!
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz