"Guvenmiyorum olacakti sanirim.
Yok, bence uçakları verMEyeceklerine güveniyor. Onlar "nah size uçak" diyecek, bizimkiler için de Afganistan macerası başlamadan bitecek. Sanıyorum kastedilen bu."
evet, aynen onu kastettim.
bu kazadan bu şekilde kurtuluruz bence.
adamlar f16 modernizasyonuna takoz koymaya çalışırken, Kabil havaalanı açık kalsın diye bize f35 verirler mi?
ABD açısından düşünüyorum da, bu saçma iş bizim Dipsiz gölü kazma izni vermemizden bile saçma bence.
Afganistan diye Tanrı'nın unuttuğu bir yer varmış, orada da bir havaalanı varmış.
bu havaalanı açık kalsa ne? kalmasa ne?
ABD bir çekilsin, 2 yıl içinde Pakistan ile işi yürütür, olmazsa da çevredeki diğer ülkelerle dostluk kurar.
ben bu işin aslen başka bir pazarlıkta döndüğünü, f35 dedikodusunun oyalama ve dikkati başka yere çekme maksadıyla sızdırıldığını tahmin ediyorum.
ek:
başka bir başlıkta geçen seneden şöyle bir haber paylaşmıştım.
burada f16 modernizasyonuyla ilgili soruya nedense açık ve net bir olumlu cevap verilmemiş.
"The blockage has paralyzed negotiations for several deals, including a follow-on contract for F-16 upgrades, according to one source with knowledge of the matter.
Lockheed Martin is performing structural upgrades to a portion of Turkey’s aging F-16 Block 30 fleet under a direct commercial sales contract that expires this fall. Defense News reported in 2017 that it would take until 2023 for Lockheed to complete modifications for all 35 F-16s included in the deal.
An industry source with knowledge of the F-16 contract said that Lockheed is still “planning to complete the requirements” of the order and does not “foresee any performance changes or requirement changes.”
When asked to comment about the Turkish F-16 upgrade contract, Lockheed Martin officials said that “any questions related to F-16 sustainment work should be directed to the U.S. government.”"
https://www.defensenews.com/breaking-news/2020/08/12/congress-has-secretly-blocked-us-arms-sales-to-turkey-for-nearly-two-years/