İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sn.putty İran İsrail'in hava üssünü vurduğu ve bazı
f15 ,F16 ve f35 lerin pert olduğu söyleniyor

Mesajı Paylaş

Bu küme halinde inen balistik füzeler çok sayıda atılmış füze olarak değil de çok başlıklı füzelerin ayrılmış harp başlıkları olarak görmek gerek. Ben İran ın füzelerini bilmiyorum ama böyle küme halinde 1500 km öteye topluca füzeler inmez bunlar küme halinde hedefe inen aynı füzeye ait çoklu harp başlığıdır. Böylece vurulmaları zorlaşıyor

Şu Ukrayna'ya atılan Rusya füzelerini hatırlayın

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Az önce CNNTürk'te canlı yayında Telaviv'e yapılan bir füze saldırısını izledim. Sadece bir füze düştü. Diğerleri havada vuruldu yine. Bugünkü İran füze saldırılarında İsrail'in açıklamalarına göre pek çok bina ve araç hasar gördü. Haberlerde 9 binanın vurulduğunu söylediler. Marmara'nın paylaştığı fotoğraflar bu binalardan birini gösteriyor muhtemelen. Kudüs'teki bir binanın enkazından çok sayıda insanın kurtarıldığı söyleniyor.

CNNTürk'deki canlı yayını sunan hanımefendinin üslubunu beğenmedim. Daha doğrusu böyle bir programı sunan bir hanımefendiye yakıştıramadım. Tamam hepimiz İsrail'in soykırımcı bir devlet olduğunu biliyor ve yaptıklarını kabul etmiyoruz. Ama habercilerin duygularına sahip çıkmaları, kullandıkları kelimelere dikkat etmeleri gerekir bence.

Tahran'a canlı bağlandı birkaç defa. Oradaki görüştüğü kişiler İsrail'in saldırısına karşı İran Hava savunma sistemlerinin çok iyi çalıştığından falan bahsetti. Söz konusu hava savunma sistemleri, namlulu uçaksavar sistemleri. Uçaksavar mermiler havada uçuşuyor ve patlıyor sürekli. Hanımefendi İran hava savunma sistemlerinin de tıpkı İsrail hava savunma sistemleri gibi çalıştığını, İsrail füzelerini vurduğunu belirtti defalarca. Ancak ben bir tane bile havada vurulan bir füze göremedim! Bir patlama sesi dahi duyamadım. Bir konu hakkında bilginiz yoksa yorum yapınca komik duruma düşüyorsunuz. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

İran bazı İsrail yerleşim birimlerinin canına okumuş binalar ve araçlar pert

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 13 Haziran 2025, 23:58:00Balistik veya yarı balistik yönde uçan füze çaktırmadan, radara yakalanmadan uçması imkansız, en büyük kozu hızı. Terminal safhada veya karşı tedbir alınarak füze geldiğini farkedince elektronik harp kullanarak ve gövdesinden 4-10 adet aldatma hedefi fırlatır. Yalan hedefler çok güçlü sinyal saçarak radara büyük gözükür ve bu şekilde gerçek füze ile ayırt etmek zorlaşır.

Mesela Ukrayna tarafının yayınladığı İskander'in gövdesinden çıkan sahte hedefler.

Bu tarz yöntemlerden bahsediyorum.  İran füzelerinde buna benzer sistemler pek yok herhalde. Ya da pek işe yaramıyor.

200 uçağı fark ettirmeden 1000 km mesafeden öteye gönderip hedefleri vurabilen herkes, bu uçaklar yerine iha veya füzeler göndererek aynı yöntemle düşman hedeflerini vurabilir. Balistik füzeyi irtifası ve hızı nedeniyle radarlardan gizlemek belki zor. Terminal safhadan sonra elektronik karıştırma yapılabilir diye düşünüyorum bende. Peki bunun dışında neler olabilir? Bir F-15 kadar radar izi olan bir balistik füzeyi biz hiçbir radara yakalanmadan uzak mesafedeki bir hedefe nasıl gönderebiliriz?

Bu arada BM'de Irak temsilcisi, İsrail'in saldırılarında Irak Hava Sahasını kullanmalarını kendi egemenliklerine bir saldırı olarak görüyoruz gibilerinden bir şeyler söyledi. Yani onların da bu saldırıdan haberleri olmamış gibi görünüyor!

Bu bölgemizde gerçekleşen bir saldırı. Bugün İran'a yapanın yarın bize yapmayacağının bir garantisi yok. Önleme ve caydırıcılığımızı artırma yöntemleri geliştirmeliyiz. Hem de en kısa sürede! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çin ve/veya Rusya İran'a HSS ve gelişmiş füzelerden oluşan paketi aksatmaksızın tedarik etmezlerse, iki hafta sonra İran'da fırlatacak balistik füze kalmaz ve İran'ın altyapısı tümüyle yok edilir.

Ondan sonra Trump'ı ara ki bulasın görüşme masasında! Mesajı Paylaş

Hani insanlı uçakların devri kapanmıştı Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - Bugün, 02:10:06Hani insanlı uçakların devri kapanmıştı

Ben klasik tankların devri kapandı dedim @putty! İnsanlı uçakların devrinin kapanmasına daha 10-15 sene var. Mesajı Paylaş

Canım ya sana demedim foruma diyorum

Kızılelma ANKA3 filan gibi uçaklar çok lazım burada iyi taktik kullanımı sağlayabilen için ne kadar işe yarar mesela. Hatta bence İsrail ANKA 3 gibi bir uçağı görürsek şaşmayalım bu savaşta geçen uçarken görülmüştü. Hatta çift motorlu denen Kızılelma şart

Şu uçak İsrail in Gazze de düşen bir uçağı. Bu savaşta buna benzer iha lar kullanılıyor olabilir. İsrail NLOS füzeyi bile 80 lerde kullanmaya başlayıp 2000 lerde kamu oyu ile paylaştı 

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz