Hocam çok iyi niyetlisin. NUTUK' un iddiası yabana atılır iddialar değildir. Gayet mantıklı ve yerinde tespitlerdir. Dini imanı para olmuş insanlardan bahsediyoruz.
Bence hiç mantıklı değil! Parayı alıp kaçacak olan o para ile yatırım yapmaz!
Isin ilginci ortada daha fabrika yok, ekip yok ama projeler mucizevi sekilde BMC'ye ucuyor. Allah sonumuzu hayretsin diyecegim de Nasretin hoca aklima geliyor: esegini saglam kaziga bagla .....
Kısmen haklısın. Her ikinize birden cevap sayın; BMC'nin avukatı falan değilim, sadece bildiğimi söyleyeyim, ciddi bir yatırım var. Çok ciddi bir hazırlık var! Bunu çalıştığım sektör sayesinde şahit olabiliyorum. Uçup gidecek olan bu yatırımı yapmaz. Uçup giderlerse de o yatırım burada kalır!
Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki, her işin yandaşa değil, ehline verilmesi taraftarıyım. Görünen o ki, işin ehilleri varken, yeni bir ehil daha oluşturulmaya çalışılıyor. Yani eşeği bağlayacakları bir yığın sağlam kazık varken yeni bir sağlam kazık yapıyorlar. Malesef buna karar veren ben veya bizler değiliz. Karar verenlerin yerinde olsam bu benim tercihim olamaz! Çünkü benim için bu bir israf!
Ancak Yabgu'nun da belirttiği şekilde artık yapılması gerekenler yapılsın düşüncesindeyim. Ne BMC ne de diğerleri benim babamın oğlunun firmaları değil! Benim için öncelik, ülkemin çıkarları için talip oldukları görevleri istenilen şekilde yerine getirmeleri. Aldıklarının karşılığını fazlasıyla vermeleri...
Tabi, kesin olarak da, verdikleri taahhütleri yerine getiremediklerinde, bunun hesabının da layıkıyla sorulmasının zorunlu olması gerekir!