Gönderen Konu: FNSS KURUM FAALIYETLERİ.  (Okunma sayısı 11251 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı RekarnO

  • DefenceTurk
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2181
  • 2
FNSS KURUM FAALIYETLERİ.
« : 01 Nisan 2009, 01:23:52 »
herkeze selam. fnss sırketı tanıtımı ıcın ufak bır konu hazırladım. merak edenler buradan fırma bılgılerını alabılırler..


Tarihçe

Kuruluş:

Savunma Sanayii Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (bilahare Savunma Sanayii Müsteşarlığı), 7 Kasım 1985 tarih ve 3238 sayılı Kanun ile kurulurken, FNSS’nin de ilk tohumları aylar öncesinden atılmaya başlanmış ve 24 Temmuz 1986 tarihinde Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. ile FMC Corporation arasında imzalanan Mutabakat Zaptı (Memorandum of Understanding) ile bir Ortak Girişimin çerçevesi belirlenmişti.

SSM’nin kuruluşundan hemen sonra ele aldığı ilk büyük savunma sanayii projesi Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacını karşılamak üzere paletli Zırhlı Muharebe Araçlarının Türkiye’de üretimini öngören Zırhlı Muharebe Aracı Projesi olmuş, 18 Temmuz 1986 tarihinde teklife çağrı yapılmış ve 27 Ekim 1986 tarihinde ilk teklifler verilmiş idi. FMC ile Nurol arasındaki görüşmeler ise 1 Temmuz 1987 tarihinde imzalanan Ortak Girişim Anlaşması ile sonuçlanmış; “FMC-Nurol Savunma Sanayii A.Ş. (FNSS)” adı resmiyet kazanmıştır. Bu Anlaşmaya göre, FNSS’nin %51’i FMC’ye, %49’u ise Nurol ait olacaktı.

İlk Proje:

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Şubat 1988 ayında ihalenin sonuçlandığını ve FNSS ile sözleşme müzakerelerine başlanacağını ilan etmiş ve müzakereler 23 Mayıs 1988 tarihinde Başbakan Sayın Turguz Özal’ın huzurunda imzalanan sözleşme ile meyvesini vermiştir. Bir milyar doların üzerindeki bedel ile imzalanan Sözleşme, yaklaşık 1700 aracın 10 yıl içinde Türkiye’de üretilmesini öngörmüştür.

Sözleme imzasının hemen ardından, Yabancı Sermaye ile ilgili işlemler tamamlanarak Şirket kuruluşu ile ilgili işlemlere geçilmiş ve FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.’nin kuruluşu, 31 Ağustos 1988 tarihinde Ankara Ticaret Sicil Memurluğunca Tescil edilmiştir.

Şirket kuruluş işlemleri ile paralel yürütülen Sözleşme’nin yürürlüğe girmesi ile ilgili işlemler de 1989 yılının bahar aylarında tamamlanmış ve SSM, FNSS ve davetli kişi ve kuruluşların katılımı ile yapılan sade bir tören ile Sözleşme 15 Ağustos 1989 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Türkiye’nin ilk büyük Savunma Sanayii projesi olarak nitelendirilen Zırhlı Muharebe Aracı Projesi aynı zamanda başarı ile tamamlanan ilk büyük proje olmasıyla da bilinmektedir. Gurur ile görmekteyiz ki aynı zamanda Türkiye’de bu sektörün standardını da belirleyen proje olmuştur.

Şirket Yapısı:

FNSS’nin ortaklık yapısında zaman içinde ilginç gelişmeler yaşanmıştır. 1994 yılında FMC Corporation Savunma Sanayii alanındaki faaliyetlerini Amerika’da yerleşik diğer bir savunma şirketi olan BMY-Harsco ile birleştirmiş ve ortaya çıkan yeni şirkete United Defense LP (UDLP) adı verilmiştir. 1997 yılında ise United Defense LP Carlyle Group tarafından satın alınmış ve FMC Corporation savunma alanından çekilmiştir. Bu değişiklik ile FNSS’nin FMC Corporation ile herhangi bir ilişiği kalmadığından Şirketin kuruluşundan itibaren “FMC-Nurol Savunma Sanayii A.Ş. (FNSS)” olan adı 1997 yılından itibaren “FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. “ olarak değiştirilmiştir.

2005 yılının Ekim ayında  ise ortaklar arasında varılan mutabakata istinaden, Şirketin sermaye yapısı %51 Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. %49 UDLP olarak değiştirilmiş, aynı yıl içinde UDLP’nin hisselerini bir dünya devi olan BAE Systems satın almıştır. Böylece hisse yapısında çoğunluk Türklere geçmiştir.

İhracatlar:

1997 yılında ilk ihracatını Birleşik Arap Emirliklerine gerçekleştiren FNSS, bu ülkeye 133 adet ZMA satmıştır. Bu satış ile Türkiye ilk defa bir başka ülkeye ana sistem bazında bir savunma ürünü ihraç etmiştir.

Bilahare, uzun yılların çabalarının sonucu olarak 2000 yılında Malezya’ya 211 adetlik büyük bir satış gerçekleştirilmiş, bu ihracat projesi de Türkiye’nin bugüne kadar bir defada gerçekleştirdiği en büyük ana sistem ihracatı olmuştur. Aynı proje ile Malezya’ya teknoloji transferi de gerçekleştirilmiştir. Değişik konfigürasyonlarda 56 adet Zırhlı Muharebe Aracını içeren yeni bir sözleşme ise 2008 yılında imzalanmıştır.

Zırhlı Araç Modernizasyonu faaliyetleri çerçevesinde ilk ihracat sözleşmesi 2004 yılında Suudi Arabistan ile imzalanmış olup Suudi Arabistan Kara Kuvvetlerinin değişik tiplerdeki M113 Zırhlı Personel Taşıyıcıları Suudi Arabistan Sialhlı Kuvvetlerinin Al-Kharj Bakım Onarım tesislerinde gerçekleştirilmektedir. Proje çerçevesinde Al-Kharj tesislerinin yönetimi de FNSS tarafından yürütülmektedir.

FNSS ayrıca Filipinler ve Bahreyn ile araç modernizasyonu projeleri gerçekleştirmekte, Belçika ve Birleşik Arap Emirlikleri Ordularına ise M113 ve ZMA tipi araçlar için lojistik ve teknik destek hizmetleri vermektedir.

Özgün Ürünler:

2000 yılından itibaren FNSS kabuk değiştirmiş; özgün Kara Platformları  geliştirebilecek tasarım yapısını geliştirmeye başlamıştır.

FNSS, dünya pazarında büyük ilgi gören paletli zırhlı muharebe araçlarının yanında kendi geliştirdiği tekerlekli zırhlı araçları da kısa sürede katmış ve PARS adını verdiği Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) ailesini (4x4, 6x6 ve 8x8) ürün portföyüne dahil etmiştir. İTÜ, TÜBİTAK, ODTÜ gibi kuruluşlar da, PARS araç ailesinin geliştirilmesinde çözüm ortağı olarak rol almıştır.

Kendi sınıfındaki rakip araçlarda bulunmayan özelliklere sahip olan bu araç ailesi birçok ülkede pazarlanmaktadır.

PARS TTZA aracının geliştirilmesi ile FNSS büyük bir başarıya ilk adımı atmış; SSM tarafından TSK’nın talep ettiği Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü (SYHK) geliştirme ve üretim projesi ile ödüllendirilmiştir. PARS platformu üzerine geliştirilmekte olan SYHK, alanında, dünyada mevcut en gelişmiş sistem olacaktır. FNSS, bu yeni ürününü kısa süre içinde  Dünya Ordularına pazarlamaya başlayacaktır.

Bu çerçevede FNSS, AZMİM projesi ile de, TSK için bir Amfibi Zırhlı Muharebe İş Makinası geliştirecek ve kısa sürede teslim edecektir.

FNSS'nin diğer bir kabiliyeti kule ve silah istasyonlarının geliştirilmesi ve üretimidir.  Şirket 25mm topu, 7.62mm eşeksenli silahı olan, stabilizasyona sahip, modern gece görüş sistemi ile donatılmış tek kişilik Sharpshooter (Keskinnişancı) kulesini geliştirmiş ve üretmektedir. Halihazırda Aselsan A.Ş. ile  ortak olarak 25/30mm Uzaktan Komutalı Silah Kulesi tasarım ve geliştirme çalışmaları devam etmektedir.

Ana Muharebe Tankı dahil, en karmaşık kara platformlarını tasarlayıp geliştirme kabiliyetine sahip FNSS, bugün ülkemizin her yapıda kara platformu tasarım ve geliştirme şirketlerinin başında gelmektedir. 

1989 yılında Zırhlı Muharebe Aracı üretimiyle yola çıkan FNSS; Kara Kuvvetlerimizin yanında ve Türk Kara Gücü'nün bir unsuru olarak çalışabilme felsefesini benimsemiş; geniş bir ürün yelpazesi içinde birçok Kara Platformunu tasarlayıp üretebilecek ve bunlarla ilgili eğitim ve lojistik destek sağlayabilecek bir milli kuruluş haline gelmeyi başarmıştır. FNSS, artık TSK’nın talep ettiği en karmaşık sistemleri yabancı teknik destek almadan  Ürün olarak geliştirmekte, ürün portföyüne dahil etmektedir.FNSS yapmış olduğu çalışmalar ile kısa sürede Dünya pazarlarında tanınmış ve Türkiye'miz için önemli olan yüzlerce milyon dolarlık ihracat potansiyelinin yaratılmasında rol almıştır.

Önümüzdeki on yılda FNSS, paletli ve tekerlekli zırhlı araçlar alanında dünya pazarındaki güçlü konumunu geliştirerek yol alacaktır.











 

Çevrimdışı мคяครℓเ

  • Özel Üye
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 1656
  • 24
  • DefenceTurk.com
Fnss...
« Yanıtla #1 : 13 Mart 2016, 11:14:31 »

FNSS YÖNET’16 kampına katıldı.
 
Bilkent Üniversitesi MT (Mühendislik Topluluğu) tarafından düzenlenen Yöneticilik ve Liderlik Kampı “YÖNET” 27-28 Şubat tarihlerinde Wyndham Ankara Otel’de gerçekleşti.

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.(FNSS)’nin sponsorlar arasında yer aldığı kamp, alanında en üst seviyeye ulaşmış yöneticileriyle geleceğin yöneticilerini ulusal bir platformda buluşturmak amacıyla ilk kez Bilkent Üniversitesi kampüsü dışında yapıldı.

FNSS Organizasyonel Gelişim Uzmanı Merve Ermemiş’in “Mülakata Hazır Mısınız” başlıklı bir sunumla katkı sunduğu kampta, FNSS ve diğer şirketlerin mülakat esnasında adayların dikkat etmesi gereken konular ele alındı.

Sektörde sosyal yetkinlikleri güçlü mühendis istihdamının artmasına önem veren FNSS, 2016 yılında, benzer faaliyetlere destek vermeye devam edecek.

Kaynak: www.savunmaveteknoloji.com

29.02.2016
Guzel calisma.

Çevrimdışı мคяครℓเ

  • Özel Üye
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 1656
  • 24
  • DefenceTurk.com
Fnss...
« Yanıtla #2 : 19 Mart 2016, 13:32:20 »

FNSS Savunma Sistemleri, ICMSS-2016’ya katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından İstanbul’da düzenlenen Harp Akademileri Semineri’ne FNSS Savunma Sistemleri’de katıldı. Seminerin bu yılki konsept konusu; “Hibrid Savaş”

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Uluslararası Askeri ve Güvenlik Semineri (International Conference on Military and Security Studies / ICMSS-2016) 14-16 Mart tarihlerinde Harp Akademileri Komutanlığında gerçekleştirildi.

Uluslararası askeri ve akademik ünvanlı birçok konuşmacının da yer aldığı seminerin bu yılki konsept konusu; “Hibrid Savaş.”

Yakın gelecekte düzenli orduların Hibrid Savaş tehditlerine karşı adaptasyon ve mukabele süreçlerinin ele alındığı seminerde, FNSS İş Geliştirme Müdürü Haldun Olgun “Teknoloji ve Hibrid Savaş” ilişkisine dair “Hareket ve Beka Kabiliyeti” başlıklı sunumu ile seminere katkıda bulundu.

www.savunmaveteknoloji.com

Çevrimdışı bertan234

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 38
  • 1
Ynt: FNSS KURUM FAALIYETLERİ.
« Yanıtla #3 : 06 Ekim 2016, 03:01:27 »
Bu Zmanın fonksiyonu nedir.Yarısı yok acaba eğitim amaçlı mı.
Usule hakim olmayan esasa mahkum olur.

Çevrimdışı serkan

  • YASAKLI
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 1282
  • -115
  • DefenceTurk.com
Ynt: FNSS KURUM FAALIYETLERİ.
« Yanıtla #4 : 06 Ekim 2016, 06:28:45 »
Bence bu aracın biraz daha göreve uygun şekle gelmiş hali. Tabi yarım oluşunun izahı nedir ya fuar içindir ya eğitim için yada Roketsan da Aselsan da mühendisler yerleşim çalışmları filan yapmak için istemiştir

« Son Düzenleme: 06 Ekim 2016, 06:30:23 Gönderen: serkan »
beğen

Çevrimdışı BATTLESTAR

  • 2018 ve 2019 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 2722
  • 319
  • DefenceTurk.com
Ynt: FNSS KURUM FAALIYETLERİ.
« Yanıtla #5 : 04 Ocak 2019, 00:10:42 »
Arkadaşlar bugün Fnss'e çok güzel bir tanıtım gezisi yaptık. İntibam ve söyleyebileceğim haberler şöyle ;

+ 3-4 savunma şirketine gittim aralarında en iyi tanıtım en dolgun bilgilendirme en güzel ortam kesinlikle fnssti . Şirkette bae etkisi cidden belli oluyor.  Adamlar gerçekten ne yaptığını biliyor . Vizyonlarına tam sadıklar ve tsk ya çok vizyoner ve konsept önerilerde bulunuyorlar ancak bizim tedarik sistemi ve lojistik sınıfı vizyon ve sorunları malum.

+ Altay tankının 1.abmk'de üretimi için tesisin 25 sene kiralama ihalesi bir iki aya olacakmış hala bmc kesinleşmiş değil. Fnss yetkilileri bu işi bmc, otokar , fnss bof ortaklığının üretmesi gerektiğini değerlendiriyor . Ama tabi herşey değişti o olay bitti çoktan . Altayın güncel halinin günümüz konseptine pek uygun olmadığı geliştirilmesi gerektiğini söylüyorlar. Bunu da 75 tonluk yeni challenger ve leopard 3'ü görmelerinden dolayı diyorlar.

+ 30 mm eş eksenli cirit olan bir kule yakında gelecek.

+ Pars çoğu testte fransız araçlarına sağlam kitlemiş ve dünyanın en iyi sistemlerinden biri deniyor.

+ ÖMTTZA projesi 400 lü sayılardan 100 lü sayılara ve 4 konfigürasyona inmiş.

+ Kral selman sonrası fnss ve türk şirketleri arabistanda çok sıkıntı yaşıyor adamlar Tüm makamlara eski amerikalı subayları getirmişler . Fnss ordaki tek ve son yerli firma.

+ Arkadaşlar zırhlı araçlar öyle böyle büyük değil bire beş bire on adeta yürüyen evler. En küçük sta 10 bile aşırı büyük . Hele korkut spag 2+1 gecekondu boyunda . 8x8 parslar bildiğiniz ev gibi askeri doldurup araziye yollayın kendi karargah ve yatakhaneleri bir nevi yanlarında gelsin.

+ Kaplan mt'yi ordudan subaylar çok beğenmişler ama tedarik zincirinde ona sıra zor gelir gibi.

+ Sta ummana pazarlanabilir.

+ Zaha testleri hazirana başlıyor.

Kısaca ben fnss'i çok sevdim.
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Çevrimdışı Raptor44

  • İnsanlar yaptıklarıyla yargılanır
  • Özel Üye
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 845
  • -72
  • DefenceTurk.com
Ynt: FNSS KURUM FAALIYETLERİ.
« Yanıtla #6 : 04 Ocak 2019, 01:26:32 »
Altay'ın güncellenmesi ile ilgili fikirlerinden bahsettiler mi zaten Altay'ın güncellenmesi gerektiği ortadaydı biz tankı üretene kadar eskicek diyen arkadaşlar haklı çıktı
IRK, DİN, DİL, MEZHEP ÖNEMLİ DEĞİLDİR ÖNEMLİ OLAN BU ÜLKE İÇİN YAPTIKLARINDIR

Çevrimdışı BATTLESTAR

  • 2018 ve 2019 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 2722
  • 319
  • DefenceTurk.com
Ynt: FNSS KURUM FAALIYETLERİ.
« Yanıtla #7 : 04 Ocak 2019, 01:55:22 »
Altay'ın güncellenmesi ile ilgili fikirlerinden bahsettiler mi zaten Altay'ın güncellenmesi gerektiği ortadaydı biz tankı üretene kadar eskicek diyen arkadaşlar haklı çıktı

Ben hatırlattım kendisine ama onları o kadar ciddi dönüşüm paketleri olarak görmedi.
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Çevrimdışı fırtına06

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 5148
  • 237
  • DefenceTurk.com
Ynt: FNSS KURUM FAALIYETLERİ.
« Yanıtla #8 : 28 Şubat 2019, 23:36:19 »
FNSS ihracat tecrübelerini savunma sektörüyle paylaştı

Teknokent Savunma Sanayi Kümelenmesi, 6. Proje Pazarı Etkinliği, 25 Şubat Pazartesi günü, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.



Kara savunma sektöründe tek kalemde en büyük ihracat rekorunu hali hazırda elinde bulunduran FNSS sponsoru olduğu İhracat Paneline katılan, Orta ve Uzak Doğu Programlar Direktörü Ceyhun Süer, birçok ihracat projesine imza atmış FNSS’nin başarısının detaylarını katılımcılarla paylaştı.

Süer: “30 yıldır ülkemize, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve sektöre hizmet etmekten gurur duyuyoruz. İlk ihracatımızı 1997’de Birleşik Arap Emirlikleri’ne yaptık. O günden bu yana ihracat projelerimizin toplam tutarı 2,6 milyar doları geçti. Başarılı olabilmek için ihraç edilebilecek seviyede ürününüz olmalı, bu ürün için, fiyat performansı olarak rakiplerinizden daha iyi teklif vermelisiniz ve ürününüzün arkasında durmalısınız.” dedi. İletişimin ve karşı tarafa güven vermenin önemli olduğunu, FNSS’nin müşterisine verdiği değeri özenle gösterdiğine dikkat çeken Süer, talepleri karşılarken, her kullanıcının ihtiyacına göre farklı çözümler sunulduğunu ve bu çözümlerin her testten başarıyla geçtiğini belirtti.

http://defenceandtechnology.com/2019/02/27/fnss-ihracat-tecrubelerini-savunma-sektoruyle-paylasti/

Çevrimdışı カメせ

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 6747
  • 188
  • DefenceTurk.com
Ynt: FNSS KURUM FAALIYETLERİ.
« Yanıtla #9 : 15 Ekim 2019, 19:18:29 »
]