FIRTINA 2 PROJESI

Başlatan levo, 18 Kasım 2016, 11:44:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Şimdi tüm adayı alsaydık belki bu bizi kırım'ı ilhak eden Rusya konumuna yada kuveyt'e giren saddam konumuna düsürebilirdi.

Biz ise adadaki ana iki etnik grubuda gerek toprak gerek yönetimsel alan sağladık ...

Bu bizim işgal içgüdüsü ile hareket etmediğimiz anlamına gelir..

Belki bugün natodan atılmış Türkiye gerçegi ile yüzleşirdik özellikle 1991 Sovyetlerin dağılması sonrası Mesajı Paylaş

Bir başka deyişle ;

Adanın tamamını alsaydık:

1.ya tamamını ilhak etmemiz gerekecekti. Ki bunu yapamazdık. Evvela 700bin rumu ne yapacaksın? BM şartını ne yapacaksın? Garantör olduğun devleti lağv edip ilhak edip ne elde edeceksin? 

2.ya da huzuru sağladıktan sonra makariosu cumhurbaşkanı koltuğuna geri oturtup adanın 60 anayasasına göre düzenini tekrar kurup sonra adadan tamamen çıkmamız gerekecekti. O zamn da ada yine helen olacaktı.

Oysa şimdi kendi çözüm(süzlüğ)ümüz ile garantör olduğumuz devleti yıkmamış, 700 bin nüfusa saygı gösterip yer vermiş ve ayrıca orada sınırımıza yakın ve bizi boğacak tek parça bir helen devleti daha oluşturmamış olduk; en azından adanın bize bakan tarafı güvenli.

Mesajı Paylaş

Evet o kadar Rum'u ne yapacaktık önemli bir sorun, yine, adanın bir kısmı da İngiliz egemenliğinde İngiliz toprağıdır, bunu da unutmamak lazım. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 03 Haziran 2025, 23:50:43Bir başka deyişle ;

Adanın tamamını alsaydık:

1.ya tamamını ilhak etmemiz gerekecekti. Ki bunu yapamazdık. Evvela 700bin rumu ne yapacaksın? BM şartını ne yapacaksın? Garantör olduğun devleti lağv edip ilhak edip ne elde edeceksin? 

2.ya da huzuru sağladıktan sonra makariosu cumhurbaşkanı koltuğuna geri oturtup adanın 60 anayasasına göre düzenini tekrar kurup sonra adadan tamamen çıkmamız gerekecekti. O zamn da ada yine helen olacaktı.

Oysa şimdi kendi çözüm(süzlüğ)ümüz ile garantör olduğumuz devleti yıkmamış, 700 bin nüfusa saygı gösterip yer vermiş ve ayrıca orada sınırımıza yakın ve bizi boğacak tek parça bir helen devleti daha oluşturmamış olduk; en azından adanın bize bakan tarafı güvenli.

Harekattan yıllar önceki daha planlama aşamasında bile amaç kesin olarak belirlenmişti , bir köprü başını tutmak ve ada içinde güvenli bir toprak adası oluşturmak, tüm envanter çalışmaları bile yıllarca buna göre dizyn edildi hazırlanıldı.
 O zamanlar Türk devletinin gerçek kollektif devlet aklı vardı ve bir planlama ile hareket edilirdi.
Fakirdik o yüzden tasarruf çok önemliydi , hep yaşanmışlıklardan dersler çıkarıla çıkarıla adım adım üstüne konularak ilerlendi.
 Dünyadan ve özellikle batı grubundan izole olmadan batılı değerlere bağlı kalınmaya özen gösterilirdi, çünkü geçmişin çağdaşlıktan kopmuş, demode, hurafeler pusulası olmuş tek kişiye bağlı yönetimlerin ülkeyi nereye sürüklediğini idrak etmiş, bu konuda  bolca anısı olmuş kişiler ya hala hayattaydılar ya da bir sonraki nesile tecrübelerini acılarını çok iyi aktarmışlardı. Mesajı Paylaş

ÖMER ÇAY@Dromercay

MKE 155mm üretim kapasitesi

4000 adet (2022)
14000 adet (2023)
32000 adet (2024)
63000 adet (2025 hedefi)
220000+ adet (2026 yeni tesis ile)

Yani 5 yılda üretim kapasitesi 50 kattan fazla artmış.

Dünya'da durum ne? Avrupa'da topçu mühimmat üretim kapasitesi önümüzdeki yıl 2.5 milyon üzerine çıkaracakmış

image to url converter

Yani iyi ki Rus-Ukrayna savaşı çıkmış yoksa ilk çatışmada rezil olurduk...Allah'tan ASSAN, Arca gibi firmalar bu işlere el atmaya başlıyorlar yavaş yavaş Mesajı Paylaş

Acaba assan,arca,MKE ile birlikte toplam üretim kapasitesi ne kadar? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 05 Haziran 2025, 18:38:19ÖMER ÇAY@Dromercay

MKE 155mm üretim kapasitesi

4000 adet (2022)
14000 adet (2023)
32000 adet (2024)
63000 adet (2025 hedefi)
220000+ adet (2026 yeni tesis ile)

Yani 5 yılda üretim kapasitesi 50 kattan fazla artmış.

Dünya'da durum ne? Avrupa'da topçu mühimmat üretim kapasitesi önümüzdeki yıl 2.5 milyon üzerine çıkaracakmış

image to url converter

Yani iyi ki Rus-Ukrayna savaşı çıkmış yoksa ilk çatışmada rezil olurduk...Allah'tan ASSAN, Arca gibi firmalar bu işlere el atmaya başlıyorlar yavaş yavaş

Sadece sayısı değil, güdümlü top mermi de önemli. Batıda ABD hariç doğru dürüst güdümlü top mermisi üreten ülke yok, hala güdümlü tank top mermisi hiç yok. İsrail'i katmadım, çünkü onlar birisine verecek stokları yok.

Doğuya göre güdümlü top mermisi konusunda gerideler. Büyük çaplı savaşta devamlı atış yapınca namlu ısınarak mikro çizgiler oluşmaya başlar ve genişler. Bu şekilde isabet oranı düşer, onun için güdümlü top mermisi ile tek tük atış yaparak düşman mevzilerine etkili vuruş yapabilir. 1 kamyon top mermisi taşımak yerine 5-10 adet güdümlü top mermisi ile hassas vuruş yaparak aynı etkiyi yaratabilir.

Silahlar savaş tecrübesi ile alınan sonuçlar doğrultusunda gelişim gösterir. Ukrayna savaşı güdümlü top mermisi, güdümlü ÇNRA, hassas vuruş yapan balistik füzesi ve süzülen uzun menzilli bombaları ön olana çıkarmıştır. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz