Genel site sorunu.

Başlatan SKYWOLF, 01 Aralık 2011, 19:36:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Denizci bin lira verirse ben iki bin lira veririm Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Sn.Site Yönetimi

Bu şekilde ilerleyemeyiz, sorunun tamamen çözülmesi için şu kadar maliyeti vardır desin. Site tamamen güncellenmesi ve yeni hostinge geçmesi lazım ise, arkadaşlar 1000TL(30$) gibi katkıda bulunuyorsa ben de bu kadar katkıda bulunabilirim. Yalnız bizim diyarlardan Türkiye'ye para transfer etmek sıkıntılı ama çözüm buluruz bir şekilde.

Banka hesabı vs bilgi verilsin.

Mesajı Paylaş

Skywolf yalnız değildir. Kırar çarpar yaparız birşey Mesajı Paylaş

Görüyorumki çok cömertsiniz, ama öylesine soruyorum, kişi başı 100 USD olursa ne dersiniz?

Þimdi, bu forumdaki 3-5 günlük tecrübeme göre şöyle bir teklifte bulunmak istiyorum, ama önce bu forumda ne gördüğümü söyleyeyim,

Beyler, bu forum bir çok fikrin üretildiği, sonrada hepsinin götürülüp ÇÖPE atılır gibi kara deliğe atıldığı bir yer.

Sitenin dizaynı eski, artık antika olmuş durumda, php ye dayanan alt yapısı hep baş ağrısı yapacak türden, kurgusu reklam almaya ve gelecek vaat etmeye çok uzak. Çok özverili kullanıcıları ile sınırlı bir çapı var ve daha çok mühendis, akademisyen, muazzaf subay gibi profesyonelleri içine alacak bir vizyonu yok.

Yani özetle, amatör bir ruhla kurulmuş ve böyle işletilen, böyle yürüyen bir mahalle takımı gibi ve birinci lig oynamayı da hiç düşünmemiş.

Eleştirmek için bunları yazmadım, buraya kadar bu siteyi kurup getiren emek veren herkese teşekkür ediyorum.

Teklifim şu,

Eğer bu sitenin yenilenmesini göze alabilirseniz, site dizaynında şöyle değişiklikler yapalım derim;

1. Microsoft ürünlerini tercih ederek, SQL tabanlı bir yapı üzerine yeniden inşa edilsin.
2. Reklam alacak şekilde alanlar açılsın, koca koca başlık ve logodan kurtulalım,
3. Konu konu düzenlenmiş site mantığını MAKALE mantığına çevirelim. Herkes sözünü bir makalenin parçasını yazıyormuşçasına yazsın. Oluşan bu fikirlerden bir pdf dosyası yapalım, şöyle;
   Resim, Çizim, Grafik kısmı
   "Blah, blah, blah" Ahmet Güzelyurt
   "Blah, blah, blah" Osman Çokgezer
   ....
    Bu şekilde oluşan makaleye, şöyle bir ad verelim, "Lübnan Suikastlarının Analizi  - Defenceturk 2024"
    Bu tür makaleleri sitenin ortasında bir yerde, yada çok okunan makaleler kısmında yayınlayalım.
4. Bu makaleleri, AI yardımı ile video haline getirip, seslendirelim ve YOUTUBE'a koyalım.
5. Youtube dan gelir elde edelim, sitenin vizyonunu THINK TANK kuruluşu gibi yürütelim. Türk savunma sanayi için Stratejik Analizler yapan bir kuruluş modeline yönelim.
6. Eğer, bu sitenin gelirleri belli bir miktarı aşarsa, yazarlara telif hakkı öder gibi, geri ödeme yapalım.
7. Bizde söz sahibi olalım, kifayetsiz, vizyonsuz, stratejiden anlamayan ama devletin bir makamını tıkaç gibi tıkamışları makamlarından söküp atmanın imkanı yok ama hiç olmazsa ülke için doğruyu düşünenleri destekleyelim, yanlış yapanlara karşı kamuoyu oluşturalım.

Evet, ne dersiniz ?
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: MrNo - 20 Eylül 2024, 22:30:42
Görüyorumki çok cömertsiniz, ama öylesine soruyorum, kişi başı 100 USD olursa ne dersiniz?

Þimdi, bu forumdaki 3-5 günlük tecrübeme göre şöyle bir teklifte bulunmak istiyorum, ama önce bu forumda ne gördüğümü söyleyeyim,

Beyler, bu forum bir çok fikrin üretildiği, sonrada hepsinin götürülüp ÇÖPE atılır gibi kara deliğe atıldığı bir yer.

Sitenin dizaynı eski, artık antika olmuş durumda, php ye dayanan alt yapısı hep baş ağrısı yapacak türden, kurgusu reklam almaya ve gelecek vaat etmeye çok uzak. Çok özverili kullanıcıları ile sınırlı bir çapı var ve daha çok mühendis, akademisyen, muazzaf subay gibi profesyonelleri içine alacak bir vizyonu yok.

Yani özetle, amatör bir ruhla kurulmuş ve böyle işletilen, böyle yürüyen bir mahalle takımı gibi ve birinci lig oynamayı da hiç düşünmemiş.

Eleştirmek için bunları yazmadım, buraya kadar bu siteyi kurup getiren emek veren herkese teşekkür ediyorum.

Teklifim şu,

Eğer bu sitenin yenilenmesini göze alabilirseniz, site dizaynında şöyle değişiklikler yapalım derim;

1. Microsoft ürünlerini tercih ederek, SQL tabanlı bir yapı üzerine yeniden inşa edilsin.
2. Reklam alacak şekilde alanlar açılsın, koca koca başlık ve logodan kurtulalım,
3. Konu konu düzenlenmiş site mantığını MAKALE mantığına çevirelim. Herkes sözünü bir makalenin parçasını yazıyormuşçasına yazsın. Oluşan bu fikirlerden bir pdf dosyası yapalım, şöyle;
   "Blah, blah, blah" Ahmet Güzelyurt
   "Blah, blah, blah" Osman Çokgezer
   ....
    Bu şekilde oluşan makaleye, şöyle bir ad verelim, "Lübnan Suikastlarının Analizi  - Defenceturk 2024"
    Bu tür makaleleri sitenin ortasında bir yerde, yada çok okunan makaleler kısmında yayınlayalım.
4. Bu makaleleri, AI yardımı ile video haline getirip, seslendirelim ve YOUTUBE'a koyalım.
5. Youtube dan gelir elde edelim, sitenin vizyonunu THINK TANK kuruluşu gibi yürütelim. Türk savunma sanayi için Stratejik Analizler yapan bir kuruluş modeline yönelim.
6. Eğer, bu sitenin gelirleri belli bir miktarı aşarsa, yazarlara telif hakkı öder gibi, geri ödeme yapalım.
7. Bizde söz sahibi olalım, kifayetsiz, vizyonsuz, stratejiden anlamayan ama devletin bir makamını tıkaç gibi tıkamışları makamlarından söküp atmanın imkanı yok ama hiç olmazsa ülke için doğruyu düşünenleri destekleyelim, yanlış yapanlara karşı kamuoyu oluşturalım.

Evet, ne dersiniz ?
Sitenin dizaynı ile ilgili eleştirinize katılırım ancak, sizin yeni konsept fikriniz formun varlık amacından çok farklı.
Fikir teatisinin olmadığı bir yerde artık bunun adına forum denirmi? Nasılki bir meslek gurubu veya bir otomobil markası tutkunları çeşitli forumlarda bir araya gelip başkaları için sıkıcı ama son derece sıkıcı olguları keyifle tartışıyorsa bir savunma Forumu'nun da bundan başka bir amacı yoktur. Amaç kamuoyu oluşturmak yön vermek değil savunma sanayii amatörleri için kişisel tatmindir.Evet modifikasyona mutlaka ihtiyaç var, evet ayrı bir başlık altında makale oluşturulabilir ancak fikir tartışması forum olmanın özüdür Mesajı Paylaş

Sitenin doğru, akıcı ve düzgün çalışması için şahsıma maddi olarak ne düşerse yaparım, 1000 tl veya daha fazlasını iban paylaşılırsa gönderirim. Çok yazan değil ancak çok okuyan biriyim. Kapanmadan evvel sadforu da takip ederdim. İyisiyle kötüsüyle burası ve trmilitary kaldı ve bu forumlar devam etmeli. Geçmiş konularda yazılanlar çok kıymetli. Mesajı Paylaş

Sitemizin gelecegi ile ilgili degisik ve guzel dusuncelerin paylasilmasi sevindirici. Elbette boyle bir sitenin maliyet tarafi  bir veya birkac sahsin sirtina yuklenmemeli. Bunun icin de formdaslarimizin belirtigi gibi  sitemize bagislar veya belirli bir uyelik ucreti ile idamesi saglanabilir. Ancak kisisel dusuncem  sitenin bagislar veya sadece ucretli olmasi da bir gecici cozum olusturur. Dogru adimin sitemizin kalitesi ve savunma sanayimize gercekten bir yarari dokunuyorsa o zaman bir sekilde sitemize sponsor bulmamiz gerekiyor ki uyelik aidatlari yaninda mali giderler saglama alinsin. Boyle bir yontem ayni zamanda site icerik kalitesinin de belli bir seviyenin altina inmemesine de katkisi olacagini dusunuyorum. Mesajı Paylaş

hocam,  evet  ciddi  hız sorunu yaşıyorum  ben de.
gerekirse  ücret  bölüşülebilir üyeler arasında,  çok dert olacağını sanmam.
fakat  bu katkı  daha sonra  foruma  ortaklık gibi  algılanmasın yani.
"yazıyorsam  paramla yazıyorum,  bu forumda  benim de  payım var"
gibi  bir düşünce doğmasın.
---
uzun süredir aklımda,  madem burada yazayım.
birçok ücretsiz sesli  chat  programı var.
ayda bir gün  üyelerimiz  bir  sesli konferans ortamında buluşsa ve  projelerle  ilgili  kahvehane  sohbeti tadında  muhabbet etsek.
Mesajı Paylaş

Para toplamak aidat toplamak o kadar kolay bir şey değil. Parayı vermek hatta parayı almaktan daha kolay bu işlerde. Bu yüzden bu şeyler özel mesajlarla yönetilmeli. Ben şahsen lazım olunca istenirse bir kaç bin tl katkıda bulunabilirim ama tabi ki sitede iban verme filan olmaz bu suç olur kötü birileri ihbar eder çaktırmadan halletmemiz gerek. Buy yüzden idarede ayıp filan demesin burada katılırım diyenlere lazım olunca ibanı özel mesaj ile yollasın normal forum sayfasında da konuşulmasın. Þimdi burada madem mevzu açıldı bin lira verebilecek imkanı olanlar bir satır yazsın ki yönetimde bilsin lazım olursa onlara özel mesaj ile iban uygun görürse yazar. Anlata bildim mi burada bu para trafiği işlerini çok konuşmamak lazım bu işler o kadar kolay değil yasak iban verip para toplamak. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

SMF'den anlayan teknik destek sağlayabilecek kişileri araştırıyorum arkadaşlar.
simplemachines.org sitesinde bu konuyla ilgili bir başlık açtım. Gelişmeleri sizlerle paylaşırım.

MrNo görüşlerin için teşekkürler. Katılmadığım kısımlar var. Bir forumun amacı ilgi duyulan bir alanda, o alana ilgi duyanların fikirlerini özgürce paylaşmalarını sağlamaktır. Yoksa forum olmaktan çıkar, blog sayfası veya haber sitesi gibi bir şey olur.  Ayrıca üretilen fikirler kesinlikle çöp olmuyor. Bunca yıldır tartıştığımız konularda ortaya atılan pek çok fikir, takip eden süreçte hayata geçirildi. Forumu sadece amatörler değil, bu işlerin içindeki karar verici ve uygulayıcı profesyoneller de takip ediyorlar.

Þu an için en büyük sorunumuz, teknik bilgimizin olmaması. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz