Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (16.8%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
59 (55.1%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (22.4%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
6 (5.6%)

Toplam Oy Verenler: 107

Alıntı yapılan: Denizci16 - 08 Aralık 2024, 08:20:43
Alıntı yapılan: putty - 08 Aralık 2024, 08:04:27Müslüman diktatörler cephede ölmeyi bilmiyor kendi hayatı ne kadar kıymetli oluyor. Askerlerini ölüme yolladı vatandaşlarını ölüme yolladı komutanlarını ölüme yolladı en son kendi kalınca sıvıştı kaçtı. Geminin kaptanısın en son sende ölsen asil olmaz mı. Hitler kadar Musolini kadar Çavuşesku kadar olamadılar. Dur makamında bedeli neyse öde madem o işi sahiplendin bir komutan nasıl cephede ölüyorsa sende işinin başında kal kaçma. Senin canın canda yüzbaşınınki patlıcanmı

Sn.putty bende senin gibi aynen düşünüyorum,madem kaçacaktın inandığın değerler için savaşmıyacaktın o zaman neden halkının kırılmasına,karışmasına neden oldun.İşte diktatörlük böyle birşey....

Saddam bile kaçmadı yakalanmış bile olsa

Benden sana bir beğeni gelir

Ben de tam tersine tam tersini düşünüyorum...Esad ; bu iç savaşın başladığından beri yapacağı tek doğru şeyi yaptı... Halep-Musul-Hama-Şam'ın daha fazla ölüme -tahribata yol açmadan teslimini sağladı ...En azından bu geçiş döneminde kurumlar-binalar vs imarıyla - sivil/asker infazlarla uğraşmayacaklar ....

BOP meselesine gelince benim bu forumda sürekli her olayda söylediğim bir ilke var;
Bir cinayetten en çok kim çıkar elde etmişse katil odur...

BOP sonucu ne olacağını , ortadoğu'nun nasıl şekilleneceğini göreceğiz ki BOP kimmiş o zaman anlarız...

Ama benim gördüğüm şu ;
Arap-İsrail savaşlarında İsrail'e karşı savaşan bütün devletler ince ince kıyıldı veya Batı'ya sadık hale getirildi...Libya-Suriye-Mısır
Diğer Arap hanedanları da sırada biz oluruz korkusuyla ses çıkarmadı-çıkaramadı bu plana...
Yani Batı; sözde demokrasiyi demokles'in kılıcı gibi Batı(İsrail)  karşıtı olabilecek tüm Arap devletlerine karşı koz olarak işledi... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 07 Aralık 2024, 22:44:01
Alıntı yapılan: aydındurmus - 07 Aralık 2024, 19:10:35
Alıntı yapılan: Prof. Doğu - 07 Aralık 2024, 18:59:04BOP ile ilgili detaylı bir bilgi kaynağı olan var mı? 20 senedir duyuyoruz ama nedir ne değildir? Wikileaks tarzı belgeler falan var mı? Interneti taradım biraz pek bir şey yok gibi, bizim bir iki gazete yazarı dışında. Bana kimsenin detayını bilmediği bir plan gibi geliyor. Belki de rafa kalktı tırt plan diye.

Hükümeti karalamak için muhalefetin anlamından uzak kullanarak tepki çekmeye çalışılan bir argüman olmuştur.
BOP kısa olarak islamifobinin önüne geçmek ve dinlerin birbirine hoşgörü ile bakmalarını sağlamak için kurulmuş bir oluşumdur.
Bazı kesimler bunu ortadoğu haritasının yeniden şekillendirilmesi amacı ile kurulduğunu sanmaktadır.
Sorarım size hangi devlet kendi toprak sınırlarının tekrar çizilmesine müsade eder müsade edecek olan tek bir devlet vardır oda israildir (ARZI MEVUD HAYALİ DOLAYISIYLA) ONADA TÜRKİYE ASLA MÜSADE ETMEZ EE GERİYE NE kaldı ben söyleyeyim ortalığı karıştırmak iyi giden şeyleri sabote etmeye çalışmaktır.
Bunu bazı kesimler yıllardır yapmaya çalıştılar ve çalışıyorlar fakat osmanlı arşivleri açılınca onlarında sonu gelecek inşallah....

Konumuz dışı fakat bazı yorumcular bu konuya dokunduğu için cevap yazma gereği duydum ""ŞERİATI KALBİYLE İNANIP DİLİYLE TASDİK ETMEYEN KİŞİ MÜSLÜMAN DEĞİLDİR. HZ.ALİ (R.A)

Son paragrafa hitaben:

Dedi şeyh molla Suud el bin Aydın Durmuşettin hazretleri....

İyide biz demokratik,laik ve hukuk devletiyiz,bizim şeriatla vesaire ile işimiz olmaz...

Anayasının değiştirilemez maddelerini yazmaya gerek yok heralde...

Bunu şunun için belirtiyorum sizin bu zihniyetinize göre ayyıldızlı bayrak yerine,hilafet bayrağı taşımamız lazım

Türkiyede selefi-vahabbi cihatçı kitlelere neden sempati olduğunu şimdi dank ettim.

Laiklik dinsizlikse  ben laik değilim.
Siz ister kabul edin ister etmeyin bu ALLAHIN kesin hükmüdür eğer bir kimse bunu kabul etmiyorsa müslüman değildir.
ŞERİAT ALLAHIN KANUNU DEMEKTİR KURAN HÜKÜMLERİ DEMEKTİR sen bunu inkar etmekle zaten müslümanlıktan çıkmış oluyorsun bunu ister kabul et ister etme bu kesin hükümdür.
Yazdıklarınızdan din konusunda ne kadar cahil olduğunuz belli oluyor. yazdıklarınızı tekrar tekrar okuduğumda aslında size cahil demekle cahile hakaret etmiş olduğumu görüyor ve cahillerden özür diliyorum....
Bu sebepten dolayı benimle hiç bir konuda muhatap olmayın lütfen. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 08 Aralık 2024, 08:04:27Müslüman diktatörler cephede ölmeyi bilmiyor kendi hayatı ne kadar kıymetli oluyor. Askerlerini ölüme yolladı vatandaşlarını ölüme yolladı komutanlarını ölüme yolladı en son kendi kalınca sıvıştı kaçtı. Geminin kaptanısın en son sende ölsen asil olmaz mı. Hitler kadar Musolini kadar Çavuşesku kadar olamadılar. Dur makamında bedeli neyse öde madem o işi sahiplendin bir komutan nasıl cephede ölüyorsa sende işinin başında kal kaçma. Senin canın canda yüzbaşınınki patlıcanmı

Gerçekten müslümanlarmı.Eğer islam ile ilgili dini bilgiye sahipsek zaten bunların müslüman olmadığını çok rahat anlarız.Siz onları müslüman olarak görüyorsunuz ben ise onları kafir veya MÜNAFIK olarak görüyorum.
Müslüman lide katliam yapmaz hak hukuk yemez ha hata yapabilir ama katliam asla hata olamaz ben bu cümleleri özetin özetinin özetini yazıyorum.... Mesajı Paylaş

Burda gösterilen telsiz sıradan bir telsiz değildir.....Bu telsizi tutanlarda dillendirilmeye toplumda algı yaratılmaya çalışıldığı gibi terörist unsurlar değildir.... Mesajı Paylaş

Evet Şam'da Emevi Camii'nde namaz kılma vakti demekki.. Reis bunu yaparsa şaşırmam :) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: aydındurmus - 08 Aralık 2024, 10:24:33Bu sebepten dolayı benimle hiç bir konuda muhatap olmayın lütfen.

Bu isteğe harfiyen uyacağıma kendi namıma söz veriyorum! Yalnız şunu merak ettim: Seni HİÇ BİR KONUDA muhatap almayacaksak, burada işin ne?

NOT: Dikkat edersen "seni" dedim. Çünkü nasılsa HİÇ BİR KONUDA muhatap olmayacağım artık. Mesajı Paylaş

Rusların durumu ne oldu? Limanları-hava üsleri?

Esad halkı bombaladı diyorlar ama asıl bu halkı Rus uçakları-pilotları bombaladı... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: aydındurmus - 08 Aralık 2024, 10:35:34Laiklik dinsizlikse  ben laik değilim.
Siz ister kabul edin ister etmeyin bu ALLAHIN kesin hükmüdür eğer bir kimse bunu kabul etmiyorsa müslüman değildir.
ŞERİAT ALLAHIN KANUNU DEMEKTİR KURAN HÜKÜMLERİ DEMEKTİR sen bunu inkar etmekle zaten müslümanlıktan çıkmış oluyorsun bunu ister kabul et ister etme bu kesin hükümdür.
Yazdıklarınızdan din konusunda ne kadar cahil olduğunuz belli oluyor. yazdıklarınızı tekrar tekrar okuduğumda aslında size cahil demekle cahile hakaret etmiş olduğumu görüyor ve cahillerden özür diliyorum....
Bu sebepten dolayı benimle hiç bir konuda muhatap olmayın lütfen.

Sayın Aydın Durmuş,

Konuyla ilgisi olmayan iletilere, özellikle de uzmanmış gibi yazdığınız iletilere devam ederseniz süresiz uzaklaştırılırsınız! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: fırtına06 - 08 Aralık 2024, 11:44:13Evet Şam'da Emevi Camii'nde namaz kılma vakti demekki.. Reis bunu yaparsa şaşırmam :)
Münbiç Rakka falan alınmadan Şam'da namaz boş bir şov olur ama CB şovu sever yapabilir. Mesajı Paylaş

https://x.com/berfamut/status/1865658432193265903

Suriyeliler  heykel yıkmakla meşgul.
Kaddafi'nin, Saddam'ın aynen böyle yıkmışlardı heykellerini. Bakalım bu filmin sonu farklı mı olacak...?

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz