Gökbörü'ye katılıyorum. +1
ABD vatandaşlarından daha çok Amerikancı olan bazıları bu gelişmeyi kına yakıp göbek atarak karşılıyor olsa da ben ABD'ye güvenmiyorum. Bunun haklı nedenlerini tekrar tekrar sayfalarca yazabilirim ama gerek yok. Gerçekten istediğimiz şekilde, istediğimiz kitleri ve yeni uçakları kısa sürede verseler belki düşüncemde yumuşama olabilir. Ancak ABD özellikle son yıllarda bize istediğimiz neyi verdi ki? Verdiklerini de verene kadar canımızı çıkardı!
Biz forumda yıllardır "bize kısa sürede yeni savaş uçakları lazım" diyoruz. F-35 gelecekti ama ortağı olduğumuz programdan bile çıkarıldık. İHA teknolojisi ile avcı uçağı boşluğunu dolduracak seviyede değiliz henüz. Kendi uçağımız için de halen dışa bağımlıyız malesef. Şimdi yumurta kapıya geldi.
Bu kadar aciliyet karşısında sevgili müttefikimiz bu defa kaç dereden su getirecek bakalım. ( Olmaz olsun ABD gibi müttefik
) Kaç yıl daha bizleri oyalayacak?
Bunun dışında Eurofighter vs almak mantıklı. Fakat onları da edinmemiz zaman alacak.
Bence planlamamızı F-16 seçeneğinden mahrum kalmış gibi yaparak hareket etmemiz en mantıklısı. İlerleyen süreçte ABD ister versin ister vemesin, en azından elimizdeki F-16 uçaklarını modernize eder ve ek olarak farklı bir uçak edinmiş oluruz. Kısa vadede ABD'nin niyeti de ortaya çıkmış olur zaten. Baktık yine işi sürüncemeye çekiyor, bye bye coni deriz.
Sürekli aktif bir orduya sahip olup da bu kadar sıkıştığımız bir dönemi hatırlamıyorum. Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında ambargo vardı. Şimdi ne var?