Türkiye - ABD İlişkileri

Başlatan SKYWOLF, 02 Aralık 2012, 11:59:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ayaklandırmazlar ise oç'larıdır.... Mesajı Paylaş

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

ABD gizli savaş planı yapılan bir mesajlaşmaya bir gazeteceyi davet edip yaptıkları toplantının açığa çıkmasına neden olmuş...

Şaka gibiler
Mesajı Paylaş

#1823
Abd gümrük vergi oranlarını açıklamış.
Türkiye %10  ;)


https://x.com/hakaanyzb/status/1907534494069882968?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

O değil de Japonya g Kore %25 . Adamlar şu anda hayatın anlamını sorguluyorlar. Mesajı Paylaş

Bu gümrük vergileri küreselleşmenin tabutuna çivi olabilir. Trump küreselleşmecilere, Rothchilds takımına çok ciddi darbe vurdu. Suikast sonrası Trump ölümcül bir kavgaya girişti. Daralan Avrupa ve Japon otomotiv sanayi  ilk olumsuz etkilenecekler. Çin'e de çok yüksek vergi gelmiş ancak otomotiv sanayi olarak onu çok etkileyecek gibi durmuyor. Diğer ülkelerin cevabı ne olur bekleyip göreceğiz. Mesajı Paylaş

Üstüne bir de Türkiye ile serbest bölge/ihracat anlaşması gelir mi?

Sarı reis uzun reisi kurtarmak için masaya koz atar mı? Atarsa karşılığında ne alır? Artık İran-İsrail-Doğu Akdeniz- Kıbrıs- K.tan. Seçelim bir tanesini. Mesajı Paylaş

Valla onu bilmem, ama İsrail'in son bombardımanları moralimi çok bozdu. Donanma ablukaya demek geliyor içimden. Mesajı Paylaş

#1827
Colanistlere şeytan azapta gerek. Yönetim olarak Fazla da rahat yüzü görmesinler ki bize yanaşsınlar. Yoksa ilk fırsatta Mısır'a, suud'a yanaşır bu Selefiler.

Eğer MİT ve TİKA diye kurumlar gerçekten varsa ve üst akıl gerçekten akıllı ise oraya çalışsınlar ve hem orada kalan hem bize göçen Suriyelileri bizimle ortaklaştırsınlar. Bu hükümete kalırsa bu işi ümmetçilik ile yapmaya çalışacak ve sonunda rezalet çıkacak. Bunlar 150 sene evveldir denendi. İş ümmetçiliğe kalırsa Arab'ın kucağına otururlar.

 Bu iş uluslaşma ile olur, dil öğretimi , ekonomik bağ, istihdam, şehirleşme ile olur. Bir nevi asimilasyon yani. O bakımdan ya ders almayıp ümmetçilik peşinden gider ve araplaşırız(ki öyle oluyor); ya da ortak bir Ülkü,dil,bağ oluşturur uluslaşırız ve kimliğimizi koruruz ve geliştiririz. Aynı şeyler içerideki/dışarıdaki tüm Kürtler ve kuzey/Güney Azerbaycan için de geçerli.

İster çok milletli (federal) bir tek devlet ; ister çok devletli bir birlik olarak bizim bölgeyi birleştirmemiz ve aşağıdaki Araplardan kültürel ve ekonomik olarak ayrışarak refaha erişmemiz lazım.

Azbcn:10 + G.azbcn:30 + (Irak/İran)K.fed:10 + Suriye:20 + Türkiye:90 = 160 milyon nüfus, yeraltı zenginliği,askeri güç,sanayileşme,coğrafya bizi(bizi derken bu coğrafyadaki hepimizi) gelecek asırlara refah ve güvenlik içinde ve yeni tip bir koloni olmadan taşır.

Bu fikre göre İran'ın da Suriye ve Irak gibi düşmesi gerek ve bir bizim de 20 yıllık politikamızın değişmesi gerek. MHP bunu görüyorsa gereğini yapar.

Mesajı Paylaş

Sayın Mehmet75

 Söylediklerize katılmakla birlikte maalesef bizim devletimiz ümmetçi bir çizgide yani ulus devlet olmak istemiyor.

 Bunun da iki ana nedeni var.

 1- Devlet yönetimi ve bürokratik kadroların çoğunluğu gayri Türk etnik unsurlardan oluşuyor yani böyle kadrolardan Türkçü refleksler beklenemez.

 2- Devlet kendini Sünni dünyanın önderi olarak görüyor daha doğrusu içerisindeki gayri Türk unsurların dünya görüşüne göre ülkemizin ortak paydası Sünni Müslüman çizgisi olduğuna inanıyor.

 "Bence" bu nedenle Zengezur koridoru meselesi bile lehimize olacak şekilde halledilmedi yani devlet Şii mezhebi ile bir sınır istemiyor. Azerbaycan'ın da bizimle birleşmek istediğini hiç zannetmiyorum.

 İran devleti ile zaten üstü kapalı bir sınır anlaşmamız olduğu için oradaki Türk varlığından uzak duruyoruz.

 Ülkemizdeki Türkler arasında bile halen Alevi-Sünni barışını tam olarak sağlayamadık, tasavvufi yönden bir arada yaşıyoruz ama en ufak bir tökezlediğimiz zaman sıkıntı çıkarılabilir bir alan.

 Kaldı ki, Şiilik gibi tamamen doktrine edilmiş bir mehzepteki Türk varlığı ile tek bir devlet çatısı altında birleşmek belki mümkün olsa da, ileride iç savaş gibi çok ciddi sıkıntılar çıkarabilir.

 Dolayısıyla Türk dünyasının birleşmesi için çok büyük konjonktürel gelişmeler olması gerekiyor veya iki tarafın da dini kimlik yerine Türkçü kimlik üzerine yetişmiş kadroların çoğunluğu elde etmesi gerekiyor.

 Mehzep kavgasının bir örneğini daha 10 yıl önce İran Türk asıllı milislerin, Irak'taki Sünni Türkmen katliamları ile gördük.

 Bana sorsanız bir Oğuz birliği olmalı ama önce kendi üzerimize düşeni yapmalıyız;

 1- Misak-i Milli denilen doğal sınırlarımız için Kuzey Suriye ve Kuzey Irak bölgelerini ilhak etmeliyiz.

 2- Bu bölgelere, Suudi Arabistan, Ürdün, Filistin, Lübnan, Suriye ve Irak'taki Türkçeyi unutmamış veya kendini Türk olarak bilen Türk azınlıkları Arap-Türk şeklinde mübadele yoluyla Hatta kimliğini kaybetmemiş olan Kuzey Afrika Türkmenlerini de kabul edelim (Bu plana İsrail ve ABD destek verir.)

 3- Kuzey Irak bölgesinde bağımsız bir Kürdistan kurulmasını sağlamak ve buradaki Kürtlerin gitmesi için teşvikler verilmesi. Kürdistan sorununu bizim sorunumuz olmaktan çıkarıp artık bir Pers-Arap sorununa çevirme. Bırakalım onlar kendi aralarında halletsinler.(Bu plana da İsrail ve ABD destek verir.)

 Böylece Güney sınırlarımızı kontrol altına alabiliriz ve nüfus dengemizi korur hatta 100 milyona yaklaşırız.

 Kendi içinde mümkün olduğunca homojen bir 100 milyonluk nüfus yapısı ile Dünya üzerinde karşılaştığımız her sorunu çözeriz.

 Doğu Türkleri kısmı daha uzun bir konu. Mesajı Paylaş

Türkiye ABD ilişkileri derken ,yok Trump bize övgü diziyor derken

Bakın ABD kongresinde ne olmuş işgüzarlık olsa gerek buna basın pek deyinmedi
Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz