Su-35 Super Flanker

Başlatan SKYWOLF, 22 Mayıs 2009, 17:02:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bir Rus uçağının Ukrayna semalarında ne işi var?
Linkback: Ynt: Su-35 Super Flanker

E savaşıyorlar ya işte.

Rusların uçakları kadar, o uçakların taşıdıkları füzeler de birer sanat eseri bence. :)
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

İlahi sn.serkan1976 hocam ne yapacaktı,güvercin mi gönderecekti😀

F-35 ve F-22'nin RCS değerini tam olarak bilmiyoruz, kesin bir şey söylemek zor. Tahmini veriler bile elimizde yok, hatta orijinal İrbis radarının teknik verileri bile yok.

Sn.marmara bunu silemezler asla silinmiş görünce tekrar yüklemek istedim...

Siz üretim ve hizmet tarihleri hakkında bilgi vermiştiniz

Efsane ve seksi uçak

Su-27 projesi F-15 ilk uçuşunu yapmadan önce Pavel Suhoy(Sukhoi) hayatta iken ve onun yönetimi altında 1971'de başlamıştı. Sovyetlerin okyasunun öbür tarafında çift motorlu yeni canavarın geleceğinden haberi vardı. İlk önce inanılmaz entrika ve tartışmalar içinde başlamış projedir, buna bizzat Pavel Suhoy'un da katılımı vardır, derinliklerine şu anda inmek istemiyorum.

1977'de ilk uçuşunu yaptığı sırada tamamen farklı uçak havalanmıştı. Pilotu ise meşhur uçak tasarımcı İlyuşin'in oğlu idi. F-15'den uçuş manevrası bakımından üstün olacak jet üretmek istediler ama tam tersi ortaya çıkmıştı. Rüzgar tunelinde bile eksikleri ortaya çıkmıştı ama o belli grubun entrikaları yüzünden yalandan F-15'den üstün olduğunu kanıtladılar. Bunun ilk bedeli 1978'de 2.prototip T-10-2 19.test uçuşu sırasında yüksek G kuvvetine dayanamayıp kanat uçlarının bükülmesinden dolayı prototip jet havada dağılmıştı, test pilotu ölmüştü. Durum çıkmaza doğru ilerliyordu, 2 seçenek kalmıştı, bu şekilde et veya balık olmayan Tornado gibi jeti envantere almak, ya da sil baştan yeniden uçağı tasarlayıp yapmak.

Simonov yinetimindeki ekip direksyonu eline aldılar ve uçağı tamamen baştan tasarlayıp yaptılar. Ortada 5 sene kaybolmuştu ama başka çare yoktu, bir önceki entrikacı ekip eskip artık sahadan çekilmişti. Eski T-10 prototip'in ismini değiştirmediler ve sanki onun devamı imiş gibi yaptılar, yenilenen prototip'in ismi T-10S olarak belirlendi, asıl amaç Suhoy bürosunun yüzünü karalamamak için yapıldığı operasyondur. 2 prototip arasında dağlar kadar farklar var, F-15 ile F-18 arasındaki fark ne ise o kadardır.

T-10S prototip veya şu anda gördüğümüz Su-27 ve türevleri, eski prototip T-10 entrikacı ekibin yaptığı jet arasındaki farklar.
- Hava alığın yapısı ve motorların yerleşimi
- Dikey stabilizatörlerin yerleşimi ve yapısı
- Arka ve ön iniş takımların yerleşimi.
- Kokpit yapısı
- Gövde içi yakıt yerleşimi
- Tamamen yenilenen kanat yapısı, ön tarafına slats dediğimiz kanat önündeki kontrol organları eklenmesi.
- Tamamaen yenilenen hidrolik sistemler.
- Alt tarafindaki hava frenleri kokpit arkasına yerleştirilmişti F-15'de olduğu gibi.

1982'de Sil baştan yapılan prototip jet bile test uçuşu sırsasında yine G kuvvetine dayanamayıp kanadı kopmuştu, bu sefer pilot fırlatma koltuğu yardımı ile atlayıp kurtulmuştu. Değişikler ve yenilikler devam etti ve yine 1984'de prototip kaza yaptıktan sonra Su-27 son halini almıştı.

Bir sonraki büyük değişim Su-35 projesinde yapılmıştı, Su-27'in gövde içi yakıt kapasitesi 9.4 ton
iken Su-35'de ise 11.3 ton. Başka bir sürü değişim de var ama uzatmak istemiyorum.

Eski T-10 prototip.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat