Gönderen Konu: Türk - Yunan İlişkileri  (Okunma sayısı 338933 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı serkan1976

  • 2022 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 7659
  • 454
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #670 : 26 Haziran 2019, 14:52:10 »
Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı savaşa girmeyi göze alması demek ; Fenerbahçe'nin şu kadrosuyla "Ben Barcelona'yı İspanya'da 5'lik yaparım" demekle aynı şey...

Yunanistan sadece bizim Akdeniz'deki politikalarımıza engel olmak için Ege'den geçişimizde zorluk çıkarır başka da bir şey yapamaz...

Zaten hiçbir devletin salt  Yunanlılara güvenerek  bize karşı koalisyona gireceğine zannetmiyorum...

Biz hızla yerli savunma sanayi ürünlerimizi millileştirmeliyiz... Acilen yerli üretim ; 1 tank, 1 fırkateyn , 1 savaş uçağı platformunu silahlı kuvvetlerimize katmalıyız...

Yunanlılar taşıma suyuyla değirmeni döndürmeye çalışsın bakalım biz fabrika ve tersanelerimizde birbiri ardına kendi milli silahlarımızı üretiriz...

Çevrimdışı Tigerfish

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2179
  • 191
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #671 : 26 Haziran 2019, 16:21:20 »
Yunanistan nicelik olarak bizden bir veya iki adım geride olsada nitelik olarak herhangi bir savaş ve çatışma ortamını yaklaşık 100 senedir deneyimlememiş bir ülke.

Bu çıkar çatışmasında olduğumuz hasım ülkeyi küçümsemek değil ama bazı konularda ciddi sıkıntılar çekebiliceklerini onlarda bilmekte.

Operasyon planlamaları her ne kadar teknoloji odaklı olsada harbe hazırlık ve askerlerin o ortama alışma süreçleri şok saldırılar karşısında oldukça sıkıntı bir yapıda olacağı aşikardır.

Türk ordusu yaklaşık 30 senedir engebeli arazi ve geniş arazide taktik saldırılar ve harp tekniklerinde oldukça deneyimlenmiş bir ülke özellik ile 1974 Barış harekatında ve sonraki terör olaylarındaki eksiklikler ve hataları hızlı bir şekilde olmasada tamamlamayı başarmış bunun üstüne bir çok farklı düşman taktiğine göre hızlı ve nokta atış operasyonları vasıtası ile ordunun dinamik kalmasını sağlamıştır.

Özellik ile afrin ve diğer operasyonlarda gerek tank taktikleri gerek en büyük düşmanları olan gelişmiş ATGM füzeleri karşısında öz savunma sistemlerini ivedilik ile üretmiş ve entegrasyonunu sağlamıştır.

Bu yukarıda saydığım bir kaç örnek misal Yunan ordusunda mevcut değildir.Tankları evet modern olabilir ama en modern tankların bile savaş alanında iyi yönetilmediği ve sadece tank a güvenerek iş yapıldığında bile ne kadar acı sonuçları olacağını bilmeden bu konuda deneyimli ve eksiklerini kapatıp yerine hızlıca milli çözümler üreten bir ülke karşısında çok fazla şanslarının olacağını açıkca düşünmüyorum.

Evet Yunanistan elindeki stoğun tamamını bize kullanarak bir elin parmaığını kırabilir ama biz o elin bileğe bağlı olan kısmını kıracağımızıda Yunan Genelkurmayı ve devlet otoriterleri zaten biliyor.O yüzden AB ve Amerikaya şikayet edip İsrail ve Mısır ile anlaşmalar yapıyor.Çünkü biliyor ki şu an Askeri açıdan teknolojik ve nitelik bakımında da oldukça farkı açmış bulunmaktayız.


Hemde süper +1

Senelerden beri teknik ve lojistik bakımından birbirleriyle karşılaştırılmasını tekrar ele aldığınız için size teşekkür ediyorum. Beya  sabırlı olarak tekrar her perspektiften güzelce ortaya döktünüz. Bu konuyu inceliğine kadar kaç kez ele aldık bilseniz ama aramızdaki bazıları halen papağan gibi tekrar ve tekrar “Yunan’ı hafife almayın onların da silahları var” mevzusundan bana gına gelmeye başladı. Evet envanterlerinde  bir çok Sistemleri var. Ancak bunların kaç adeti operasyonel durumda? Kafa Kuvvetleri’nin savaş uçaklarını kaç adetti gece uçuş yeteneğinde? Hiç biri . Herbirin update tarihlerini maliye nedeniyle kaçırdılar. Daha bugüne kadar Savaş uçakları modernizasyona  tabi tutulmuş değildir.

Tanklarıyla neden uzun zamandır tatbikat yapamadılar? Daha doğrusu neden gerçek atışlar  yapılmadı? Almanya kendi envanterlerinden onlara tank topu vermeselerdi Tankları ancak Sight Seeing  turlara yarardı. Yakıtları varsa tabiki. Akdeniz’de Yavuz’un peşine takılan fırkateyn yakıtı bittiği için can havliyle ancak geri dönebildiler. Yoksa talimlik gibi denizin ortasında kalacaklardı aptallar.

İran’ın yaptığı gibi kağıt üzerinde olan kaplan kuyruğu sıkıştığında kedi gibi miyavlar.

Çevrimdışı UYVAR

  • YASAKLI
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2045
  • -111
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #672 : 26 Haziran 2019, 16:55:35 »
Zaten son yıllarda savunma sanayiimizi ciddi bir şekilde takip etmeleri boşuna değil. Bizim kendi başına yaptığımız sistemleri Yunanlılar ya hazır alım yaparak ya da diğer ülkelerle anlaşmalar yaparak dengelemeye çalışıyorlar. Bunun son örneği ABD'den hibe olarak aldıkları Kiowa Warrior'lar. Onlar Ege'de gözlem ve keşif için bu helikopterleri kullanacakken biz kendi yaptığımız İHA'ları kullanıyoruz.

Kebdi ihalarimizla bayraktar ve sinifini kastediyorsan, onlar ege'de ise yaramaz. Globalhawk sinifi ucak gerek.


Ben örnek verdim sadece. Yunanlılar Bayraktar sınıfını bile görmezden gelemiyorlar ki önlemek için F-16 kaldırıyorlar bu bile önemli bir maliyet onlar için. Elbet yakında Global Hawk sınıfında olmasa bile Egede yeni oyuncaklarımızı görürüz Aksungur gibi, Akıncı gibi, Hürkuş - Hürjet gibi...

İste ornek vermekle olmuyor o isler. Motorunu termal kamerasini vermiyor adam sana. Reklam yaptiginla, caka sattiginla kaliyorsun.

Hiç olmazsa Yunanlılar gibi hazır alım yapmıyoruz kendimiz bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Siz her zamanki gibi muhalefet olmaya ve olumsuz düşünmeye devam edebilirsiniz ama her yönüyle savunma sanayiinde Yunanlılardan tamamen farklı bir seviyede olduğumuz da bir gerçek.

Ortada elestirilecek birsey varsa elestiririm. Kimse de karisamaz. Yaptigin tek iha bayraktar. Onunla Ege'yi kontrol edebilecegini sanmak taka ile destroyere kafa tutmak demektir!

Birseyi uretmek ile onun herseyine vakif olmak da farkli seylerdir. Neyse konu dagilmasin.
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44295
  • 612
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #673 : 26 Haziran 2019, 17:01:01 »

Ortada elestirilecek birsey varsa elestiririm. Kimse de karisamaz. Yaptigin tek iha bayraktar. Onunla Ege'yi kontrol edebilecegini sanmak taka ile destroyere kafa tutmak demektir!



Anka, milli radarıyla Ege ve Akdeniz'de



Milli İHA Anka, yeni faydalı yükü milli SAR radarıyla göreve başladı. SAR radarı ve kamera yüklü Anka, Deniz Kuvvetlerinin su üstü keşif ve gözetleme görevleri için Ege ve Akdeniz'de kullanılacak. Radar sayesinde uzak menzilden ve bulut üzerinden istihbarat toplama yeteneğine sahip olan Anka, su üstü unsurlarının türünü tespit edebilecek ve konumlama yapabilecek.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından üretilen "Anka"ların kullandığı faydalı yüklere yeni bir milli ürün eklendi.

Kamera, sinyal istihbarat, telsiz röle ve silah faydalı yüklerini taşıma kabiliyetine sahip Anka İHA Sistemi, yeni faydalı yükü milli SAR ile göreve başladı.
SAR ve kamera yüklü Anka, Deniz Kuvvetlerinin su üstü keşif ve gözetleme görevleri için Ege ve Akdeniz'de kullanılacak.

Radar sayesinde uzak menzilden ve bulut üzerinden istihbarat toplama yeteneğine sahip olan sistem, su üstü unsurlarının türünü tespit edebilecek ve
konumlama yapabilecek. Görüntüleme modlarıyla liman, üs bölgesi gibi stratejik hedeflerden istihbarat toplanabilecek. Arama modlarıyla hareketli hedeflerin hızı ve konumları belirlenebilecek.

Prototipi 2013'te tamamlanan Anka, 2016'da envantere girdi. Geçen sürede Ankaların konfigürasyonları çeşitlendi, güvenlik güçlerinin de ihtiyaçları doğrultusunda birtakım değişikliklerle sistem daha da geliştirildi.

Halen çeşitli konfigürasyonlarda 20'ye yakın Anka güvenlik güçleri tarafından kullanılıyor. Ankaların uçuş süresi 15 bin saati geride bıraktı.

Ankalar, son dönemde gerçekleştirilen harekatlarda karıştırma gibi yoğun harp koşullarında başarıyla kullanıldı.

Yeni ihtiyaçlar kapsamında yeni faydalı yüklerle donatılan Ankaların keşif-gözetleme kabiliyetleri güçlendirilip, daha geniş bir alanı kapsayacak şekilde geliştiriliyor.



SARPER'İ ASELSAN GELİŞTİRDİ

ASELSAN, hava platformları için geliştirdiği görüntüleme ve hareketli hedef tespit radarı Sarper SAR Sistemi'nin seri üretimlerini tamamlayarak TUSAŞ'a teslim etmişti. Bu sistemlerden biri Anka'ya entegre edilerek uçuş testleri gerçekleştirilmişti.

Sarper, insanlı ve insansız hava platformlarında, yüksek çözünürlüklü yeryüzü görüntüleme ve hareketli hedef tespiti amaçlı olarak kullanılabiliyor.
Havadan gözetleme uygulamalarında SAR sensörleri, yağışlı/bulutlu ve karanlık havada dahi görüntüleme yapabilme kabiliyetleriyle önemli kazanımlar sağlıyor. Sarper sistemi, fiziksel kısıtların elverdiği en hassas çözünürlükte görüntü temin ediyor, uygulanan özel anten tasarımı ve sinyal işleme yaklaşımları sayesinde aynı anten üzerinden görüntüleme ve hareketli hedef tespiti yapabiliyor.




Askeri alanda keşif ve gözetleme uygulamalarında kullanılan Sarper, sivil alanda ise doğal afet sonrası hasar tespiti ve kriz yönetimi, şehir planlama ve haritacılık uygulamalarında kullanılabilecek şekilde geliştirildi.
Sarper, 30 bin feet irtifaya kadar çalışabiliyor.


http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/anka-milli-radariyla-ege-ve-akdenizde-41208379
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı UYVAR

  • YASAKLI
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2045
  • -111
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #674 : 26 Haziran 2019, 17:04:57 »
Guzel. Anka'nin havada kalis suresi nedir? Ucus menzili nedir? (Harekat yaricapi degil yanlis olmasin)
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Çevrimdışı Tigerfish

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2179
  • 191
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #675 : 26 Haziran 2019, 17:28:49 »
Zaten son yıllarda savunma sanayiimizi ciddi bir şekilde takip etmeleri boşuna değil. Bizim kendi başına yaptığımız sistemleri Yunanlılar ya hazır alım yaparak ya da diğer ülkelerle anlaşmalar yaparak dengelemeye çalışıyorlar. Bunun son örneği ABD'den hibe olarak aldıkları Kiowa Warrior'lar. Onlar Ege'de gözlem ve keşif için bu helikopterleri kullanacakken biz kendi yaptığımız İHA'ları kullanıyoruz.

Kebdi ihalarimizla bayraktar ve sinifini kastediyorsan, onlar ege'de ise yaramaz. Globalhawk sinifi ucak gerek.


Ben örnek verdim sadece. Yunanlılar Bayraktar sınıfını bile görmezden gelemiyorlar ki önlemek için F-16 kaldırıyorlar bu bile önemli bir maliyet onlar için. Elbet yakında Global Hawk sınıfında olmasa bile Egede yeni oyuncaklarımızı görürüz Aksungur gibi, Akıncı gibi, Hürkuş - Hürjet gibi...

İste ornek vermekle olmuyor o isler. Motorunu termal kamerasini vermiyor adam sana. Reklam yaptiginla, caka sattiginla kaliyorsun.

Hiç olmazsa Yunanlılar gibi hazır alım yapmıyoruz kendimiz bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Siz her zamanki gibi muhalefet olmaya ve olumsuz düşünmeye devam edebilirsiniz ama her yönüyle savunma sanayiinde Yunanlılardan tamamen farklı bir seviyede olduğumuz da bir gerçek.

Ortada elestirilecek birsey varsa elestiririm. Kimse de karisamaz. Yaptigin tek iha bayraktar. Onunla Ege'yi kontrol edebilecegini sanmak taka ile destroyere kafa tutmak demektir!

Birseyi uretmek ile onun herseyine vakif olmak da farkli seylerdir. Neyse konu dagilmasin.

Bu Almanya’nın sicağında neden beni yazmaya zorluyorsun? İHA olarak sadece Bayraktarmı var piyasada? Bizim Anka’mız ihalaştı sihalaştı haberin yok. Satcomlaştı bile.

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44295
  • 612
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #676 : 26 Haziran 2019, 17:54:20 »
Guzel. Anka'nin havada kalis suresi nedir? Ucus menzili nedir? (Harekat yaricapi degil yanlis olmasin)


Anka 30,000 Feet Bayraktar da 24,000 feet irtifaya çıkabiliyor. Her ikisi de 24 saat havada kalabiliyorlar. İletişim menzilleri 150 km. Bu irtifa ve kontrol menzili içerisinde Ege'de ve Akdeniz'de oldukça büyük bir alanı kontrol edebilirsin!

Buyur buradan bak...

https://www.tai.com.tr/urun/anka

http://baykarsavunma.com/sistemler-2/bayraktar-taktik-iha/
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı UYVAR

  • YASAKLI
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2045
  • -111
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #677 : 26 Haziran 2019, 18:03:47 »
Guzel. Anka'nin havada kalis suresi nedir? Ucus menzili nedir? (Harekat yaricapi degil yanlis olmasin)


Anka 30,000 Feet Bayraktar da 24,000 feet irtifaya çıkabiliyor. Her ikisi de 24 saat havada kalabiliyorlar. İletişim menzilleri 150 km. Bu irtifa ve kontrol menzili içerisinde Ege'de ve Akdeniz'de oldukça büyük bir alanı kontrol edebilirsin!

Buyur buradan bak...

https://www.tai.com.tr/urun/anka

http://baykarsavunma.com/sistemler-2/bayraktar-taktik-iha/


Tmm. Kafi. Aklimda olan bisey icin sormustum. Arsive attim.
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Çevrimdışı fırtına06

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 4987
  • 230
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #678 : 26 Haziran 2019, 18:53:11 »
Zaten son yıllarda savunma sanayiimizi ciddi bir şekilde takip etmeleri boşuna değil. Bizim kendi başına yaptığımız sistemleri Yunanlılar ya hazır alım yaparak ya da diğer ülkelerle anlaşmalar yaparak dengelemeye çalışıyorlar. Bunun son örneği ABD'den hibe olarak aldıkları Kiowa Warrior'lar. Onlar Ege'de gözlem ve keşif için bu helikopterleri kullanacakken biz kendi yaptığımız İHA'ları kullanıyoruz.

Kebdi ihalarimizla bayraktar ve sinifini kastediyorsan, onlar ege'de ise yaramaz. Globalhawk sinifi ucak gerek.


Ben örnek verdim sadece. Yunanlılar Bayraktar sınıfını bile görmezden gelemiyorlar ki önlemek için F-16 kaldırıyorlar bu bile önemli bir maliyet onlar için. Elbet yakında Global Hawk sınıfında olmasa bile Egede yeni oyuncaklarımızı görürüz Aksungur gibi, Akıncı gibi, Hürkuş - Hürjet gibi...

İste ornek vermekle olmuyor o isler. Motorunu termal kamerasini vermiyor adam sana. Reklam yaptiginla, caka sattiginla kaliyorsun.

Hiç olmazsa Yunanlılar gibi hazır alım yapmıyoruz kendimiz bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Siz her zamanki gibi muhalefet olmaya ve olumsuz düşünmeye devam edebilirsiniz ama her yönüyle savunma sanayiinde Yunanlılardan tamamen farklı bir seviyede olduğumuz da bir gerçek.

Ortada elestirilecek birsey varsa elestiririm. Kimse de karisamaz. Yaptigin tek iha bayraktar. Onunla Ege'yi kontrol edebilecegini sanmak taka ile destroyere kafa tutmak demektir!

Birseyi uretmek ile onun herseyine vakif olmak da farkli seylerdir. Neyse konu dagilmasin.

Tabiki eleştirmek hakkınız fakat sırf eleştiri yapmak için yapılanları da görmezden gelmememiz lazım. Bayraktar ve Anka'nın yanında Anka AKSUNGUR, Akıncı gibi projelerde bunlara katılacak. Belki Hürkuş - Hürjet'ide keşif gözlem ve saldırı için kullanabiliriz. ATAK'ları ve F-16'ları zaten kullanıyoruz birsürü alternatifimiz var. Yunan basını bile çarşaf çarşaf haber geçiyor Türkiye'nin savunma sanayiinde nereler geldiği hakkında. S-400'ler kullanılmaya başladığında Ege'de F-16'larını, Mirage 2000'lerini kolay kolay uçurabileceklerini mi zannediyorsunuz? Lütfen eleştirirken yapılanlarıda unutmayalım.

Ekleme; Yunan Mirage 2000 pilotlarının taktıkları peçe bakın Mehmetçik Avcıları yazıyor işte biz böyle insanlarla anlaşmaya çalışıyoruz.


Çevrimdışı UYVAR

  • YASAKLI
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2045
  • -111
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #679 : 26 Haziran 2019, 19:40:58 »
Hala reklam pesindesin. O dediklerinden kac adet uretilmis ve envantere girmis yazar misin buraya?

Yunan basininin ne dedigi de beni ilgilendirmiyor. "Turkiye'yi kim kaybetti?" diye mansetler atilirken arka planda ne ihaleler dagitildigini iyi bilirim.
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''