Gönderen Konu: Türk - Yunan İlişkileri  (Okunma sayısı 343474 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fırtına06

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 5033
  • 232
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #1010 : 15 Eylül 2020, 08:14:58 »
Boşa hayal kurmanın alemi yok. Şu ortamda hiçbir batı ülkesi bize değil uçak, hiçbir silah türünü satmaz. Daha hala ABD'den F-16 alabileceğimizi sanan arkadaşlar buyurun size ABD'liler bizim hakkımızda ne düşünüyor kanıtı:

Yunan basınından bomba İncirlik iddiası! ABD'li ismin sözleri ise ortalığı karıştırdı

ABD Yönetimi, geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs ile askeri işbirliği anlaşmasına imza attı. Türkiye sınırında önceki gün Yunanistan ile atışlı kara tatbikatı yapan ABD, Akdeniz’de de Rum kesimi ve İsrail ile tatbikat yapacak. Yunan basını İncirlik ile ilgili ciddi bir iddiayı ortaya atarken, Cumhuriyetçi Senatör Ron Johnson ise, ABD'nin İncirlik'teki askerlerini bir Yunan adasına taşımayı düşündüğünü belirtti.

Yunan haber sitesi Greek City Times, ABD'nin Türkiye'nin Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nde depoladığı 50 nükleer savaş başlığını Yunanistan'a taşımaya hazırlandığı yönündeki söylentilerin son zamanlarda arttığına dikkat çekti. Haberde, "İncirlik Hava Üssü, 1955 yılından bu yana Türk-Amerikan ortak kontrolü altında. Üs, Arap dünyasına kapı eşiğinde bulunması ve Sovyetler Birliği'ne yönelik Amerikan nükleer bombalarını depolamak için uygun bir yer olması nedeniyle NATO ittifakının en stratejik varlıklarından biridir" denildi.

AMERİKALI SENATÖRÜN İNCİRLİK SÖZLERİ

Washington Examiner'a konuşan Avrupa Senatosu Dış İlişkiler alt komitesine başkanlık eden Wisconsin Senatörü Ron Johnson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "rahatsız edici" dış politikası, ABD'li yetkilileri İncirlik Hava Kuvvetleri üssünden çekilme hazırlıklarını yoğunlaştırmaya teşvik etti. Ron Johnson, yaptığı açıklamada, "İncirlik'e ne olacağını bilmiyoruz. En iyisini umuyoruz, ancak en kötüsünü de planlamalıyız" dedi.

ABD'li Senatör Johnson, "Türkiye'deki varlığımızı ve işbirliğimizi sürdürmek istiyoruz. Bu stratejik değişimi yapmak istediğimizi sanmıyorum, ama sanırım, Erdoğan'ın gittiği yolun iyi olmadığı durumun gerçekliğine savunmacı bir duruşla bakmalıyız" yorumunda bulundu.

İNCİRLİK'E ALTERNATİF YUNANİSTAN'DA

"Erdoğan, geçmişte Amerikalıları İncirlik'ten atabileceğini; 50 kadar nükleer savaş başlığının bölgede yeni bir eve ihtiyaç duyabileceğini ifade etmekten çekinmedi" diyen Senatör Johnson, "İncirlik'ten olası bir çıkış yapmayı düşünürken, hali hazırda Yunanistan'a alternatif olarak bakıyoruz" dedi.

"ERDOĞAN'IN GİTTİĞİ YOL TALİHSİZ VE BU YÜZDEN ATİNA İLE İLİŞKİLERİMİZİ ARTTIRMALIYIZ"

Johnson, "Erdoğan'ın Türkiye'yi tuttuğu yol çok talihsiz bir durum. Rahatsız edici. Bu çok endişe verici. Kesinlikle Yunanistan ile askeri işbirliğimizi artırmamızın ve geliştirmemizin nedenlerinden biri de bu. Suda Körfezi'ndeki varlığımızı güçlendiriyoruz; dürüst olmak gerekirse, Türkiye'deki varlığımız kesinlikle tehdit altında" dedi.

https://www.haber7.com/dunya/haber/3013695-yunan-basinindan-bomba-incirlik-iddiasi-abdli-ismin-sozleri-ise-ortaligi-karistirdi


Batı bize uçak vermiyor, Rus ve Çin uçaklarını da biz istemiyoruz, MMU ve Hürjet'te  daha işin başındayız, bize F-16'ları modernize edip güçlendirmekten başka bir seçenek kalmıyor maalesef. Fakat şunu da göz ardı etmemek gerekir, ben  batı tarafından daha fazla yanlızlığa itilip, içimize kapanmak zorunda bıraklırsak, bir çılgınlık yapıp Ruslardan SU-35 alabileceğimizi düşünüyorum ve buna doğru da gittiğimizi görüyorum...
« Son Düzenleme: 15 Eylül 2020, 08:17:17 Gönderen: fırtına06 »

Çevrimdışı serkan1976

  • 2022 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 7766
  • 458
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #1011 : 15 Eylül 2020, 09:13:28 »
Pentagon, İncirlik Üssü’nü yenileme kararı aldı. İnşaat projeleri de Türk firmalara verdi. 95 milyon dolarlık proje, 2024 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedeflendi.

Bulmuş bizim gibi kazı , yolmadan bırakır mı hiç?

Tüm tartışmaları okuyoruz arkadaşlar. Ama ABD başkanlık seçimleri sonrasını bekliyor herkes...
Seçim sonrası yeni başkanın icraatları bizim de rotamızı belirler...
Şimdi ne dersek boş. Biz yerli mühimmat ve modernleştirme çalışmalarına devam edelim.

Yerli Aesa radarı çoooook önemli . Aselsan hemen bitirirse yerli hava-hava mühimmatları da devreye girerse %50 rahatlar hava kuvvetlerimiz.

Çevrimdışı KRAL14

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 108
  • 2
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #1012 : 15 Eylül 2020, 09:56:32 »
Arkadaşlar Blok 70 modernizesi F-16'ları stealth özellik dışında Jsf seviyesine çıkartmayı hedefleyen bir modernizedir. Bu uçağı ezmek imkansız olmasa da zor. 3 çıkar yolu var.

1- Stealth uçak.
2- Ef-2000 TH3.
3- Tüm F-16'ları Blok 70 seviyesine yerli olarak yükseltmek ve sayısal olarak daha fazla modernizeli F-16 sahibi olma avantajını kullanmak.
Battlestar hocam,Bir mesajınızda Yunanın RAFALE aldo ef2000 de alabilirdi demiştiniz?
Şimdi de F16 blok70 ef2000 tarafından ezilebilir demişsiniz.
Ef2000 in özelliği nedir ?

Daha güçlü motorlar, buna bağıl alanında lider fiziksel özellikler. Stealth olmayan uçaklar arasında en düşük frontal rcs. F-22'den sonra dünyanın en iyi aesa radarı.
Teşekkürler cevap için

Çevrimdışı BATTLESTAR

  • 2018 ve 2019 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 2673
  • 315
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #1013 : 15 Eylül 2020, 10:12:51 »
Vakit yok... MMU tek şans.... Tüm gücümüzle Mmu'ya yüklenelim....

Ben Hürjet'in uçacağını bile düşünmüyorum... Kokpit, görev bilgisayarı,uçuş sistemleri,iniş takımları vb için sadece bir testbed uçağı olarak kalacaktır.

Stealth bir uçağa çok hızlı ihtiyacımız var...Öncelik MMU...
Hürjet ile uğraşılacağına bu para ve zamanı da F-16 modernleştirmesinde kullanılır...

+1

vallahi bende düşünmüyorum... Uçak yapmak kolay iş değil. Hesapta tank yapacaktık, O projeyi bile tamamlayamadık. Bu motor problemi, Hürjet projesinde de karşımıza çıkacak gibi görünüyor. 

Totem yaptım! benim öngörülerime göre önümüzde 3-5 sene var. Ne yaparsak bu ara dönemde yapacağız. Aksi taktirde tufan geliyor. 'Ortalık karıştı, düzen bozuldu; yetiş ya Muhammed, yetiş ya Ali..!'' dememek için, bazı projelere öncelik vermek gerekmez mi? Savaş kapıda, ona göre!!

Düşünen beyinler için seçenek çok. Olmasa bile yaratırız. Ne demiştik,

1- JF-17' den 1 filo alıp tepe tepe kullanalım. Teröristleri O bombalasın, çift kişilik modellerinde harbe hazırlık eğitimini bunlar versin ve bu arada F-16' ların hal çaresine bakalım.

2- F-16' ların hal çaresine bakamıyorsak, İngilizlere yanaşmayı deneyelim. Belki EF-Th3' lerden 2 filo kadar koparabiliriz.

3- O da olmadı..! mecbur SU-35' in kapısını çalacağız. Görünüşe göre Ruslar dünden razı... Yalnız burada Amerikan kılçığı mutlaka devreye girecektir. Eee O zaman bari F-16/70 ver deriz. Hem onu verme, hem Ruslardan almama müsaade etme! Bi' de utanmadan gidip Yunanistan' la tatbikat yap!

Bütün gemileri yakacaksak; O zaman günah bizden gitti. Vallah agaya söylerim, Çin' i Akdeniz' e davet ederim... O zaman bizim uçaklarda otomatik J-31 oluverir. Önümüzde ki 150 yıl için Türkiye' yi kaybetmiş olursun.

Bu senaryolar, kendi uçağımızı yapmaya fırsat bulamayacağımız argümanıyla dile getirilmiştir. Yapabiliyorsak ne alâ!

Hocam bunu sizin özelinizde tüm bir yerden uçak bulalım, jf-17 alalım, hürjet alalım, Su-35'e bakalım vb. diyen arkadaşlar için söylüyorum.

Şu an Türkiye'nin sayısal anlamda yeni savaş uçağına ihtiyacı yok. Sen bir bak bakalım eldekileri düzenli bir şekilde uçuracak tecrübeli pilot var mı ?  Ne zamana kadro tamamlanır ? Ha Türkiye'nin daha fazla savaş uçağına sahip olması lazım o ayrı bir meseledir.

Bize şu an nitelikli uçak lazım. En birinci nitelikte Stealth. Geri kalan tüm nitelikleri F-16'ları geliştirerek elde etmek mümkün. Çünkü F-16 saf platform olarak çok güçlü bir uçak. Bunun dışında bize stealth kabiliyet vermeyecek bir uçak şu an için envantere alınmayı fayda/maliyet oranında hak etmiyor. (Bence)

Bizim ilk yapmamız gereken bir an önce F-16'larımızı istenen seviyeye getirmek, Stealth jet siha yapmak, MMU üzerine çalışmak. Ayrıca ihracat amaçlı daha önceleri anlattığım gibi muharip hürjet ve/veya stealth muharip hürjet üzerine çalışmak.

Muhtaç olduğumuz avcı, envanterimizdeki asil F-16'larda, mevcuttur!
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Çevrimdışı marmara

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 651
  • 45
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #1014 : 15 Eylül 2020, 10:20:24 »

Daha güçlü motorlar, buna bağıl alanında lider fiziksel özellikler. Stealth olmayan uçaklar arasında en düşük frontal rcs. F-22'den sonra dünyanın en iyi aesa radarı.

Çok iddialı açıklama olmuş.
F-22`nin radarı hakkınd net bilgi varmı?

EF-2000 Captor radarı hakkında net teknik bilgi paylaşırmısınız ve kaynak gösterin.

F-16V, F-15X, Rafale, Su-57, J-20 AESA radarları hakkında bile kesin bilgilere sahipsiniz sanırım madem bu kadar iddialı açıklamaları yapıyorsunuz.


Çevrimdışı serkan1976

  • 2022 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 7766
  • 458
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #1015 : 15 Eylül 2020, 10:48:57 »
Battlestar hocam F-16'larımızın seviyesini yükseltmek ve stealth siha/mius  yapmak benim de katıldığım güzel fikirler.
Ama ihracaat için stealth Hürjet yapmaya çalışmak bana zaten kısıtlı kaynakların fantazi için kullanılması gibi geliyor.

MMU'ya ihtiyaç had safhada.Önce MMU yapılmalı...

Dünya'da Hürjet sınıfında stealth uçak yok... Niye yok? İyi değerlendirmek lazım , neden yok?
Dünyada olmayan bir uçak tipini üretmek ABD gibi sınırsız parası olan ülkelerin girmesi gereken bir risk. Bizim gibi fakirlerin değil gibime geliyor...

Zaten ortada motor da yok...

Çevrimdışı カメせ

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 6614
  • 185
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #1016 : 15 Eylül 2020, 11:13:16 »
Alıntı

Türk Deniz Kuvvetleri İzmir NAVTEX İstasyonundan, 1923 Lozan Antlaşması'ndaki silahsız ada özelliği bozulan Sakız Adası'nın askerden arındırılması uyarısı yaptı.

Sakız Adası İzmir'in tam karşısında ve oldukça yakın bir konumda.

Ada birçok noktada Türk Sahilleri'nden çıplak gözle rahatlıkla görülebiliyor.

Yunanistan Lozan Antlaşması'nda belirtildiği gibi silahsız olması gereken 23 adanın 16'sını silahlandırdı.

Sakız Adası tek değil. Türk Sahilleri'ne yakın birçok ada silahlı. Uyarının diğer adalar içinde yapılması bekleniyor.
https://mobile.twitter.com/mavivatannet/status/1305779065492824065

Çevrimdışı Commander

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 909
  • 18
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #1017 : 15 Eylül 2020, 11:21:07 »
Savaşa karşıyım ama adamlar resmen mahallemize girmiş biz neyi bekliyoruz halen anlamış değilim.
Ayakta ölmek,diz üstü yaşamaktan daha iyidir.

Çevrimdışı Partikül

  • 2017 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 1555
  • 197
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #1018 : 15 Eylül 2020, 11:37:25 »

Türk Deniz Kuvvetleri İzmir NAVTEX İstasyonundan, 1923 Lozan Antlaşması'ndaki silahsız ada özelliği bozulan Sakız Adası'nın askerden arındırılması uyarısı yaptı.

Sakız Adası İzmir'in tam karşısında ve oldukça yakın bir konumda.

Ada birçok noktada Türk Sahilleri'nden çıplak gözle rahatlıkla görülebiliyor.

Yunanistan Lozan Antlaşması'nda belirtildiği gibi silahsız olması gereken 23 adanın 16'sını silahlandırdı.

Sakız Adası tek değil. Türk Sahilleri'ne yakın birçok ada silahlı. Uyarının diğer adalar içinde yapılması bekleniyor.
https://mobile.twitter.com/mavivatannet/status/1305779065492824065

Süper haber... İşte böyle güzel haberler duymak istiyoruz.

Çevrimdışı Afşar1

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 450
  • 30
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türk - Yunan İlişkileri
« Yanıtla #1019 : 15 Eylül 2020, 11:44:12 »
Tam olarak meali yada bir sonraki hamlemiz ne olur sizce ?