Gönderen Konu: Bayraktar Taktik İHA  (Okunma sayısı 183080 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44295
  • 612
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı fırtına06

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 4987
  • 230
  • DefenceTurk.com
Polonya’nın Bayraktar TB2’lerine Leonardo Radarı
« Yanıtla #621 : 20 Kasım 2021, 11:54:05 »
Üst üste ihracat başarıları elde eden Bayraktar TB2 S/İHA, günden güne daha kabiliyetli sensörler ve ekipmanlar ile donatılmaya devam ediyor.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, 24 Mayıs’ta gerçekleştirdiği iki günlük Türkiye ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara’da bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmenin ardından düzenlenen törende, Polonya’ya 24 adet (4 set) Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) tedariki için imzalar atılmıştı.



Polonya’nın Bayraktar TB2’leri, İtalyan Leonardo şirketi tarafından üretilen Sentetik Açıklıklı Radar (SAR) ile donatılacaklar. Polonya, Bayraktar TB2 SİHA’ları SAR Radarı ile envanterine alan ilk ülke olacak.

SavunmaSanayiST.com tarafından edinilen bilgiye göre; İtalyan Leonardo şirketi, Polonya’ya ihraç edilen Bayraktar TB2 S/İHA’larda kullanılmak üzere set başına 2 adet Osprey 30 çok fonksiyonlu AESA radarı teslim edecek.

Radarlar, TB2’lerin istihbarat, keşif ve gözetleme (ISR) kabiliyeti ile durumsal farkındalığını ciddi seviyede yükseltecek, kapalı havalarda operasyon yapma kabiliyeti kazandıracak. Ayrıca hava-hava arama modları da bulunan radar sayesinde Bayraktar TB2’ler, kısıtlı seviyede hava gözetleme kabiliyetine de erişecek.

https://www.savunmasanayist.com/polonyanin-bayraktar-tb2lerine-leonardo-radari/

Çevrimdışı fırtına06

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 4987
  • 230
  • DefenceTurk.com
Ermenistan Parlamento Başkanı Alen Simonyan, Azerbaycan ordusunun havadaki üstünlüğünün, özellikle de Bayraktar insansız hava araçlarına sahip olmasının, 2020 Karabağ savaşının sonunu belirleyen başlıca faktör olduğunu savundu.



Ermenistan Parlamentosu Basın Servisi’nin açıklamasına göre Simonyan bugün Rus gazetecilerle görüştü.
Simonyan, “İnsan sayısıyla sorunumuz yoktu. Elimizdeki teçhizatın vuramadığı Bayraktar’lar ile nasıl savaşacağımızla ilgili bir sorunumuz vardı. Bakü’nün kontrolüne geçen bölgelerden yaklaşık 25 bin askerimizi çıkarttık. Elimizde insanlar olmadığı için mi savaşı kaybettiğimizi düşünüyorsunuz? Yoksa 2020’de savaşları insanların kazandığını mı düşünüyorsunuz?” ifadesini kullandı.

Karabağ’da, 27 Eylül 2020 tarihinde Azerbaycan ve Ermenistan orduları arasında yeni savaş meydana gelmişti. 44 dün süren savaşta Azerbaycan ordusu Cebrail, Fuzuli, Zengelan ve Kubatlı bölgelerinin yanı sıra Ağdere ve Hocavent bölgelerinin bazı kasaba ve köylerini yaklaşık 30 yıl süren işgalin ardından kurtarmayı başarmıştı. Çatışmalar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,

Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında 9 Kasım 2020 tarihinde imzalanan anlaşmayla sona ermişti. Anlaşmaya göre Ermenistan, kontrolünde kalan Ağdam, Kelbecer ve Laçin ilçelerini Azerbaycan’a iade etmiş, temas hattı boyunca ve Laçın koridorunda Rusya barış gücü askerleri konuşlandırılmıştı.

https://tr.sputniknews.com/20211125/ermenistan-parlamento-baskani-bayraktarlar-ile-nasil-savasacagimizi-bilemedik-1051152760.html

Çevrimdışı fırtına06

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 4987
  • 230
  • DefenceTurk.com
Bayraktar'dan yeni rekor
« Yanıtla #623 : 26 Kasım 2021, 20:25:18 »
Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 400 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora imza attı.



Milli SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) Bayraktar TB2 önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Türk havacılık tarihinde ilklere imza atan Bayraktar TB2 SİHA Sistemi, 400 bin uçuş saatini başarıyla tamamladı. Böylece Bayraktar TB2 SİHA gökyüzünde en uzun süre görev yapan milli hava aracı oldu.

2014’te envantere girdi

Türkiye’nin milli SİHA sistemlerini üreten Baykar tarafından geliştirilen, teknik özellikleri ve katıldığı operasyonlar değerlendirildiğinde kendi sınıfında dünyanın en iyisi olan milli SİHA Bayraktar TB2, 2014 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) envanterine girdi. 2015’te silahlandırılan insansız hava aracı şu anda TSK, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT tarafından operasyonel olarak kullanılıyor. Bayraktar TB2 SİHA, güvenlik güçleri tarafından 2014’ten beri yurt içi ve yurt dışında terörle mücadelede etkin olarak görev yapıyor.



13 ülkeye ihracat

Türkiye’nin dünyaya ihraç ettiği ilk SİHA sistemi olan Bayraktar TB2’ler, dünya havacılık ve savunma sektörü tarafından ilgiyle takip ediliyor. Bayraktar TB2 SİHA’lar ile ihracat sözleşmesi imzalan ülke sayısı 13’e ulaştı. Halen Türkiye, Ukrayna, Katar, Azerbaycan ve teslimat yapılan ülkelerin envanterinde toplam 257 Bayraktar TB2 SİHA görev yapmaya devam ediyor.

NATO ve AB üyesi bir ülkeye ilk SİHA ihracatı

Türk havacılık tarihinde ilklere imza atan Bayraktar TB2 SİHA’lar, önümüzdeki yıl Polonya semalarında da uçacak. Böylece Türkiye ilk defa NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyesi bir ülkeye yüksek teknoloji içeren SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ihraç etmiş olacak.



2020’de 360 milyon dolarlık ihracat

Geçtiğimiz yıl Baykar'ın gelirlerinin büyük kısmı yurt dışına yapılan ihracattan elde edildi. İlk milli İHA ihracatını 2012'de gerçekleştiren Baykar, 2020 yılında 360 milyon dolarlık S/İHA sistemi ihracatıyla savunma sanayii gibi stratejik bir alanda büyük bir başarıya imza attı. Baykar 2021’de de gelirlerinin %80’den fazlasını yine ihracattan elde etti. Milli SİHA’lara ilgi duyan birçok ülke ile görüşmeler devam ediyor.

Yerlilik oranı rekor düzeyde

2000’li yılların başından itibaren insansız hava araçları alanında en büyük katma değer olan yazılım ve donanım sistemlerini Türk mühendislerinden oluşan ekibiyle milli ve özgün olarak geliştiren Baykar, 13 farklı disiplindeki mühendislik gücüyle alanında dünyanın lider teknoloji firmalarından biri olarak gösteriliyor. Tüm kritik aksamı, tasarım ve yazılımları Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA’lar dünyada rekor sayılacak düzeyde %93'lük bir yerli sanayi katılımıyla İstanbul’da bulunan Özdemir Bayraktar Milli İHA Ar-Ge ve Üretim Kampüsü’nde üretiliyor.



Rekorların sahibi

Bayraktar TB2 SİHA, 16 Temmuz 2019 tarihinde Kuveyt’te katıldığı demo uçuşunda yüksek sıcaklık ve kum fırtınası gibi zorlu coğrafi ve iklim şartlarında tam 27 saat 3 dakika kesintisiz uçarak rekor kırdı. Milli SİHA’lar Katar, Suriye, Ukrayna ve Karabağ’da karşılaştığı çöl sıcağı, dondurucu soğuk, kar ve fırtına gibi tüm olumsuz hava şartlarında görev yapmaya devam ediyor. Türk havacılık tarihinde taktik sınıfta 27 saat 3 dakika havada kalarak en uzun havada kalış süresi ve 27 bin 30 feet yükseklikle Türkiye irtifa rekorunu kıran milli SİHA, 400 bin saatlik uçuşla birlikte Türk havacılık tarihine geçti. Milli SİHA en uzun süre başarıyla Türkiye’ye hizmet eden hava aracı unvanını da kazandı.

Zeytin Dalı Harekâtı’na damgasını vurdu

Milli SİHA Bayraktar TB2, TSK tarafından sınır içi ve ötesinde gerçekleştirilen Hendek, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarında oyun kurucu olarak rol aldı. Savunma uzmanları harekâtların beklenenden çok daha kısa sürede sona ermesini ve daha az kayıp yaşanmasında en önemli etkenlerden birinin milli SİHA’lar olduğunu belirtti. Bayraktar TB2 SİHA sistemleri özellikle Afrin’de düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı’nda bütün uçuşlarının yüzde 90’ından fazlasını yaparak, 5 bin 300 saat uçuşla adeta harekâta damgasını vurdu.



Mavi Vatan’ı gözlüyor

Terör örgütüne yönelik Pençe ve Kıran gibi birçok operasyonda görev yapan Bayraktar TB2 SİHA’lar, Kırmızı Liste’de aranan terör örgütünün sözde yöneticilerine yapılan operasyonlarda da önemli bir rol üstlendi. Milli SİHA’lar Mavi Vatan’ın korunmasında da görev alıyor. Bu kapsamda Doğu Akdeniz’de görev yapan Fatih ve Yavuz sondaj gemilerimize güvenlik için havadan refakat etti. Yine aynı kapsamdaki görevler için KKTC’de konuşlandırılmak üzere 16 Aralık 2019’da Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığından kalkarak Geçitkale Havaalanına inen Bayraktar TB2 SİHA tarihi bir uçuşa imza attı.

Depremde görev yaptı

Bayraktar TB2 SİHA’lar 24 Ocak 2020’de meydana gelen Elazığ Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından 25 dakika gibi çok kısa bir sürede bölgeye intikal ederek ulaşımın zor sağlandığı noktalardan Ankara’ya ve deprem olan illerin komuta merkezlerine görüntülü bilgi aktardı. Bayraktar TB2 SİHA’lar arama ve kurtarma çalışmalarına gökyüzünden destek vermenin yanı sıra deprem sonrası oluşan yoğun araç trafiğinin kontrol edilmesi ve gelecek yardımların aksamadan devamı için görev yaptı.

Orman yangınlarını tespit

Bayraktar TB2 SİHA’lar güvenlik ve insani yardım görevleri ile birlikte orman yangınlarıyla mücadelede de rol üstleniyor. Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile yapılan işbirliği ile Bayraktar TB2 İHA’lar, orman yangınlarının erken tespiti ve söndürme çalışmalarının verimli yönetilmesinde de etkin görev alıyor. Bu sayede Avrupa’da ilk kez yüksek teknolojiye sahip İHA’lar orman yangınlarıyla mücadelede kullanılıyor. OGM verilerine göre 2020’de yaz döneminde görev yapan 1 adet Bayraktar TB2 İHA yaklaşık 3.5 milyon hektarlık alanı havadan izleyerek 361 yangın izleme kulesinin yaptığı işi gökyüzünden gerçekleştirdi. Bu sayede 2020’de 345 adet orman yangını başlangıç aşamasında tespit edilerek büyümeden söndürüldü. Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelede izlediği öncü ve yenilikçi çözüm 2021’de büyüyerek devam etti. OGM’nin belirlediği 3 ana merkez olan Manisa/Akhisar, Muğla/Milas ve Denizli/Çardak’ta konuşlu Bayraktar TB2 İHA’lar, Baykar’ın uzman ekibinin koordinasyonunda görev yaptı. Baykar’ın geliştirdiği yazılım ve kurduğu teknolojik altyapı ile görev yapan Bayraktar TB2, tek seferde 400 km²’lik alanı termal kamera vasıtasıyla tarayabililiyor ve 185 kilometre kadar uzaklıktaki yangınları başlangıç aşamasında tespit edebiliyor. Bayraktar TB2 İHA’lar, 2021’de 19 Kasım’a kadar 267 orman yangının tespiti ve söndürülmesinde aktif olarak çalıştı. Milli İHA’lar 155 yangını başlangıç aşamasında tespit etti, 112 yangının söndürülmesinde ise takip ve koordinasyon görevleri yaptı.



Göçmenlerin kurtarılmasında rol alıyor

Bayraktar TB2’ler, Ege ve Akdeniz’de devam eden düzensiz göç hareketlerini gökyüzünden takip ederek birçok düzensiz göçmenin hayatının kurtarılması ve insan hakları ihlallerinin belgelenmesine de önemli katkı sağlıyor.

Dünyada hayranlık uyandırdı

Barış Pınarı Harekâtı’nda da Türk Silahlı Kuvvetlerinin keşif gözetleme kabiliyetlerini büyük oranda artırarak başarıya ulaşılmasına katkı sağlayan Bayraktar TB2 SİHA’lar aynı zamanda harekât boyunca birçok hedefi başarıyla imha etti. Son olarak Bahar Kalkanı Harekâtı’nda ilk defa sürü halinde filo olarak uçuşlar yaparak birçok zırhlı araç, obüs, Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) ve hava savunma sistemini imha etti. Bayraktar TB2 SİHA dünyada ilk defa muharebe sahasında birincil unsur olarak SİHA’ların kullanıldığı Bahar Kalkanı Harekâtı’na katılan hava araçlarının yaptığı tüm sortilerin yüzde 80’ini gerçekleştirdi. Suriye’nin İdlib bölgesinde düzenlenen harekât kapsamında her türlü elektronik harbe rağmen başarıyla görev yapan Bayraktar TB2 SİHA’lar, 2 bin saatin üzerinde uçtu. Bayraktar TB2 SİHA’ların dünya muharebe tarihinde ilk kez filolar halinde uçarak harekâtta etkin görev yapması dünya basınında büyük yankı uyandırdı.




Karabağ’ın kurtarılmasında önemli rol üstlendi

Bayraktar TB2 SİHA’lar kardeş ülke Azerbaycan’ın yaklaşık 30 yıldır devam eden Karabağ işgalini sonlandırmasında da önemli bir rol üstlendi. Azerbaycan, Ermenistan’ın işgali altındaki Dağlık Karabağ’a yönelik olarak 27 Eylül 2020 tarihinde bir askeri harekât başlattı. Harekâtın başlangıcından 44 gün sonra, 10 Kasım 2020 tarihinde Azerbaycan Ordusu, Ermenistan’ın işgalini sonlandırarak Dağlık Karabağ’ı kontrol altına aldı. Ermenistan’a yönelik harekât esnasında Azerbaycan Ordusu, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA’ları tüm cephe hattında kullandı. Savunma analistleri tarafından teyit edilen çalışmalara göre Bayraktar TB2 SİHA’lar ile Ermenistan Ordusu’na ait birçok hava savunma sistemi, radar sistemi, tank, zırhlı araç, kamyon, cephanelik, mevzi ve birlik imha edildi. Azerbaycan’ın Ordusu’nun dünyayı şaşırtan bu başarısı dünya medyası ve savunma uzmanları tarafından Türk SİHA’larının harp tarihini değiştirerek oyun kurucu bir güce ulaştığı şeklinde yorumlandı.

https://www.defenceandtechnology.com/bayraktardan-yeni-rekor.html

Çevrimdışı fırtına06

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 4987
  • 230
  • DefenceTurk.com
Fas, Ek Bayraktar TB2 SİHA Siparişi Vermeye Hazırlanıyor
« Yanıtla #624 : 02 Aralık 2021, 21:57:02 »
Fas Kraliyet Hava Kuvvetleri, Türkiye’den ek Bayraktar TB2 SİHA sipariş etmeye hazırlanıyor. İddianın kaynağı ise Fransa’ya yakınlığıyla bilinen Africa Intelligence haber sitesi.

Africa Intelligence’in kendi kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Fas Kraliyet Hava Kuvvetleri daha önce verdiği 13 adetlik Bayraktar TB2 siparişine ek olarak bir parti daha (6 adet) Bayraktar TB2 siparişi daha vermeye hazırlanıyor.



Fas’ın ilk parti Bayraktar TB2’lerini geçtiğimiz aylarda teslim almaya başladığı Fas’ta çekilen görüntülerle teyit edilmişti. Fas daha önce 12+1 adet (yedek) Bayraktar TB2 ve 4 adet yer kontrol istasyonu siparişi vermişti.

Fas basını tarafından söz konusu satın alım, “Fas’ın, Cezayir’e karşı askeri güç dengesinde yerini daha da sağlamlaştıran eşi görülmemiş bir satın alma” olarak nitelendirilmişti.

Bayraktar TB2

Türk savunma sanayiinin en büyük başarıları arasında kabul edilen S/İHA’lardan Bayraktar TB2, Türk Silahlı Kuvvetleri ve müttefik ülkelerin ordularında 2014 yılından beri hizmet vermekte.

2015’te silahlandırılan insansız hava aracı şu anda TSK, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT tarafından operasyonel olarak kullanılıyor. Bayraktar TB2 SİHA, güvenlik güçleri tarafından 2014’ten beri yurt içi ve yurt dışında terörle mücadelede etkin olarak görev yapıyor.

https://www.savunmasanayist.com/fas-ek-bayraktar-tb2-siha-siparisi-vermeye-hazirlaniyor/

Çevrimdışı カメせ

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 6559
  • 185
  • DefenceTurk.com
Bayraktar TB2.
« Yanıtla #625 : 02 Aralık 2021, 22:25:52 »
Alıntı
Turan Oguz@TyrannosurusRex

Iraklı kaynaklar; Irak Bakanlar Kurulu'nun Türkiye’den 100 milyon dolarlık Bayraktar TB2 SİHA alımını onayladığını, kısa süre içinde Irak'tan bir heyetin Türkiye'ye gelip görüşeceğini ve platformların öncelikle DEAŞ ile mücadelede kullanılacağını iddia etti.

Çevrimdışı Türkay

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 299
  • 26
  • DefenceTurk.com
Ynt: Bayraktar Taktik İHA
« Yanıtla #626 : 03 Aralık 2021, 10:42:06 »
Bayraktar TB2-dolanan mühimmat vb platformlara karşı bizim de karşı önlem geliştirmemiz şart oldu. Giderek artan bir tehdit söz konusu. Aynı zamanda savunma sanayiinde karşı önlemini kendisinin üretmediği ya da karşı tedbirlerini almadığı sistemleri satarken dikkat edilmesinde fayda var gibi. Bayraktar ın başarısı ortada. Ya karşımızda olursa:)

Çevrimdışı fırtına06

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 4987
  • 230
  • DefenceTurk.com
Bloomberg: Türkiye, Ukrayna’ya Açıklanandan Daha Fazla SİHA Sattı
« Yanıtla #627 : 04 Aralık 2021, 16:47:22 »
Bloomberg’e konuşan üst düzey kaynaklara göre Türkiye, Ukrayna’ya daha önce açıklanan sayılardan çok daha fazla Bayraktar TB2 SİHA tedarik etti.

Konunun hassasiyeti sebebiyle isminin açıklanmamasını talep eden kaynaklar, Türkiye’nin Ukrayna’ya bilinenden çok daha fazla sayıda Bayraktar satışı gerçekleştirdiğini iddia etti. Kaynaklara göre yeni alımlar ise yolda.



Yetkililere ve Türk hükümetiyle yakın ilişkileri olan bir Türk savunma şirketinde çalışan bir yöneticiye göre Baykar; 2019’dan beri Ukrayna’ya kontrol istasyonları ve füzelerle birlikte düzinelerce insansız hava aracı sattı.

Göreve henüz geçtiğimiz aylarda gelen yeni Ukrayna Genelkurmay Başkanı Zaluzhny, Azerbaycanlı haber ajansı Report’a özel olarak verdiği bir röportajda Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde şu anda 12 adet Bayraktar TB2 SİHA bulunduğunu ve önümüzdeki dönemde 24 adet daha Bayraktar TB2 tedarik etmeyi planladıklarını belirtti.

Türkiye ve Ukrayna Arasındaki Savunma İş Birliği

Konunun hassasiyeti nedeniyle isminin açıklanmamasını isteyen kaynaklar, en az iki düzine (24 adet) İHA için siparişlerin devreye alındığını aktardı.

Türkiye ve Ukrayna arasındaki iş birliği yalnızca SİHA’lar ile sınırlı da değil. Kaynakların aktardığı bilgilere göre Türkiye, Ukrayna ile birlikte Zenit-2 taşıyıcı roketin ortak üretimi için müzakereler yürütüyor.

Bloomberg’ün yorumuna göre, Türkiye’nin böylesine bir roketi elde etmesi balistik füze geliştirme çalışmalarına da katkı sağlayacak ancak Türk yetkililer Ankara’nın niyetinin bu yönde olmadığını belirtiyorlar.

Zenit-2, Ukrayna tarafından geliştirilen bir fırlatma aracı. İlki 1985 yılında uzaya fırlatılan roket, bugüne kadar 6’sı başarısız olmak üzere 37 kez ateşlendi.

Bir diğer üst düzey Türk yetkiliye göre ise Kiev ile ortaklaşa olarak çalışmak, Türkiye’nin hızla büyüyen silah üreticileri için bir müşteri ve motor teknolojisi tedarikçisi yaratmanın yanı sıra, Moskova’ya karşı Ankara için bir kaldıraç sağlıyor.

https://www.savunmasanayist.com/bloomberg-turkiye-ukraynaya-aciklanandan-daha-fazla-siha-satti/

Çevrimdışı カメせ

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 6559
  • 185
  • DefenceTurk.com
Tb2'ye Rus yapımı elektronik harp aracı ile müdahale.
« Yanıtla #628 : 08 Aralık 2021, 00:14:52 »
Alıntı
Azerbaycan

Ermenistan sınırı üstünde uçan Bayraktar Tb2'ye Avtobasa M tipi Rus yapımı elektronik harp aracı ile müdahale edilmek istendi. Araç Bayraktar Tb2 tarafından imha edildi.

Ruslar Avtobasa M eh aracı ile ilgili son Karabağ Savaşından sonra yeni eklemeler ile Sihalara karşı etkili olacagı açıklamıştı.
https://mobile.twitter.com/temmuz1919/status/1468152835342745611

Çevrimdışı カメせ

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 6559
  • 185
  • DefenceTurk.com
BAE, Türkiye'den 8 adet TB2 Bayraktar siparişi verdi.
« Yanıtla #629 : 10 Aralık 2021, 18:40:57 »
Alıntı
Rus basınına göre BAE, Türkiye'den 8 adet TB2 Bayraktar siparişi verdi.

https://mobile.twitter.com/Tfx2030




Türkiye'nin insansız hava araçları Somali'de konuşlandırıldı ve uçuslara basladı. #somalia
https://mobile.twitter.com/abdiibrahim0/status/1469028828421005313