Iktidar acisindan secime gitmenin mantigi anlamiyorum..
Bu sene secime gidilse, ne elde edilecek ?
Benim kafam almadi..
Ben kisisel gorusumu paylasayim belki yardimci olur Sn Gökbörü

"Iktidar acisindan secime gitmenin mantigi anlamiyorum"
Gelecek secim normal sartlar altinda HAZ 2023. Bu tarihe kadar mevcut iktidarin bu sekilde iktidarda kalabilmesi oldukca zor. Zor derken muhalefet baskisindan bahsetmiyorum. Baski derken kastim Ekonominin icerisinde bulundugu zorluk, Issizlik,Siyasal durum , dis baskilar.
Yani hukumet mutlak surrette mevcut durumdan cikis yolu bulmasi lazim.
Cikis yolu iki sekilde gerceklesebilir. Birincisi gerekli duzenlemeler ve calismalar tamalandiktan sonra iktidarin erken secim karari almasi. Ikinci yol ise iktidarin mevcut sekilde reformlar ile durumdan kurtulabilmesidir. Ikinci yol icin yani Reform yapabilmek icin hukumetin kan degisimi yaninda radikal cozumler uygulamasi gerekmektedir ki bunu da 2023 secim arifesinde yapmaz cunku uygulanmasi gereken ilac acidir.
Bu sene secime gidilse, ne elde edilecek ?
Iktidarin planlamis oldugu bir erken secim sonunda, 2023 yili yani ulkemizin kurulusunun 100 yilinda iktidar olarak adini tarihimize yazdirmis olur.2023 de yeni umutlarin dagitimi yaninda ,iktidarin daha onceki donemlerde basaramadigi ana hedefleri neler kalmis ise onlari yapabilmenin onunu acmis olur.
Sahsen yapilacak bir sonraki secimin de kazananin yine mevcut iktidar olacagini dusunuyorum. Niye derseniz ulkemizde oy vereneler kendilerine yakin gordukleri partiye gore oy vermekteler de ondan yani aynen football takimi tutan tarftar misali yapilan icraat veya basari basarisizlik birincil kriter degil.