Gönderen Konu: Saar 6  (Okunma sayısı 9680 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44308
  • 614
Saar 6
« : 16 Şubat 2018, 13:36:32 »
Saar 6


TKMS İlk Saar 6 Korvetinin Yapımına Başladı



7 Şubat 2018'de Almanya'nın Kiel kentinde bulunan ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) tersanesinde İsrail tarafındansipariş edilen ilk Saar 6 (Sa'ar 6) korvetinin çelik kesim töreni düzenlendi. Törene İsrail Donanma Komutanı Amiral Eli Sharvit ve Alman Donanma MüfettişYardımcısı Amiral Andreas Krause da katıldı.

25 Aralık 2014'te İsrail Hava Kuvvetleri için gerçekleştirilen bir törende konuşan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İsrail'in Almanya'dan dört yeni devriye gemisi almaya karar verdiğini açıklamıştı: "Üç gün önce savunma kuvvetine önemli bir unsur ekledik. Almanya'dan dört yeni Saar gemisi satın aldık "demişti. İsrail Savunma Bakanlığı Mayıs 2015'te gemileri satın almak için yapılan müzakereleri tamamladı. Bu yeni tedarikin temel amacı; ülkenin batı kıyısındaki denizde petrol ve doğalgaz üretiminin gelişimiyle  İsrail'in Ekonomik Alanının (EEZ) korunmasıdır.

Toplam 430 milyon Euro değerindeki inşa maliyetinin 115 milyon Euro değerindeki kısmının Alman Hükümeti tarafından karşılandığı belirtildi. Bu fiyata gemilerde kullanılacak İsrail yapımı silah ve elektronik donanımın bedeli dahil değil. Bunlar da eklendiğinde toplam değerin 3 milyar dolar civarında olacağı öngörülüyor. Gemilerin ilkinin 2019 yılında, sonuncusunun da 2021 yılında İsrail’e teslim edilmesi planlanıyor. İsrail’in gemiler üzerine kendi sistemlerini yerleştirerek İsrail Deniz Kuvvetlerinde göreve başlamasının da 2020-2022 yılları arasında gerçekleşebileceği tahmin ediliyor.

Saar 6 sınıfı, Alman MEKO A100 sınıfından geliştirildi. 2000 tonu aşan deplasmanı ve 90 metre uzunluğuyla güçlü bir korvet olan Saar 6 13,5 metre genişliğinde ve 26 knot azami hıza ulaşabiliyor. Personeli de 70 denizciden oluşuyor.

Saar 6 sınıfı korvetler, büyüklüklerine göre oldukça ağır silahlanacak:
- İsrail Havacılık ve Uzay Sanayi (IAI) tarafından geliştirilen Barak 8 yerden havaya füze sistemi için 32 VLS hücreleri
- Rafael tarafından 2x C-DOME deniz nokta savunma sistemi lançeri (her lançerde 20 Tamir füzesi, her gemi için toplam 40 füze)
- 16  gemisavar füze (Boeing Harpoon Block 2 veya İsrail'in IAI Gabriel Mk 5)
- 1x 76mm Oto Melara Süper Hızlı ana top
- Rafael tarafından 2 adet Tayfun 25 mm uzaktan kumandalı silah istasyonu(muhtemelen Spike-ER füzeleri de fırlatabilir)
- Raytheon tarafından MK54 Hafif Torpido için 2x 324mm torpido kovanları
Saar 6'da bulunan ana sensör sistemi IAI'nin MF-STAR çok işlevli AESA radarı olacaktır. Saar 6 korvette hangar alanını ve platformu, orta sınıf (SH-60 tipi) helikopteri rahatlıkla bulundurabilecek kapasitede olacak.

C-DOME, Euronaval 2014'te Rafael tarafından açılan Iron Dome'un deniz türevi.
Rafael'in C-DOME, muharebe gemilerini etkili bir şekilde modern tehditlere karşı korumak üzere tasarlanmıştır. C-Dome, birden fazla hedefi eş zamanlı olarak imha eder. Tepki süresi çok kısadır ve otomatik ve yarı otomatik etkileşimlere izin verir. C-Dome bileşenleri, bir dikey kutu içerisinden dikey olarak fırlatılan çok yönlü bir fırlatma tertibatı içerir. Lançer gemi güverte altına yerleştirilir.

İsrail Savunma Şirketi IAI'ye göre Barak-8, hem kara hem deniz senaryolarında çeşitli hava platformlarına karşı nihai koruma sağlayan gelişmiş, çığır açan bir hava ve füze savunma sistemidir. Hindistan'daki DRDO (Savunma Araştırma ve Geliştirme Örgütü) ile ortaklaşa tasarlanmış, IDF ve Hint savunma güçleri tarafından kullanılmaktadır. Sistem gelişmiş bir Faz Dizi sayısal radarı, komuta ve kontrol, dikey fırlatma rampaları ve son derece ileri arayıcı taşıyan füzeleri içerir.

MF-STAR anteni, özellikle şiddetli karmakarışık hedef, elektronik, topografik ve çevresel koşullarda, yüksek kaliteli bir hava ve yüzey durum resmi ve silah desteği sağlayan dört sabit S-band frekanslı yüzey serisini içerir. Gelişmiş teknoloji ve sağlam sistem mimarisi ile MF-STAR, karmaşık ve parazit ortamlarında, düşük RCS hedeflerini tespit etmek için benzersiz, kanıtlanmış radyo sinyalleri ve doppler titreşim tekniklerini kullanmaktadır.
Üstelik MF-STAR radarı, 1200 tonluk korvetten 7000+ ton ağırlığındaki fırkateyn / destroyerlere kadar farklı ihtiyaçlara ve farklı gemi boyutlarına uyacak şekilde kolayca ölçeklenebilir.

DefenceTurk.com
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44308
  • 614
Ynt: Saar 6
« Yanıtla #1 : 21 Ekim 2018, 00:49:18 »
Sa'ar 6'nın inşasına Kiel'de devam ediliyor.






ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı fırtına06

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 5016
  • 231
  • DefenceTurk.com
Almanya’dan İsrail’e hayalet gemi
« Yanıtla #2 : 27 Mayıs 2019, 19:28:45 »
İsrail Donanmasının Almanya’da inşa edilen SA’AR 6 korvetinin adı ThyssenKrupp Marine Systems’in Kiel’deki tersanesinde 23 Mayıs’ta gerçekleştirilen bir törenle INS Magen olarak belirlendi.



İsrail ve Alman yetkililerin katıldığı törende konuşan Thyssenkrupp Marine Systems CEO’su Rolf Wirtz, “İsrail’in güvenliğine katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Korvet, İsrail Donanması’nın bugüne kadarki en gelişmiş ve en büyük gemisidir” dedi.

İsrail ile Almanya arasında dört SA’AR 6 korvetin teslimine ilişkin sözleşme Mayıs 2015’te imzalandı. İlk geminin 2020 baharında geri kalan üç geminin ise 2021 yılından itibaren İsrail Deniz Kuvvetleri’ne teslim edilmesi planlanıyor.



Yaklaşık 1.900 ton ağırlığa, 90m uzunluğa sahip geminin silah sistemleri arasında  su üstü hedeflere karşı 76mm Oto Melara Top, 16 adet Gabriel Güdümlü Mermi, asimetrik tehditler için iki Typhoon Silah İstasyonu, hava hedeflerine karşı 32 mermi kapasiteli Barak 8 Dikey Atılabilir Güdümlü Mermi Fırlatıcısı, C-Dome nokta savunma sistemi ve iki 324mm Üçlü Torpido Fırlatıcısı yer alacak.



Ayrıca gemi Aktif Dizinli S-Bant EL/M-2248 MFSTAR Radarın yanı sıra elektronik harp, siber savunma sistemleri ve tespit ve gözetleme araçlarıyla donatılacak.

Hangar alanında SH-60 tipi bir helikopteri taşıyabilecek olan INS Magen radar kesit alanı, akustik izi ve sualtı gürültüsü düşük olması nedeniyle hayalet gemi olarak adlandırılıyor.

http://defenceandtechnology.com/2019/05/27/almanyadan-israile-hayalet-gemi/

Çevrimdışı fırtına06

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 5016
  • 231
  • DefenceTurk.com
İsrail korveti ALPHA radarı ile modernize edildi
« Yanıtla #3 : 19 Ağustos 2019, 19:35:48 »
İsrail Donanması envanterinde bulunan üç Saar-5 korvetinden en az bir tanesi, IAI-Elta tarafından geliştirilen ELM-2258 Gelişmiş Hafif Faz Dizinli (ALPHA) Radar ile modernize edildi. Jane’s tarafından paylaşılan habere göre söz konusu durum, “Mighty Waves” çok uluslu tatbikatı esnasında anlaşıldı.



IAI ve Elta System iş birliği ile geliştirilen ELM-2258 Gelişmiş Hafif Faz Dizinli (ALPHA) Radar, yeni nesil savaş gemileri için tasarlanan çok fonksiyonlu bir sistemdir. Dijital Aktif Elektronik Dizin Taramalı (AESA) Radar, S-Band frekansında çalışmaktadır. 360 derece yanca kapsaması bulunan ALPHA Radarı; 14.000-17.000kg ağırlığa, 200-400km menzile ve 3 boyutlu hava sahası izleme yeteneğine sahiptir. Sistem, düşük radar kesit alanına (RCS) sahip hedeflerin tespiti için Darbe Doppler tekniğini kullanmaktadır.

Çevrimdışı fırtına06

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 5016
  • 231
  • DefenceTurk.com
İsrail Doğu Akdeniz’de elini güçlendiriyor
« Yanıtla #4 : 17 Kasım 2019, 11:47:21 »
Doğu Akdeniz’deki güç dengelerinde önemli bir aktör olan İsrail yeni bir savaş gemisi için ilk adımı attı.

Hidrokarbon yataklarının keşfedilmesinin ardından Doğu Akdeniz’deki varlığını arttırmak için çalışmalarını sürdüren İsrail Savunma Bakanlığı İsrail tersanesi ile Reshef sınıfı yeni bir savaş gemisinin tasarlanması amacıyla anlaşma imzaladı.

SA’AR S – 72 tasarımına dayanacak olan yeni gemi donanmanın envanterinde yer alan sekiz adet Saar 4.5 sınıfı hücumbotun yerini alacak. Yeni geminin tüm savaş sistemleri İsrail savunma sanayisinin ürünleri ile donatılacak.



İsrail Tersaneleri Genel Müdürü Eitan Zucker, “İsrail Donanması ve Savunma Bakanlığı tarafından bu proje için seçilmemizden dolayı gurur duyuyoruz ve kendimizi her zaman ordumuzun en uygun gemilerini inşa etmeye adadık.” dedi.

Doğu Akdeniz’deki Münhasır Ekonomik Bölge ile sondaj platformlarını da koruyacak olan geminin silah sistemleri arasında Gabriel Güdümlü Mermi, asimetrik tehditler için Typhoon Silah İstasyonu, hava hedeflerine karşı Barak 8 Dikey Atılabilir Güdümlü Mermi Fırlatıcısı ve torpidoların yer alması bekleniyor.



İsrail Donanmasına Alman gemisi

Ayrıca deniz kuvvetlerinin modernizasyon çalışmaları kapsamında İsrail Alman ThyssenKrupp Marine Systems ile dört SA’AR 6 korvetinin inşası için Mayıs 2015’te sözleşme imzalamıştı.

İsrail Donanması’nın bugüne kadarki en gelişmiş ve en büyük gemisi olacak SA’AR 6 korvetlerinin ilki 2020 baharında geri kalan üç geminin ise 2021 yılından itibaren İsrail Deniz Kuvvetleri’ne teslim edilmesi planlanıyor.



Yaklaşık 1.900 ton ağırlığa, 90m uzunluğa sahip geminin silah sistemleri arasında  su üstü hedeflere karşı 76mm Oto Melara Top, 16 adet Gabriel Güdümlü Mermi, asimetrik tehditler için iki Typhoon Silah İstasyonu, hava hedeflerine karşı 32 mermi kapasiteli Barak 8 Dikey Atılabilir Güdümlü Mermi Fırlatıcısı, C-Dome nokta savunma sistemi ve iki 324mm Üçlü Torpido Fırlatıcısı yer alacak.

Gemi Aktif Dizinli S-Bant EL/M-2248 MFSTAR Radarın yanı sıra elektronik harp, siber savunma sistemleri ve tespit ve gözetleme araçlarıyla donatılacak.

Hangar alanında SH-60 tipi bir helikopteri taşıyabilecek olan INS Magen radar kesit alanı, akustik izi ve sualtı gürültüsü düşük olması nedeniyle hayalet gemi olarak adlandırılıyor.

http://defenceandtechnology.com/2019/11/16/israil-dogu-akdenizde-elini-guclendiriyor/

Çevrimdışı fırtına06

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 5016
  • 231
  • DefenceTurk.com
“INS Magen” göreve hazırlanıyor
« Yanıtla #5 : 12 Mart 2020, 19:18:12 »
Doğu Akdeniz’deki güç dengelerinde önemli bir aktör olan İsrail’in yeni savaş gemisi deniz denemelerine başladı.



İsrail Donanması için Almanya’da ThyssenKrupp Marine Systems’in Kiel’deki tersanesinde inşa edilen SA’AR 6 korvetinin ilk gemisi INS Magen deniz denemelerine başladı.

İsrail ile Almanya arasında dört SA’AR 6 korvetin inşasına ilişkin sözleşme Mayıs 2015’te imzalandı. Tasarım aşamasından sonra, geminin inşası Şubat 2018’de çelik kesme töreni ile başladı. İlk geminin 2020 baharında, geri kalan üç geminin ise bir kaç ay arayla İsrail Deniz Kuvvetleri’ne teslim edilmesi planlanıyor.

Yaklaşık 1.900 ton ağırlığa, 90 m uzunluğa sahip geminin silah sistemleri arasında  su üstü hedeflere karşı 76mm Oto Melara Top, 16 adet Gabriel Güdümlü Mermi, asimetrik tehditler için iki Typhoon Silah İstasyonu, hava hedeflerine karşı 32 mermi kapasiteli Barak 8 Dikey Atılabilir Güdümlü Mermi Fırlatıcısı, C-Dome nokta savunma sistemi ve iki 324mm Üçlü Torpido Fırlatıcısı yer alacak.

Ayrıca gemi Aktif Dizinli S-Bant EL/M-2248 MFSTAR Radarın yanı sıra elektronik harp, siber savunma sistemleri ve tespit ve gözetleme araçlarıyla donatılacak.

Hangar alanında SH-60 tipi bir helikopteri taşıyabilecek olan INS Magen radar kesit alanı, akustik izi ve sualtı gürültüsü düşük olması nedeniyle hayalet gemi olarak adlandırılıyor.

http://defenceandtechnology.com/ins-magen-goreve-hazirlaniyor/

Çevrimdışı BATTLESTAR

  • 2018 ve 2019 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 2672
  • 315
  • DefenceTurk.com
Ynt: Saar 6
« Yanıtla #6 : 12 Mart 2020, 19:23:59 »
Acaba radarın korvet versiyonunu mu fırkateyn versiyonunu mu taktılar ?
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Çevrimdışı serkan1976

  • 2022 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 7726
  • 457
  • DefenceTurk.com
Ynt: Saar 6
« Yanıtla #7 : 12 Mart 2020, 20:37:02 »
Ne takarsa taksın adamların herşeyi bizden üstün... Çafrad bir türlü hazır olmadı ama israil korvete bile Aktif dizinli radar takmış...
Paranın gücü... Adamlar yüzyıllar önce bankacılık-ticaret-ekonomi sistemini ele geçirmiş tüm Dünya'yı elinde oynatıyor...

Utanmasalar balıkçı teknesine bile aktif dizinli radar takacaklar...

Çevrimdışı BATTLESTAR

  • 2018 ve 2019 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 2672
  • 315
  • DefenceTurk.com
Ynt: Saar 6
« Yanıtla #8 : 12 Mart 2020, 21:05:13 »
Ne takarsa taksın adamların herşeyi bizden üstün... Çafrad bir türlü hazır olmadı ama israil korvete bile Aktif dizinli radar takmış...
Paranın gücü... Adamlar yüzyıllar önce bankacılık-ticaret-ekonomi sistemini ele geçirmiş tüm Dünya'yı elinde oynatıyor...

Utanmasalar balıkçı teknesine bile aktif dizinli radar takacaklar...

Bunu yapan tek ülke onlar değil. İhtiyaç dahilinde yapılabiliyor. Her ne kadar kağıt üstünde güzel gemilerse menzilleri ve etki yarıçapları düşük. tabi amaç kendilerini savunmaksa gayet yeterli.
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Çevrimdışı serkan1976

  • 2022 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 7726
  • 457
  • DefenceTurk.com
Ynt: Saar 6
« Yanıtla #9 : 13 Mart 2020, 09:45:23 »
Bizim milgem korvet ile Saar 6'yı karşılaştırırsak? Bizim milgem feci dayak yer gibi... özellikle hava savunması açısından...