Gönderen Konu: GOWIND Sınıfı Korvetler  (Okunma sayısı 11396 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gökbörü

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 1479
  • 135
  • DefenceTurk.com
Ynt: GOWIND Sınıfı Korvetler
« Yanıtla #30 : 08 Temmuz 2020, 15:16:32 »
Onların toplamı bizden fazlaysa o zaman oyun değiştirici sistemlere ihtiyacımız var. 4  i Fırkateyn üretmemiz hiç birşey değiştirmez. Mısırın 4 Gowind alması gibi. Bütün Yunan donanmasını biç hesap ettiğimizi bile hatırlamıyorum. Hep elinde ki F-16'lardan mirage-2000 uçaklarının Scalp kabiliyetinden konuşuyoruz. Örneğin Mısır Freem gemisine Aster 30 koyar Scalp Naval kabiliyeti ekler o zaman ciddiye alırım. Israil F-35 uçaklarını ciddiye alırım. Hepsi yeni kabiliyetler. Çoğu oyun değiştirici sistemler. Bizde Ada, I sınıf üreterek tehdit olamayız. Tank, top üreterek tehdit olamayız. Yeni kabiliyetler gerekli diyorum ben. Bak İsrail korvet gemisine barak 8 koymuş 100 km de hava savunma yapabiliyor. Ve bunu bir korvet ile yapıyor. İşte bizim bu tür yenilikçi, oyun değiştirici yaklaşımla yaklaşmamız gerekir olaya. Çafrad + Siper / MMU + Meteor( Akdoğan İnşÂllah öyledir) bunlar oyun değiştirici yaklaşımlar. Bu tür şeyleri göremezsini o ülkelerde. Yoksa yarışın sonu yok. Sen 300 F-16 alırsın onlar 500 alır. Sen 500 alırsın o ittifak 700 ile karşına çıkar. Biryerde onların ulaşamadığı teknolojilerle oyunun kuralını değiştirerek karşısına çıkacaksın. İşte o zaman başarılı oluruz. Ben şu kadar uçak , gemiden ziyade yepyeni kazanımlar yepyeni kabiliyetlerden söz ediyorum.

+1
Her birinizden böyle yenilikçi, sorunlara çözüm öneren düşünceler bekliyorum.


Bize sadece silah değil müttefik lazım.


+1
Kesinlikle!

+1

Genel kural olarak ittifaklara ittifaklarla cevap verilir.

Herkes karsinizda birlesiyorsa hepsine karsi ne gemi yeter ne ucak ne de teknoloji (yapmayalim anlamina gelmez tabi)

Karsi tarafin ittifakini bozacagiz ya da o ittifaka karsi is yapabilecek devletlerle biz ittifak kuracagiz.

Ayrica Insansiz deniz araclarina yonelmekte de fayda var. Insan kaynagi, maliyet ve yapim suresi acisindan cok faydasi olur. SIHAda yakaladigimiz ivmeyi burada da yakalarsak epey is yapabiliriz.

Uzmani degilim, eger mumkun degilse ya da cok ucuksa arkadaslar duzeltir ama yanlis bilmiyorsam Amerikanin Sea Hunter adinda denizde denedigi bir araci var mesela..Gerci o bildiginiz gemi ben daha kucuk boyutta dusunuyorum.

Suru halinde devriye gezen ve hedefe saldiran, uzerinde atmaca gibi silah tasiyan, ya da hedefe kamikaze saldirisi yapacak insansiz deniz araclari is yapar diye dusunuyorum...Kargu'nun deniz versyonu diyelim..Hele hele denizalti seklinde olursa daha da etkili olabilir..


« Son Düzenleme: 08 Temmuz 2020, 15:45:42 Gönderen: Gökbörü »
What is steel compared to the hand that wields it?

Çevrimdışı Yasar

  • 2021 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 3661
  • 360
  • DefenceTurk.com
Ynt: GOWIND Sınıfı Korvetler
« Yanıtla #31 : 08 Temmuz 2020, 16:17:23 »
Şu anda bize hareketli hedefleri vurabilen , mobil lançerden ve gemilerden atılan, 5-600km menzilli hipersonik (terminal hızları da hipersonik olan) füzeler lazım. Hemde bunlardan bolca lazım.
Saniyede 2+km hızla hedefine giden füzeyi durduracak savunma sistemi yok hali hazırda. Bunlarla ABD’nin uçak gemisi guruplarını bile menzil dışında tutarsınız.
Bora 2 bu istere yakın özelliklere sahip olacak gibi görünüyordu. Açıklanmıyor ne olduğu.

https://defence.pk/pdf/threads/turkeys-anti-ship-ballistic-missile-program-is-a-game-changer-in-e-med.638693/

It is understood that Turkey is developing a new variant of Bora tactical ballistic missiles for naval applications and New Bora will have an active seeker head which will make it an effective ballistic missile system for anti-ship engagements. Current range of Bora missile with a 470kg warhead is around 300-350km. Bora-2 will be revealed soon and it is predicted Block-2 variant will reach 500 + km ranges. A tactical ballistic missile with hypersonic speeds delivering 500kg of warhead to a ship's hull will pose a serious challenge to any power posing a threat to Turkey's benefits in the Turkish seas.

500+km menzilli, hipersonik hızlı 500kg patlayıcı yüklü bir Bora2, Türk denizlerinde , Türk yararlarına aykırı gelecek her gücü caydırmaya yarayacak ciddi bir kabiliyet olacaktır.

Çevrimdışı tumucin

  • DefenceTurk
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2304
  • 24
  • DefenceTurk.com
Ynt: GOWIND Sınıfı Korvetler
« Yanıtla #32 : 08 Temmuz 2020, 16:19:21 »
Bize müttefik gerekmez  giritin karsisina yapay ada yapalim

tamam  afrika karsimizda 

Çevrimdışı serkan1976

  • 2022 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 7760
  • 458
  • DefenceTurk.com
Ynt: GOWIND Sınıfı Korvetler
« Yanıtla #33 : 08 Temmuz 2020, 16:49:03 »
Bize müttefik gerekmez  giritin karsisina yapay ada yapalim

tamam  afrika karsimizda

Yenilikçi fikir diye ben buna derim 😄😄😄
Bizim genelkurmay bunu nasıl düşünemedi hayret

Çevrimdışı Partikül

  • 2017 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 1555
  • 197
  • DefenceTurk.com
Ynt: GOWIND Sınıfı Korvetler
« Yanıtla #34 : 08 Temmuz 2020, 17:09:33 »
Yunanistan' ın en büyük çekincesi; Türk ordusunun silah, kabiliyet ve yetenekleri değil, doğrudan doğruya KKTC' de konuşlu olan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleridir. Kolordu seviyesinde ki bu askeri kuvvetten o kadar çok korkuyorlar ki, herhangi bir Türk-Yunan çatışmasında işbu kuvvet Kıbrıs' ın tamamını ilhak edecektir. İşte bu korku, Yunanistan' ın pervasızlığını bir nebzede olsa engelliyor. Zaten onların değildi de... Kıbrıs' ı ilelebet kaybetmekten korkuyorlar.

Dolayısıyla, Kıbrıs' daki askeri varlığımız; her türlü silah, teçhizat ve sistemden daha değerlidir. Bunun yanında, elbetteki acilen yapılması gereken işler var. Hava savunma şemsiyesi, bunların en acil olanlarındandır. Katmanlı hava savunma şemsiyesini biran evvel nihayete erdirebilmek gerekiyor. Konuyu Kara Kuvvetleri bazında ele alacak olursak; bölgede Türk ordusuyla baş edebilecek her hangi bir komşu devlet bulunmuyor. Ordu sür'atle profesyonelleşiyor. Bildiğim kadarıyla mevcut durumda 17 Komando Tugayımız bulunmaktadır... her yere bu kuvveti gönderiyoruz. Daha kaç tane Komando Tugayına ihtiyaç var? bunun mutlaka hesabı yapılmıştır.

Hava ve Deniz Kuvvetlerinde, kara kuvvetlerine nazaran daha modern sistemlere sahibiz. İnşallah Hava Kuvvetlerinde ki pilot açığımız giderilebilmiştir. Aynı şekilde deniz kuvvetlerinde ki atılımımız devam ediyor. Bakalım artık... her iş  zaman ve paraya bakıyor. En stratejik olandan başlayarak modernizasyon işine yüklenmek lazım. Şu ATMACA füzesi ilaç gibi geldi doğrusu. Üstüne bi' de Torpido gelirse... Havada , karada, denizde -mühimmat açısından sıkıntı çekmemek lazım.

Çevrimdışı Yasar

  • 2021 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 3661
  • 360
  • DefenceTurk.com
Ynt: GOWIND Sınıfı Korvetler
« Yanıtla #35 : 08 Temmuz 2020, 17:11:49 »
Arkadaşlar, I-Firkateyn, korvet gemi bunlar ciddi tehdit değil. Artık modern savaşlarda belirleyen güç hava kuvvetleri. Havada güçlüyseniz konu kapanıyor. Bizim elimizde tamı tamına 240 F-16 var. Ve bu uçaklar Tanker filo ve Awacs uçakları ile destekleniyor. Yetişmiş personele sahibiz. Ve elimizde 120C7, Slam Er, Som gibi etkili mühimmatlarımız var. Yani güçlü bir ülkeyiz. Inanın Yunan bizim gemimizden çekinmiyor. Vu saydığım modern hava kuvvetlerimizden çekiniyor. Bizde aynı şekilde Yunan gemisinden korkmuyoruz. Bu gemileri gözünüzde çok büyütüyorsunuz. Uçaklara karşı çok zayıflar. Denizaltılara karşı çok savunmasızler. Hava savunma harbi gemilerini ayırıyorum onlar etkili ama Doğu Akdenizde rakiplerimiz böyle çapta bir gemide elde edemezler. Bizim yapmamız gereken Nokta hava savunma sistemleri ile hava üyelerimizi daha korunaklı hale getirmek çünkü o uçakların her biri altın değerinde. 500 Som ve 500 120C7 'nin karşılığı Gökdoğan BVR üreterek ve mevcut filomuzu AESA modernizasyonuna sokmak. SOJ gibi EH uçaklarımıza bir an evvel kavuşmamız gereklidir. Yapılması gereken budur yoksa İ'ymiş, Ada imiş bir yere varamazsınız. Karşı tarafta aynı şekilde. İsrail bunu biliyor ve ona göre hareket ediyor. Tabiki de gemide üretelim ama mevcut donanmamız bu haliyle bile doğu akdenizde ve Orta Akdenizde varlık göstermeye yeter. Düşünsenize Meteor yüklü Euro fighter Teacher 3 uçurduğunuzu doğu akdenizde. Gelişmiş AESA radar sayesinde tespit ve angajman imkânı, Meteor ile bitirici darbe. İşte olay budur. Sonrası o gemiler zaten teker teker etkisiz hale getirilir. Akdoğan füzesi açıklandı. SN Hakan kılıç Meteor , 120D Amraam gibi bir füze olabilecegini söylüyor. F-16'yla bile bu füze çok iş görür. MMU + böyle bir füze oyun değiştirici olacaktır. Biraz büyük düşünelim. Bırakalım onlar denizci kültürü olamadıkları halde Rusya, Almanya, Fransa, italya hepsinden gemi alarak çorba gibi donanma oluştursun biz işimize bakalım.
@mermi
Çok doğru düşünüyorsunuz.
Bir şey eklemek istiyorum;
Gökdoğan füzemizi biraz daha detaylı incelerseniz, çoğu parametresi açıklanmamış olsa da bu füze Amraam aim120D karşılığı bir füzeye daha yakın.
Amraam aim120C7, “no escape zone” ‘u 40-50 km olan bir füze. Gökdoğanda bu 65 km olarak tahmin ediliyor ve resmi olmayan açıklamalar var.

Çevrimdışı KRAL14

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 108
  • 2
  • DefenceTurk.com
Ynt: GOWIND Sınıfı Korvetler
« Yanıtla #36 : 08 Temmuz 2020, 17:33:27 »
İsrailin bol silahlı korvetleri övülüyor ama şöyle de bir şey var bence.Adamların en ağır gemisi bir korvet ve 3 tane var.Tabii ki olabildiğince silah yükler ve her iş için (Su üstü su altı hava)uygun olmasını bekler bence.aynı şekilde Türkmenistan Tuzla sınıfı karakol botundan OTAMAT ateşliyor mesela.Yani en büyük gemisi Tuzla sınıfı ise onu olabildiğince etkin kullanmayı amaçlar.Sayı arttıkça iş bölümü yapılması tercih ediliyor
Bir de bizim Ada sınıfını silah yükü dolayısı ile eleştiriyoruz ama GOWİND e bakınca silah yükü olarak epey benzerler.Tonaj ve uzunlukta aynı.Hava SAVUNMA olarak bizde 21 RAM (10km menzil) 16 VL Mıca(20km menzil) var.Acaba biraz haksızlık mı ediyoruz. ???
« Son Düzenleme: 08 Temmuz 2020, 17:35:08 Gönderen: KRAL14 »

Çevrimdışı Denizci16

  • DefenceTurk
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2332
  • 70
  • DefenceTurk.com
Ynt: GOWIND Sınıfı Korvetler
« Yanıtla #37 : 08 Temmuz 2020, 17:54:24 »
Önce personel ile sıkıntıya deyineyim böyle sıkıntımız.

Bir gemide 3 vardiya döner

Yani
 3 adet radar subayı veya astsubayı
3 adet sonar subayı veya astsubayı
3 adet ilgili saldırı sisteminin ,silah sistemleri subayı veya astsubayı(baştop,ciws,havasavunma,antigemi,torpi-do)şeklindeki silah sistemlerine yön veren

Biz bu 3 variya 8 er saat çalışma şeklini 12 saat 2 şer vardiya'ya çevirmek kaydı ile

Elimizdeki burak sınıfı yavuz sınıfı ve modernize edilmeyen gabyalar şeklindeki fırkateynlerimizi birebir değiştirme yapmasak bile elimizde yeterince personel bu iş için ortaya çıkıyor.


Benim iki tane önerim olur

Birincisi denizaltılarımızı çok kısa sürede ölçüp biçmeden denizaltı kovanlarımız ile bile oynamadan denizaltılarımıza som veya gezgin atmaca gibi füze atma yeteneği kazandırmak
Hatta atmacadan sadece kara saldırı amaçlı sadece ıır başlık taşıyan modeli de üretirim

Şimdi bir denizaltı kesmeden biçmeden nasıl seyir füzesi atabilir bunun cevabını vermek lazım

Çok basit bir sıralar bizimde fırkateyn yada muhriblerimizde kullanmış olduğumuz lançerler sayesinde

Elimizde eskiden knox tipi muhribler var idi emekliye sevk edildi

Bu gemilerdeki ASROC LANÇERLERİ sayesinde

Bunlardan deniz altının baş ve kıç kısmına iki adet olmak üzere entegre edeceksin

Bu sana denizaltından kesip biçme yapmadan 16 adet seyir füzesi atma imkanı verir kara amaçlı mı yoksa antigemi amaçlı mı ona sen karar vereceksin

Evet bir knox sınıfının ASROC LANÇERİ ile bunu yapabilirsin

Bir diğer öneri ise

Römörkörlar yada diğer gemiler tarafından çekilebilen platformlar

Aklınıza çekilebilen petrol platformları gelsin

Şimdi bu petrol platformlarının askeri amaçlar için üretilenini düşünelim

75e 75 metre yada 100e 100 metre şeklinde üretilen kare şeklindeki petrol sondaj platformunu aklınızda canlandırın

Şimdi bu platformu

16 atmaca
4 hisar o
4 35 mm çekili aic

Ile köşelerini donattığınızı düşünün

Platformun ayaklarınada

8 akya torpido
16 adet orka anti torpido torpidosu

İle donattığınızı düşünün

Platformun en üstünde iki adet sehawk taşıyabilcek boyutta helikopter pisti olduğunu varsayın yada buna göre pist üretin

Kısaca kriz bölgesine römörkörler ile çekilebilen bir platform

Girit temi kriz var çek oraya düşman gemi trafiğini izlesin denizaltı trafiğinide öyle.

Libya damı kriz var git oraya kaydır

Kısaca a2/ad yani geçişe yasak /kontrollü bölge uygulamaları yapabilceğin bir platform.

Üstelik denizci personele de ihtiyacın yok

Çevrimdışı serkan1976

  • 2022 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 7760
  • 458
  • DefenceTurk.com
Ynt: GOWIND Sınıfı Korvetler
« Yanıtla #38 : 08 Temmuz 2020, 18:20:15 »
Denizci16 hocam bu forumda arkadaşlarımızla 2 şeyi değiştirmeyi maalesef başaramadık.

1- Tank,uçak,gemi vb. sistemlerimizin üretim hızını bir türlü artıramadık.
2- Bir de sizin şu forumda kullandığınız acayip yazı karakterini değiştirmeyi başaramadık.

Çevrimdışı Yasar

  • 2021 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 3661
  • 360
  • DefenceTurk.com
Ynt: GOWIND Sınıfı Korvetler
« Yanıtla #39 : 08 Temmuz 2020, 18:38:37 »
Denizci16 hocam bu forumda arkadaşlarımızla 2 şeyi değiştirmeyi maalesef başaramadık.

1- Tank,uçak,gemi vb. sistemlerimizin üretim hızını bir türlü artıramadık.
2- Bir de sizin şu forumda kullandığınız acayip yazı karakterini değiştirmeyi başaramadık.
Bende katılıyorum. Maalesef okumak istiyorum ama çok yorucu. Okuyamıyorum. Dikkatim dağılıyor. Ben kendimi uzun yazar diye bilirdim. Ama Sn denizci16 nın yanında benim yazılar az ve öz kalıyor.