ULUSLARARASI SAVUNMA SANAYİ VE STRATEJİK DEĞERLENDİRMELER > Yabancı Deniz Sistemleri ile İlgili Haberler

Soryu Sınıfı Denizaltı

(1/3) > >>

SKYWOLF:
Soryu Sınıfı Denizaltı
Japonlar Avustralya İçin Denizaltı Yapmak İstiyor



Avustralya kullanmakta olduğu Collins sınıfı eski denizaltıları yeni denizaltılarla değiştirmek istiyor. Avustralya eski başbakanı Tony Abbott muhalefet ve iktidar partileri milletvekillerinin baskısıyla Şubat ayında yeni denizaltı alımı için ihale açmıştı.

Üst düzey bir Japon yetkili Salı günü yaptığı bir açıklama ile Avustralya'nın bu ihtiyacını karşılamak amacıyla bir denizaltı filosu inşa etmeye hazır olduklarını söyledi. Savunma Bakanlığı Tedarik Reformu Genel Müdürü Masaaki Ishikawa; 50 milyar Avustralya doları değerindeki dünyanın en büyük savunma sözleşmelerinin biri için denizaltı-üretim merkezi teklifini bir parçası olarak Japonya'nın Avustralyalı yüzlerce mühendisi yetiştirmeye istekli olduğunu söyledi.

Japonya bu ihalede kendi denizaltı yeteneklerini vurgulamak isterken, Almanya'nın ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) ve Fransa'nın devlet kontrollü deniz yüklenici DCNS ile yarışacak. 4000 tonluk Soryu sınıfı denizaltıların değiştirilmiş bir versiyonu ile yarışa katılacak.

Başbakan Tony Abbott'un bu ayın başlarında görevden ayrılması, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile yaptığı yakın ilişkisi göz önüne alındığında, Tokyo için bir darbe oldu. Avrupalı ​​firmalar da, aylardır Avustralyalı savunma sanayi kuruluşları ve siyasilerle temas halindeler.

DefenceTurk.com

SKYWOLF:
Bir Soryu Sınıfı Denizaltı Daha Teslim Edildi



Japon Savunma Bakanlığı, Mitsubishi Ağır Sanayii'nin, dördüncü Soryu sınıfı denizaltıyı Pazartesi günü teslim ettiğini duyurdu.

Havadan bağımsız tahrik sistemleri de dahil olmak üzere son teknoloji sistemlerle donatılmış olan Soryu sınıfı denizaltılar, dünyanın en büyük konvansiyonel güçlü denizaltıları olarak biliniyorlar. Bu denizaltılar yaklaşık 29.8 feet genişliğinde, 274.5 feet uzunluğunda olan ve 20 knot maksimum hıza sahip.

Pazartesi günü teslim edilen dördüncü Soryu sınıfı denizaltı olan Jinryu; Mitsubishi Ağır Sanayii'nin Kobe'deki tersanesinde son 70 yılda üretilen 26. denizaltı oluyor.

DefenceTurk.com

SKYWOLF:
JMSDF 9. Soryu Sınıfı SSK SS-509 JS Seiryu’yu Hizmete Aldı

 
 
Japonya Denizcilik Öz Savunma Gücü (JMSDF) 12 Nisan 2018'de Hyogo Eyaletindeki Kobe'de 9. Soryu sınıfı dizel-elektrik saldırı denizaltısını hizmete aldı. JS Seiryu (SS-509) Yokosuka'daki JMSDF 2. Denizaltı Filosuna katıldı..

Soryu sınıfı denizaltıların 4 adedi Kawasaki Heavy Industries tarafından,  diğer beş tanesi de Mitsubishi Heavy Industries tarafından inşa edildi. Seiryu (せ い り ゅ う) Yeşil Ejderha anlamına gelir. SS-509'un omurgası Ekim 2013'te atılmış, Ekim 2016'da suya indirilmiştir.

Sınıfın ilk denizaltısı olan Soryu’nun (SS-501), Mart 2005'te insaşına başlanmıştı. Aralık 2007'de suya indirilmiş ve Mart 2009'da hizmete alınmıştı. En son Soryu sınıfı olan  SSK SS-508 Sekiryu 13 Mart 2017 tarihinde hizmete alındı.

JMSDF için on tane Soryu sınıfı denizaltı planlandı. Sınıf, Oyashio Sınıfı denizaltının geliştirilmiş bir versiyonudur. Soryu sınıfı denizaltılar, dünyanın en büyük geleneksel olarak kullanılan denizaltılarıdır. Mükemmel bir operasyonel siciline sahiptirler ve uzun süreler boyunca tamamen su altında kalmasını sağlayan hava bağımsız tahrik (AIP) sistemleri ve onları tespit etmeyi daha zor hale getiren gelişmiş gizlilik teknolojileri de dahil olmak üzere en son teknolojilerle donatılmıştır..



Ana özellikler (Kawasaki Heavy Industries tarafından sağlanan):
Uzunluk 84.0m
Genişlik 9,1m
Derinlik 10.3m
Taslak 8.4m
Deplasman 2,950 Ton
Motor:
- Kawasaki 12V 25 / 25SB tip dizel motor 2 grup
- Kawasaki Kokkamusu V4-275R Stirling motoru dört
Tahrik motoru: 1 grup
Eksen sayısı: 1 eksen
Hız 20 deniz mili

DefenceTurk.com

fırtına06:
Japonlar “OURYU” ile daha sessiz ve daha güçlü

Japon Deniz Öz Savunma Kuvvetleri (JMSDF) lityum-iyon pillerle donatılan ilk denizaltıyı hizmete aldı.



Japon gemi yapımcısı Mitsubishi Heavy Industries’in (MHI), Kobe tersanesinde 5 Mart’ta düzenlenen resmi törenle lityum iyon pillerle çalışan ilk denizaltı SS-511 JS OURYU Japon donanmasının hizmetine girdi. Denizaltı, Hiroşima’ya bağlı Kure limanındaki 1. Denizaltı Filosu bünyesinde görev yapacak.

Lityum-iyon piller, geleneksel kurşun-asit pillerin güç depolama kapasitesinin neredeyse iki katına sahip. Lityum-iyon pil denizaltının sessizliğini artırdığı için tespit edilmesini daha da zorlaştırıyor. Pillerin, daha uzun süre dayanabilmesi, hızlı şarj olması ve sessiz çalışabilmesi de denizaltıya büyük avantaj sağlıyor.

Havadan Bağımsız Tahrik Sistemi ile denizaltı, su sathına çıkmaksızın haftalarca dalmış durumda sessizce seyir yapabilecek. Deplasman tonajı satıhta : 2.950 ton, dalmış : 4.200 olan 84 m uzunluğundaki denizaltı sualtında 20 kt, yüzeyde ise 12 kt hıza ulaşabiliyor.

UGM-84 Sub Harpoon gemisavar füzesi ateşleyebilen denizaltı Tip 80 ve Tip 89 torpidolarını fırlatabilen 6 adet 533 mm torpido kovanı ile donatıldı.

Aktif ve pasif hedef arama modlarına sahip tel güdümlü bir torpido olan Tip 89 maksimum 130 km hıza ulaşabiliyor. 50 km menzile sahip torpidonun ağırlığı 1.760 kg, harp başlığı ağırlığı ise 267 kg’dir.

http://defenceandtechnology.com/japonlar-ouryu-ile-daha-sessiz-ve-daha-guclu/

カメせ:

--- Alıntı ---Mısır, Japon Deniz Öz Savunma Kuvvetleri (JMSDF) ve Mitsubishi Heavy Industries (MHI) şirketi ile Soryu sınıfı denizaltıların tedariki için temaslarını sürdürüyor.



https://twitter.com/SavunmaSanayiST/status/1665047135060983809?cxt=HHwWgoC8uYXjt5suAAAA
--- Alıntı sonu ---

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git