TÜRK SAVUNMA SANAYİ > Yerli Elektronik Sistemler ile İlgili Gelişmeler

Haberler

(1/6) > >>

AVCI:
Tübitak Bilgem'den hakikaten çok gerekli bir radar.Hava alanları ve hava trafiğinin takibi gittikçe zorlaşırken bu alanda yerli bir ürün iyi oldu.1000 hava izini takip kapasitesi ile yurtdışından da talibi olacaktır.Hayırlı olsun...



Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile TÜBİTAK BİLGEM işbirliği ile 2010 yılında başlatılan “Kuş Radarı  (KUŞRAD) Ar-Ge Projesi” kapsamında geliştirilen Milli Gözetim Radarı,  ICAO ve EUROCONTROL tavsiye ve standartlarına uygun olarak tasarlandı.

Dünyada yaygın olarak kullanılan PSR (Primary Surveillance Radar- Birincil Gözetim Radarı)’ın tüm teknik özelliklerine sahip bulunan Milli Gözetim Radarı,  aynı anda 1000’e kadar hedefin takibini yapılabilme özelliği ile dikkat çekiyor. Milli Gözetim Radarının, ihtiyaç duyulan havalimanlarına kurulması ve ardından da yurtdışına pazarlanması planlanıyor.

SİVİL VE ASKERİ AMAÇLI KULLANILABİLİYOR

Sivil veya askeri hava trafik kontrolü ve yağış durumunu belirlemeyi amaçlayan temel gözetim radar (PSR) sistemi,  bir S-bant katı hal Doppler darbe radarı özelliğine sahip.

Radar ile eşevreli ileri sayısal işaret işleme yöntemleri ile farklı hava koşullarında 60 deniz mili menzilde hava taşıtlarının tespiti ve takibi gerçekleştiriliyor. Bu sistem ile hassasiyet zaman kontrolü (STC) uygulaması, adaptif kargaşa haritası ve Doppler süzgeçleri ile hareketli hedef tespiti (MTD) ve kargaşa azaltma işlemleri gerçekleştirilmekte, aynı anda 1000’e kadar hedefin takibi yapılabilmekte. Ayrıca, sistemdeki yağış kanalı ile 4°’ye 2 deniz mili çözünürlükte 6 kademeli yağış şiddeti bilgisi ve yağış bölgelerinin 2 boyutlu konumu elde edilebilmektedir.

AR-GE PROJELERİNE YURTDIŞINDAN İLGİ VAR

Diğer hizmet alanlarında olduğu gibi ARGE’de de önemli atılımlar gerçekleştiren DHMİ, bu konuda TÜBİTAK SAGE ile birlikte çalışıyor. Projeler, uluslararası teknoloji fuarlarında büyük ilgi uyandırıyor, beğeni topluyor.

Son olarak İspanya`nın başkenti Madrid’de açılan Hava Trafik Yönetimi (ATM) Dünya Havacılık Fuarı (World Exhibition)'da sergilenen Kuş radarı, ATC Simülatör, Hava Aracı takip sistemi ve Hava Trafik Kontrolörü seçme yazılımı ve Uçuş Bilgi Sistemi ARGE Projeleri, DHMİ standını gezenler tarafından ilgi ile incelendi.

http://kokpit.aero/milli-gozetim-radari-hazir

мคяครℓเ:

Türk hava savunma sisteminde devrim gibi proje!
Türk ordusu, dünyanın en gelişmiş coğrafi yer tabanlı hava savunma sistemine geçiyor. Yerli yazılımların kullanılacağı sistem için ihale süreci başlıyor. Sistem arama kurtarma çalışmalarında da önemli rol oynayacak.
http://kokpit.aero/hava-savunma-sentetik-sistem

мคяครℓเ:
cabatli_53

Aselsan new radar projects:

-Serdar 4M Coastal watch radar
-Serdar 7M Coastal watch radar
-Naval 3D serach radar (Hazar)
-Kalkan-G Air Defence Radar (2017)
-Counter Battary radar (2019) (Cobra equivalent)
-Early Warning Long range Air Defence Radar projects (2020)
-CAFRAD complex (~2020)
-Gokturk-3 SAR
-F-16 SAR Pod Radar project (~2017)
-Air Traffic radar
-F-16 AESA (2019-2020)
-TF-X AESA (2022-23)

Serdar 7M.


Sar Pod.


Kalkan G.


Aselsan CBR.



Combat-Master said:
I remember Gokturk-3 was expected to be launched in 2019.

Cabatli_53
In time line, It seems around 2020's. Most probably, Launching of G-3 will delay a little bit.

http://defence.pk/threads/turkish-radar-ew-programs.77790/page-21

мคяครℓเ:

мคяครℓเ:

Hava Savunma Telsiz Ağı Projesi başarıyla ilerliyor.

Onur Mühendislik, Hava Savunma Telsiz Ağı Projesi kapsamında gerçekleştirilen kabul testlerini tamamladığını açıkladı.

Onur Mühendislik tarafından yapılan açıklamada, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile imzalanan sözleşme kapsamında 21 Mart 2012 tarihinde başlayan Hava Savunma Telsiz Ağı Projesi’nin Fabrika Kabul Testinden sonra en önemli adımlarından biri olan, 1’inci Grup Mevziler için Mevzi Kabul Testleri 10 Mart tarihinde başarı ile tamamlandı.

Bu aşamanın tamamlanması, Hava Savunma Telsiz Ağı Sisteminin, Hava Kuvvetleri tarafından kullanıma alınmasının ilk aşamasını oluşturuyor.

Hava Savunma Telsiz Ağı Projesi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan telsiz sistemlerinin, “noktadan noktaya” şeklinde olan mevcut entegrasyon yapısının ağ temelli bir konfigürasyona dönüştürülmesini amaçlıyor.

www.savunmaveteknoloji.com

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git