Gönderen Konu: Ermeni Soykırımı Yalanı  (Okunma sayısı 64618 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44295
  • 612
Sarkozy Türkiye'yi tehdit etti
« Yanıtla #10 : 07 Ekim 2011, 14:09:32 »
"Türkiye'nin soykırımı kabul edeceğini ümit ediyorum"
Hürriyet Planet7 Ekim 2011

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Ermenistan ziyaretinin ikinci gününde, Türkiye'nin, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını, kendisinin cumhurbaşkanlığı döneminde kabul edeceğini ümit ettiğini söyledi. Ermeni asıllı Fransız şarkıcı Charles Aznavour'un Ağrı Dağı manzaralı evini de ziyaret eden Sarkozy, Erivan sokaklarında halkla kucaklaştı.

Temasları kapsamında Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile yaptığı ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Sarkozy, "1915'den 2011'e kadar geçen sürenin Türkiye'nin olayların soykırım olduğunu kavraması için yeterli bir süre olduğunu" söyledi.

Cumhurbaşkanlığı dönemi Mayıs 2012'de sona erecek olan Sarkozy, Türkiye'nin bu süre zarfında bu doğrultuda bir adım atacağını ümit ettiğini belirtti.

SARKOZY'NİN ERİVAN ZİYARETİNDEN KARELER

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Fransa'nın bu davada her zaman Ermenistan'ın yanında olacağını ifade eden Sarkozy, buna karşın Fransa'nın Türkiye'ye ültimatom veremeyeceğini, çünkü böyle bir adımın komşulara yardımcı olamayacağını söyledi.

Sarkozy, “Düşünmek için zaman sonsuz değil, çok zaman geçti ve Türkiye hükümetinin atacağı adımlara cevabımız gecikmeyecektir” diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ AB'DE GÖRMÜYORUZ"

Sarkozy, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği ile ilgili düşüncelerinde ise bir değişiklik olmadığını söyleyerek, “Fransa, bu ülkeyi AB'de görmüyor” dedi.

Sarkozy, “Küçük Asya'da  (Anadolu) yer aldığı için Türkiye, dünyada önemli bir role sahiptir ve Batı ile  Doğu arasında bir köprüdür. Ancak bu rol AB'nin dışındadır. Fransa, bu ülkeyi  AB'de görmüyor” diye konuştu.

Türkiye'nin “başarılı” olduğunu de belirten Sarkozy, “ancak buna rağmen Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki düşüncelerinin değişmediğini ve değişmesi için bir neden olmadığını” söyledi.

Erivan'daki temasları kapsamında Sarkisyan'la birlikte Ermeni asıllı Fransız şarkıcı Charles Aznavour'un evini ziyaret eden Sarkozy, kent sokaklarında halkla bir araya geldi. Ardından Güney Kafkasya turunun ikinci durağı olan Azerbaycan'a geçti.

Fransız basını, cumhurbaşkanı olarak ilk kez Ermenistan'a giden Sarkozy'nin Erivan ziyaretini "yaklaşan seçimlere yatırım" olarak yorumluyor.

AZNAVOUR'DAN ILIMLI MESAJ

Sarkozy ile birlikte Erivan’a giden Ermeni asıllı ünlü Fransız şarkıcı ve Ermenistan’ın İsviçre Büyükelçisi Charles Aznavour, Nouvelles d`Armenie dergisine verdiği röportajda, "soykırım" sözcüğü üzerinde durmanın gereksiz olduğunu söyledi.

News.am’in haberine göre, Atatürk’e övgüler yağdıran Aznavour, "Devrime girişen Arapların rüyalarında Kemalist bir hükümet kurmak var. Bu da Türkiye’nin lehine. Artık bir G-20 üyesi olan Türkiye her gün biraz daha zenginleşiyor. AB üyeliği de sadece bir zaman meselesi" dedi.

Türkiye’nin artık geçmişiyle yüzleşmeye başladığını belirten Ermeni asıllı sanatçı, "Benim için soykırım sözcüğünün ille de kullanılıp kullanılmaması hiçbir şeyi değiştirmiyor. 1915’te meydana gelen olayların gerçek hikayesini Türklere anlatması gereken de bizleriz" diye konuştu.

Ermenilerin geçmişle ilgili birçok tabudan da kurtulması gerektiğini söyleyen Aznavour, Ermeni kimliğinin sadece "soykırım"a dayandırılmasını da eleştirdi. Aznavour, "Bugün Ermeni olmak ne demek? Bir iş yapıp aynı anda sürekli soykırımdan söz etmek midir? Bu yeterli değil" dedi.

“TARİHÇİLERİN ROLÜNE SOYUNACAĞINA…”

Sarkozy'nin dün Ermenistan'da yaptığı açıklamalara Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’tan yanıt geldi.

Bakan Bağış, 2 günlük resmi ziyarette bulunmak üzere geldiği Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da gazetecilerin, Sarkozy'nin “1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını destekleyen ve İsviçre'dekine benzer yasa çıkarabilecekleri” yönündeki ifadelerinin sorulması üzerine, Sarkozy'nin asli göreviyle ilgilenmesinin daha iyi olacağını söyledi.

 “Herhalde Fransa'daki son siyasi anketlerin neticesi bayağı kendisini ürkütmüş ki Sarkozy, bu tür yaklaşımlar içerisine giriyor” diyen Bağış, şunları söyledi:

 “Dün Fransa'nın İçişleri Bakanı ile bir araya geldiğim zaman kendisine de söyledim. Biz siyasilerin görevi geçmişi ve geçmişte yaşanan olayları belirlemek değildir. Siyasilerin görevi geleceği belirlemektir. Sayın Sarkozy tarihçilerin rolüne soyunacağına, ülkesinin içine girmiş olduğu ekonomik girdaptan nasıl kurtulacağına biraz kafa yorarsa, üyesi olduğu AB'nin geleceğine yönelik projeler üretirse, Avrupa için de Fransa için de ve dünya huzuru için de daha anlamlı olur. Buna sadece yaklaşan seçimlerin istismarı deriz, başka bir yorum getirmenin anlamı olmaz.”

http://www.hurriyet.com.tr/planet/18925321.asp
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44295
  • 612
Sarkozy Türkiye'yi tehdit etti
« Yanıtla #11 : 10 Ekim 2011, 08:04:58 »
'Sarkozy Erdoğan'ı kıskanıyor'
Fransız basınına göre, Sarkozy Türkiye'yi kasıtlı tahrik ediyor ve Arap Baharı liderliği için Erdoğan’la yarışıyor
10 Ekim 2011 Pazartesi, 07:08:17

 
KERİM ÜSTER / PARİS

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin geçtiğimiz hafta Ermenistan ziyaretinde 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanımlayarak, Türkiye’ye cephe alması Fransız basınında tartışma konusu oldu. Le Figaro Gazetesi, Sarkozy’nin Başbakan Tayyip Erdoğan’la çekişmeye girdiğini yazdı.

Gazete şu değerlendirmede bulundu:

“İkisi de Arap Baharı’nın lideri olmak istedikleri için ilişkileri bozuldu. Sarkozy, Erdoğan ile güç oyununa girdi, bu hareketiyle Türkiye’nin AB üyeliğini reddeden Fransızların gözündeki popülaritesini artırıyor.”

'KAHRAMANI ERDOĞAN'
Sarkozy’nin “Türkiye tarihiyle yüzleşmeli” şeklindeki sözleri Cezayir asıllı Fransızların tepkisini çekti. Slate.fr haber sitesine konuşan Cezayirliler, Sarkozy’nin sözlerini seçim hamlesi olarak değerlendirdi. Bir Cezayirli, “Sarkozy Türkiye’yle uğraşacağına 17 Ekim 1961’de, Paris’te Fransızların katlettiği Cezayirliler için özür dilesin, tazminat ödesin” diye konuştu.

Bir Cezayirli gazeteci de “Sarkozy kendini dünyanın kralı mı sanıyor? Libya’daki ‘zaferi’ nedeniyle burnu mu kalktı? Türkiye’ye ders vermeyi bıraksın” diye konuştu. Cezayir’in Paris Büyükelçiliği’nde görevli Cezayirli bir diplomat da “Fransa belki Libya’daki Kaddafi rejiminin düşmesinde önemli rol oynadı; ancak Ortadoğu’daki her ülkede kahraman olan Erdoğan’dır” dedi.

'CESET SAYISI DAHA FAZLA'
Fransız Slate.fr’nin köşe yazarı Ariane Bonzon ise Ortadoğu ve Arap ülkelerinde Erdoğan’ın Sarkozy’ye göre daha avantajlı olduğunu söyledi.

Konuyu ele alan gazeteci Kharroubi Habib ise “Türkiye’nin Ermeni sorunu tarihin kara bir noktası ancak Türkler Ermenilerle diyalog içinde. Türkiye ‘faziletli’ bir cumhuriyete dönüşürken Sarkozy’nin cumhuriyeti arkadaşlar cumhuriyetine dönüştü. Sarkozy, önce Kamerun, Madagaskar ve Cezayir’deki Fransız katliamlarıyla ilgilensin. Fransa’nın vicdanında taşınması gereken ceset sayısı Türkiye’ninkinden çok daha fazla” yorumunda bulundu.

PARİS, CARLA'NIN BEBEĞİNİ BEKLİYOR
Fransa first lady’si Carla Bruni’nin bugünlerde doğum yapması bekleniyor. Bu yüzden Fransız basınının kulağı Elysee’den bu konuyla ilgili gelecek bir açıklamada.

Geçtiğimiz gün Twitter’da dolaşan bir espri nedeniyle Fransız gazeteciler Carla’nın doğum yaptığını yazdı. Ancak çok geçmeden bu söylentinin bir komedyenin şakasından ibaret olduğu ortaya çıktı.

RAKİBİ ARTIK BELLİ GİBİ
Fransa’da ana muhalefetteki Sosyalist Parti delegeleri, gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak adaylarını belirlemek için, düzenlenen seçimin ilk turunda dün sandık başına gitti. BFM televizyon kanalı, resmi olmayan sonuçlara göre, Francois Hollande’ın oyların yüzde 40’ını, Martine Aubry’nin ise yüzde 30’unu aldığını duyurdu.

Yine resmi olmayan sonuçlara göre Arnaud Montebourg ise yüzde 17 oranında oy aldı. Seçimin ikinci turu 16 Ekim’de düzenlenecek. Sosyalist Francois Hollande, ‘inkâr yasası’ için iki hafta önce Ermeni diasporasına söz vermişti.

http://www.haberturk.com/dunya/haber/677822-sarkozy-erdogani-kiskaniyor
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı blackwolf1453

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 13
  • 0
Sarkozy Türkiye'yi tehdit etti
« Yanıtla #12 : 29 Ekim 2011, 05:27:30 »
Turkiye'nin en buyuk hatalarindan birisi Fransa'nin Nato'ya yeniden uye olmasini veto etmemesidir. Gerci eski Nato uyesi olan Fransa'nin uyelige tekrar girmesini veto edebilirmiydi tam bilmiyorum ama veto etmemesi cok buyuk stratejik bir hata oldu bence, eger Fransa bizim vetomuz sayesinde Nato'ya giremeseydi, bizim AB uyeligimize bukadar muhalif olamazlardi hatta Libya Operasyonu'nu da herkestan once Libya'ya saldirarak ve  Nato'yu arkasina alarak yapamazdi. Ermeni meselesinide agzina alirken bin kere dusunmek zorunda kalirdi falan filan.... Bazen ulke olarak cok buyuk firsatlari tepiyoruz umarim teptigimiz firsatlarin bizim bilmedigimiz olumlu karsiliklari vardir.

Çevrimdışı lleo

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 524
  • 1
  • Bilgi sahibi olmadan Fikir sahibi Olunmaz..
Sarkozy Türkiye'yi tehdit etti
« Yanıtla #13 : 29 Ekim 2011, 09:03:51 »
Turkiye'nin en buyuk hatalarindan birisi Fransa'nin Nato'ya yeniden uye olmasini veto etmemesidir. Gerci eski Nato uyesi olan Fransa'nin uyelige tekrar girmesini veto edebilirmiydi tam bilmiyorum ama veto etmemesi cok buyuk stratejik bir hata oldu bence, eger Fransa bizim vetomuz sayesinde Nato'ya giremeseydi, bizim AB uyeligimize bukadar muhalif olamazlardi hatta Libya Operasyonu'nu da herkestan once Libya'ya saldirarak ve  Nato'yu arkasina alarak yapamazdi. Ermeni meselesinide agzina alirken bin kere dusunmek zorunda kalirdi falan filan.... Bazen ulke olarak cok buyuk firsatlari tepiyoruz umarim teptigimiz firsatlarin bizim bilmedigimiz olumlu karsiliklari vardir.
   fransa natodan cikmadi sadece askeri kanadindan cikmisti ,nukleer  guc olduktan sonra  askeri kanadindan ayriildi ... saygilar
Özgürlük için Pardus...

Çevrimdışı blackwolf1453

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 13
  • 0
Sarkozy Türkiye'yi tehdit etti
« Yanıtla #14 : 29 Ekim 2011, 14:22:44 »
Turkiye'nin en buyuk hatalarindan birisi Fransa'nin Nato'ya yeniden uye olmasini veto etmemesidir. Gerci eski Nato uyesi olan Fransa'nin uyelige tekrar girmesini veto edebilirmiydi tam bilmiyorum ama veto etmemesi cok buyuk stratejik bir hata oldu bence, eger Fransa bizim vetomuz sayesinde Nato'ya giremeseydi, bizim AB uyeligimize bukadar muhalif olamazlardi hatta Libya Operasyonu'nu da herkestan once Libya'ya saldirarak ve  Nato'yu arkasina alarak yapamazdi. Ermeni meselesinide agzina alirken bin kere dusunmek zorunda kalirdi falan filan.... Bazen ulke olarak cok buyuk firsatlari tepiyoruz umarim teptigimiz firsatlarin bizim bilmedigimiz olumlu karsiliklari vardir.
   fransa natodan cikmadi sadece askeri kanadindan cikmisti ,nukleer  guc olduktan sonra  askeri kanadindan ayriildi ... saygilar

Duzeltme icin tesekkurler.

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44295
  • 612
Ermeni Soykırımı Yalanı
« Yanıtla #15 : 22 Aralık 2011, 12:52:04 »
Fransa'nın Çirkin Oyunu

Fransa, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkârını suç sayan yasa teklifini oyluyor
22 Aralık 2011 Perşembe, 09:19:53
Ankara nefesini tuttu! VİDEO

Fransa Meclisi, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa teklifini oyluyor. Teklif, Türkiye saatiyle 10.30'da görüşülmeye başlandı. Oturuma katılımın düşük olması dikkat çekti. Kritik oturum, 577 milletvekilinden 41'inin katılımıyla açıldı.

 Ferhan Köseoğlu Fransa'dan bildirdi...

Genel kurulda ilk olarak, yasa teklifini kaleme alan, iktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) Marsilya milletvekili Valerie Boyer söz aldı. Boyer konuşmasında, ''yasa teklifine tepki olarak Türkiye'nin diplomatik tehditlerinin kabul edilemez olduğunu'' söyledi. Fransız milletvekili, Türkiye'nin ekonomik yaptırım tehditlerinin Dünya Ticaret Örgütü ve AB kurallarına aykırı olduğunu iddia etti. ''Fransız iş adamları, Türkiye'nin tehditlerine boyun eğmesin'' diyen Boyer, yasa teklifinin Türkiye'yi hedef almadığını ve AB uyum yasaları gereğiyle de gerekli olduğunu iddia etti. Fransız vekil, "Bazı ülkeler 1915 olaylarını inkar ederek suç işlediler. Cezasız kaldılar. 1914 yılındaki Ermenilerin üçte ikisi ya tehcir edildi ya da katledildi. Sizden destek bekliyorum" ifadesini kullandı.

 Valerie Boyer'in konuşması...

Yasa teklifini sunan Boyer'den sonra Fransa hükümeti adına parlamento ile ilişkilerden sorumlu bakan Patrick Ollier konuştu. Fransız bakan, konuşmasında yasa teklifine karşı çıkmadı ve oylama sonucunu milletvekillerini iradesine bıraktı. Fransız bakan, bununla birlikte, üstü kapalı da olsa hükümetin yasa teklifini desteklediği mesajını verdi. Konuşmasında, Türkiye ve Fransa arasındaki ilişkilere övgüler yağdıran Ollier, bu yasa teklifinin Türkiye'yi hedef almadığını söyledi. Ollier, ''Türkiye büyük bir ulus. Fransa, Türkiye ile ilişkilere büyük önem veriyor. Ekonomik, siyasi ve kültürel alanda önemli işbirliğimiz var. Afganistan, Suriye gibi konular ve G-20 ile NATO gibi uluslararası kuruluşlarda da önemli işbirliğimiz sürüyor'' ifadesini kullandı.

Boyer ve Ollier'dan sonra siyasi grup sözcüleri yasa teklifiyle ilgili söz alacak. Meclisteki bu konuşmaların ardından 12 milletvekili daha konuşma yapacak.

Yasa teklifine ilişkin 10 değişiklik önergesi sunuldu. Değişiklik önergelerinden en önemlisi üniversitelerde görevli veya bilimsel çalışmalar yapanların müeyyidelerden muaf tutulmasını öngörüyor. Önemli bir değişiklik önergesinde de parlamenterlerin tarihi konuda yasa yapamayacağı belirtilerek, bu türden yasaların meclisten geçmesinin ileride Ruanda, Kamboçya, Şatilla ve Sabra gibi diğer potansiyel konularda tartışmanın artmasına yol açacağı görüşü dile getiriliyor. Bu değişikliğin kabul edilmesi beklenmiyor.

7 Aralık'ta Fransa meclisi yasalar komisyonunda kabul edilen teklifin, başkanlık divanında hükümetin de itiraz etmemesi üzerine resmen gündeme alınması kararlaştırılmıştı. Yasa teklifinde, ''Fransız yasaları tarafından tanınan soykırımların reddi, bir yıl ve 45 bin avro para cezasına çarptırılır'' ifadesi yer alıyor. Fransa parlamentosu, 29 Ocak 2001 tarihinde, ''Fransa, 1915 yılındaki Ermeni soykırımını tanır'' ifadesiyle kaleme alınan bir yasayı onaylamıştı.

Fransa meclisi, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören bir yasa teklifini 2006 yılında onaylamıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bu teklifin senatoya gelmesini engellediği için teklif yasalaşmamıştı. Fransa'daki Sosyalistler, bu yasa teklifini Mayıs ayında senato gündemine getirmiş, ancak ezici bir çoğunlukla teklifin oylanma önerisi reddedilmişti.

Teklifin, mecliste kabul edilmesi yasalaşması anlamına gelmiyor. Senatonun da meclisten geçen aynı metni oylayıp kabul etmesinin ve Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin bunu imzalayıp resmi gazetede yayınlanmasının ardından teklif yasa haline gelecek...

 Türk vatandaşları inkâr yasasını protesto gösterilerine başladı

Fransa'daki Türk dernekleri, yasa teklifine yönelik tepkilerini göstermek amacıyla bugün meclis binası önünde bir gösteri düzenliyor. Fransa'daki Türk dernekleri koordinasyon komitesi, Paris dışından da çok sayıda Türk vatandaşının otobüslerle başkente geleceğini duyurdu. Teklifin kabul edilmesi halinde, bakan milletvekili ve diğer üst düzeyde bürokratların Fransa'ya yapacağı ziyaretlerin askıya alınması bekleniyor.

‘Çıkarsa hemen dönerim’
Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, Fransa Meclisi’ndeki yasa teklifinin geçmemesi için umudunu koruduğunu belirterek, “Umarız aklıselim galip çıkar ve bu tür bir sıkıntıyı Fransa-Türkiye ilişkileri yaşamaz’’ dedi. Bugün yasanın çıkması halinde uçak biletinin cebinde olduğunu ve Türkiye’ye geri döneceğini belirten Burcuoğlu, daha önce meclis ve senatoya gelen yasa tekliklerine atıfta bulunarak, “2001 ve 2006’yı takiben ilişkilerimizde çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Bu defa böyle kötü macerayı tekrar yaşamak istemiyoruz. 1970’lerde 80’lerde burada biz Ermeni terörüyle mücadele ettik. Bugün de bir anlamda bu konudaki mevzuat çalışmalarıyla mücadele etmek zorundayız. Biz yorulduk bir anlamda. Bu mücadeleyi tabiatıyla sürdüreceğiz, ama Türkiye ile Fransa ilişkileri böyle bir durumu hak etmiyor’’ dedi.

‘Yasa sorunsuz geçecek’
Fransa'da iktidar ve muhalefet partilerinin meclis grup başkanları, bugün genel kurulda oylanacak yasa teklifinin sorunsuz bir şekilde geçeceği mesajını verdiler. İktidardaki Halk Hareketi Birliği'nin (UMP) Meclis Grup Bakanı  Christian Jacob, genel kurulda yarın oylanacak yasa teklifinin "sorunsuz bir şekilde geçeceğini" söyledi. Fransız basınında çıkan haberlerde de iki büyük partinin desteklemesiyle yasa teklifinin bugün mecliste kabul edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bununla birlikte yasa teklifine sıcak bakmadığını açıkça söyleyen ve bu konunun tarihçilere bırakılmasını isteyen Meclis Başkanı Bernard Accoyer, aynı teklifin senatodan da geçip, ilkbahara kadar yasalaşma şansının az olduğunu söyledi. Fransa'da ilkbaharda iki turl u cumhurbaşkanlığı seçimleri düzenlenecek.

‘Türkiye tarihi olayı tanısın’
Fransa’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Jean Leonetti, Türkiye’nin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını tanıması çağrısında bulundu. Fransız bakan, senato televizyon kanalına yaptığı açıklamada, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını, Türkiye’nin “tarihi olay” olarak tanıması gerektiğini iddia etti.
Fransız bakan, “Halklar, tarihlerine geri dönüp bakma konusunda açık görüşlü ve cesur olmalı. Ermeni soykırımı yaklaşık 100 yıl önce gerçekleşti ve bunun sorumluları da öldü. Bu sadece Türkiye tarafından tarihi bir olayın tanınmasından ibaret. Büyük halklar açık görüşlülükle tarihlerine bakarlarsa daha saygı kazanmazlar mı’’ dedi.
Jean Leonetti, yasa teklifinin, seçim ve oy kaygısıyla gündeme geldiği iddiasını reddetti. “Eğer bu görüş doğru olsaydı, Sosyalistler buna ‘evet’ demezlerdi. Sosyalistler, iktidar partisinden bir milletvekilinin sunacağı yasa teklifini kabul edecek’’ diyen Leonetti, yasa teklifininde doğrudan Türkiye’yi hedef almadığını sözlerine ekledi.

İşte ‘Soykırım olmadı’ diyene 1 yıl hapis ve 45 bin Euro para cezası getiren yasa tasarısı
Madde 1: 29 Temmuz 1881 kanunun 24. maddesinin birinci bendi alttaki yeni 5 bentle değiştirilmiştir:
"24'üncü maddenin altıncı bendi doğrultusunda, soykırım suçunu veya insanlık ve savaş suçunu savunan, inkâr eden veya kamusal alanda önemsizleştirmeye çalışan alttaki tanımlamalara dayalı cezalandırılacaktır:
1) Uluslararası Ceza Mahkemesi Roma Statüsü'nün 6'ncı, 7'nci, 8'inci maddesi
2) Ceza kanununun 211-1 ve 212-1 maddesi
3) Uluslararası askeri mahkemesinin statüsünün 6. maddesi ve kanunen tanınmış,Fransa tarafından imzalanmış ve onaylanmış uluslararası bir sözleşmenin veya uluslararası
veya Avrupa kurumlarının nitelikli bir karara bağlı,

Fransız yargısı tarafından nitelendirilmiş, Fransa'da uygulanabilir hale gelir." Madde 2: 29 Temmuz 1881 basın özgürlüğüne dayalı kanunun 48-2 maddesi değiştirilmiştir:
1) "Sürgün" kelimesinden sonra "ya da soykırım kurbanı, savaş suçu, düşmanla işbirliği ve insanlık suçu kurbanı" eklenmiştir.
2) "Savunma" kelimesinden sonra "soykırımlar" kelimesi eklenmiştir.

İŞTE O KONUŞMA

 HABERTÜRK’ün diplomatik kaynaklardan edindiği bilgilere göre, 15 dakika süren telefon görüşmesi şöyle gerçekleşti:
Juppe: Tasarı yarın (bugün) oylanacak ama Türkiye-Fransa ilişkilerinin bozulmasını hiç ama hiç istemiyoruz. Davutoğlu: “İlişkiler bozulmasın” diyorsunuz ama ben yarın Paris’e gelsem, bu konuyla ilgili bana bir soru sorulsa, susacak mıyım? Ya da “Fransa Meclisi bizden iyi bilir” mi diyeceğim? Elbette susmayacağım ve doğruları konuşacağım.
Benim diplomatik dokunulmazlığım var, ama ya Türk işadamlarının, akademisyenlerinin başına aynısı gelirse ne olacak? Türk kökenli Fransız vatandaşlarınız söylerse ne yapacaksınız?
Onları da tutuklayacak mısınız?
Juppe: Tasarının sonucunu yarın (bugün) göreceğiz. Benim konuyla ilgili görüşümü biliyorsunuz.

32 YIL ÖNCE
Davutoğlu: Kişisel görüşünüzü biliyoruz ama burada Fransa’nın siyasi tutumu söz konusu. Tasarı geçerse, bu ikili ilişkilere zarar verecek. Tedbirlerimiz olacak. 32 yıl önce 22 Aralık’ta Türk diplomatımız katledildi. Aynı gün böyle bir tasarının oylanmasını nasıl açıklayacaksınız?

‘SARKOZY’NİN YAPTIĞI AYIPTIR’
Davutoğlu: Ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Sarkozy, Cumhurbaşkanımız’ın telefonuna çıkmamış. Bu ayıp tır. En azın dan bir açıklama yapması diplomatik teamüllere uygun olurdu.

ŞEHİT OLDUĞU GÜN
22 Aralık 1979: Paris Turizm Müşaviri Yılmaz Çolpan, Ermeni terör örgütü ASALA militanlarının saldırısı sonucu şehit oldu. Olaydan sonra haber ajanslarına telefon eden bir kişi, Roma, Madrid ve Paris’teki eylemlerden “Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları” adlı örgütün sorumlu olduğunu bildirerek, “Türk hükümeti Ermenilere hak tanımadığı için Avrupa’daki Türk diplomatlarını öldürüyoruz” dedi.

BASINDA YASATASARISI

Guardian: Türkiye-Fransa diplomatik ilişkileri bıçak sırtında

İngiliz Guardian gazetesi, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını reddetmenin suç sayılmasını öngören yasa teklifiyle "Türkiye-Fransa diplomatik ilişkilerinin bıçak sırtında olduğunu" yazdı.

Teklifin, yasalaşma yolunda ilk aşama olarak görülen meclis genel kurulundaki oylamayı geçmesinin beklendiğini kaydeden gazete, Türk tarafının teklifin gündeme gelmemesi için yaptığı lobi çalışmalarına yer verdi.

Fransa'nın Türkiye'nin beşinci ihracat pazarı olduğunu, ithalatta ise altıncı sırada geldiğini kaydeden Guardian, Fransa'nın oylamanın ilişkilere etkisi konusunda uyarıldığını belirtti.

Haberde, "Fransız yetkililer Türklerin yıldırma çabası olarak gördükleri girişimlere sinirlendi. Ancak geri adım atmaya yanaşmayan Sarkozy ile ilişkileri yumuşatmaya çalışan Dışişleri Bakanı Alain Juppe arasında bir çatlak oluşmuş görünüyor. Zira Türkiye, Suriye ve İran'a alınacak tavır konusunda Fransa için hayati önemde" denildi.

Daily Telegraph: Teklif taraflar arasında söz düellosuna dönüştü

Daily Telegraph gazetesi de teklifin taraflar arasında bir söz düellosuna dönüştüğünü kaydederek, "Ülkenin Avrupa Bakanı Jean Leonetti'nin 'olanlar tarihin bir gerçeğinin kabulüdür' iddiasında bulunduğunu" aktardı.

Haberde ayrıca, Türkiye'de gerek iktidar gerek muhalefetin, girişimi "esef verici, kabul edilemez ve tarihi bir hata" olarak niteledikleri ve Fransa'ya kendi tarihine bakma çağrısı yaptıkları ifade edildi.

http://www.haberturk.com/dunya/haber/699231-ankara-nefesini-tuttu-video
« Son Düzenleme: 05 Şubat 2013, 14:25:19 Gönderen: SKYWOLF »
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44295
  • 612
Fransa'nın Çirkin Oyunu
« Yanıtla #16 : 22 Aralık 2011, 12:59:43 »
Demokrasinin beşiği Avrupa'nın merkezindeki rezalate bakın. Bir iftiranın yalan olduğunu söylemek cezalandırılıyor.   >:(
Aptal insanlar...
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı kagan2727271

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 76
  • 0
Fransa'nın Çirkin Oyunu
« Yanıtla #17 : 22 Aralık 2011, 13:32:10 »
kendi lekeli tarihini hiçe sayarak böyle bir iftira kampanyası başlatmak tam fransaya göre bir işti ama ergeç o da tarihin gerçeginden kaçamayacak umarım bu kez olsun adam gibi bi yaptırım uygulanabilir ve akıllıca tabi!

Çevrimdışı levo

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 274
  • 4
Fransa'nın Çirkin Oyunu
« Yanıtla #18 : 22 Aralık 2011, 16:08:12 »
Kendimi bildim bileli batililar her firsatta türkiyede düsünce özgürlügünün olmadigini ve bunun insanhaklari ve demokrasiye aykiri oldugunu savunmustur... Ama bugün cennet vatanimda bölücüler bile düsünce özgürlügüne sahip. Fransa (Avrupalilar) ise tam tersini yapiyorlar ve böyle bir yasayla insanlarin düsünce özgürlüklerini kisitliyorlar ve bu demokrasinin temel ilkelerine aykiridir. Sözde "Ermeni soykirimini" meclislerinde birer birer onayladilar simdi de yeni moda bu olacak ve mutlaka diger AB devletleride bu karari örnek alacaklardir... Hükümetimizin bu olanlara karsi ciddi bir tavir alacagina inanasim gelmiyor.

Neredeyse 10 yildir tek parti sistemiyle yönetilen ve bölgesel güc olmak isteyen Türkiye´nin dispolitikasini alkisliyorum ve basarilarin devamini diliyorum... Böyle giderse 2-3 seneye kadar SEVR anlasmasida tekrar gündeme gelir...




Çevrimdışı enes38

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 1421
  • 1
Fransa'nın Çirkin Oyunu
« Yanıtla #19 : 22 Aralık 2011, 17:08:18 »
Kafirden  dost  olmaz.