TÜRK SAVUNMA SANAYİ > Yerli Elektronik Sistemler ile İlgili Gelişmeler

Yüksek Güçlü Lazer Silah Sistemi Projesi

(1/16) > >>

AVCI:
Yüksek Güçlü Lazer Silah Sistemi Projesi

Hava savunmaya yeni bir anlayış getirebilir bu sistem belki yakın zamanda değil ama bu silah geliştirildiğinde çok etkili bir sisteme tamamen milli teknoloji ile ulaşmış olacağız.



http://tubitak.gov.tr/sites/default/files/tbtkardeb-savtag-1007-yglls-cagri-130524.pdf

slayerss:
allah derim bee ne güzel haber  :D

Tuco:
Güncel teknolojileri yakalamak anlamında önemli bir gelişme,tıpkı insansız hava araçları gibi vizyonu geniş bir hareket.Geleceğinn teknolojilerine yatırım yapmak,gelişim için kaybettiğimiz bunca senenin telafisi için çok önemli...

Destinyy:
Biraz geç kaldık ama çok değil..! Gayret edersek yakalarız hatta geçeriz. Şuanlık Rheinmental vs.. gibi firmaların çok gerisindeyiz... Tabi bu lazer sistemlerini geliştirirken etkinliğini artırmak için güç depolama sistemlerindede aşama kaydetmeye çalışılmalı... Yoksa sıkıntı olur. Daha küçük boyut, daha fazla enerji üreten yada saklayan...

Destinyy:
Yerli Lazer Silahı

Geliştirdiği yüksek teknolojili ürünlerle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin vurucu gücünü artıran TÜBİTAK, savunma sanayiinde devrim yapacak yeni bir projeye de öncü oluyor. Geleceğin silahlarından biri olarak gösterilen Lazer Silah Sistemi için, Türkiye de kolları sıvadı. Bakan Ergün, 'Proje milli olarak gerçekleştirilecek' dedi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TÜBİTAK'ın, dünyada sadece ABD'de bulunan lazer silahın yerli olarak geliştirilmesi için yüksek bütçeli projelere destek vereceğini açıkladı. Bakan Ergün, TÜBİTAK Savunma ve Güvenlik Teknolojileri Araştırma Destek Grubu (SAVTAG)'nun öncülüğünde başlatılan çalışmalarda lazer silah geliştirecek yüksek bütçeli projelerin destekleneceğini bildirdi. Kurum, 1007 Programı kapsamında Yüksek Güçlü Lazer Silah Sistemi (YGLSS) geliştirilmesi için 24 Mayıs'ta çağrıya çıktı. TÜBİTAK'a başvuru yapacak projelerin süresi en fazla 6 yıl olacak. Proje başvuruları çağrı kapanış tarihi olan 26 Temmuz saat 17.30'a kadar kuruma elden teslim edilecek.

PROJE SONUNDA 2 ADET LAZER SİLAH GELİŞTİRİLECEK

Bakan Ergün, müşteri kurumun Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Ar-Ge ve Teknoloji Dairesi olduğu çağrı kapsamında üniversiteler, özel kuruluşlar ve kamu Ar-Ge kuruluşlarının 'Proje Yürütücüsü' olarak yer alabileceğini ifade etti. 'Proje Yöneticisi Kuruluş'un ise proje sonunda kullanılabilecek 2 adet yüksek güçlü lazer silah sisteminin istenen teknik özelliklerde üretilmesinden sorumlu olacağını belirten Ergün, 'Lazer sistemi ile kara, deniz ve havada tehdit unsuru oluşturan hedefler algılanacak, takip edilecek ve lazerle etkisiz hale getirilecek' diye konuştu.

LAZER KAYNAĞI TAMAMEN MİLLİ OLACAK

Proje kapsamında öncelikle insansız hava araçları, seyir füzeleri ve havan mühimmatlara karşı kullanılacak bir lazer silahının milli olarak geliştirileceğinin altını çizen Bakan Ergün, söz konusu lazer silahının bütün bileşenlerinin milli olarak geliştirilmesinin amaçlandığını kaydetti. Çalışmayla ilgili bilgi veren Bakan Ergün, 'Silah sisteminin en kritik bileşenlerinden biri olan lazer kaynağı tamamen yurtiçi yetenekler kullanılarak geliştirilecek. Projenin birinci dönemi süresince farklı teknolojilerin kullanıldığı en fazla 4 farklı lazer kaynağının geliştirilmesi TÜBİTAK tarafından desteklenecek. Türkiye'nin geliştireceği milli lazer teknolojisi öncelikle savunma sanayiinde kazanım sağlayacak. Kazanımının yanında üretim sanayiinde de uygulama alanı olacak' dedi.

ABD sistemi envanterine aldı

Benzeri bir lazer silah sistemi ABD tarafından Basra Körfezi'nde bir savaş gemisinde envantere alındı. Lazer silah sistemi teknolojileri ABD, Rusya, Çin, İsrail ve Almanya tarafından geliştirilmeye devam ediliyor. ABD'nin insansız hava araçlarını düşürmede ve gemileri etkisiz hale getirmede kullanacağı, Rusya, Çin, İsrail ve Almanya'nın da benzer çalışmaları yaptığı bu silahlar için Türkiye de çalışmalara başladı.

http://yenisafak.com.tr/ekonomi-haber/yerli-lazer-silahi-geliyor-24.06.2013-534953?ref=manset-3

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git