Gönderen Konu: Akdeniz'de Enerji Krizi  (Okunma sayısı 259629 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yabgu

  • YASAKLI
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 724
  • -96
  • DefenceTurk.com
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #120 : 23 Haziran 2018, 14:06:34 »
Kolayi var...Kıbrıs'a bir s400 birde bora füzesi koy 3 ülkede çenesini keser. Nokta
« Son Düzenleme: 23 Haziran 2018, 14:08:31 Gönderen: Yabgu »
TURK OGUZ BEGLERİ BUDUN EŞİDİN. ÜZE TENGRİ BASMASAR , ASRA YİR TELİNMESER , TÜRK BUDUN , İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTATI UDAÇI ERTİ ?

Çevrimdışı Tigerfish

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2179
  • 191
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #121 : 23 Haziran 2018, 14:56:12 »
Kolayi var...Kıbrıs'a bir s400 birde bora füzesi koy 3 ülkede çenesini keser. Nokta

Onlara bile gerek yok. Muahrebede armut toplamadigimizi cok iyi biliyorlar. Bunlarin bir araya gelmeleri caresizlikten ne yapacaklarini sasirmaktan öte bir bulusma degil.

Çevrimdışı BATTLESTAR

  • 2018 ve 2019 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 2669
  • 315
  • DefenceTurk.com
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #122 : 23 Haziran 2018, 23:08:35 »
Kolayi var...Kıbrıs'a bir s400 birde bora füzesi koy 3 ülkede çenesini keser. Nokta

Birde Kara konuşlu atmaca...
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44295
  • 612
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #123 : 18 Ekim 2018, 16:52:42 »
Doğu Akdeniz'de sıcak anlar... Deniz Kuvvetleri engelledi



Doğu Akdeniz'de araştırma yapan Barbaros Hayrettin Paşa gemisini taciz eden Yunan fırkateyni, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarınca engellendi.
Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin sismik araştırma faaliyetlerine başlamasıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

R/V “Barbaros Hayreddin Paşa” gemisi tarafından Akdeniz’deki kıta sahanlığımızda bu sabah (18 Ekim) itibariyle yeni bir sismik araştırma faaliyetine başlanmıştır.
Yunan Dışişleri Bakanlığı tarafından bu hususta dün yapılan basın açıklaması uluslararası hukuk bakımından tamamen temelsizdir. Yunanistan’ın gerçekçi olmayan iddialarında ısrar etmesi¸ ikili ilişkilere ve bölge istikrarına zarar vermekten başka bir sonuç doğurmayacaktır.

Türkiye kıta sahanlığında uluslararası hukuktan kaynaklanan egemen hak ve yetkilerini kullanmaya devam edecektir. Bu vesileyle Yunanistan’a bölgede bir tırmanmaya neden olacak davranışlardan uzak durmasını salık veriyoruz.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/dogu-akdenizde-sicak-anlar-deniz-kuvvetleri-engelledi-40991152
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı BATTLESTAR

  • 2018 ve 2019 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 2669
  • 315
  • DefenceTurk.com
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #124 : 20 Ekim 2018, 11:36:00 »
Alıntı yapılan: ayibarishi link=msg=22213 date=1539984728
Herşey para ve imkan meselesi biliyorum amma...

Ben karar alıcıların yerinde olsaydım şöyle bir hamle yapmayı düşünürdüm. Kıbrıs'ta konuşlandırılmak üzere, anahtar teslimi, yani tamamen ithal, bir ihale açardım. Bu ihaleyi de Çin'e verirdim. İçeriği:

- Uzun menzilli ve stealth tespit kabiliyetli hava savunma radar ağı.
- Entegre çalışacak gelişmiş EH ve yanıltma kabiliyetleri.
- Gömülü HSS karagahı ve kablolu + kablosuz datalink ağı.
- Uygun ve modern, çeşitli hava savunma sistemleri. (Çin'de baya güzel ve çeşitli uygun sistemler var.)
- Kıyı konuşlu süpersonik anti-gemi füzeleri ve bunlar için gerekli teçhizat.

Malum her silah alımı mutlak askeri gereklilikten doğmaz. Bu nedenle konuyu teknik değil politik açıdan düşünmenizi isterim öncelikle. Ayrıca askeri caydırıcılığa katkı, istihbarat, vb. birçok ikincil faydaları da umulabilir. Fakat elbette bu iş topları baya kuvvetli siyasi irade ister. Bilmem siz ne düşünürsünüz?..


Arkadaşlar aslında çok çabalarsak ve bazı zorlukları aşıp elimizi hızlı tutarsak 2 sene içinde hava savunma fırkateyni sahibi olabiliriz.

Ama Nasıl ? İ sınıfı fırkateynleri ihtiyaca binaen biraz daha değiştirerek. 3 Ana değişken var bu hususta.


1-) Uzun Menzilli Füze ;

Akdenizde olacak içinde israilin olacağı hiçbir gerilimde batılı bir füze almak bize yaramaz .  Eurosamla olan ortaklığın teknoloji transferi ve geliştirme ortaklığından öte gitmeyeceği de açık. Zaten amerika israil etkisi bir yana sahipleri akdeniz ülkesi olan bir firmadan ve yunanistan fransa ilişkisi bu  kadar malumken buna bulaşmak zor.

E ne kaldı geriye ? Çin ve Rusya. Gerek HHQ-9 ların çok azman olmaları gerekse de yeni bir kriz yaratma olasılığı helede trump bu kadar gıcıkken çine çini de eliyor.

Tek adres RUSYA oluyor. Gerçekten rusların elinde de tam bizim kalemimiz bir füze var.

İsmi 9m96E2



Menzil 120 km İrtifa 30 km . Gayet güzel değerleri olan ve diğer füzelere göre gayet ufak ve kompakt bir arkadaş. Gemilerde kullandıkları Redut Vlsdende atılabiliyor.



Tek bir s-300 kanisterine Quad-pack sığabiliyor.



Hatta bu tarz uygulamaları da var.

Böyle bir füzeyi s-400 paketinin içine dahil ederek çaktırmadan da olsa temin ederiz. Putinde zaten suriyedeki kanlısı israile karşı akdenizde bir şekilde var olmak isteyecektir. Ve bizide yanına çekmek için böyle bir fırsatı kaçırmaz hali hazırda babalar gibi s-400 vermişken birde .

Tabi bu füzenin iki problemi var . Radarlarımızla uyumluluğu ve mk-41 gibi bir vls için biraz uzun olması. Onlarıda diğer alt başlıklarda çözeceğim.


2-) Radar Meselesi ;

Şimdi gelişmiş bir hs fırkateyni nasıl bir radar mimarisine sahip olmalı ? Öncelikle bir adet uzun menzilde arama yapacak Umr radarı, bu radarın tespitlerini sınıflandıracak benzer menzildeki iff sistemi , hedefler füze menziline girdiğinde muhtemelen füzeyle aynı veya biraz fazla menzildeki umr'yi hiç meşgul etmeden angajmanı sağlayacak gelişmiş çok fonksiyonlu radar ve buna aydınlatma yapacak aynı menzildeki birde ayr yani aydınlatma radarı lazım.

Toparlarsak 1 adet umr, 1adet çfr, 1 adet iff ve 1 adet ayr sistemi lazım. Şanslıyız ki Çafrad'ın Çfr, İff ve Ayr'den oluşacak alttak kısmı Çafrad Faz-1 olarak önümüzdeki sene veya bu sene sonu tamamlanacak . Umr'ninde dahil olduğu Faz-2' nin gelmesi de bir kaç sene daha ileride olacak.



O zaman 150 Km kapasiteli 1000 hedef angajmanına sahip çfr ve ayr'miz ve 450 km menzilli iff'miz var.  Bize geriye sadece bir UMR lazım. Oda fazla riske girmeden 250 km menzilli kendi gan modüllerimizin kullanıldığı ve yerlileştirmeye çok yakın olduğumuz lisans altı üretimimiz SMART-S MK2'yi de stop gap olarak Uzun menzilli arama radarı olarak kullanabiliriz.

Yani ilk aşamada Çafrad Faz-I (Hafif/Light) + Smart-S Mk2 ara çözümü bizi götürür. İlerde Faz-I deki Çfr menzili 250-300 km'ye çıkarılıp iff de 300 e indirgenip Çafrad-Medium yani Orta bir radar sınıfı oluşturulup smart-s mk2 ler gemiden çıkartılıp diğer alt platformlara transfer edilebilir. Çafrad H de için umr'nin olduğu tf-2000 de kullanılacak çözüm olacaktır zaten.

İşte en büyük sorunlardan biriside bu 9m96E2 füzesinin Çafrad'ın çfr'si ile nasıl konuşturulacağı. Elimizi çabuk tutup çalışmalara başlarsak 2 senelik bir süreçte bunu başarabiliriz gibime geliyor. Şu an teorinin en zor kısmı da bu zaten .

3-) VLS- Dikey Fırlatma Sistemi meselesi ;

Şimdi diyelimki 9M96e2 leri Çafrad Çfr ile konuşturduk. Bu füze 5.56 metre muhtemelen mk-41 Vls'ye sığmaz.  Zaten İ sınıfında 16x vls kullanılacağı söyleniyor ancak bunun Mk serisi abd vls simi yoksa yeni geliştirilen Yerli VLS 'mi olacağı belli değil.



Bundan yaklaşık 5-6 ay önce en üstte görülen milli vls'nin geliştirme fotoğrafı çıktı. Herhalde buda 2 seneye hazır hale gelecektir. Eğer gemiye mk-41 değil mk-57 uzunluğunda bir kanister takarsak bu 9m96 e2 ler büyük ihtimal tek lançere third pack veya two pack en azından sığarlar. Ha İ sınıfının yüksekliği kurtarmaz veya iç gövde kısmı dolu sığmaz denilirse tam gömülü değil vlsnin bir kısmı dışarıda kalabilir.




Tıpkı bizim Gabyalardaki gibi.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Toparlarsak bu şartlarda sadece +Çafrad Light ve +16 9m96e2 ve bazı entegrasyon maliyetleri ile şu silah yükünde stealth bir hafif Hava Savunma Fırkateynimiz olabilir.

1x 76 MM

16x 9M96E2 umhsf (Two Pack)

32x Essm veya 2 seneye muhtemelen yetişecek Hisar-O Veya N

16x Atmaca

1x Sapan Ram veya Korkut-D

6x Orka-A hafif torpido


Eğer 4. milgemden hemen sonra kızağa 1 adet daha İ sınıfı koyarsak 2-3 seneye halihazırda yapılan 2 adet type-214'ümüzde denemelere başlarsa;

Doğu Akdeniz Görev Kuvveti ;
-----------------------------------

2x İ sınıfı AAW
3x Milgem ASUW
1x Milgem ASW
2X type-214 Aip


Ve bunları destekler Kıyı Konuşlu Atmaca/Som/ Bora ve akdeniz kıyımıza dağınık mimaride konuşlanacak (İzin çıkarsa Kıbrısa ) S-400 Sistemi ve bol bol ASuw rolde kullanılacak F-16 lardan Som Tatbikatı Doğu akdenizde kısa vadede kuş uçurtmaz.
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Çevrimdışı Yabgu

  • YASAKLI
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 724
  • -96
  • DefenceTurk.com
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #125 : 20 Ekim 2018, 12:53:28 »
Hocam çok güzel yazmıssiniz lakin 4 korvet yapımının dahi yıllar aldığı güzel ülkemde biz bu yavaşlık ile savaş başlayana kadar yerimizden kimildamaz , savaş başlayınca da "yetistiremedik" kafası yaşarız.Millet yaptıkça hızlanır bizimkiler yaptıkça yavaşlıyor. Sözde i sınıflarin diğer üçü özel tersanelere verilecekti ordanda haber yok. SSB başkanı bir hafta aralıklarla iki programa çıkıyor sorulan sorular aynı. Adam her. Gittiği programda aynı soruları alınca cevapları düşünmüyor bile bir kişide tf2000i yada i sınıfını sormadı. Neden ? Cunki Altay tankı daha önemli. Adam f35 konusunda 1 yıldır aynı şeyi söylüyor ama her programdan sonra sözleri flaş yada Sondakika diye geciyor. Neyin kafası bu ya
TURK OGUZ BEGLERİ BUDUN EŞİDİN. ÜZE TENGRİ BASMASAR , ASRA YİR TELİNMESER , TÜRK BUDUN , İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTATI UDAÇI ERTİ ?

Çevrimdışı BATTLESTAR

  • 2018 ve 2019 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 2669
  • 315
  • DefenceTurk.com
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #126 : 20 Ekim 2018, 13:12:29 »
Hocam çok güzel yazmıssiniz lakin 4 korvet yapımının dahi yıllar aldığı güzel ülkemde biz bu yavaşlık ile savaş başlayana kadar yerimizden kimildamaz , savaş başlayınca da "yetistiremedik" kafası yaşarız.Millet yaptıkça hızlanır bizimkiler yaptıkça yavaşlıyor. Sözde i sınıflarin diğer üçü özel tersanelere verilecekti ordanda haber yok. SSB başkanı bir hafta aralıklarla iki programa çıkıyor sorulan sorular aynı. Adam her. Gittiği programda aynı soruları alınca cevapları düşünmüyor bile bir kişide tf2000i yada i sınıfını sormadı. Neden ? Cunki Altay tankı daha önemli. Adam f35 konusunda 1 yıldır aynı şeyi söylüyor ama her programdan sonra sözleri flaş yada Sondakika diye geciyor. Neyin kafası bu ya

Orası öyle ama zaten yazdığım senaryo 2019-2025 arası bir çözüm ve hızlı olunması lazım. Keza bölgenin potansiyeli çok yüksek tpao ciddi bir atılım yaparsa bölgede bütçenin 3 te 1'ine yakın bir miktar cepte kalır.
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Çevrimdışı tumucin

  • DefenceTurk
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2291
  • 24
  • DefenceTurk.com
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #127 : 20 Ekim 2018, 13:36:30 »
Gezgin füzesinden haber yok  yoksa füze kesmeyemi gitti

Çevrimdışı metin62

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 2338
  • 182
  • DefenceTurk.com
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #128 : 20 Ekim 2018, 15:30:54 »
Battlestar ve Yabgu arkadaslar konuyu güzelce irdelemişler . Yalnız bir iki konuya değinmek gerekli olduğu kanısındayım.

''öncelikle doğu akdenizdeki enerjiden  hak elde etmek istiyorsak o zaman tutarlı bir kıbrıs politikası uygulamamız gerekiyor''

'' Unutulmamalıdır ki doğu akdenizde rakiplerimiz veya ilerisi olası ortaklarımız ,Suriye ,israil,Lüpnan, kıbrıs,Mısır devletleridir'' yani bu devletlerin tümü veya en azından bazıları ile ilişkilerimizi acilen geliştirmeliyiz''

''Suriye halen iç durumundan dolayı petrol işine pek bulaşmadı ama ne zaman iç sorunları azalır veya sonlanır o zaman eminim ki kendisine ortak olarak Rus gazpromu alacaktır. Kıbrıs cumhuriyeti Eni italyan, Toatal fransız, Excon ABD yi yanına almıştır, Mısır belirtilenlerin haricinde çin'i yanına aldı. İsrail ve lüpnanda agırlıklı olarak İtalyan fransız ve ABD ortaklar ile anlaştılar''

'' Kıbrıs Adasına ancak kendi imalatımız olan hava veya deniz füzeleri konuşlandırabiliriz, tabii o da ancak KKTC ile anlasarak olabilir''



Çevrimdışı Yabgu

  • YASAKLI
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 724
  • -96
  • DefenceTurk.com
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #129 : 20 Ekim 2018, 18:54:48 »
Battlestar ve Yabgu arkadaslar konuyu güzelce irdelemişler . Yalnız bir iki konuya değinmek gerekli olduğu kanısındayım.

''öncelikle doğu akdenizdeki enerjiden  hak elde etmek istiyorsak o zaman tutarlı bir kıbrıs politikası uygulamamız gerekiyor''

'' Unutulmamalıdır ki doğu akdenizde rakiplerimiz veya ilerisi olası ortaklarımız ,Suriye ,israil,Lüpnan, kıbrıs,Mısır devletleridir'' yani bu devletlerin tümü veya en azından bazıları ile ilişkilerimizi acilen geliştirmeliyiz''

''Suriye halen iç durumundan dolayı petrol işine pek bulaşmadı ama ne zaman iç sorunları azalır veya sonlanır o zaman eminim ki kendisine ortak olarak Rus gazpromu alacaktır. Kıbrıs cumhuriyeti Eni italyan, Toatal fransız, Excon ABD yi yanına almıştır, Mısır belirtilenlerin haricinde çin'i yanına aldı. İsrail ve lüpnanda agırlıklı olarak İtalyan fransız ve ABD ortaklar ile anlaştılar''

'' Kıbrıs Adasına ancak kendi imalatımız olan hava veya deniz füzeleri konuşlandırabiliriz, tabii o da ancak KKTC ile anlasarak olabilir''
-Mısır çıkardıgı gazı kendi kullanıyor birazda Ürdün'e satıyor. Gaz ithalatını bitirdi. Mısırın iç pazarıda çok büyük değil zaten.
-İsrail'in buldugu bazı gaz sahaları Lübnan kıyılarına yakın. Haliyle Kuracakları platformlarda hizbullaha bir roket kadar yakın hale geliyor. İsrail bu riski alamıyor. Biraz korku var..Çok az bir miktar Ürdüne satmaları dışında onlarında Türkiye kadar büyük bir pazarları yok.
-Rum kesimi henüz bir gaz cıkarma işlemi yaptı mı bilmiyorum lakin onlarında iç gaz pazarı çok düşük haliyle satmak zorundalar. Şuan için avrupadan başka çıkaracakları gazı satacakları bir pazarları yok
-İsrail ve Rum kesimi çıkardıkları gazı Akdenizde suyun altından Avrupaya taşıdıkları zaman , Avrupadaki normal gaz fiyatından 4 dolar daha pahalı satmak zorundalarki çıkarma ve boru hattı maliyetini kurtarsınlar..Avrupalıda ucuzu varken neden 4 dolar fazla para versin.
-Yukardaki tüm saydıgım ülkeler öyle yada böyle çıkardıkları gazdan para kazanmak istiyolar ise ya Türkiye'ye satmak zorundalar yada Avrupaya Türkiye üzerinden taşımak zorundalar. Ya Türkiye ile ilişkilerinizi düzelteceksiniz yada buldugunuz gazdan pek birşey kazanamayacaksınız.
İlişkilerini düzeltmek zorunda olan biz değiliz onlar. İstedikleri kadar gaz cıkarsınlar. Ta-şı-ya-maz-lar.
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2018, 18:57:22 Gönderen: Yabgu »
TURK OGUZ BEGLERİ BUDUN EŞİDİN. ÜZE TENGRİ BASMASAR , ASRA YİR TELİNMESER , TÜRK BUDUN , İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTATI UDAÇI ERTİ ?