Gönderen Konu: Akdeniz'de Enerji Krizi  (Okunma sayısı 259435 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı metin62

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 2337
  • 182
  • DefenceTurk.com
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #650 : 22 Kasım 2019, 15:54:52 »
Türkiye ile KKTC arasında doğalgaz hattı projesi;
Türkiye ile KKTC arasında çift yönlü bir doğalgaz hattı için proje geliştirildiği belirtildi.

Türkiye Enerji Ekonomisi Derneği, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ortaklığıyla Birinci Doğu Akdeniz Uluslararası Enerji Sempozyumu düzenlendi. Türkiye ile KKTC arasında doğalgaz hattı projesi geliştirildiği açıklandı.

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre; sempozyuma katılan KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Türkiye ile KKTC arasında doğalgaz boru hattının kurulmasını gündeme getirdi.

Taçoy, boru hattının 2025’te Türkiye’den KKTC’ye doğalgaz götürecebileceğini söyledi.

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Türkiye ile KKTC arasında doğalgaz boru hattı kurulmasını gündeme getiren ilk resmi açıklamayı yaptı. KKTC Başbakanı Ersin Tatar da konuşmasında Türkiye’den kabloyla elektrik alımını gündeme aldıklarını söyledi. Faaliyete geçme zamanı olarak 2025 yılı gösterilen KKTC-Türkiye doğalgaz boru hattı için iki ülke arasındaki su boru hattının bulunduğu güzergah öne çıktı.
2025’te gaz verilecek

Türkiye Enerji Ekonomisi Derneği’nin ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü ile işbirliği içinde düzenlediği 1. Doğu Akdeniz Uluslararası Enerji Sempozyumu’na KKTC’den Başbakanlık ve KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı destek verirken, ASELSAN da sponsor alarak yer aldı. Sempozyuma Azerbaycan, ABD, İsrail ve Fransa’dan uzmanlar katıldı.

Enerji Ekonomisi Derneği (EED) Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu’nun verdiği bilgiye göre, sempozyoma katılan KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Taçoy, Türkiye ile KKTC arasında bir doğalgaz boru hattı kurulmasını gündeme getirdi. Taçoy, boru hattının 2025’te Türkiye’den KKTC’ye doğalgaz götürebileceğini söyledi.
80 km’lik hat

Prof. Dr. Kumbaroğlu, doğalgaz boru hattının KKTC ve Türkiye arasındaki su hattına paralel yapılabileceğini ve 80 km uzunluğunda olabileceğini söyledi. Kumbaroğlu, Antalya-Mersin arasından KKTC’ye doğru yola çıkacak hattın planlanandan daha çabuk hayata geçirilebileceğini, TANAP ve Türkakım’dan gaz alan Türkiye’nin KKTC’ye gaz göndermede bir sıkıntı yaşamayacağını ifade etti. Kumbaroğlu, hattın çift yönlü yapılabileceğini, önümüzdeki dönemde Akdeniz’den çıkarılabilecek doğalgazın, Türkiye’ye aynı hattan gönderilebileceğini ve Avrupa’ya iletilebileceğini söyledi. Kumbaroğlu, denizin çok derin olmaması nedeniyle, hattın maliyetinin da ucuza geleceğini belirtti.
Kablo hattıyla elektrik akımı

KKTC Başbakanı Ersin Tatar da konuşmasında, “Kabloyla Türkiye’den elektrik gelmesi hükümet olarak bizim gündemimizdedir, hedeflerimiz arasındadır ve olması gerekmektedir. Gaz ile mevcut sistemin daha temiz bir enerji sistemine geçilmesi meselesi vardır” diye konuştu. Hattın, KKTC’de üretilecek elektriğin Türkiye’ye iletilmesinde de kullanılabileceği belirtildi.
Rumlardan baskı başladı

Sempozyuma ABD’li ORISE enstitüsü, İsrail’den Herzliya Interdisciplinary Center gibi kuruluşlar katıldı. Bazı katılımcılar, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin “İşgal altındaki topraklara giderseniz suç işlerseniz” yönündeki uyarısının ardından, toplantıdan çekilmek durumunda kaldı. Bazı uzmanlar toplantıya yıllık izin alarak geldi.
ABD ve İsrailli konuşmacılar

İsrailli Dr. Amit, Avrupa gibi uzak pazarlara Mısır’daki gaz-LNG dönüşüm tesisi aracılığıyla LNG ihracı yapılabileceğini söyledi.
Mor, Avrupa’ya Yunanistan veya Türkiye üzerinden ulaşmak için boru hattı yatırımını ise zor gördüğünü belirtti.
Amerikalı Dr. Isabella Ruble ise, LNG formatının boru dağıtımından çok daha hızlı bir şekilde genişlediğine dikkat çekti.

https://www.havadiskibris.com/turkiye-ile-kktc-arasinda-dogalgaz-hatti-projesi/

Çevrimdışı metin62

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 2337
  • 182
  • DefenceTurk.com
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #651 : 28 Kasım 2019, 13:11:56 »
Akdeniz’de oldu bittiye son! Yunanistan’a karşı sessiz sedasız kritik anlaşma;

Kıbrıs Rum Yönetimi ile Yunanistan’ın, ABD ve Avrupa Birliği’ni de arkasına alarak Doğu Akdeniz’i tek taraflı olarak 'paylaşma' çalışmalarına, Türkiye’den karşı atak geldi. Türkiye ile Libya arasında 'deniz yetki alanlarının sınırlandırılması' anlaşması imzalandı.

*** Sonunda  guzel bir haber ,simdi de yapilmasi gereken Libya ile yapilan anlasmayi hayata kalmasini saglamak icin Libya hukemitine gerekli destegin saglanmasi. Bir sonraki hedefimiz Suriye ile dogu akdeniz konusunda anlasmamiz.  Sayet Suriye ile de bu isi becerebilirsek dogu akdenizdeki yalnizligimiza son vermis oluruz. Yalniz Suriye konusunda elimizi cabuk tutmaliyiz . Aciliyetin nedenimizin kaynagi  yeni Suriye anayasasi . Yeni anayasa yururluge girmeden once bu isi bitirmek TC  icin en dogrusu aksi taktirde ilerde karsimiza karsi duran merciler cikacagi kesin bu nedenle kartimizi dogru zamanda oynamalayiz. Bir baska neden ise  kibrista dolayli gorusmeler icin tekrardan zemin hazirlanmakta ve 2020 de KKTC de Cb secimleri mevcut.

https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/akdenizde-oldu-bittiye-son-yunanistana-karsi-sessiz-sedasiz-kritik-anlasma-5478121/

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44294
  • 612
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #652 : 02 Aralık 2019, 08:45:51 »
Yunanistan şaşkına döndü! Türkiye’den şah mat



Türkiye’nin Libya ile Akdeniz’de deniz yetki alanı belirleyen bir anlaşma yapması Atina’yı şaşkına çevirdi. Yunan medyası “Türkiye’den Doğu Akdeniz’de şah mat” başlıkları attı.
GÜNEY Kıbrıs Rum Yönetimi ile birlikte mutabakat muhtırasına tepki gösteren Yunanistan ve Mısır dışişleri bakanları, izleyecekleri ortak stratejiyi ele aldılar. Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Mısır’ın başkenti Kahire’ye hareketinden önce Yunan To Vima gazetesine demecinde, deniz yetki alanlarının sadece komşu ülkeler arasında belirlenebileceğini, Türkiye ile Libya’nın komşu ülke olmadıklarını, dolayısıyla da söz konusu mutabakat muhtırasının uluslararası hukuka ve özelikle deniz hukuku sözleşmesine aykırı olduğunu iddia etti. Dendias, mevkidaşı Sami Şükrü ile görüşmesi sonrasında ise, “Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj’ın böyle bir mutabakatı imzalamak için gerekli hukuki yetkiye sahip olmadığı kanısındasıyız” dedi.

ATİNA NATO’YA TAŞIYOR

Yunanistan Başbakan Kiriakos Miçokatis, Türkiye-Libya mutabakatını yarın başlayacak NATO Zirvesi’nde gündeme getireceğini belirtti. Miçotakis “NATO, bir üyesinin bir başka üyenin aleyhinde uluslararası hukuku ihlal etmesine seyirci kalamaz” dedi. Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ise AB’nin “hukuki açıdan dayanaksız” olduğu gerekçesi ile söz konusu mutabakat muhtırasını ihbar etmesini istedi.

‘TÜRKİYE’DEN ŞAH MAT’

Bu arada, Türkiye-Libya mutabakatının içeriği hakkında Yunanistan’da belirsizlik sürüyor. Mutabakatın nihai bir anlaşma mı, yoksa anlaşma yolunda bir adım mı teşkil ettiği tartışılıyor. Yunan Demokratia gazetesi mutabakat hakkında, “Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de şah mat hamlesi” diye yazdı. Etnos gazetesi “Atina uykuda yakalandı” ifadesine yer yerdi. Kathimerini gazetesi Yunanistan’ın 45 yıldır hiçbir ülke ile deniz yetki sınırlarını belirlememiş olmasını eleştirdi. To Vima ise “Türkiye, eğer bu mutabakat muhtırasını BM’ye ilan ederse, durum daha da ciddi olacak” dedi.

LİBYA ELÇİSİNİ TEHDİT ETTİ

Yunan Dışişleri Bakanı Dendias Libya’nın Atina Büyükelçisi’ne, “Ya perşembe gününe kadar mutabakat muhtırasının içeriğini bize açıkla, ya da seni sınır dışı ederiz” şantajı yapmıştı. Dendias, Türkiye’yi “düşman” sayan Libya’nın doğusundaki güçlerin lideri Halife Hafter’e yakın Tobruk’taki “Temsilciler Meclisi” Başkanı Akile Salih’i Atina’ya davet etmeyi planlıyor. Mısır’daki Abdulfettah el Sisi yönetimi Hafter’i destekliyor.

DIŞİŞLERİ: HUKUKA UYGUN

Yunanistan ve Mısır’ın Türkiye-Libya anlaşmasının hukuksuz olduğu yönündeki açıklamalarına ilişkin soruya yazılı yanıt veren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Bu, başta uluslararası hukuk içtihatlarını oluşturan mahkeme kararları olmak üzere, Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi’nin ilgili maddeleri dahil, uluslararası hukuka uygun olarak imzalanmış bir anlaşmadır” dedi. Aksoy, gerçekte tüm tarafların, “Türkiye’nin kıyı projeksiyonunun adalarla kesilmeyeceğinin, iki anakara arasındaki ortay hattın ters tarafında kalan adaların karasuları dışında deniz yetki alanı yaratamayacağının ve deniz yetki alanları hesaplaması yapılırken kıyıların uzunluklarının ve yönlerinin hesaba katıldığının” farkında olduğunu ifade etti.

6 MADDEDE TÜRKİYE’DEN İYİ HAMLE

TÜRKİYE ile Libya’nın Akdeniz’de deniz yetkilendirme alanına ilişkin mutabakat muhtırası imzalaması dünyada büyük yankı uyandırdı.

Bu muhtıraya en büyük tepkiyi, Türkiye’yi Akdeniz’de devre dışı bırakma planları suya düşen Yunanistan, Kıbrıs Rum kesimi ve Mısır ile İsrail gösterdi. Türkiye, Libya ile imzaladığı mutabakat muhtırasını TBMM’de onayladıktan sonra BM’ye bildirecek. Böylece muhtıra resmen yürürlüğe girmiş olacak. Libya ile varılan mutabakatın ne anlama geldiğini altı maddede şöyle sıralamak mümkün:

NEREYİ KAPSIYOR

1) Türkiye ilk defa KKTC dışında Akdeniz’e kıyıdaş bir ülke ile anlaşma imzaladı. Bu anlaşmayla ülke içinde muhalif kesimden gelen, “Akdeniz’de hiçbir ülkeyle neden anlaşma imzalanmıyor” sorusuna yanıt verilmiş oldu.

2) Türkiye ile Libya bağlayıcı bu anlaşma ile Akdeniz’in batısında kendi münhasır ekonomik bölgesini belirledi ve yaklaşık 41 bin kilometrekarelik alanda söz sahibi oldu.

3) Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum kesimi, Mısır ve İsrail dörtlü işbirliği yaparak, Akdeniz’de Türkiye’yi Antalya Körfezi’ne hapsetme planı içindeydi. Bu anlaşmayla Türkiye, bu oyunu bozdu. Ankara yetki alanını, söz konusu “dörtlünün” arzu etmediği şekilde, tahmin edilenden çok büyük bir alan hâkimiyetiyle Batı Akdeniz’e kadar uzattı.

4) Özellikle Yunanistan, Girit, Kaşot, Kerpe, Rodos ve Meis adaları hattını esas alarak bu adaların da ayrı kıta sahanlıkları olduğunu savunuyordu. Türkiye, Libya ile muhtırayı imzalayarak Atina’nın bu planını devre dışı bıraktı.

5) Atina’nın bir planı da, ana kararın kıta sahası ile bu adaların kıta sahanlıklarını bütünleştirerek bunu Kıbrıs Rum Kesimi ile birleştirmekti. Yunanistan böylece Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de ve jeopolitiğinde hiçbir şekilde söz sahibi yapmak istemiyordu. Böylece bu oyun da bozulmuş oldu.

6) Türkiye, bu anlaşma ile Kıbrıs Rum kesimi dışında diğer Akdeniz’e kıyıdaş ülkelerle de barışçıl bir jeopolitik kavramı genişletmeye hazır olduğunu gösterdi.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/turkiyeden-sah-mat-41387100
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44294
  • 612
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #653 : 03 Aralık 2019, 17:23:42 »
Türkiye'nin tarihi hamlesinin yankıları sürüyor! Cumaya kadar süre verdiler…

Türkiye'nin tarihi hamlesinin yankıları sürüyor! Cumaya kadar süre verdiler…
Türkiye ile Libya arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" anlaşmasına yönelik tepkiler sürüyor.
Yunanistan ile Rum yönetimi, Libya’dan Türkiye ile imzaladığı anlaşmanın metnini talep etti. Yunanistan, Libya'ya, anlaşma metnini göndermesi için Cuma gününe kadar süre tanıyan bir nota verdi. Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis de, Güney Kıbrıs’taki Libya maslahatgüzarını Bakanlığa çağırdı.

Libya'nın Türkiye'yle imzaladığı anlaşmanın BM Deniz Hukuku Anlaşmasını ihlal ettiği iddiasını dillendiren Yunanistan ve Rum hükümetleri diplomatik girişimlerini de bu yönde yapıyor.

RUMLAR’DAN YOĞUN ÇABA

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis dün Libyanın Güney Kıbrıs maslahatgüzarıyla muhtıra hakkında görüştü. Rum Dışişleri Bakanı Hristodulidis, Libya'nın konuyu ele almak amacıyla bir diplomat heyetini Güney Kıbrıs'a gönderme talebini ilettiğini, Rum hükümetinin ise bu talebe henüz yanıt vermediğini belirtti.

Hristodulidis, Türkiye'yle imzalanan anlaşmanın içeriği konusunda tam bir bilgilendirmeye sahip oldukları zaman Libya'nın diplomat heyeti gönderme talebine olumlu yanıt vereceklerini belirtti. Rum Bakan, söz konusu anlaşmanın ’hiçbir hukuki temele dayanıyor gibi görünmediğini’ ileri sürdü.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/yunan-ve-rum-yonetiminde-turkiye-libya-anlasmasi-gerginligi-41388517
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44294
  • 612
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #654 : 05 Aralık 2019, 08:42:51 »
Yunanistan'da Türkiye doğalgazı buldu iddiası

Yunanistan'da bugünün gündeminde Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de doğalgaz bulduğuna dair iddialar vardı.

Yunanistan'da Kathimerini gazetesi Türkiye'ni Doğu Akdeniz'de doğalgaz bulduğunu yazdı.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de büyük bir doğalgaz rezervi bulduğu öne sürülen iddia, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e yakınlığıyla tanınan Yeni Demokrasi milletvekili Angelos Syrigos’a ait.

Angelos Syrigos gazete için kaleme aldığı makalede Türkiye’nin geçtiğimiz iki hafta içinde Birleşmiş Milletler’e Doğu Akdeniz’le ilgili bir mektup yazdığını ve Libya’yla yeni bir anlaşma yaptığını hatırlattı.



"TÜRKİYE DOĞU AKDENİZ'DE ATAĞA KALKTI"
Bu hamlelerin sebebinin Barbaros gemisinin Kıbrıs açıklarındaki üçüncü parselde doğalgaz keşfetmesi’ olduğunu öne süren Yunan profesör, “Türkiye Doğu Akdeniz’de atağa geçti” diyerek şu iddiayı ortaya attı:

"İTALYANLARIN TERK ETTİĞİ BÖLGEDE BULDULAR"
“Türkiye’nin Kıbrıs’taki müzakereleri geciktirmesinin nedenleri başka yerlerde aranmalı. Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesinde faaliyette bulunan Türk araştırma gemisi Barbaros, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin İtalyan şirketi Eni’ye lisansını verdiği Blok 3’te büyük bir gaz rezervi tespit etmiş durumda.

Şubat 2018’de, Eni’nin kiraladığı bir gemi, Türk askeri gemileri tarafından durduruldu. Ankara’nın amacı, Blok 3’te sondaj, keşif ve değerlendirme işlemlerine devam etmektir. Bu gerçekleşirse, beş partili müzakerelerinin hayata geçirilmesi halinde, Türkiye, hidrokarbon rezervlerini keşfedeceği ve geliştireceği için Kıbrıs ile konumunu eşitlemiş olacaktır”.

Türkiye’nin Kıbrıs açıklarındaki petrol ve doğal gaz aramaları ile ilgili benzer iddialar geçmişte de gündeme gelmiş ancak doğrulanmamıştı.

https://www.ensonhaber.com/yunanistanda-turkiye-dogalgazi-buldu-iddiasi.html
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44294
  • 612
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #655 : 05 Aralık 2019, 13:12:15 »
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması mesajı



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: "(Libya ile imzalanan Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması) Bugün Gazi Meclisimizde oylanacak bu tarihi anlaşma ile Doğu Akdeniz’de kazanan barış, Türkiye ve Libya kardeşliği olacaktır. Ülkemize yönelik tehditler göz önüne alındığında NATO'nun güvenlik kodlarının güncellenmesi kaçınılmazdır."
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Libya ile imzalanan anlaşmaya ilişkin açıklama yaptı. Oktay, "Bölgemizde sürdürülebilir barışa verdiğimiz diğer bir önemli katkı Libya ile imzaladığımız Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşmasıdır. Bugün Gazi Meclisimizde oylanacak bu tarihi anlaşma ile Doğu Akdeniz’de kazanan; barış, Türkiye ve Libya kardeşliği olacaktır" dedi.

Libya ile mutabakat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı ile geçtiğimiz gün bir mutabakat imzaladı. Varılan mutabakatla, Türkiye ile Libya arasındaki deniz sınırları çizildi. Marmaris, Fethiye, Kaş kıyı hattı ile Derne, Tobruk ve Bordiya kıyı hattı komşu oldu. Böylece Yunanistan ile Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Akdeniz'deki tezleri boşa çıkmış oldu.

Bu adımla, belirlenen alanda balıkçılıktan, petrol ve doğalgaz aramaya kadar pek çok faaliyette söz hakkı Libya ve Türkiye'de olacak. Türkiye bu alanda petrol ve doğalgaz arama ve sondaji için ruhsatlandırma da yapabilecek.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/son-dakika-cumhurbaskani-yardimcisi-oktaydan-munhasir-ekonomik-bolge-anlasmasi-mesaji-41390155
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı metin62

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 2337
  • 182
  • DefenceTurk.com
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #656 : 05 Aralık 2019, 13:50:24 »
TC  ve Libya arasinda mutabakata varilan ve TCBMM de bugun onaylanmasi planlanan anlasmanin tarafi olan Libya tarafindan da onaylandiktan sonra yururluge girecek. Burada onemli olan husus Libya ulusal hukumetinin maruz kalacagi siyasi ve askeri baskilara TC olarak destek saglamamizdir.

Benzer bir anlasmanin Suriye ile de imzalandigi zaman gercekten bu isi basardik diyebiliriz,su an daha yapmamiz gerekenler var. Ancak dogru yoldayiz tebrikler.

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44294
  • 612
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #657 : 05 Aralık 2019, 14:37:02 »
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye açıklaması



Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerde zorluklar bulunduğunu ancak bunların iyi niyetle aşılabileceğini söyledi.
NATO liderleri toplantısı için İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin Yunan basınına değerlendirmelerde bulundu.

Miçotakis, "son dönemde Türkiye’nin hareketlerinden kaynaklanan tüm meseleleri masaya yatırdığını" belirterek "Bunlarla ilgili farklılıklar kaydedildi. İki taraf, savunma bakanlıklarının güven artırıcı önlemlerle ilgili görüşmelerinin devam etmesi konusunda anlaştı." dedi.

Miçotakis, görüşmeyle ilgili Yunan siyasi parti liderlerini bilgilendirmek üzere Dış Politika Yüksek Konseyi’nin acilen toplanması talimatını verdiğini vurgulayarak, "Yunan halkını temin ederim ki Türkiye ile ilişkilerde zorluklar vardı, halen var ve var olacak. Ancak iki tarafta da iyi niyet olduğunda bunlar aşılabilir." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Libya arasında Akdeniz’de yetki alanları sınırlandırmasına ilişkin imzalanan anlaşmaya da değinen Miçotakis, uluslararası hukuku ihlal eden uluslararası anlaşmaların, NATO’nun iş birliği ilkesiyle bağdaşmadığını savundu.

Miçotakis, "Ülkemiz komşularından iyi komşuluk ilişkilerini ve bölgesel güvenliği tehlikeye sokan açıklama ve hareketlerden kaçınarak Yunanistan’ın egemenlik haklarına saygılı olmalarını bekliyor." diye konuştu.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/yunanistan-basbakani-micotakisten-turkiye-aciklamasi-41390312
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44294
  • 612
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #658 : 05 Aralık 2019, 14:39:44 »
Rum lider Anastasiadis'ten küstah sözler



Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri sebebiyle Türkiye aleyhine Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nda dava açacaklarını söyledi.

Türkiye'nin Akdeniz'de yürüttüğü sondaj faaliyetleri hakkında bugün açıklamalarda bulunan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Güney Kıbrıs'ın haklarını korumak adına Uluslararası Adalet Divanı'na başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Anastasiadis ayrıca, Türkiye'ye Atina'daki Büyükelçilik aracılığı ile nota verildiğini sözlerine ekledi.

Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında 27 Kasım'da "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ile iki ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının muhafazasını hedefleyen "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası"nın imzalandığı bildirilmişti.

Türkiye ile Libya arasında imzalanan deniz yetki alanı sınırlandırma mutabakatı ile Yunanistan, Mısır, GKRY ve İsrail’in Türkiye aleyhine Libya ile bir yetki sınırlandırma anlaşması yapmasının önüne geçildi.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/son-dakika-rum-lider-anastasiadisden-kustah-sozler-41390338
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı metin62

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 2337
  • 182
  • DefenceTurk.com
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #659 : 05 Aralık 2019, 15:06:48 »
Rum lider Anastasiadis ten kustah sozler  "haberinin daha degisik verziyonu"

Anastasiadis, Rum Ulusal Konseyi’ni bilgilendirdi

Rum lider Anastasiadis, Rum Ulusal Konseyi’ni Berlin’de gerçekleştirilen üçlü görüşme hakkında bilgilendirdi.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Rum Ulusal Konseyi’nin dün gerçekleştirilen toplantısında, Kıbrıs sorununda yaşanan gelişmelerin yanı sıra enerji ve Türkiye aleyhine yapılacak girişimler konusunda bilgi verdi.

Fileleftheros gazetesi, “Lahey’e Doğru Bakıyor – Lefkoşa Türkiye Aleyhine Uluslararası Mahkemeye Başvurma İhtimalini İnceliyor” başlıkları altında verdiği haberinde, Kıbrıs Rum tarafının, Türkiye’nin eylemleri konusunda alınacak önlemler arasında Lahey’deki Adalet Divanı’na başvuru yapılmasını da öngördüğünü yazdı.

Gazete, elde ettiği bilgilere dayandırarak verdiği haberinde, dün gerçekleştirilen Rum Ulusal Konsey toplantısında, Kıbrıs sorununun yanı sıra Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) “yasadışı” gerçekleştirdiği iddia edilen faaliyetleri konusunun da ele alındığını yazdı.

Gazete, EDEK Başkanı Marinos Sizopulos’un dünkü toplantıda Türkiye’nin Lahey’e şikayet edilmesi önerisini gündeme getirdiğini, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in ise söz alarak, hali hazırda bu yöndeki süreçlerin başlatıldığını söylediğini belirtti.

“ULUSAL KONSEY SONRASINDA AÇIKLAMA OLMAMASI DİKKATE ALINMALI”

Gazete haberinin devamında, Ulusal Konsey toplantısının Kıbrıs sorununa ayrılan kısmında Anastasiadis’in Berlin’de gerçekleştirilen üçlü görüşme konusunda siyasi liderlere bilgi aktardığını yazdı.

Uzun zamandan beridir ilk kez bir Ulusal Konsey toplantısı sonrasında Rum siyasilerin açıklama yapmamalarının dikkat çekici olduğunun altını çizen gazete, buna sebep olarak, “belki de söyleyecek çok bir şey olmamasını” gösterdi.

Habere göre toplantı sonrasında basına açıklamada bulunan Rum Hükümet Sözcü Vekili Panayotis Sendonas, Anastasiadis’in konsey üyelerini Berlin görüşmesi hakkında bilgilendirdiğini ve Kıbrıs Rum tarafının, arzu edilen çözüm şekli olan iki toplumlu iki kesimli federasyon temelinde bir diyaloğun hemen yeniden başlaması yönündeki samimi niyet ve kararlılığını vurguladığını ifade etti.

Sendonas, Anastasiadis’in Berlin’deki görüşmede, müzakerelerin yeniden başlamasına yönelik olumlu bir adım atıldığını düşündüğünü belirtirken Rum tarafının bilindik tezlerini de yineledi.

Gazete, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da siyasi parti liderlerini bilgilendirdiğini belirtti Başbakan Ersin Tatar’ın açıklamasına kısaca yer verdi.

ATİNA’DAKİ TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİĞİNE FAKS

Politis gazetesi ise haberini “Lahey Gündemde – Lefkoşa’dan Ankara’ya Fax Aracılığıyla Sözlü Nota” başlıkları altında verirken, Rum Hükümeti’nin Türkiye’ye, Atina Büyükelçiliği aracılığıyla sözlü bir nota göndererek ortaklaşa Lahey Adalet Divanı’na gidilmesini önerdiğini iddia etti.

Gazete, dünkü Ulusal Konsey toplantısı sonrasında sızan bilgilerin, Rum hükümetinin Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğine faks yoluyla sözlü nota gönderdiği ve Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’indeki eylemleri konusunda ortaklaşa Lahey Adalet Divanı’na başvurmayı önerdiği şeklinde olduğunu yazdı.

Haberde, Anastasiadis’in siyasi partilere yönelik bilgilendirmede bulunduğunu da ifade edilirken gelişmelerin ise Kıbrıs sorunundan enerji, Türkiye’nin MEB’deki faaliyetleri ve Türkiye-Libya anlaşmasına kaymakta olduğu yorumunda bulunuldu.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla aktardılar:

Alithia: “Berlin Görüşmesine İlişkin Bilgilendirme”.

Haravgi: “İki Toplumlu İki Kesimli Federasyona Bağlılık”.

https://www.kibrispostasi.com/c58-GUNEY_KIBRIS/n305090-anastasiadis-rum-ulusal-konseyini-bilgilendirdi