Gönderen Konu: Akdeniz'de Enerji Krizi  (Okunma sayısı 262829 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı カメせ

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 6605
  • 185
  • DefenceTurk.com
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #1400 : 01 Kasım 2020, 01:49:15 »
Alıntı
Türkiye, Oruç Reis'in çalışmaları için Doğu Akdeniz'de NAVTEX ilan etti.

https://mobile.twitter.com/geringding/status/1322643389834317826

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44315
  • 615
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #1401 : 24 Kasım 2020, 18:16:45 »
Türkiye'den Ege'de 3 yeni NAVTEX kararı

Son dakika haberi... Türkiye, Ege'deki Sakız, Sisam, Semadirek, Limni, Ahikerya ve Batnoz adalarına askeri sevkiyat yapılmasına karşı 3 yeni NAVTEX yayınladı.
Türkiye, Ege'deki Sakız, Sisam, Semadirek, Limni, Ahikerya, Batnoz adalarına askeri sevkiyat yapılmasına karşı 3 yeni NAVTEX yayınladı.

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-haber-turkiyeden-egede-3-yeni-navtex-karari-41670944
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44315
  • 615
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #1402 : 08 Aralık 2020, 09:13:48 »
Yunanistan Başbakanı'ndan skandal 'Türkiye' itirafı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile yaşadıkları anlaşmazlığı, "Türkiye-Avrupa Birliği (AB) anlaşmazlığına çevirmeyi başardıklarını" savundu.
Yunan Başbakanı Miçotakis, bir televizyon kanalında katıldığı programda, Doğu Akdeniz ve 10-11 Aralık'ta yapılacak AB Liderler Zirvesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Türk-Yunan anlaşmazlıklarını Türkiye-AB anlaşmazlığına dönüştürmeyi başardık" diyen Miçotakis, ekimdeki AB zirvesinin Türkiye'ye bir şans verdiğini ancak Türkiye'nin "bu olumlu gündemi kucaklamadığını" ileri sürdü.

Miçotakis, Türkiye'ye AB’den yaptırım kararı çıkmaması halinde başka konularda "veto" kartını kullanıp kullanmayacağı sorusuna ise "Avrupalıların çoğunluğu Atina'nın yanındadır. Müttefiklerimiz çoktur. Bunu başkaları da kullanabilir" yanıtını verdi.

Türkiye'nin gerginliği sürdürmesinin kendi yararına olmadığını savunan Miçotakis, Türkiye'nin Avrupa ile ilişkisini yeniden değerlendirmesi gerektiğini ileri sürdü.

ATİNA ANKARA İLE KONUŞMAYA HAZIR

Miçotakis, Atina'nın Ankara ile konuşmaya hazır olduğunu belirterek, "Bu çerçevede denizde gerginlik olmaması kaydıyla tek konumuz olan kıta sahanlığı ve deniz bölgelerinin belirlenmesini konuşmaya hazırız, çözüm bulamadığımız durumda ise Uluslararası Adalet Divan'ına gidelim, biz karara saygı göstereceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin gerginliğin giderilmesi yönünde belirli bir dönem içerisinde somut adımlar atması gerektiğini savunan Miçotakis, "Ancak Türkiye, AB zirvesinden sadece 10 gün önce Oruç Reis gemisini geri çekti" dedi.

RUM YÖNETİMİ ŞANTAJ YAPMIŞTI

Kıbrıs Rum yönetimi, AB'yi Türkiye'ye yaptırım uygulamaya zorlamak için Belarus'a yönelik yaptırımları 21 Eylül'de veto etmişti.

Türkiye, Doğu Akdeniz'deki kendi kara suları ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) verdiği ruhsat sahalarında uluslararası hukuktan doğan hakları çerçevesinde araştırma ve sondaj faaliyetleri yürütüyor.

Libya ile yaptığı Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşması Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de tescillenen Türkiye, deniz sahalarındaki doğal zenginliklerin kullanılmasında "adalet ve hakça paylaşım" ilkelerine vurgu yapıyor. 

Kendi deniz yetki alanlarındaki meşru faaliyetleri nedeniyle Türkiye'yi "provokasyonla" suçlayan Yunan-Rum ikilisi ise haksız ve gayrimeşru taleplerini dayatmak için AB'yi öne sürüyor.

https://www.hurriyet.com.tr/dunya/son-dakika-yunanistan-basbakanindan-skandal-turkiye-itirafi-41682555
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44315
  • 615
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #1403 : 10 Aralık 2020, 16:20:35 »
NATO'dan AB'ye flaş Türkiye çağrısı!

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, AB Liderler Zirvesinde Türkiye hakkında yapılacak görüşmelerle ilgili olumlu yaklaşım tavsiyesinde bulunarak, "Türkiye'nin NATO'nun ve Batı ailesinin parçası olduğu gerçeğini fark etmemiz lazım." dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Portekiz Başbakanı Antonio Costa ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, Doğu Akdeniz ve Türkiye konusunda "Yaptırımların AB'nin bir NATO ülkesiyle sorunlarını ele almada doğru bir yol olduğunu düşünüyor musunuz? Yaptırımlar AB ile NATO arasındaki iş birliğini daha karmaşık hale getirebilir mi?" sorusunu yanıtladı.

Doğu Akdeniz'deki durumu "zor" şeklinde tanımlayan ve müttefiklerin endişelerini dile getirdiklerini aktaran Stoltenberg, konunun geçen hafta NATO Dışişleri Bakanları toplantısında da konuşulduğunu hatırlattı.

Stoltenberg, NATO'nun müttefikler arasında farklılıklar olduğunda konuşmak için bir platform görevi gördüğünü yineleyerek şunları söyledi:

"Hepimizin, farklılıkları ele alırken olumlu yaklaşım ve yollara bakmamız gerekiyor. Bunun için NATO'da Türkiye ile Yunanistan arasında ayrıştırma usulleri mekanizmasını kurduk. Burada amaç, Doğu Akdeniz'de artan askeri mevcudiyet olduğundan iki müttefik arasındaki istenmeyen olaylar ve kazaları önlemek. Türkiye ile Yunanistan'ın bu mekanizmaya katılmasından ve bazı tatbikatları iptal etmelerinden memnuniyet duyuyorum. Bu mekanizmayı güçlendirmeye ve genişletmeye çalışıyorum. Çünkü iki müttefik arasındaki olaylar ve kazaları engellememiz lazım."

Stoltenberg, Türkiye ile Yunanistan arasında NATO'da yapılan teknik görüşmelerin, aynı zamanda iki ülke arasındaki esas meselelerin ele alınabileceği siyasi görüşmelerin de önünü açmasını umduğunu söyledi.

Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu vurgulayan Stoltenberg, Türkiye'nin Irak ve Suriye ile sınırı bulunduğunu, terör örgütü DEAŞ ile mücadelede önemli rol oynadığını belirtti.

Stoltenberg, Türkiye'nin en fazla mülteciye, Suriyeliye ev sahipliği yapan ve terör saldırılarından en çok etkilenen ülke olduğunu vurguladı.

Stoltenberg, "Farklılıklar ve anlaşmazlıklar var ve bunları ele almalıyız ama aynı zamanda Türkiye'nin NATO'nun ve Batı ailesinin parçası olduğu gerçeğini fark etmemiz lazım." diye konuştu.

https://www.hurriyet.com.tr/dunya/natodan-abye-flas-turkiye-cagrisi-41685168
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44315
  • 615
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #1404 : 11 Aralık 2020, 09:04:28 »
AB Liderler Zirvesi'nden Türkiye'ye yaptırım kararı çıkmadı

Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nde; Fransa, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Türkiye'ye yönelik ağır yaptırım alınması talebi onay görmedi. Paylaşılan sonuç bildirisinde Türkiye ile Yunanistan arasında istikşafi görüşmelerin yeniden başlayabilmesi için gerginliğin düşürülmesinde AB tarafının ısrarcı olduğu ifade edilirken, AB'nin Türkiye ile ilişkilerinin gelişmesinde stratejik çıkarı bulunduğu belirtildi.
Brüksel'de yapılan AB Liderler Zirvesi devam ederken sonuç bildirisinin Türkiye ile ilgili bölümü üzerinde saatler süren müzakerelerin ardından uzlaşıya varıldığı açıklandı ve bildirinin ilgili kısmı paylaşıldı.

Bildiride, Türkiye'nin tek taraflı adımlara ve provokasyonlara devam ettiği, AB'ye karşı söylemini yükselttiği iddia edilerek, Oruç Reis gemisinin Antalya Limanına dönmesinin not edildiği, Türkiye ile Yunanistan arasında istikşafi görüşmelerin yeniden başlayabilmesi için gerginliğin düşürülmesinde AB tarafının ısrarcı olduğu ifade edildi.

Bildiride, AB'nin Türkiye ile karşılıklı çıkara ve iş birliğine dayalı ilişki geliştirilmesinde stratejik çıkarı bulunduğu tekrarlanarak, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'nin AB ve üyeleriyle gerçek bir ortaklığı desteklemek, farklılıkları diyalog ve uluslararası hukuka uygun şekilde çözmek için hazır olduğunu göstermesi halinde pozitif Türkiye-AB gündemi hala masadadır. Bu tür bir gündem ekonomi ve ticaret alanlarını, halklar arasında teması, yüksek düzeyli diyaloğu ve göç konusunda devamlı işbirliğini kapsayabilecektir. AB Konseyi, AB ile Türkiye arasındaki iletişim kanallarının açık tutulmasının önemini vurgulamaktadır."

AB'nin Türkiye'deki Suriyelilere finansal yardım sağlamaya devam etmek için ve göç yönetimi konusunda hazır olacağı bildirildi.

Bildiride, 11 Kasım 2019'da Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki "yetkisiz olduğu ileri sürülen" arama faaliyetleri hakkında alınan kısıtlayıcı tedbir kararı temelinde, daha önce hazırlanan listeye ek yapılması için AB Konseyi'ne çağrı yapıldı.

Ayrıca AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile AB Komisyonu'nun, Mart 2021'de yapılacak zirveye kadar Türkiye-AB siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerin durumunun yanı sıra listeye ek yapılması kararının kapsamının genişletilmesini de içerecek şekilde nasıl yol alınacağına dair araçlar ve seçeneklerle ilgili rapor sunması istendi.

Bildiride aynı zamanda kapalı Maraş'ın bir kısmının açılması kınandı ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına saygı gösterilmesi gerektiği savunuldu.

AB'nin Kıbrıs sorununun BM çerçevesinde çözümüne yönelik müzakerelerin BM himayesinde yeniden hızla başlamasını desteklediği belirtilen bildiride, "aynısının Türkiye'den de beklendiği" ifade edildi.

AB Konseyi ayrıca AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den Doğu Akdeniz konulu çok taraflı konferans teklifini ileriye taşımasını istedi.

Bildiride son olarak, "AB, Türkiye ve Doğu Akdeniz'deki durumla ilgili konularda ABD ile koordinasyon içinde olmayı amaçlayacaktır." denildi.

https://www.hurriyet.com.tr/dunya/ab-liderler-zirvesinden-turkiyeye-yaptirim-karari-cikmadi-41685699
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı metin62

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 2341
  • 183
  • DefenceTurk.com
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #1405 : 11 Aralık 2020, 11:47:05 »
AB liderler zirvesinden yatirim karari cikmadi demek pek dogru bir yaklasim olmadigi kanisindayim. Medyamiz tarfindan lanse edilmekte olan basliklar ice donuk algi amaclidir " Yokmu ya AB ulkeleri bize karsin etkin onlem almaktan cekiniyorlar....."

Olayin geneline bakcak olursak elbette agirlikli olarak Yunanistan,GKRY,Fransa daha sonrasinda da Turkiyeye karsin pek olumlu bakis sergilemeyen Avusturya,Benelux ulkelerin gormek istedikleri daha agir yatirim bu zirveden cikmadi. Ancak bazi ek yatirimlar ve onlemler eskilerine eklendi. " Or Dogu Akdeniz konusundaki faaliyetlerimize karsin "

Oncelikle AB kendi binmis oldugu dali kesecek kadar akilsiz olmadigindan belirtmekte yarar vardir.
Yani bir baska degisle Turkiye ile kopruleri atacak kadar akilsiz degil. Diger onemli bir faktor AB icin Turkiye onemli bir pazar ,hele hele su PANDEMi doneminde daralan ekonomilerine Turkiyeye karsin uygulanacak bir takim ekononmik mueyidelerin dolayli yoldan kendilerini de etkileyeceginin farkindalar. Sirf bu gibi nedenlerden dolayi AB bu zirvede hasimlarimiz tarafindan talep edilmekte olan agir mueyide, yatirimlarin uzerine bir miktar un ekeleme yolunu tercih . Yani konuyu bir miktar ileri tarihe oteleyip ABD nin atacagi adimlari ve olasi sonuclarini izleyip gerekirse oyle adim etmayi tercih etti. 

" Bu durumda bizlerin oncelikle yapmamiz gereken, ulusal cikarlarimiz olan konularda yalpalamadan bir butun olarak dik durmak . Cozmemiz gereken diger acil konu ise  oncelikle  kendi vatandasimizin beklemekte oldugu bir takim demokratik adimlari atarak yururluge koymak olmali.Atacagimiz bu tur adimlar AB icerisindeki karist cephenin bir kisminin da bizlere daha notur gozle bakmasini saglayacaktir.

Çevrimdışı metin62

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 2341
  • 183
  • DefenceTurk.com
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #1406 : 19 Aralık 2020, 12:34:15 »
İngiltere’den Doğu Akdeniz’de “yasa dışı sondajlara yaptırım” mevzuatı.

İngiltere, yıl sonunda Brexit’in tamamlanmasıyla birlikte Doğu Akdeniz’de  “yasa dışı sondajlara yaptırım” mevzuatını yürürlüğe sokacak.

İngiltere hükümetinin, Doğu Akdeniz’de “yasa dışı sondaj faaliyetleri” için yaptırım uygulanmasına dair AB mevzuatı öngörüsünü idame ettiren, İngiltere’nin AB’den çıkışıyla (Brexit) ilgili geçiş döneminin yıl sonunda sona ermesiyle birlikte yürürlüğe girecek bir mevzuat benimsediği bildirildi.

Haravgi “İngiliz Yasasında da Yasadışı Sondajlara Yaptırımlar” başlıklı haberinde, ilgili mevzuatın “Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından onaylanmayan, kara suları, münhasır ekonomik bölgesi veya kıta sahanlığı içerisindeki her türlü hidrokarbon arama, sondaj veya üretim faaliyetini vazgeçirme” hedefini taşıdığını yazdı.

“Bitişik devletle MEB veya kıta sahanlığı sınırlandırılmadığı durumlarda, İngiliz hukuki yaptırım tehdidi, bir sınırlandırma anlaşmasını riske eden veya engelleyen eylemlere karşı olur” da denilen yeni yasaya eşlik etmekte olan izah notunda şu ifadelere yer veriliyor:

“2020 Doğu Akdeniz’de Yetkilendirilmemiş Sondaj Faaliyetleri (Yaptırımlar) (AB’den Çıkış)’ adını taşıyan yeni yasa İngiltere’nin, ihtilaf durumlarında uluslararası hukuka uyulmasından yana olma politikasına uygundur. Ayrıca, İngiltere dış politikasının sınırlandırma ve istikrar anlaşmalarını desteklemekle ilgili stratejik hedeflerinin başarılması unsurunu da teşkil eder. Birleşik Krallık, bölgedeki gerilimin düşürülmesi için Doğu Akdeniz’deki bütün ortaklarla ikili görüşmelerine ve AB de dahil olmak üzere uluslararası ortaklarıyla işbirliğine devam edecek.”

https://www.kibrispostasi.com/c42-INGILTERE/n360311-ingiltereden-dogu-akdenizde-yasa-disi-sondajlara-yaptirim-mevzuati



Çevrimdışı Tigerfish

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2228
  • 196
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #1407 : 19 Aralık 2020, 12:40:03 »
Sende mi Brütüs...

Çevrimdışı serkan1976

  • 2022 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 7757
  • 458
  • DefenceTurk.com
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #1408 : 19 Aralık 2020, 12:47:11 »
Bize müttefik lazım... Çok yalnız kalıyoruz... Herkese höttt diyerek olmaz bu iş... Müslüman ülkeler bile bize ters davranıyor ....

Herkese Höttt diyorsun bari ; donanmanı , hava kuvvetlerini güçlendir bari diyeceğim o da yok.... Pakistan'a Korvet yapma dersindesin...

Şu  İ sınıfını bile donatamadık yıllardır... Yahu hızlandırsana şu donanmayı güçlendirmeyi...

4 tane 50 senelik gemiyle 3 tarafı denizlerle çevrili ülkeyi , Hristiyan Haçlı Donanmasının kaderine bırakıyoruz...

Çevrimdışı Tigerfish

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2228
  • 196
Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi
« Yanıtla #1409 : 19 Aralık 2020, 13:16:37 »
Bize müttefik lazım... Çok yalnız kalıyoruz... Herkese höttt diyerek olmaz bu iş... Müslüman ülkeler bile bize ters davranıyor ....

Herkese Höttt diyorsun bari ; donanmanı , hava kuvvetlerini güçlendir bari diyeceğim o da yok.... Pakistan'a Korvet yapma dersindesin...

Şu  İ sınıfını bile donatamadık yıllardır... Yahu hızlandırsana şu donanmayı güçlendirmeyi...

4 tane 50 senelik gemiyle 3 tarafı denizlerle çevrili ülkeyi , Hristiyan Haçlı Donanmasının kaderine bırakıyoruz...




Bu sadece hött demek degil, pes dogrusu demek.



Hele su Kibris bücürüne bak. Boyu posu ne ki bizden daha cok Karasulara sahip.


Dogrusunu söylemem gerekiyorsa ben fazla telasli degilim.Elimizdekilerini Deniz Kuvvetlerimiz gayet etkilli kullaniyor.

Projeler sarkiyor dogru ama envanterde simdilik kayda deger bir acik görmüyorum. Agizi bi karis acik yunan gibi hazirci olsaydik endiselerinizi anlardim.