Gönderen Konu: Türkiye - ABD İlişkileri  (Okunma sayısı 217925 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44295
  • 612
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #560 : 28 Ağustos 2019, 00:05:24 »
ABD Temsilciler Meclisi, Trump'a yine çağrı yaptı



Rusya'dan Ankara'ya ikinci S-400 sevkiyatının gerçekleştiği günde ABD Temsilciler Meclisi'nden yine yaptırım çağrısı geldi.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sisteminin ikinci sevkiyatının başlaması haberi üzerine ABD Başkanı Donald Trump'a 'Türkiye'ye yaptırım uygulaması' çağrısında bulundu.
TRUMP'A YAPTIRIM ÇAĞRISI

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu'nun Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Başkan Trump, ABD yasasının da gerektirdiği gibi Türkiye’ye S-400 alımı sebebiyle yaptırım uygulamalısınız" denilirken, "Türkiye çıkarlarına en iyi şekilde ABD ile iş birliğiyle ulaşır, Kremlin'le değil" ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sisteminin ikinci sevkiyatı bugün başlamıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya'da bir araya gelmesinin ardından S-400 hava savunma sisteminin parçalarını taşıyan Rus nakliye uçağı Ankara'ya iniş yapmıştı.

https://www.ensonhaber.com/abd-kongresi-trumpa-yine-cagri-yapti.html
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Ankhises

  • Ziyaretçi
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #561 : 29 Ağustos 2019, 11:03:14 »
İran'a ait petrol tankeri Adrian Darya-1'in Türk deniz sularına girdiği ve yükünü Mersin limanına boşaltacagı iddia ediliyor. Geminin devrim muhafızlarına ait oldugu iddia edilmiş ve Amerika tarafından kara listeye alınmıştı. Ayrıca gemiye limanını açan ülkeleri Amerika yaptırımla tehdit etmişti.
« Son Düzenleme: 29 Ağustos 2019, 11:19:31 Gönderen: DonnieBrasco »

Ankhises

  • Ziyaretçi
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #562 : 29 Ağustos 2019, 15:11:55 »
İran'a ait petrol tankeri Adrian Darya-1'in Türk deniz sularına girdiği ve yükünü Mersin limanına boşaltacagı iddia ediliyor. Geminin devrim muhafızlarına ait oldugu iddia edilmiş ve Amerika tarafından kara listeye alınmıştı. Ayrıca gemiye limanını açan ülkeleri Amerika yaptırımla tehdit etmişti.
İran’a ait petrol tankeri Adrian Darya-1  yönünü Mersin Limanından çevirdi. Muhtemelen Türk makamlarından uyarıda bulunuldu.

Çevrimdışı Afşar1

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 450
  • 30
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #563 : 29 Ağustos 2019, 16:11:31 »
Hocam gemi el değiştirmişti, yüküyle birlikte isimsiz bir satın alma vardı en son.
o konudan bilginiz var mı ?

Ankhises

  • Ziyaretçi
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #564 : 29 Ağustos 2019, 16:25:14 »
Hocam gemi el değiştirmişti, yüküyle birlikte isimsiz bir satın alma vardı en son.
o konudan bilginiz var mı ?
Geminin el değiştirdiği hatta satın alanın bir Türk oldugu dahi iddia edildi ama Amerika tarafından kara listeye alınmış , yüklü ve yükünü boşaltacak limanı olmayan gemiyi alacak bir kerizin varlığına inanmıyorum. İran istediği kadar gemi şahsa satıldı , bizimle alakası yok desede pek inandırıcılıgı olmaz.

Ankhises

  • Ziyaretçi
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #565 : 31 Ağustos 2019, 00:15:15 »
Ruh gibi çöktü üstümüze lanet gemi ya yine kaptırdı geliyor. DİB Mevlüt Çavusoglu Lübnan sularına gidiyor demişti ama geminin istikameti İskenderun gözüküyor. Yok mu Devriye gemisi falan kovuyor mu batırıyor mu gemi başımıza bela oldu resmen

« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2019, 00:16:21 Gönderen: DonnieBrasco »

Çevrimdışı fırtına06

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 4987
  • 230
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #566 : 31 Ağustos 2019, 20:16:23 »
Milliyet Gazetesi yazarı Verda Özer'in Türk-Amerikan ilişkileri ile ilgili bir yazısı.

Patriot mu geliyor?

Erdoğan: Bizi F-35 programından çıkarmanız hoş bir karar değil. Lütfen bu kararı revize edin.

Trump: Peki şu an Patriot sistemi satın alabilir misiniz?

Erdoğan: Eğer teklifiniz taleplerimizi karşılarsa, ciddi şekilde Patriot’larla ilgileniyoruz.

Trump: Patriot alırsanız, F-35 uçakları tamamdır. Ama bunun için S-400’ü kutusundan çıkarmayın, yeter.

Bu diyalog iki gün önce bire bir Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başkan Trump arasındaki telefon görüşmesinde geçiyor. Hem de Erdoğan’ın kritik Moskova ziyaretinin hemen akabinde ve güvenli bölge görüşmelerinin kasvetli gölgesinde.

Bu da her şeyden önce şunu gösteriyor: Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alması üzerine kopan fırtına yavaş yavaş diniyor. İki liderin de gösterdiği çaba ve aralarındaki sıcak diyalog, Türkiye’nin Batılı ve Rus savunma kaynakları arasında kurmaya çalıştığı dengeyi rayına oturtmaya gebe.
Bu günlerde müzakere edilen güvenli bölge, İdlib, Patriot, S-400 gibi konular da Türkiye-ABD-Rusya arasında kurulan yeni dengenin ayakları sadece.

Güvenli bölgenin detayları

Resmin tamamını anlamak için, önce güvenli bölge (GB) başlığından başlayalım. Malum, GB ile ilgili olarak hem Türk basınında, hem yabancı medyada çokça yazılıp çizildi. Görüştüğüm Türk kaynağım, yapılan anlaşmanın tüm detaylarını benimle paylaşıyor.

İlk aşama olarak Tel Abyad-Resulayn arasında 125 km’lik bir mesafede kurulması kararlaştırılan GB’yi Ankara, Fırat’ın başladığı noktadan Irak sınırına kadar uzatmak istiyor. Ki bu, 440 km’lik bir mesafe. Derinliğini de 30 km’ye genişletme derdinde. Böylece PKK bağlantılı unsurlar, Türkiye sınırından epey uzaklaştırılmış olacak. Washington ise bu derinliğe ayak diriyor. Ama adım adım alan büyütülüyor.

Bununla birlikte, ABD en başta GB’de Türk askerinin bulunmasına ve uçaklarının uçmasına “zinhar” karşıydı. Oysaki şu an Türk İHA’ları gözlem uçuşu yapıyor. Tehdit görüldüğü takdirde Türk savaş uçaklarının girmesi de müzakere ediliyor. ABD’nin “1 Türk askerine karşılık 1 Amerikan askeri” formülünü ise Ankara reddetmiş. “Biz ihtiyaç olduğu kadar asker göndeririz” talebinin bu günlerde kabul görmesini bekliyor.

Buna mukabil, ABD Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) GB’ye girmesini şimdilik kabul etmezken, mültecilerin güvenlik sağlandığında bu bölgeye geri dönmelerini bizzat Trump Erdoğan’la görüşmesinde olumlu karşılamış.

Kaynağım, Urfa’daki Ortak Harekât Merkezi’nde bulunan iki ülke askerlerinin de 1-2 hafta içinde ortak devriyeye başlayacağını söylüyor.

Rus uçağı mı?

ABD ile müzakere paketine Rusya’yı da ekleyin. Dört gün önce Moskova’da Putin’le görüşüp, sonra da 3-4 saatini Rusya Havacılık Fuarı’nı gezmeye ayıran Erdoğan, her iki ülkeyle pazarlıkta elini güçlendirmeye çalışıyor. Moskova ziyaretiyle eş zamanlı olarak S-400 sisteminin 2. bataryasının Ankara’ya ulaşması da, bu gezinin Havacılık Fuarı’na denk getirilmesi de, pazarlık kozunu artıran hamleler.


Putin de elbette boş durmuyor. O da Rus 5. nesil savaş uçağı olan Su-57’yi bizzat Erdoğan’a fuarı gezdirirken ısmarladığı dondurma eşliğinde satmaya çalışırken... Türkiye’nin ABD’den F-35 yerine Rus Su-57 almasını sağlayarak, Washington’a gol atmaya çalışıyor.

Erdoğan ise Putin’in attığı Su-57 pasını almadı, topu sahada bıraktı. Dolayısıyla, ziyaret sonrasında Rus basınında çıkan “Teslimat konusunda Türkiye ile görüşme yapıldı” haberleri gerçeği yansıtmıyor.

Patriot alınır mı?

Kıssadan hisse; henüz hiçbir şey sonlanmış değil. Ankara ve Washington en baştaki “maksimalist” taleplerini şimdilik kenara koymuş, birbirine yaklaşmaya ve orta yolu bulmaya çalışıyor. Türkiye S-400’den de, GB’den de taviz vermeyerek “kararlılığını koruyan bir esneklik” gösteriyor.

Aynı esneme payı ABD tarafına da hakim. Hatırlarsanız, S-400’lerle ilgili olarak Washington ilk etapta “Türkiye-Rusya arasında anlaşma yapıldığı anda, CAATSA yaptırımları devreye girer” diyordu. Sonra bu tehdidi, “S-400 teslimatı olduğu anda yaptırım uygularız” seviyesine çekti. Şimdi ise “Kutudan çıkarmayın yeter” çizgisinde.

Gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere: Peki, bu durumda Patriot işi ne olacak? Kaynağım, şu anda iki tarafı da tatmin edecek bir çözüm bulunamadığı için “karşılıklı arayışın” devam ettiğini söylüyor. Bu da, S-400 teslimatının biteceği nisan ayına kadar müzakerelerin süreceğini, kapının Patriot’a açık olduğunu gösteriyor.

Bayezid-i Bestami ne demiş: “Aramakla bulunmaz ama bulanlar ancak arayanlardandır.” İki taraf da harıl harıl aradığına göre, belli ki en az faturayı çıkartmak üzere bulunacak bir çare.

www.milliyet.com.tr/amp/yazarlar/verda-ozer/patriot-mu-geliyor-6025308
« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2019, 20:17:17 Gönderen: fırtına06 »

Çevrimdışı UYVAR

  • YASAKLI
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2045
  • -111
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #567 : 31 Ağustos 2019, 20:45:09 »
Yine yeniden...

Abd'nin derdi Çin'e karsi bir koalisyon cephesi olusturabilmek. Bunun icin ab'nin guvenligi şart. O guvenlik nereden basliyor: Kürecik!

Tartisilan mesele, abd bizi kume düşürüp Rusya'ya paslamak istiyor. Biz ise çamura yatip "beni terkedemezsin" diyoruz.

Kurtleri, irani, hindistani hep anti-Çin cephe olarak elinde tutmak istiyor. Yani pyd ile dansi bizim canimizi yakmak ya da Kürdistan kurmak icin degil. Umurunda bile olmaz. Asil mesele olur da abd ortadogudan cekilirse Çin'in gelip yerlesemeyecegi bir ortam yaratmak.
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Çevrimdışı UYVAR

  • YASAKLI
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2045
  • -111
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #568 : 31 Ağustos 2019, 20:47:55 »
Bunu ayri yazmaliyim. Bence son gelismelerden sonra Putin -taraf degistirmese bile- abd'ye eskisi kadar guvenmeyecek.

Bilgiye dayali degil, sadece hissiyat.
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Çevrimdışı tumucin

  • DefenceTurk
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2291
  • 24
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #569 : 31 Ağustos 2019, 22:52:45 »
abd dogu akdeniz de bizim oldugumuz yerde olmazi gerekir

rumlarin yaninda  erdogan bu konuyuda acmasi geerekirdi trumpa

dogu akdenizde zararimiz 100 milyar dolar
« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2019, 22:53:42 Gönderen: tumucin »