Gönderen Konu: Türkiye - ABD İlişkileri  (Okunma sayısı 217885 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gökbörü

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 1464
  • 135
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #720 : 18 Temmuz 2020, 19:22:21 »
Abd'nin karşısında bir tavır yada adım atılmak isteniyorsa.

Rusya ile ilişkiler çok daha sıcak konuma getirebilir.

Örneğin takm türkiye azerbeycan kazakistan moğolistan askeri işbirliğini kapsıyor.

Sende bir tane daha takm kurabilirsin türk avrasya kuvvetleri merkezi şeklinde bunda ise rusyayı davet edip rusyayı kurucu ülke yapıp bir pakt oluşturabilirsin

Ülkeler ise şu şekil olabilir

Rusya
Türkiye
Kazakistan
Azerbeycan
Türkmenistan
Özbekistan
Kırgızistan
Moğolistan.
Bir anlamda da pakistan

Ruslara da liderlik vericen...

Bu işin diğer boyutu ise afganistan üzerinden ve birdaki uyuşturucu ticareti üzerinden batıyı vurarak dizginlemeye çalışıcan büyük ilaç şirketlerini etkiliyecen.abd yi rusya pakistan ve iran ile afganistanda  dizginlemeye çalışıcan bir nevi geçişi kapat bakalım bu ülkelerle birdaha nerden geçiş yapabiliyor .

Birdiğeri çin ile ilişkileri geliştirme ile buda pakistan iran veTürkiye ile birlikte tarihi baharat ve ipek yollarını geliştirmekten ve tekrar oluşturmaktan geçer.çin in pakistan ile sınırları var tarihi yolları burdan oluşturarak işe başlıyacan

Neden mi ?

Çin donanma kuruyor asya da abd ve müttefikleti olan japonya g.Kore ve avusturalya tarafından sıkıştırılcağını biliyor.bu yüzden kıyısından 2000 km ötesi için ad/a2 bölgeleri ile yapay adalar oluşturuyor.çin belki sarı denizde kendisini koruyacak güce ulaşacaktır.

Ama mallarının serbest dolaşımı için tarihi baharat ve ipek yollarına ihtiyacı var çünkü bir kriz esnasında çin bu faaliyelerini denizden sürdüremez ...

Abd de çin i dizginlemek istiyor sende o zaman bunun karşısında duracaksın ve baharat ile ipek yolu projesinin bir parçası olacaksın.

Abd için yapılcak en iyi iki adım

Çin ile baharat ipekyollarını geliştirmek

İkinci adım ise rusya ile birlikte avrasya stratejik kuvvetleri komutanlığını oluşturabilmek

bu iki gücü oluşturabilmen lazım


Abd nin caatsa yaptırımlarına ve dışlamalarına bu şekil karşılık verebilirsin


ABD ye guven olmaz ama, Cin ve Rusya'ya hic guven olmaz derim..

Iliskileri gelistirebiliriz ama yagmurdan kacarken doluya yakalanmayalim..

Hem Rusya hem Cin icin Bati paktinin icinde oldugumuz icin degerimiz var, koptugumuz ve onlara daha cok baglandigimiz anda bize cok farkli davranacaklarini ve agir sartlar dayatacaklarina samimi olarak inaniyorum. Stalin nasil bogazlari ve dogu anadoluyu istedi, hatirladiniz mi?

Bu pakt onerisini de tehlikeli buluyorum, sanki SSCByi tektar kurup icinide Turkiyeyi katiyoruz kendi elimizle..

ABD'de cikarina bakiyor, tarihi veya kulturel bir dusmanliginin olmadigi kanattindeyim..en azindan Cin ve Rusyanin ki kadar degil..Hadi Cin uzakta diyelim ama Rusya...onlar kadar basimiza bela olan baska bir ulke var mi tarihimizde?

Imparatorlugumuzun yikilisinda bas rollerden birini oynayan, milyonlarca soydasimiza soykirim uygulayan ve surgun eden bir memleketten konusuryorsunuz...

.
« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2020, 19:29:54 Gönderen: Gökbörü »
What is steel compared to the hand that wields it?

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44295
  • 612
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #721 : 18 Temmuz 2020, 19:59:43 »
Kimseye güven olmaz. Her zaman diyoruz ya, ülkeler arasında çıkarlar olur, dostluk olmaz diye. Okyanusun ötesindeki müttefikimizim bize atmadığı kazık kalmadı, aklınca bir de ceza vereceklermiş. Bunlar gibi müttefik düşman başına. Bunlara taviz verilmez. Elinizi verirseniz kolunuzu kaptırırsınız.

Bu coğrafya o kadar karışık ki; bir konuca çıkarlarımız ortak olanla başka konuda karşıkarşıya geliyoruz. Bu biraz da bizim dış siyasetteki düşüncesizliğimizden. Duygusal yönetim anlayışının net sonucu! Eğer mantıklı bir yaklaşım olsaydı mesela bugün Akdeniz'de karşımızda olan ülkelerin çoğu yanımızda olurdu. Suriye'de kaos belki de hiç olmazdı!

Dış siyasette duygusallığa yer vermeden, çıkarlarımız için kimlerle ortak hareket edilebilir, kimlerle taviz vermeden işbirliği yapılabilir, yeni ortaklıklar kurulabilir, enerji ve ticaret yolları, hammadde, ürün ve teknoloji transferi, yeni pazar seçenekleri vs araştırılmalı. Diplomatik yollar taviz vermeden sonuna kadar kullanılmalı. işbirliğinin diğer ortaklara neler kazandırabileceği net şekilde gösterilmeli. Yoksa öyle bunlar şucu, şunlar bucu diyerek paldır küldür her yere dalarsak işimiz zor. Önüne gelen birşeyler dayatır bize böyle. Amerikanı ayrı, Almanı ayrı, Fransızı ayrı uğraşır dururuz.
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı Tigerfish

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2179
  • 191
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #722 : 18 Temmuz 2020, 20:14:44 »
Daha halen S400 sebep görenlere sasiriyorum. Ben basta bu sistemlere ne kadar muhalif olsamda arkada yatan bas neden Israil. Israil kendi bölgesine yakin moderin havakuvvetleri istemiyor ve gerizekali Amerikan Kongresi Yahudi lobinin güdümünde oldugu apacik ortada. S- 400´leri sebep olarak görenlere gülerim .

Çevrimdışı fırtına06

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 4987
  • 230
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #723 : 18 Temmuz 2020, 21:03:12 »
Bunun S-400'lerle alakası olmadığını sağır sultan biliyor zaten. Asıl mesele S-400 değil, ABD güdümünden çıkıp artık her dediklerini yapmadığımız için kötü olduk biz. ABD'nin Ortadoğu'daki her planına çomak sokmaya başladık her yerde karşılarında bizi görmeye başladılar. Bu da onları delirtmeye yetiyor zaten.

Birde İsrail ile aramız bozulunca biliyorsunuz zaten İsrail - ABD simbiyotik bir ilişki içerisinde otomatikman bu ABD ilişkilerine de yansıyor. İsrail Ortadoğu'da kendisinden başka hiçbir ülkede F-35 savaş uçakları olmasını istemiyor S-400'lerde buna bahane oldu. S-400'ler olmasa yüzde yüz eminim ki başka bir bahane ile bu uçaklar bize verilmeyecekti.

Biz ABD'nin hiçbir zaman müttefiki veya stratejik ortağı olmadık. Her zaman birşekilde kullanıldık. Ne zaman kendimiz birşeyler yapmaya kalksak hemen aba altından sopa gösterildi bize, bu olaylara Eşref Bitlis'in uçağının esrarengiz bir biçimde düşmesi, Muavenet'in ABD uçak gemisi tarafından bence bilerek vurulması, hatta son yaşanan darbe girişimi bile örnek gösterilebilir...
« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2020, 21:06:58 Gönderen: fırtına06 »

Çevrimdışı serkan1976

  • 2022 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 7659
  • 454
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #724 : 19 Temmuz 2020, 00:08:27 »
Figüran , filmde her an jön'den dayak yiyebilir.

Osmanlı bir zamanlar jön'dü , çökerken figüran oldu.
Bu zamanın jön'ü de ABD , figuranı da biz.

Çevrimdışı UYVAR

  • YASAKLI
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2045
  • -111
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #725 : 19 Temmuz 2020, 00:45:46 »
Figüran , filmde her an jön'den dayak yiyebilir.

Osmanlı bir zamanlar jön'dü , çökerken figüran oldu.
Bu zamanın jön'ü de ABD , figuranı da biz.

😃😃

Yalnız şöyle balkan bozgunu gibi bir dayak gelse, bir toplumsal hafizalar tazelense iyi olmaz mi?

Hayir benim korktugum kendi dayak atmaz, hasimina dovdurtur, kendi kurtarici rolü oynar!
« Son Düzenleme: 19 Temmuz 2020, 00:46:41 Gönderen: UYVAR »
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Ankhises

  • Ziyaretçi
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #726 : 19 Temmuz 2020, 01:08:21 »
Figüran , filmde her an jön'den dayak yiyebilir.

Osmanlı bir zamanlar jön'dü , çökerken figüran oldu.
Bu zamanın jön'ü de ABD , figuranı da biz.

😃😃

Yalnız şöyle balkan bozgunu gibi bir dayak gelse, bir toplumsal hafizalar tazelense iyi olmaz mi?

Hayir benim korktugum kendi dayak atmaz, hasimina dovdurtur, kendi kurtarici rolü oynar!
mazlum olmayalimda...

Çevrimdışı fırtına06

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 4987
  • 230
  • DefenceTurk.com
ABD’li Temsilciler tarafından hazırlanan ve Türkiye’ye yönelik CAATSA yaptırımlarının onaylanmasını içeren yasa tasarısı, Temsilciler Meclisi tarafından onaylandı.



Geçtiğimiz günlerde ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Adam Kinzinger, Abigail Spanberger ve Michael McCaul, S-400 Hava Savunma Füze Sistemi alımı sebebiyle Türkiye’ye CAATSA (ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası) yaptırımlarının uygulanmasını içeren bir yasa tasarısı hazırlamışlardı. Edinilen bilgiye göre söz konusu yasa tasarısı, ABD Temsilciler Meclisi tarafından oy birliği ile onaylandı.

Yasa tasarısının yürürlüğe girmesi için ABD Senatosundan da geçip, ABD Başkanı Donald Trump tarafından onaylanması gerekiyor.

Kongre üyesi Kinzinger; söz konusu tasarı ile ilgili olarak, “NATO ittifakı, ABD ve müttefiklerimiz için kritik öneme sahip ancak onu güçlü bir ortaklık haline getirmek için NATO üyelerimizin ittifakımızın ilkelerini, görevlerini ve yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekiyor. Türkiye, bir NATO ülkesinin liderliğini yansıtmayan şüpheli kararlar almaya devam etti. Bir yıl önce bu hafta Türkiye, NATO üyelerinin Rusya ile yapılan bu silah anlaşması hakkındaki uyarılarını görmezden geldi ve Rus yapımı S-400 füze savunma sisteminin ilk partisini kabul etti. Eylemlerinin hoş görülmeyeceğini ve ciddi sonuçlarla karşılanacağını çok açık bir şekilde belirtmeliyiz. Mevzuatımız bunu yapıyor ve Türkiye’nin eylemlerini açıkça yaptırım gerektiren bir suç haline getiriyor.” ifadelerinde bulunmuştu.

Medyada CAATSA olarak bilinen “ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası”,  2017 yılında yürürlüğe girdi. Yasa kapsamında Rusya, İran ve Kuzey Kore’ye çeşitli yaptırımlar uygulandı. S-400 krizinin ardından Türkiye’nin de bu yasa gereği yaptırımlara maruz bırakılabileceği dile getiriliyor. ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, lobilerin de baskıları ile bu yönde yoğun çaba harcamaktalar.

https://www.savunmasanayist.com/turkiyeye-yonelik-caatsa-tasarisi-temsilciler-meclisinden-gecti/

Çevrimdışı serkan1976

  • 2022 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 7659
  • 454
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #728 : 22 Temmuz 2020, 22:59:28 »
Dik dur eğilme diyeceğim ama büyük bir R bekliyorum.

Tigerfish hocam yine bana kızacak ama " Ne oldu S-400'lerin aktive edilme işi?" 😎😎😎

Çevrimdışı metin62

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 2338
  • 182
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #729 : 22 Temmuz 2020, 23:27:09 »
Tamam simdi anlasildi niye ansizin ABD bize Libya konusunda gulucukler gonderirken bizler apar topar Libyada Ruslar ile iften puften maddeler uzerine anlasildigi aciklamasi yaptigimiz.  CAATSA nin yasallasmasi icin bir miktar daha yol kat edilmesi lazim or Senato onayi sonra Trump in sunulan yatirim listesinden 5 tanesini secimi gibi. "Ama bu yil bize CAATSA dokunur kesin cunku secim var ABD de ve Trump mecbur" Bizler de ABD ye bak Rusya ile anlasirsam Libyadan Ruslari atmaniz zorlasir mesaji veriyoruz"