Gönderen Konu: Türkiye - ABD İlişkileri  (Okunma sayısı 220913 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ankhises

  • Ziyaretçi
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #620 : 25 Ekim 2019, 00:32:30 »
Kürt oluşuma karşı işlenen savaş suçlarıymışmış. Eskisi gibi sorumlu müttefik olmalıymışız. Hem iftira at, hem emrivaki yap! Bu kafayla Türkiye ile ilişkileri belki rüyanızda düzeltirsiniz!  >:( >:(
Kürtlere devlet hediye etmenin zeminini hazırlıyor amerika. Malum dünyada çatıştır , böl , parçala taktiğiyle meşhurdur kendileri... Uluslararası topluma "mazlum kürtlerin asil savunucuları" gözükmek zorundalar. Amerika pkknın , ypgnin ne oldugunu inanın senden benden iyi biliyor. Suriyedeki kürtlere silah verirken bunun pkk yoluyla Türklere karşı kullanılacagınıda biliyordu. Benim kızdıgım nokta tamda burası... Yıllardır Amerikaya israile kızıyoruz pkkya silah veriyorsunuz diye... Bu adamların karakteri belli. 100 yıldır belli. Marshal yardımlarından tut bilmem falan filancaya kadar kızıyoruz. Artık devlet yetkililerinin Amerikaya oraya buraya seslenmesi , pkkya silah veriyorsunuz demesi benim zoruma gidiyor. Düşünün birisi yan komşunuza sizi öldürmesi için silah veriyor ve siz sadece pencereden izliyorsunuz.. Yıllardır bunu yapıyor ve siz evinizin penceresinden sadece izlemekle yetinip silah getirene serzenişten öteye gidemiyorsunuz... Ben silahı getiren kadar o pencereden izleyenede laf ederim. Biz devlet olarak izledik. Biz devlet olarak pkknın bu denli büyümesini izledik. Devlet olarak Irak'ın , Suriyenin bu hale gelmesini izledik. Elimizde dünyanın sayılı ordularından biri vardı ama sadece izledik. Bugün çıkıyor mete yarar gibi tuhaf oluşumlar oyun kuruyoruz diyor. Yahu oyun falan kurmuyoruz ülkenin bir tarafına 5 milyon suriyeliden dolayı ayı kaçtı onu çıkarmaya çalışıyoruz. Ne oyunu :))) Yanımızdaki ülkede eli silahlı 80.000 teröristlik ülke kuruluyor nasıl bir oyun bu :))  Hakan Fidanla Hulusi Akar Soçiye gittiği kadar memleketlerine gitmemiştir. Bu adamlar Soçiye neden gidiyolar acaba PubG oynamaya mı sanıyorsunuz. Yanımızdaki kıytırık Suriyede şunu yapcaz diye izin almaya gidiyoruz. Şuna katılırım. Güvenli bölge sayesinde pkknın hayalleri yıkıldı mı ? yıkıldı. Kaç defadır söylemekten dilimin tüyü bitti lakin tekrar söylicem. Evet güvenli bölge pkkya karşı kazanılmış bir başarıdır lakin o kadar hatalar yapıldıki biraz aklıselim davransak bunlara gerek bile kalmayacaktı.
« Son Düzenleme: 25 Ekim 2019, 00:35:49 Gönderen: DonnieBrasco »

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44314
  • 615
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #621 : 25 Ekim 2019, 08:38:09 »
Aslında silahlar verilirken izlediklerinde bambaşka bir alemlerdeydiler. Devleti sarmış bir gizli yapı ile mücadele içindeydiler. Öncesinde de o yapı ile beraber yürüdük biz bu yollarda şarkısı söylerken pembe rüyalar alemindeydiler. Hatta bugün karşı durduklarımızın, karşı durdukları projelerine eşbaşkanlık yapacak kadar rüyalar alemine dalmışlardı.

Ama sonra rüya sona erdi, gerçeklerle yüzleştiler! O rüyalar aleminden çıkabilmeleri için birilerinin uyandırmaya çalışması fayda etmedi. Bir kaç ayı gerekiyormuş!
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44314
  • 615
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #622 : 30 Ekim 2019, 08:31:24 »
ABD'den 2 skandal karar! Türkiye'den çok sert tepki

ABD Temsilciler Meclisi'nin Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonuna ilişkin Türkiye'ye bazı yaptırımlar getirilmesini öngören yasa tasarısını oy çokluğu ile kabul etmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "ABD Temsilciler Meclisi’nce bugün kabul edilen kararı reddediyoruz." denildi ve "Barış Pınarı Harekatımız gerekçe gösterilerek ülkemize yaptırım uygulanmasını öngören bir yasa tasarısının ABD Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmesini şiddetle kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Barış Pınarı Harekatı’yla büyük oyunu bozduk. Projeleri hüsrana uğrayanlar raflardaki köhne tasarılara sarıldılar. Bizden bu yolla intikam alacaklarını sananlar yanılıyorlar. Tarihi siyasete alet edenlerin bu utanç verici kararı; Hükümetimizin ve Halkımızın gözünde yok hükmündedir!" dedi.

1915 Ermeni olaylarının soykırım olarak tanınmasını öngören karar tasarısı ile Türkiye’ye Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdiği Barış Pınarı harekâtı nedeniyle yaptırımlar öngören yasa tasarısı ABD Temsilciler Meclisi’nde kabul edildi.

405 EVET, 11 HAYIR

“Ermeni soykırımını anmanın ABD politikası olduğu, soykırımı inkâr çabalarının reddedildiği ve bu konuda eğitimin desteklendiği” ifade edilen tavsiye niteliğindeki karar tasarısının bağlayıcılığı bulunmuyor. Söz konusu karar 405 ‘evet’e karşı 11 ‘hayır’ oyu ile geçti.

Benzer tasarı 2010’da da gündeme gelmiş, Türkiye’nin tepkisi üzerine dönemin başkanı Barack Obama’nın devreye girmesiyle Temsilciler Meclisi’nde oylanmamıştı. Türkiye’ye yaptırım öngören yasa tasarısı ise 400 ‘evet’e karşı 16 ‘hayır’ ile kabul edildi.

Tasarı sonraki aşamada Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato’da ele alınacak. Burada da kabul edilmesi halinde son onay için ABD Başkanı Donald Trump’ın önüne gidecek. Trump’ın veto yetkisi bulunuyor.



Pakette Suriye operasyonuyla ilgili Türk yetkililere vize verilmemesi ve varsa ABD’deki varlıklarının dondurulması gibi yaptırımlar yer alıyor. Ayrıca Türk savunma sanayi ve Halkbank da hedef alınıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ermeni tasarısının kabulünün ardından “utanç verici bir karar” diyerek ABD’li vekillere tepki gösterdi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "ABD Temsilciler Meclisi'nce bugün kabul edilen 'Ermeni Soykırımı konusunda ABD'nin Tutumunu Teyit' başlıklı, Temsilciler Meclisi'nin hissiyatını yansıtan H.Res.296 sayılı kararı reddediyoruz. İç politika saikleriyle alınmış olan bu kararın tarihi ve hukuki dayanağı bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Barış Pınarı Harekatı'nı engelleyemeyerek hüsrana uğrayanların, Türkiye'den bu yolla intikam almaya çalışmalarının yanılgı olduğu belirtilen açıklamada, "Bu kararın Türk Hükümeti ve halkı nezdinde hiçbir geçerliliği ve hükmü bulunmamaktadır." değerlendirmesi yapıldı.
Açıklamada, kararın yasal bağlayıcılığının bulunmadığına vurgu yapılarak, "ABD'deki Ermeni lobisi ve Türkiye aleyhtarı çevreleri memnun etmeye yönelik siyasi bir adım olmanın ötesinde bir anlam da taşımamaktadır. Tarihin meclislerin siyasi hissiyatına göre şekillendirilmeye çalışılmasından daha vahim bir yanılgı olamaz." denildi.

Kararın, 1948 tarihli Soykırımın Önlenmesi Sözleşmesi hükümleriyle bağdaşmayacak şekilde soykırım isnadında bulunması hasebiyle ABD hukukuna ve uluslararası hukuka da aykırı olduğu belirtilen açıklamada, "Uluslararası hukukta 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlayan bir karar bulunmamaktadır. Aksine, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bu konunun meşru bir tartışma konusu olduğunu hükme bağlamıştır. Söz konusu dönemde vuku bulan gelişmeler siyasetin değil tarih biliminin alanıdır." ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin "Ortak Tarih Komisyonu" kurulması yönünde 2005 yılında yapmış olduğu önerinin Ermenistan tarafından reddedildiği hatırlatılan açıklamada, şunlara işaret edildi:

"Uluslararası ve bölgesel güvenlik bakımından fevkalade hassas bir dönemde alınan, Türkiye ve ABD ilişkilerini zora sokmaya yönelik bu kararın ABD'nin ulusal çıkarlarına verdiği ve vereceği zararların takdiri Amerikalı siyasetçi ve yöneticiler ile ABD halkınındır. Öte yandan, ABD Yönetimi'nin 1915 olayları konusundaki tutumunda bir değişiklik olmaması da not edilmiştir. Şüphesiz bu karar ABD Temsilciler Meclisi'nin saygınlığına gölge düşürdüğü gibi, Türkiye kamuoyundaki ABD algısına da olumsuz yansıyacaktır. Türkiye ve ABD arasındaki müttefiklik bağının ve dostane ilişkilerin devamına destek veren Amerikalı dostlarımızın bu vahim hatayı sorgulayacaklarına ve sorumlularının ABD halkının vicdanında yargılanacağına inanıyoruz."

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter'dan yaptığı açıklamada "Daha fazla Barış Pınarı Harekatı’yla büyük oyunu bozduk. Projeleri hüsrana uğrayanlar raflardaki köhne tasarılara sarıldılar. Bizden bu yolla intikam alacaklarını sananlar yanılıyorlar.Tarihi siyasete alet edenlerin bu utanç verici kararı; Hükümetimizin ve Halkımızın gözünde yok hükmündedir!" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN ABD'YE TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Amerikan Temsilciler Meclisi'nin Ermeni tasarısı, tarihin siyasete alet edilmesinin utanç verici örneklerinden biridir." ifadelerini kullandı.

Sözcü Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ABD Temsilciler Meclisi'nin sözde "Ermeni soykırımı" tasarısını kabul etmesine tepki göstererek, şunları kaydetti:

"Amerikan Temsilciler Meclisi'nin Ermeni tasarısı, tarihin siyasete alet edilmesinin utanç verici örneklerinden biridir. Türkiye'ye soykırım suçlamasında bulunanlar önce kendi tarihlerine ve destekledikleri ASALA ve PKK terör örgütlerinin kanlı geçmişine baksınlar."

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-abdden-2-skandal-karar-turkiyeden-cok-sert-tepki-41362314
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı metin62

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 2340
  • 182
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #623 : 30 Ekim 2019, 11:38:20 »
Sn Bakanimizin  mesaji sert olsa ne olur kendisinin demeci ancak icimizde yanki bulur simdiye kadar hep bu boyle oldu. Hatta defalarca elcimizi geri cektik bir sure sonra da geri gonderdik ama simdiye kadar hic karsi tarfin almis oldugu bir karari  yapmis oldugumuz hamlelerden dolayi geri aldigini duydunuzmu?  demek ki stratejimiz yanlis once dogru tani koyalim. Elbette protesto etmemiz gerekir ancak yillardir hep ayni konulari tartisiyoruz biz Ermeni diyasporasina karsin ne yapiyoruz ve gercekten ne kadar basariliyiz . Bence yeterince konuya odaklanmadigimiz gibi pek bir sey de yapmiyoruz yapilanlar genelde ice donuk ve kucuk olcekli halbuki karsi taraf tam organize genis butce ve destek kitlesine sahip. Bu konu sadece devlet organlari ile cozulemez lobicilikten tutun da akademistyenlerin surekli dista bu konuyu islemeleri gerek bunun icin sise butce ve organizasyon gerekir . Bizler deve kusu gibi kafamizi kuma o kadar gommusuz ki dunyadan haberimiz yok sadece kendi dunyamizda yasamaktayiz  bu konunun ABD secim yilinda Trump koseye sikisik ikien ve muhalifler her oyu hesaplarken zengin Ermeni lobisinin bosta oturacagini beklemek sadece becereksizligin eseridir. Defalarca Ermeni konusu yahudi lobisinin yardimlari ile etkisizlestirildi e malum onlardan da artik birsey bekleyemeyiz cunku kavgaliyiz. Bazilarimiz Azeri lobisi diyecek evet bir nebze yardimlari mevcut ama etkin degiller etkin olsalar karabag ile ilgili tezleri savusturabilirlerdi.  Su anda kendi ulkemiz disinda siyasi ve diplomatik olarak asiri yalnizlik yasamaktayiz siyasi ve diplomatik kadrolarimiz yetersiz konuya gercekten hakim akademistlerimizin  sayisi hem az  hem de unuversitelerimizin bu konu icin ayirabilecegi/yararlanabilecegi  mali destek yetersiz . Hali ile bizler bu kor dongu devam ettigi surece bizler malesef hep basarisiz olacagiz .

Çevrimdışı tumucin

  • DefenceTurk
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2304
  • 24
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #624 : 30 Ekim 2019, 14:08:13 »
Büyükelcimiz ne isi var abd yurta gelmelidir

Çevrimdışı metin62

  • 2020 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 2340
  • 182
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #625 : 30 Ekim 2019, 14:27:12 »
Büyükelcimiz ne isi var abd yurta gelmelidir

Sn Tumucin nin gorusune katilmamaktayim. 

ABD ile iliskilerimiz uzunca bir sureden beri limoni olabilir ancak ,Buyukelcinin geri cekilmesi gecici bir sure icin veya tamami ile kanimca protestodan baska bir sye hizmet etmez. Bilakis  ben diplomatik sikinti yasamakta oldugumuz ulkelere diplomasi tecrubesi yuksek ,diyalogu cok iyi olan o ulkenin tercihen lisanini bilen diplomatlarin gorevlendirilmesi gerekliligini dusunmekteyim. Diplomatlar ve buyukelciler  gorevleri de soyle ozetlenebilir.Ayrietten iliskilerimiz limoni olsada ABD ile ilskilerimiz cok yonlu oldugundan dolayi mutlak surette  yuksek duzeyde temsilliyet gerekliligine inanmaktayim

Devletler, diplomatik ilişkide bulundukları her ülkeye mukim bir büyükelçi göndermeyebilirler. ... Büyükelçinin temsil işlevi dışındaki başlıca görevi, ülkesi ile nezdinde görevli bulunduğu ülke(ler) arasında siyasi, askeri, ekonomik, toplumsal, kültürel vd ilişkileri geliştirmeye çalıșmaktır.

Burada tavir almasi gereken Sn CB dir ki o tavir da  sadece ice donuk yanit  olmayip ABD yapmayi planladigi ziyareti iptal etmesidir. " unutmayalim Trump ABD de bir oncesi planlanan gorusmeyi iptal etmisti gerektiginde, bizler tarafindan da iptal edilebilir"
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2019, 14:57:56 Gönderen: metin62 »

Ankhises

  • Ziyaretçi
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #626 : 30 Ekim 2019, 15:06:18 »
Ya bu tür atraksiyonlara ne gerek var. Dünyada diplomasi diye birşey vardır ve bunu AKILLI insanlar kullanır. Amerikan senatosu bir karar mı aldı. Aynı eşdeğerde bir yasayı meclise sokarsın. Amerika Japonyada soykırım işledi  , Vietnamda soykırım işledi der çıkarsın. Yok şunu yaparız yok bunu yaparız asarız keserizlerden bıktım. Bu kafayla devlet yönetilmez. Mesela size karşı alınan bir karar mı var. O karara hemen cevap vermeyeceksiniz. Verdiğiniz an , ülkece zıpladıgınız an o karar önem kazanmış olur. Amerika ermeni soykırımını kabul etse ne etmese ne abi Türkler tepki gösterince değer kazanıyor.Almanyada da böyle birşey olmuştu ne oldu ? Almanların eline ne geçti ? Hiçbirşey. Aynısı amerika içinde geçerli. Bizim devlet yetkililerimiz hemen fırlayıp açıklama yapma yarışına giriyor. Ya bir susun. Bu konuyu önemsediğinizi herkese ilan ederseniz tabiki kullanırlar. Birde çıkıp "Türklerin tarihinde soykırım yoktur" diyoruz. Ya adamlar senin soyundaki soykırımla ilgilenmiyor. Adamlar eline geçen kozu kullanıyor. O kozu verme onlara işte... Eyyy diye bagırarak senatodan kararın geçmesini engelleyeceğini sanan insanlar var bu ülkede... Eyy diye bagırmak yerine ermeni tasarısıyla ilgili hiç ağzımızı açmasak , ilgilenmiyormuş gibi davransak Amerikanın böyle bir kozu hiç olmayacaktı.
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2019, 15:08:33 Gönderen: DonnieBrasco »

Çevrimdışı tumucin

  • DefenceTurk
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2304
  • 24
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #627 : 30 Ekim 2019, 15:17:49 »
Erdoğan grup toplantısının ardından gazetecilere yaptığı değerlendirmede ise 13 Kasım'da yapılması planlanan ABD ziyaretiyle ilgili olarak “Henüz kararımı vermedim dedi

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-cumhurbaskani-erdogandan-onemli-aciklamalar-41362798

Çevrimdışı fırtına06

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 5022
  • 231
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #628 : 30 Ekim 2019, 15:37:11 »
Japonlara, Vietnamlılara gerek yok. Kızılderili soykırımını geçir meclisinden ki tarihin en acı soykırımlarından biridir, bak nasıl kudurmaya başlıyor ABD.

Çevrimdışı Yasar

  • 2021 Yılın Üyesi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 3658
  • 360
  • DefenceTurk.com
Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri
« Yanıtla #629 : 30 Ekim 2019, 16:18:44 »
DonnieBrasco ve Fırtına
+1 ikinize de
Ağzınıza sağlık.