Gönderen Konu: MİLGEM PROJESİ  (Okunma sayısı 355907 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı enes38

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 1421
  • 1
MİLGEM PROJESİ
« Yanıtla #230 : 10 Eylül 2012, 10:55:20 »
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var  , internet üzerinde  araştırmama rağmen stamp hakkındaki merak ettiğim  bazı  soruların cevabını bulamadım  , yardımcı olan olursa sevinirim
1. sorum  milgemdeki stamp yada stop her neyse   kalibresi nedir  , bazı kaynaklarda 12.7 mm bazılarında 20 mm olarak okudum .
2. sorum  bu silah  sadece manuel olarakmı yönlendiriliyor  yani radara entegresi  oluyormu eğer oluyorsa  gemiye yaklaşan yüksek hızdaki füze yada uçak  gibi tehditlere karşı  isabetli atış  kabiliyetine sahipmi? kısacası ciws gibi öz savunma amaçlı kullanılabilyormu  yoksa  sadece makineli tüfek görevimi görüyor.  ???

Çevrimdışı Nutuk

  • Özel Üye
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 941
  • 4
MİLGEM PROJESİ
« Yanıtla #231 : 10 Eylül 2012, 11:55:47 »
1. 12.7mm
2. Evet uzaktan kumandali, kamera araciligi ile operator tarafindan manuel olarak kullaniliyor. Radar ile entegre degil ve CIWS olarak kullanilmiyor ancak 1800m menzili ile alcaktan ucan helikopter, IHA'lara karsi kullanilabilir. Birinci vazifesi su ustu araclara karsi (bot, mayin)

Çevrimdışı Tuco

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 1482
  • 21
MİLGEM PROJESİ
« Yanıtla #232 : 01 Aralık 2012, 11:38:39 »
Kaynak: http://www.denizhaber.com.tr/dkk-sgk/45633/ikinci-gemi-2013te-teslim-edilecek-denizhaber-deniz-haber-recep-canpolat.html


İkinci gemi 2013 yılında teslim edilecek
Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Güldoğan, MİLGEM projesi kapsamında ilk gemiyi geçen yıl teslim ettiklerini, ikinci geminin testlerinin ise devam ettiğini söyledi.
30 Kasım 2012 / 15:01


Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan, savunma sanayi alanında kara, deniz ve hava araç ile sistemlerinde bu yıl başlayan teslimat sürecinin 2013 yılında bütün sektörleri kapsayarak devam edeceğini bildirdi.

Güldoğan, ATAK helikopteri projesinde de resmi kabul sürecinin devam ettiğini, bu yıl yetiştirebilirlerse ilk helikopteri teslim etmeyi planladıklarını ancak resmi teslimatların önümüzdeki yıldan itibaren başlayacağını söyledi.

Güldoğan, kara, deniz ve hava araç ile sistemlerinde gündemde olan bir çok projenin 2004 yılından bu yana, yatırımların ise 2002 yılından bu yana devam ettiğini ifade etti.

Söz konusu projelerin test ve kalifikasyon aşamalarının ise son 1-2 yıldır yoğun bir şekilde sürdüğüne işaret eden Güldoğan, hava sistemleri hakkında şu bilgileri verdi:

"Bu sene hava araçları noktasında ANKA'da (insansız hava aracı) 1,5 yıldır uçuş testleri devam ediyor. Bu yıl itibariyle resmi kabul süreci başlatıldı. Kabul uçuşları devam ediyor hatta geçen ay itibariyle bir kaza yaşandı malum, ki onun da teknik nedenleri tespit edildi ve önlemleri şu anda alınmış durumda. ATAK helikopteri projesinde de resmi kabul süreci şu anda devam ediyor. Bu sene yetiştirebilirsek ilk helikopteri teslim etmeyi planlıyoruz ancak önümüzdeki yıldan itibaren resmi teslimatlar başlayacak. Önümüzdeki yıl Hürkuş uçağımızın da ilk uçuşunu yapmayı planlıyoruz. Böylece 3-5 yıl önce projelendirilen sistemlerde teslimatlar başlamış olacak."

-"İkinci gemi 2013'te teslim edilecek"-

Deniz sistemlerine ilişkin bilgi veren Güldoğan, MİLGEM projesi kapsamında ilk gemiyi geçen yıl teslim ettiklerini, ikinci geminin testlerinin ise devam ettiğini bildirdi.

İkinci geminin de 2013'te teslim edileceğini anlatan Güldoğan, "Kalan 6 geminin seri üretimi için de yine sivil tersanelerimizde yapılması noktasında, şu anda ihale aşaması devam ediyor. İki tersanemiz orada yarışıyorlar. Yeni tip karakol botunun teslimat süreçleri devam ediyor. Sahil güvenlik arama kurtarma botunun ilk teslimatı için de artık son aşamaya geldik. Bu yıl bitmeden ilk gemiyi inşallah teslim etmiş olacağız" diye konuştu.

-"Altay'ın teslimatı için 2-3 yıl daha beklenecek"-

Sedat Güldoğan, kara sistem ve araçlarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin ilk milli ana muharebe tankı Altay'ın hangardan çıkış töreninin yapıldığını ancak bunun teslimatı için, kalifikasyon süreçlerinin devam etmesinden kaynaklı 2-3 yıl daha beklenebileceğini söyledi.

Güldoğan, şöyle devam etti:

"Bunların dışında seyyar yüzücü hücum köprüsü olsun, amfibi araç olsun, diğer araçlarda... Kirpi'lerin (mayına dayanıklı zırhlı araç) teslimatlarına bir ara verilmişti, o da tekrar başlıyor. Bu projelerde de teslimatlar devam ediyor. Bu anlamda biz, 2012 yılında başlayan bu teslimat sürecinin 2013 yılında bütün sektörleri kapsayarak, kara, hava, deniz, bunların hepsinin 2013 yılında devam edeceğini görüyoruz."

-"Kirpi'lerle ilgili sorun aşıldı"-

BMC'nin, mayına dayanıklı aracı Kirpi'nin teslimatlarıyla ilgili yaşanan sorunun kendi projeleriyle ilgili olmadığını belirten Güldoğan, "Firmalar tabii ki ara ara finansal sıkıntılar yaşıyorlar. Ortada firmanın yaşadığı teknik bir kredi konusu vardı. Son aldığımız bilgilere göre bu da çözüldü. Zaten teslimatlarda yarıyı geçmiştik. Şu andan itibaren, diğer araçlarda üretim hattı dolu. Yakın bir tarihte, kalan araçların teslimleri hızla yapılacak. Orada da şu anda sorun aşıldı diyebiliriz" şeklinde konuştu.

Çevrimdışı Tuco

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 1482
  • 21
MİLGEM PROJESİ
« Yanıtla #233 : 18 Aralık 2012, 10:23:18 »
MİLGEM projesi özel sektöre devredilecek
Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, "İlk gemimizi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim ettik. İkincisi şu an inşa ediliyor. MİLGEM Projesi'ni tamamen özel sektöre devretmek üzere bir çalışma içindeyiz" dedi.
1
8 Aralık 2012 / 00:13


Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, F-16 filosunun yerini alabilecek savaş uçağı yapmayı planladıklarını belirtti.

Bayar, yaptığı açıklamada, yeni projeler için ilk adımı atacaklarını kaydederek, Yüksek İrtifa Hava Savunma ihalesinin önemli bir proje olduğunu bildirdi.

Denizcilik alanında da çalıştıklarını hatırlatan Bayar, ''Milli Gemi Projesi (MİLGEM) ile ürettiğimiz ilk gemimizi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim ettik. İkinci gemimiz de şu an inşa ediliyor. Kalan gemilerimiz için bir ihalemiz söz konusu. MİLGEM Projesi'ni tamamen özel sektöre devretmek üzere bir çalışma içindeyiz, 6 gemi daha inşa edilecek'' diye konuştu.

Bayar, MİLGEM Projesi'nde seri üretime başlanacağını, uluslararası pazarlara girecek ciddi bir ürün ortaya koyacaklarını ifade ederek, milli helikopter gemisi gibi bir amfibi gemi projesi hazırladıklarına dikkati çekti.

Bayar, şöyle devam etti: ''Bu projede de yerli tersanelerimiz yarışıyor. Projenin ana görevi bir deniz üssü oluşturmaktır. İçinde çıkarma gemileri olan, helikopter ve zırhlı araçlar barındırabilen deniz üssü oluşturacağız. Üzerinde bir pist olacak ve dikine iniş yapabilen uçaklar için kullanılabilir. Şu aşamada görev tanımımız daha çok helikopter gemisi olma niteliğinde. Bu sayede deniz kuvvetlerimize önemli bir yetenek kazandıracağız.''

-Yerli savaş uçağı tasarımı başlıyor-

Havacılık alanında da önemli projeler hazırladıklarını vurgulayan Bayar, Türkiye'nin yeni milli ürünlere sahip olacağını bildirdi.

''Atak Milli Helikopteri'nin seri üretimi başladı'' diyen Bayar, ''Bunun teslimatlarını yapmayı planlıyoruz. ANKA projemizin seri imalatına başlamayı planlıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Bayar, projelerle TSK'nın daha güçlü hale geleceğine dikkati çekerek, ''Yine insansız hava araçlarında 'Taktik' dediğimiz küçük insansız hava araçları var. Bu projede de uçuş denemelerine başlayacağız. Göktürk 2 de Çin'e fırlatılmak üzere gönderildi. Önümüzdeki yıl da Göktürk 1 projemizin uydusunda montaja başlayacağız. Önümüzdeki yıldan itibaren Hürkuş'un test uçuşlarına başlıyoruz ve milli uçağımızı göklerde göreceğiz artık'' şeklinde konuştu.

Yerli savaş uçağı konusunda da tasarım çalışmalarına başladıklarına işaret eden Bayar, şunları ifade etti:

''Bu çalışmayı önümüzdeki yılın sonunda tamamlayacağız. 2013 sonunda Türkiye'nin gelecekte ihtiyaç duyduğu savaş uçağını tanımlamış olacağız. Bu, müşterek bir çalışma. Türk Hava Kuvvetleri (THK), bütün havacılık ve uçak sanayi ekip şeklinde çalışıyor. Geleceğin uçağına ilişkin çalışmamız sürüyor. Çalışmanın sonunda onay alırsak artık Türkiye'nin bir savaş uçağı geliştirme programı başlayacak.

Buradaki hedefimiz 2023'te ilk uçuşlara başlamak. Akabinde de bunun gelişmesini tamamlayıp seri üretime başlamaktır. F-16 filomuzun yerini alabilecek bir savaş uçağı yapmayı planlıyoruz.''

-''Milli füze Cirit büyük talep görüyor''-

Türkiye'nin savunma alanında önemli ürünler ürettiğini dile getiren Bayar, milli ürünlerin yurt dışında da talep gördüğünü söyledi.

''Milli füzemiz olan Cirit, yurt dışından önemli talep görüyor'' diyen Bayar, ''Bu pazarda çok ciddi yer tutacağını düşünüyorum. Değişik platformlardan kullanılabilecek bir füze bu, insansız hava araçları, gemi ve karadan da fırlatılabilecek bir füze. Şu anda ağırlıklı olarak Körfez ülkeleri olmak üzere satış görüşmelerimiz var'' diye belirtti.

Bayar, Cirit'in uluslararası pazarda önemli bir yer alacağını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

''Cirit'ten çok ümitliyiz. Hakikaten Türkiye'nin özgün teknolojisiyle geliştirdiği lazer güdümlü önemli bir silah sistemi. Önümüzdeki yıl bu sistemin hem Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) hem de uluslararası pazarda önemli bir konuma ulaşacağını hep birlikte göreceğiz. 2013'te Türkiye özellikle havacılık alanında seri üretime başlayacak.

Kara alanında seri üretime başladık zaten ama havacılıkta da bu yıl seri üretime başlayacağız. Bugün artık Türkiye'nin kara araçlarında marka araçları var, denizde de var.''

Kaynak: http://www.denizhaber.com.tr/dkk-sgk/45960/milgem-projesi-ozel-sektore-devredilecek-denizhaber-recep-canpolat.html

Çevrimdışı enes38

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 1421
  • 1
MİLGEM PROJESİ
« Yanıtla #234 : 18 Aralık 2012, 10:46:49 »
Bayar, şöyle devam etti: ''Bu projede de yerli tersanelerimiz yarışıyor. Projenin ana görevi bir deniz üssü oluşturmaktır. İçinde çıkarma gemileri olan, helikopter ve zırhlı araçlar barındırabilen deniz üssü oluşturacağız. Üzerinde bir pist olacak ve dikine iniş yapabilen uçaklar için kullanılabilir. Şu aşamada görev tanımımız daha çok helikopter gemisi olma niteliğinde. Bu sayede deniz kuvvetlerimize önemli bir yetenek kazandıracağız.''
Kaynak: http://www.denizhaber.com.tr/dkk-sgk/45960/milgem-projesi-ozel-sektore-devredilecek-denizhaber-recep-canpolat.html
Bu  akıllardaki  cevap bulamayan soruya  cevap olacak nitelikte bir açıklama olmuş  ,  en az  200 metrelik  ve  25000 tonluk  bir  gemi  olması  gerekecek  ,  lpd  sınıfından  daha farklı  daha çok  helikopter  gemilerine  benzer bir  gemi inşaa  edecekler  ,  bu gemiye  büyük olasılıkla  dikey iniş  kısa kalkış kabiliyetinde  olan  f-35b  uçaklarından alacaklar  , iyimser bir tarih verirsek  2020 leri bulur  ,  milgem üretimi için yapılan ihaledede  bizim düşündüğümüz gibi  2 tersane  eş zamanlı üretim değil  tek tersane  üretimi  düşünülüyor  ,  açıklamaya bakılırsa  düşündüğümüz  gibi olmayacak  tek tersaneyle  yola  devam edecekler  buda  3 yılda 1 gemi  inşası  anlamına gelir  ve  yine  8 gemi teslimatı öngörüldüğü gibi  2025 leri bulacak  ,  tuzladan  üretimin alınmasıyla  iş yükü azaltılan tuzla tersanesindede  tf-2000  için çalışmalar başlayacak  , yine iyimser bir tarih vermek  gerekirse  2015 lerde tf-2000  kızağa koyulacak  ve  2017-18  yıllarında  gemi  teslimatı  gerçekleşecek  ,  4  geminin  teslimi  tahmini  10-15 yıl sürecek  diye düşünürsek  iyimser bir tarihle  bu gemilerin teslimatlarının tamamlanması yine 2025 tarihini bulacak. Bu açıklama  aslında projelerin takvimine uygun şekilde  ilerlediğini gösteriyor.

Çevrimdışı Tuco

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 1482
  • 21
MİLGEM PROJESİ
« Yanıtla #235 : 20 Aralık 2012, 12:45:23 »
Bugün google earth'e baktığımda 513'ün kızakta olmadığını , resimdeki 2 milgemin birinin yüzer havuzda , diğerinin ise resimde görüldüğü şekilde yanaşmış olduğu farkediliyor. 513'ün olası denize indirilişiyle ilgili herhangi bir bilgi sahibi olan var mı aramızda?

« Son Düzenleme: 20 Aralık 2012, 15:43:39 Gönderen: Tuco »

Çevrimdışı AVCI

  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 3211
  • 36
MİLGEM PROJESİ
« Yanıtla #236 : 20 Aralık 2012, 14:58:15 »
Bir kafa karışıklığı olabilir mi benim bildiğim kadarıyla F-513'ün henüz ilk kaynağı dahi yapılmadı ki denize indirilsin.

Çevrimdışı Tuco

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 1482
  • 21
MİLGEM PROJESİ
« Yanıtla #237 : 20 Aralık 2012, 15:43:25 »
Ben 513'e başlandı diye hatırlıyordum , demek ki yanlış kalmış aklımda.Teşekkür ederim bilgilendirme için Avcı abi...

Konuyu okuyanlarda kafa karışıklığı oluşturmaması için resmi sildim...
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2012, 15:44:14 Gönderen: Tuco »

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44295
  • 612
Ynt: MİLGEM PROJESİ
« Yanıtla #238 : 13 Şubat 2013, 13:20:11 »

İlk Türk Savaş Gemisi Heybeliada

Video >> http://videonuz.ensonhaber.com/player/?oynat=61465

2 bin ton ağırlığında, 99 metre uzunluğunda, %100 yerli ilk savaş gemisi 'Heybeliada' görüntülendi.
13.02.2013 - 11:54

İstanbul Tuzla Tersanelerinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile 50 yerli firma tarafından ortaklaşa yapılan ilk Türk Savaş Gemisi 'Heybeliada', kapılarını A Haber'e açtı.

İlk Türk Savaş Gemisi Heybeliada

TEHLİKELER ÖNCEDEN TESPİT EDİLEBİLİYOR

Heybeliada'nın kalbini oluşturan Savaş Harekat Merkezinde seyir subayları en ufak gelişmeleri bile elektronik ekranlardan an be an takip ederken gelebilecek tehlikeler önceden tespit edilebiliyor. Oluşturulan radar sistemi sayesinde de Heybeliada'nın radara yakalanma riski en aza indirilebiliyor. Personelin güvenli ve rahat seyir edebilmesi için ise gemide dinlenme salonları ve ev ortamını aratmayacak yatakhane bölümleri bulunuyor. Bunun dışında ilk milli savaş gemisi Heybeliada'nın vurucu gücü ise oldukça yüksek özellikleri barındırıyor. Gemide verilecek harekat görevlerini icra edebilmek için; Hava, su üstü, su altı ve elektronik harp maksatlı gelişmiş hedef arama ve takip sistemleri, Su üstü ve hava hedeflerine karşı güdümlü mermi ve top sistemleri, su altı hedeflerine karşı torpido sistemi, elektronik destek ve lazer ikaz sistemi ile RF/lazer çıkış yapan radar güdümlü mermiler tespit imkanı ve ileri teknoloji muhabere sistemleri bulunuyor.

TAHRİP GÜCÜ YÜKSEK FÜZELER

Gemide görevli seyir subayları gazetecilere gemiyi gezdirirken detaylı bir şekilde gemiyle ilgili özellikler hakkında bilgi verdi. Üzerinde bir de helikopter pisti bulunan Heybeliada F 511 ayrıca 30 deniz mili hıza ulaşabilme yeteneğine de sahip bulunuyor. Heybeliada F 511 güverte kısmındaki tahrip gücü yüksek füzelerle de düşmana korku veriyor.

http://www.ensonhaber.com/ilk-turk-savas-gemisi-heybeliada-2013-02-13.html
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı Tuco

  • Site Yetkilisi
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 1482
  • 21
Ynt: MİLGEM PROJESİ
« Yanıtla #239 : 19 Şubat 2013, 11:05:53 »
Çinlilerin esinlenme alışkanlığından bizde nasibimizi aldık gibi.IDEX çin standından görüntüler....



« Son Düzenleme: 19 Şubat 2013, 11:07:08 Gönderen: Tuco »