Gönderen Konu: Milli Savunma Sanayinden Genel Haberler  (Okunma sayısı 195481 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44295
  • 612
Ynt: Milli Savunma Sanayinden Genel Haberler
« Yanıtla #220 : 08 Ekim 2018, 12:06:39 »
Tusaş Motor, Gür Metal'i satın alıyor



Gür Metal Hassas Döküm San. ve Tic. AŞ (Gür Metal) ile Gürtek Metal San. ve Tic. AŞ'nin (Gürtek Metal) yüzde 51 hisselerinin, Tusaş Motor San. AŞ'ye (TEI) devredilme işlemi için Rekabet Kuruluna başvuruda bulunuldu.
Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, demir çelik ve diğer metaller sektöründe faaliyet gösteren Gür Metal ve Gürtek Metal'in yüzde 51 hisselerinin, TEI'ye devredilmesi için Rekabet Kuruluna başvuruldu.

İsmail Gürsel Yardımcı'nın yönetiminde olduğu Gür Metal'in temelin 25 yıl kadar önce atıldı. Şiket, Tuzla'da faaliyet gösteriyor.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/tusas-motor-gur-metali-satin-aliyor-40979931
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44295
  • 612
Savunma sanayinde 560 milyon dolarlık devrim!
« Yanıtla #221 : 09 Ekim 2018, 09:25:07 »
Savunma sanayinde 560 milyon dolarlık devrim!



Eti Alüminyum, halihazırda sadece ABD, Çin, Almanya ve Macaristan gibi ülkelerde üretilebilen; 'Şeffaf Zırh'ı Türkiye’de üretmeye başladı. Türk mühendislerinin imza attığı bu başarı savaş gemileri, uçaklar, zırhlı araçlar ve füzelerde kullanılan ‘özel alümina’ sıkıntısını da giderecek.

Türkiye'yi savunma sanayinde devler ligine sokacak gelişme, Eti Alüminyum'dan geldi.

Ekonomi basınının temsilcilerini Seydişehir'de ağırlayan Eti Alüminyum Genel Müdürü Mehmet Arkan, yatırımdan istihdama, Ar-Ge'den savunmaya kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Eti Alüminyum'un 2005 yılında özelleştirilerek Cengiz Holding bünyesine geçtikten sonra 540 milyon dolar yatırım yaparak bir başarı hikayesi yazdığını anlatan Arkan, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve 560 milyon dolarlık yatırımın kapısını açan kapasite artırımı ve özel alüminyum hidroksit ve alümina adlı ürünün Türk savunma sanayinde devrim niteliğinde olduğunu söyledi.



BÜTÜN DÜNYA MERAK EDİYOR

'Özel alümina'yı halihazırda sadece ABD, Almanya, Çin ve Rusya'nın üretebildiğini ifade eden Arkan, "Stratejik ürünlerde kimse teknoloji paylaşmıyor. Bu nedenle her ülke kendisi geliştirmek zorunda. 'Şeffaf Zırh'ın hammaddesi olan özel alümina çok değerli ve temini zor olduğu için paranız olsa da istediğiniz kadar alamıyorsunuz. Bu ürünün geliştirilmesiyle birlikte yerli tank, yerli uçak, yerli otomobil, savaş gemisi, füze gibi çok önemli savunma sanayi araçlarının yapımında gerekli olan bir maddede sıkıntıyı aşmış olduk. Ayrıca Eti Alüminyum yaptığı Ar-Ge çalışmaları sonucu alevlenme geciktirici (özel ATH) ile kablo kompound ve özel kompozitlerin en önemli girdisini üretmeye başlamasıyla geçen yıl Avrupa bu ürüne zam yapamadı. Bütün dünya Türkiye'nin pazarda ne yapacağını ve fiyatı nerede tutacağını merak ediyor" dedi.



BİN 100 KİŞİYE DOĞRUDAN İSTİHDAM

Eti Alüminyum özelleştirildikten sonra yapılan 540 milyon dolarlık yatırım ve planlanan 560 milyon dolarlık yatırımla toplam yatırım miktarının 1 milyar 100 milyon dolara ulaşacağını söyleyen Mehmet Arkan, "Tesislerde şu anda 2 binin üzerinde çalışanımız var. Yeni yatırım tamamlandığında 1100 kişi daha istihdam ederek 3100 kişiye ulaşacağız. Dolaylı istihdamla birlikte en az 15 bin kişiye iş imkânı sağlayacağız. Eti Alüminyum 250 milyon dolarlık alüminyum ithalatının önüne geçiyor. Demek ki 10 yılda ortalama 2.5 milyar dolar ithalatı önlemişiz. Yeni yatırımla yılda 550 milyon dolarlık ithalatı önleyeceğiz. Türkiye'nin ithalata fren yaptıracak yatırımlar yapması gerekiyor" diye konuştu.



"YANGINDAN ÖLÜMLER AZALACAK"

Eti Alüminyum Ar-Ge mühendisleri tarafından geliştirilen ve ATH adı verilen yanmayı geciktirici ürün ise hem sanayide hem savunmada taşları yerinden oynatacak. Arkan, "Özellikle 20'nci yüzyılın ikinci yarısında dünya ekonomisine önemli ölçekte pazar payı ile giren polimer ve kompozit ürünler binalarda kullanıldıkça yangınlar da arttı. 1975 yılında 17 dakika olan yangından kaçış süreci günümüzde 3 dakikaya kadar indi. Eti Alüminyum tarafından geliştirilen ATH, elektrik kablo izolasyonunda, mutfak tezgahlarında, banyo malzemelerinde, cephe kaplamada alüminyum kompozit panellerinde, izolasyon malzemesi olarak yanmaz akustik süngerlerde ve doğalgaz borularının izolasyonunda, dekoratif bina iç mimarisinde, çatı kaplama membranlarında, zemin kaplama ve laminantlarda kullanılacak ve alevlenme süresini 3 kat azaltacak. Böylece 3 dakikaya inen yangından kaçış süresi de yaklaşık 3 kata çıkmış olacak" şeklinde konuştu.

TÜRK ASKERİNE YANMAYAN ELBİSE

ATH'nin EtiFine markasıyla otomotiv, uçak ve tren sektöründe iç döşemelerin yanı sıra yanmaz halı üretiminde de kullanılacağını ifade eden Arkan, "ATH yanmaz askeri elbise üretiminde de kullanılabilecek. Olayı kaynağında çözmek için binalarda kullanılan malzemelerin yanmaz olması ya da bileşiminde yanmayı geciktirici sistemlerin kullanılması gerekmektedir. Alev geciktirici ATH kullanılması yangın sırasında çıkan ısının emilmesini sağlayarak yangından kaçış süresini uzatmakta, aynı zamanda açığa çıkardığı su buharı ile yangın sırasında açığa çıkan zehirli ve boğucu gazların bastırılmasını sağlamaktadır. İnsan sağlığı ve çevreye duyarlı ATH, herhangi bir toksik ve zararlı madde içermemektedir. Bu kapsamda çıkarılacak yönetmelik ve mevzuatlarla gerek halkın, gerekse de özellikle inşaat sektörüne malzeme sağlayan sektörlerin bilinçlendirilmesi gerekmektedir" açıklamasını yaptı.

EtiAlu markalı ürünlerin ise sıcaklığa ve aşınmaya dayanıklı çimento üretiminde, mutfak ve yemek takımlarında, zırhlı askeri araçlarda, kurşun geçirmez camlar gibi sanayinin değişik alanlarında kullanılacağını sözlerine ekleyen Arkan, "Televizyon ve telefon ekranlarında, ampullerde, fren balatalarında ve güneş enerjisi panellerinde de bu ürün kullanılacak. Ampuller daha dayanıklı olacak, televizyon ekranı yüksek ısıdan zarar görmeyecek" dedi.

İHTİYACIN İKİ KATI ÜRETİM YAPILACAK

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen iki stratejik ürünün Türkiye'nin ihtiyacından iki kat fazla üretileceğini de anlatan Eti Alüminyum Genel Müdürü Mehmet Arkan, üretimin geri kalanının ise ihraç edileceğini söyledi.

https://www.sabah.com.tr/apara/haberler/2018/10/08/savunma-sanayinde-560-milyon-dolarlik-devrim
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı Raptor44

  • İnsanlar yaptıklarıyla yargılanır
  • Özel Üye
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 845
  • -72
  • DefenceTurk.com
Ynt: Milli Savunma Sanayinden Genel Haberler
« Yanıtla #222 : 09 Ekim 2018, 16:21:47 »
İşte bu çok güzel haber birde zırh çeliğini üretebilsek
IRK, DİN, DİL, MEZHEP ÖNEMLİ DEĞİLDİR ÖNEMLİ OLAN BU ÜLKE İÇİN YAPTIKLARINDIR

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44295
  • 612
Savunma sanayi ihracatı 2 milyar doları geçecek
« Yanıtla #223 : 20 Ekim 2018, 15:12:01 »
Savunma sanayi ihracatı 2 milyar doları geçecek

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, savunma ve havacılık ihracatına ilişkin, "Bu yıl 2 milyar doları geçmeyi ve en azından bir yıl önceden daha iyi bir performans göstermeyi bekliyoruz" dedi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, savunma ve havacılık sanayisi ihracatında bu yıl 2 milyar doları geçmeyi beklediklerini belirterek, "Ben çok iyimserim. Bugün konuştuğumuz rakamların çok kısa sürede çok daha ileri noktalara varacağını bekliyorum" ifadesini kullandı.
Sektörün ihracatının ekim ayı itibarıyla 1,5 milyar dolar civarında olduğuna işaret eden Demir, "Bu, geçen yıla göre yüzde 14 artış anlamına geliyor. Bu yıl 2 milyar doları geçmeyi ve en azından bir yıl önceden daha iyi bir performans göstermeyi bekliyoruz. Eğer platform ihracatına girersek, MİLGEM, Atak ve İHA'larda rakamlar çok daha büyük. MİLGEM ihracatı tek başına 1 milyar avroyu, Atak ise 1,5 milyar doları aşacak bir ihracat. Bunların katkısı yıllara yayılacak" dedi.
 
Demir, ihracatta net rakamı artırmayı hedeflediklerini, bunun da alt ürünlerin yerlileştirilmesinden geçtiğini vurguladı.
 
Türk şirketlerinin yurt dışında birbirlerine rakip olmaları gibi bir denklem ortaya çıkabildiğini aktaran Demir, "Bu anlamda kısıtlayıcı değil ama düzenleyici, yol gösterici olma anlamında bazı adımlar atacağız. Bunu resmileştirilmeyen bir formatta yapıyoruz. Belirli bir ülkede bir faaliyet varsa onunla ilgili firmalarımızı yönlendirmek, bir alan kesişmesi varsa onlarla masaya oturup öldürücü, zarar veren rekabeti önlemek adına özelde girişimlerimiz var. Bunu daha yapısal hale getirmek önemli." diye konuştu.
 
İHRACATTA TAKAS VE YEREL PARA SEÇENEKLERİ
 
Ödemelerde yerel para birimlerinin, çeşitli takas yöntemlerinin kullanılmasının ihracatta önlerini açacak unsurlar olacağını dile getiren Demir, "İlgi alanımıza giren, potansiyel pazar olan coğrafyalarda hem takas yöntemi hem de yerel para kullanmanın çok cazip geleceğini düşünüyoruz. Bunu yönetmekle ilgili gönüllüyüz. Bununla ihracatta önemli adımlar atılması mümkün. Ben çok iyimserim. Bugün konuştuğumuz rakamların çok kısa sürede çok daha ileri noktalara varacağını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

http://www.gazetevatan.com/savunma-sanayi-ihracati-2-milyar-dolari-gececek-1211006-ekonomi/
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44295
  • 612
Devler peş peşe sıraya girdi! Sipariş yağıyor...
« Yanıtla #224 : 07 Kasım 2018, 13:41:55 »
Devler peş peşe sıraya girdi! Sipariş yağıyor...

Dünyadaki her iki uçaktan biri Eskişehir’deki TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş., yani TEI’DE üretilen parçalarla uçuyor. Tamamı yerli ve milli imkanlarla Türkiye’nin ilk uçak motorunu da üretmeyi başaran TEI, savunma sanayisinde yurt dışı bağımlılığı azaltıyor.



Eskişehir’deki TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş. TEI, Türk havacılık sanayisinin gurur kaynağı oluyor. Dünyada uçan her iki uçaktan birisi bu fabrikada üretilen parçaları taşıyor.



500 dönümlük bir alanda kurulu fabrikada 2 bin 500 kişi çalışıyor. Dünyaca ünlü uçak firmalarının en kritik motor parçalarını üretiyor. Habertürk'ten Fırat Tur'un haberine göre müşterileri arasında dünya havacılığının devleri GE Aviation, MTU, ITP, Rollys Royce, Safran gibi firmalar yer alıyor. Aralarında F-16’lar, erken uyarı uçakları Avacs’ların da olduğu farklı uçakların motor bakımları da burada yapılıyor.



ANKA’YA YERLİ MOTOR

TEI, Türkiye’nin savunma sanayisinde yurt dışı bağımlılığı azaltacak çok önemli projeler de yürütüyor. Türkiye’nin ilk turbodizel uçak motoru PD170, tamamı yerli ve milli imkanlarla TEI’de üretildi. 3 bin saati aşan motor testi gerçekleştirildi. İnsansız hava aracı Anka, PD170 motoru ile ilk uçuşunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor.



TÜRKİYE HAVACILIKTA SINIF ATLADI

TEI’nin gurur veren bir diğer projesi de Türkiye’nin ilk turboşaft helikopter motoru TS1400. Motorun İlk ateşlemesi başarıyla gerçekleşti ve Türkiye havacılıkta sınıf atladı. TS1400, TAI’nin geliştirdiği T625 helikopterine entegre edilecek. Test çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilk yerli helikopter, yerli motorla uçmaya başlayacak. Bu motorun teknolojisi milli muharip uçak için kullanılacak motor için de temel oluşturacak.

300 MİLYON DOLAR İHRACAT

TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Akşit, motor üretimine tedarik yapan dünyanın bir numaralı firması olduklarını belirtti. 2018 yılı net satış hedefi 429 milyon dolar olan TEI’nin ihracat hedefi ise 300 milyon dolara yakın. Fabrikanın yüzde 50.5’i TAI’ye yüzde 46.2’si ABD firması General Electric’e, yüzde 3.3’ü ise Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve Türk Hava Kurumuna ait.

http://www.milliyet.com.tr/iki-ucaktan-biri-onunla-ucuyor--ekonomi-2772885/
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı serkan

  • YASAKLI
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 1282
  • -115
  • DefenceTurk.com
Ynt: Milli Savunma Sanayinden Genel Haberler
« Yanıtla #225 : 07 Kasım 2018, 13:45:41 »
Firmanın yarı yarıya yabancı olduğunu atlamayalım kendi firmalarına sipariş veriyorlar. Üstelikte siparişin çoğu satın aldığımız silah ve sivil yolcu uçakları için aldığımız Offset anlaşmaları karışıkları. F35 Airbus Boing vs. Çoğu yalan yani tablonun. F35 yada THY ye Boing alma bakalım sipariş gelecekmi. Yani ABD ye tamam Boing leri alıcam ama sende benden şu kadar alım yapacaksın diye OffSet anaşması yapıyoruz. Onlarda tamam deyip ABD firmasından yani TEI den alım yapıyorlar. PAra ABD nin bir cebinden öbür cebine giriyor yani üstelik güya offset bu
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2018, 13:48:25 Gönderen: serkan »
beğen

Çevrimdışı Yabgu

  • YASAKLI
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 724
  • -96
  • DefenceTurk.com
Ynt: Milli Savunma Sanayinden Genel Haberler
« Yanıtla #226 : 07 Kasım 2018, 14:07:18 »
Firmanın yarı yarıya yabancı olduğunu atlamayalım kendi firmalarına sipariş veriyorlar. Üstelikte siparişin çoğu satın aldığımız silah ve sivil yolcu uçakları için aldığımız Offset anlaşmaları karışıkları. F35 Airbus Boing vs. Çoğu yalan yani tablonun. F35 yada THY ye Boing alma bakalım sipariş gelecekmi. Yani ABD ye tamam Boing leri alıcam ama sende benden şu kadar alım yapacaksın diye OffSet anaşması yapıyoruz. Onlarda tamam deyip ABD firmasından yani TEI den alım yapıyorlar. PAra ABD nin bir cebinden öbür cebine giriyor yani üstelik güya offset bu
yani ? Yapmayalım mi ? Adamlar sana bilgisinide veriyor para kazanmasan dahi beceri geliştiriyorsun. Malzeme teknolojisi diye birşey var. Metalürji var. Bunlar uzaydan inmiyor bu parçaları adamlar sana yap diye vermiş. Dünyada onlarca tedarikçi firma var. Bu işler hatır gönül işi değil. Kim iyi yapıyorsa ondan alınır.birak motor parçasını bu dev şirketlere kıytırık vida satabilen şirket dahi benim nazarimda kaliteli bir şirkettir
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2018, 14:10:06 Gönderen: Yabgu »
TURK OGUZ BEGLERİ BUDUN EŞİDİN. ÜZE TENGRİ BASMASAR , ASRA YİR TELİNMESER , TÜRK BUDUN , İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTATI UDAÇI ERTİ ?

Çevrimdışı SKYWOLF

  • SKYWOLF
  • Genel Yetkili
  • DefenceTurk
  • *****
  • İleti: 44295
  • 612
Ynt: Milli Savunma Sanayinden Genel Haberler
« Yanıtla #227 : 07 Kasım 2018, 14:48:38 »
Askeri ve sivil alanda iyi müşteriyiz. Müşterisi olduğumuz ürünlerin  en azından alt bileşenlerini üretiyor olmamız normal. Ancak bunu yaparken kendi sistemlerimizi geliştirmekte kullanacağımız alt bileşenleri nasıl üretebileceğimizi de öğrenmemiz lazım!
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çevrimdışı Tigerfish

  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 2179
  • 191
Ynt: Milli Savunma Sanayinden Genel Haberler
« Yanıtla #228 : 07 Kasım 2018, 14:51:05 »
Firmanın yarı yarıya yabancı olduğunu atlamayalım kendi firmalarına sipariş veriyorlar. Üstelikte siparişin çoğu satın aldığımız silah ve sivil yolcu uçakları için aldığımız Offset anlaşmaları karışıkları. F35 Airbus Boing vs. Çoğu yalan yani tablonun. F35 yada THY ye Boing alma bakalım sipariş gelecekmi. Yani ABD ye tamam Boing leri alıcam ama sende benden şu kadar alım yapacaksın diye OffSet anaşması yapıyoruz. Onlarda tamam deyip ABD firmasından yani TEI den alım yapıyorlar. PAra ABD nin bir cebinden öbür cebine giriyor yani üstelik güya offset bu
yani ? Yapmayalım mi ? Adamlar sana bilgisinide veriyor para kazanmasan dahi beceri geliştiriyorsun. Malzeme teknolojisi diye birşey var. Metalürji var. Bunlar uzaydan inmiyor bu parçaları adamlar sana yap diye vermiş. Dünyada onlarca tedarikçi firma var. Bu işler hatır gönül işi değil. Kim iyi yapıyorsa ondan alınır.birak motor parçasını bu dev şirketlere kıytırık vida satabilen şirket dahi benim nazarimda kaliteli bir şirkettir



+1


Hizmet veyahut montaj olsun dışarıya. Önemli olan bu teknoloji know how ile yüzleşmek.

Çevrimdışı serkan

  • YASAKLI
  • DefenceTurk
  • *
  • İleti: 1282
  • -115
  • DefenceTurk.com
Ynt: Milli Savunma Sanayinden Genel Haberler
« Yanıtla #229 : 07 Kasım 2018, 15:03:08 »
Memnun olunacak bir şey tabi ama Türk sanayisinin bir başarısı olarak görme konusunda biraz temkinli olmak gerek. Tırnaklarımızla kazıyarak kazandığımız işler değil bunlar havadan gelen işler ve geldiği gibi de gider ABD lide hiç umursamaz. Sen benden apartman satın alırsan bende senin beyaz eşya dükkanından bir tane çamaşır makinesi alacağım diye offset anlaşmalar ile oluşan üretimler bunlar. Sen bu durumda apartman için verdiğin parayı görmeyip çamaşır makinesi için kazandığın paraya sevinirsen bu anlamlı olmaz. Ayrıca çamaşır makinesi dükkanı senin ama yarısı da apartmanı satan adamınsa dahada anlamsız olur o ticarete sevinmek.
beğen